karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-07-15 21:16:53

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 23 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Aamiaismurot alamäessä
ViestiLähetetty: 2014-09-11 20:04:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Cereals Begin to Lose Their Snap, Crackle and Pop (The New York Times 10.9.2014)

New York Timesin mukaan aamiaismurojen menekki on ollut Yhdysvalloissa laskusuunnassa jo kymmenkunta vuotta. Yhdeksi syyksi lehti mainitsee "ATKINSIN RUOKAVALION KALTAISET MUOTIHULLUTUKSET".

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-09-22 10:29:32 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Lapsille markkinoiduissa aamiaismuroissa on pahimmillaan yli 42 grammaa sokeria sadassa grammassa, kertoo Ann Fernholm. Ne myös maksavat usein selvästi enemmän kuin tavalliset murot. Mutta löytyyhän pakkauksista sentään jänniä muovisia ukkeleita.

Lapsille suunnatuissa elintarviketeollisuuden tuotteissa on yleisesti tolkuttomasti sokeria.

Mat som riktar sig till barn innehåller mycket socker (DN.SE. 22.9. 2014)

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-09-22 11:45:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Kuva

Per Wikholm: Dagens larmrapport om socker i mat för barn missar helt målet

Per Wikholm kauhistelee sitä, että DN:n jutussa haastateltu Louise Ungerth suosittelee hedelmäsmoothieita muka terveellisinä vaihtoehtoina. Esimerkiksi kuvan smoothiessa on 15 grammaa sokeria sadassa grammassa.

Rutosti sokeria on muissakin hedelmäsmoothieissa:

HS testasi valmissmoothiet: Kymmenesosa sisällöstä on sokeria (Helsingin Sanomat (16.8. 2014)

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-13 13:54:58 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Maailman suurimman aamiaismurojen valmistajan Kelloggsin liikevaihto ja voitto putosivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Kelloggs vinst smulades sönder (Dagens Industri 12.2. 2015)

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-13 14:13:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Kuva

Andreas Eenfeldt: Kelloggs säljer dåligt på grund av hälsotrend

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-13 14:32:15 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10712
Aiheeseen liittyviä ketjuja on muutama... Länttään tähän knopin (lähde - internet :D ),

Lainaa:
Vuonna 1830 maailmassa oli yli miljardi ihmistä ja sokeria tuotettiin 800 000 tonnia vuodessa. Seuraavan vuosisadan alussa tuotanto oli jo 8 miljoonaa tonnia. Makeilun vauhti sen jälkeen ei ole kuin kiihtynyt, melkein eksponentiaalisella tavalla: vuonna 1970 meitä oli 4 miljardia ja kulutimme sokeria 80 miljoonaa tonnia, tänään jotakuinkin 120 miljoonaa tonnia.


lis. äh. BMJ'n sidonnaisuusjuttu mielessä. Ei maistu muro penskalle ilman sokeria.
Hyvää täysjyvää - fitness-ortorektikko suu irvessä syö täysjyvänsä, mutta yritäpä pikkuapinaa huijata ilman sokeria!

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-13 14:46:57 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10712
Teemalla - Historian hämärästä aamiaismuroihin,

Lainaa:
Taistelu sokerikaupasta alkaa

Nykyrytmiin verrattuna asiat etenivät aluksi hyvin verkkaisesti. Vielä niinkin myöhään kuin 1226 Englannin kuningas Henry III:lla oli suuria vaikeuksia hankkia puoltatoista kiloa sokeria ruokakutsuihinsa. Englannin hovilla oli muutenkin vaikeuksia, sillä lähes koko keskiajan myös pippuri oli kortilla. Mutta kun viimein sokeria alkoi tulla tulvimalla he alkoivat käydä sillä kauppaa.

Ranskalaiset ymmärsivät sokerin olemuksen englantilaisia hienostuneemmin. Jo varhaisessa vaiheessa sokerista tuli Etelä-Ranskassa mitä arvostetuin lahja, joka yleensä annettiin siistissä paketissa rakkauden kohteelle. Tämä eroavaisuus näiden kahden kansakunnan välillä ehkä selittäneekin sen, miksi Ranskassa oli pitkään vain kaksi uskontoa, mutta herkullisia kastikkeita syntyi kaksisataa, kun taas englantilaisilla niitä syntyi vuosisatojen saatossa vain kaksi, mutta uskontoja on aina ollut kaksisataa.

Niin tai näin, monet ranskalais-englantilaiset merisodat 1700-luvulla käytiin kuitenkin, jos ei pelkästään, niin ainakin osaksi sokerin tähden. Niissä ei taisteltu pelkästään herkkusuisuuden paremmuudesta vaan taustalla olivat ennen kaikkea suuret taloudelliset intressit.

Espanjalaiset saivat sen sijaa kehittää makutottumuksiaan aika rauhassa. He kiidättivät ensimmäisinä ruokoja laivalasteittain ensin Madeiralle ja Kanarian saarille, myöhemmin konkvistadorien matkassa uudelle mantereelle, Amerikkaan. Ensimmäiset sokeriplantaasit velloivat vehreinä Kuubassa jo vuonna 1511 ja Puerto Ricossa vuonna 1515.

Makeutta kiidätettiin valtamerten yli ja sellaisiinkin paikkoihin kuin Belfast ja Dublin syntyi merkittäviä jalostamoja jo 1600-luvun puolivälissä. Samoihin aikoihin suuri osa uuden mantereen alkuperäisasukkaista oli nääntynyt hengettömäksi ruokopelloilla ja kultakaivoksissa, joten laivat koukkasivat Afrikan itärannikon kautta hakien lisää työvoimaa.


Napoleon mullisti tuotannon

Näin jatkettiin kaksisataa vuotta – ja sokerin kulutus kasvoi uusiin ulottuvuuksiin. Kuljetuskustannuksiltaan kalliille valtamerien takaiselle sokerituotannolle etsittiin laboratorioissa kuumeisesti vaihtoehtoa, kunnes saksalainen farmaseutti ja kemisti Andreas Sigismund Margraff onnistui eristämään vuonna 1747 juurikaskasvista sokerin. Suomeksi me kutsumme tätä valkeaa juurikasta osuvasti sokerijuurikkaaksi. Margraffin löytö oli alkusoitto maailman sokerituotannon muutokselle. Se oli loistavaa rasvaa nousevan kapitalismin rattaisiin.

Englantilaiset saivat kunnian toimia uuden sokerin kuninkaantekijöinä. Kun amiraali Nelson löi Napoleonin joukot Trafalgarin taistelussa vuonna 1805, hän samalla katkaisi kaikki muun Euroopan merireitit ja niin ranskalaiset jäivät ilman kosiolahjojaan, kakkujaan ja kastikkeitaan. Napoleon pyyhki Malgraffin koetulosten päältä pölyt ja määräsi direktiivin sokerijuurikkaan viljelemisestä ja sokerin erottamiseksi siitä.

Päätös ei ollut vähäpätöinen. Vuonna 1830 maailmassa oli yli miljardi ihmistä ja sokeria tuotettiin 800 000 tonnia vuodessa. Seuraavan vuosisadan alussa tuotanto oli jo 8 miljoonaa tonnia. Makeilun vauhti sen jälkeen ei ole kuin kiihtynyt, melkein eksponentiaalisella tavalla: vuonna 1970 meitä oli 4 miljardia ja kulutimme sokeria 80 miljoonaa tonnia, tänään jotakuinkin 120 miljoonaa tonnia.

Sokerijuurikkaan viljely levisi nopeasti koko Euroopan alueelle. Suuria viljelykeskittymiä on edelleenkin Puolassa, Ranskassa, Saksassa ja vähän siellä täällä. Meillä Suomessakin on omat sokerijuurikaskuntamme. Monin paikoin oma sokerituotanto on ollut yksi kansallisen ylpeyden aiheista. Monissa maissa on väännetty kättä siitä, pitääkö tuotannon pysyä valtion omistuksessa tai edes kansallisessa sellaisessa. Näinä liberalismin aikoina mokomasta ruikutuksesta lienee jo päästy.


lis. piruvie, kaiketi kohteliasta ja muutenkin suvaittavaa mainita lainauksen alkuperä - http://www.maailmankuvalehti.fi/node/2534

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-15 20:51:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Kuva

Aamiaismurojen salattu tausta:

Maissihiutaleilla eroon himojen orjuudesta

Corn Flakes Were Invented as Part of an Anti-Masturbation Crusade

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-02-16 01:00:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Kellogg

Lainaa:
For boys, he suggested threading silver wire through the foreskin to prevent erections and cause irritation. For girls, he advocated, and sometimes employed, an application of carbolic acid to the clitoris to burn it and discourage touching it.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-03-03 12:43:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Kuva


Who Killed Tony the Tiger? How Kellogg lost breakfast (Bloomberg Business 26.2. 2015)

Andreas Eenfeldt: Hur Kelloggs förlorade frukosten

Yhä harvempi haluaa syödä sokeria aamiaiseksi. Kelloggsilla sokerimuroineen menee heikosti.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-03-03 12:48:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Olen joskus löytänyt kaupasta sokerittomia muroja, jotka sisälsivät pelkkää viljaa. Ei maistunut kellekään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-09 10:16:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
Arvopaperi: Raisio sulkemassa murotehtaansa Iso-Britanniassa
Lainaa:
Muromyynti on laskenut ja kilpailu kiristynyt vuosia Iso-Britanniassa.

"Viitteellistä"
-Timo Kuusela

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-19 19:53:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
MTV: Suomalaistaiteilija suututti monikansallisen muroyhtiön

Watch These Fake Frosted Flakes Commercials Before Kellogg Takes Them Down

Yle: Kellogg's sai suljettua suomalaistaiteilijan some-tilit – Toni Tiikeri prostituoidun kanssa oli liikaa

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-21 11:37:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
City: Kellogg’sin vastaisku toi Jani Leinosen videoille ison kasan katsojia

Lainaa:
“Maailman muuttaminen on yritysten velvollisuus, nehän ne yksittäisillä päätöksillään vaikuttavat miljooniin, jopa miljardeihin ihmisiin. Yrityksethän eivät kuitenkaan tee mitään ilman pakkoa, eli poliittinen järjestelmä on se, millä pystyisimme pakottamaan yritykset toimimaan vastuullisesti ja eettisesti”, Leinonen sanoi Ylen haastattelussa toukokuussa.

Kellogg’s on saanut pitkään kritiikkiä murojensa, erityisesti Toni Tiikerin edustamien sokeroitujen Frosties-murojen, sokerimääristä. Isojen murobrändien tarjoamien sokeroitujen tuotteiden on nähty liittyvän kasvavaa ylipainoon ja muihin terveysongelmiin.

"Sokeriteollisuus toimii kuten tupakkateollisuus 1960- ja 70-luvuilla. Kasvavista paino- ja terveysongelmista huolimatta lobbaajat kieltävät sokerin vaarat", väittää amerikkalainen professori Robert Lustig Yle Areenasta löytyvässä, sokeriteollisuutta ja sen lobbausta käsittelevässä dokumentissa.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-05 23:07:58 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18165
The Atlanticin mukaan sokeroidut aamiaismurot vetävät jo viimeisiään. Toivottavasti lehti on oikeassa.

Breakfast Cereal's Last Gasp

Lainaa:
Better-informed consumers are ditching the bowls of sugar that were once a triumph of 20th-century marketing.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-06 11:21:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-11-05 14:49:31
Viestit: 571
Hikikomori kirjoitti:

New York Timesin mukaan aamiaismurojen menekki on ollut Yhdysvalloissa laskusuunnassa jo kymmenkunta vuotta. Yhdeksi syyksi lehti mainitsee "ATKINSIN RUOKAVALION KALTAISET MUOTIHULLUTUKSET".


Onhan se nyt hullutusta, ettei syödä sokeria aamupalaksi. Lapset huostaan semmoisilta! :roll:

On muuten ärsyttävää, kun muropaketit mainostavat isolla: täysjyvää! kuitua! lisätty 10 vitamiinia, rautaa ja kalsiumia! Jotkut luulevat oikeasti, että nämähän ovat terveellisiä :| Ja sitä täysjyvääkin saattaa olla joku 30 % loppujen lopuksi... (jos nyt joku sitä täysjyvää arvostaa :P )

_________________


Ken uskovi toteen, ken unelmaan,
sama se, kun täysin sa uskot vaan,
sun uskos se juuri on totuutes -
usko poikani unehes!



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-06 11:31:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40534
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Eikäs kaiken erro tuo "lisätty 10 vitamiinia/hiventä" :smt026
Niissä ei ole alunperin mitään paitsi energiaa.
Tai on. Tietenkin. Sitä maksalle myrkyllistä fruktoosia.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-06 11:50:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 51594
Ja mitä sillä ravintoarvolla tekee oikeastaan? Alunperäinen tarkoitushan oli kai pitää näpit irti pippelistä? Hygieniatuote :mrgreen:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-06 13:18:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3253
Paikkakunta: Raw by nature
Terveellisempää tai ainakin nautinnollisempaa olis se räpläys.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 0.1: https://drive.google.com/file/d/1IyguZE ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-06 13:47:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 51594
Käsityöt eivät ainakaan aiheuta diabetestä pitkälläkään aikavälillä.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 23 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ~Weera~ ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)