JR62 kirjoitti:
Ei tuon pitäisi olla mitään rakettitiedettä: Sydneyn yliopiston tutkimusten mukaan rasvattoman maidon insuliini-indeksi on 60, 1% maidon 34 ja täysmaidon 24, kun puhtaan glukoosin indeksi on 100. Siis rasvaton maito nostaa insuliinitason melkein kolminkertaiseksi täysmaitoon verrattuna (annoskoko 1000kJ). Muissakin tutkimuksen ruuissa esim. juustot ja liha, rasvan määrän kasvulla oli käänteinen vaikutus insuliinitason nousuun.
Kunpa tästä tyydyttyneen rasvan pelosta päästäisiin, mutta sehän romuttaisi koko järjestelmän.
Yksi ikävistä sivuvaikutuksista on, että rasvattomasta maidosta tulisi taas kurria, siis jätettä(, joka aikoinaan juotettiin vasikoille). Se nostaisi muiden maitojalosteiden hintaa. Tämän vuoksi Valio ja Arla eivät edistä omien huipputuotteidensa menekkiä ja vaikenevat maitorasvan hyvistä terveysvaikutuksista.