karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 22:58:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 22 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-10-18 06:49:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1111
Paikkakunta: Luhanka
Neiti Havakka on karaokebaarien ja kansan syvien rivien tulkki, joka tuli tunnetuksi "Lokki-valssilla". Epäsäännöllinen elämä, yösyönti ja osin istumatyö lihotti laulajaa, kuten meitä suurimpaa osaa suomalaisista.
Arja löysi avun karppauksesta (Tiistai 17.10.2017, Iltalehti/Viihde Sivu 26). Siis, Arja laihtui syömällä lihaa =D>
"Lihalla se paino putosi, kuivalla lihalla. Sitä söin runsaasti aina kun oli nälkä, ei rasvaa, ei sokeria vaan kuivaa lihaa."
Näin toimittaja toteutti hienosti ohjeistusta ja neiti Havakka auttoi asiassa syömällä rutikuivaa lihaa - ihan ilman rasvaa.
Tämä juttu on jotenkin absurdi :mrgreen:
https://iscale.iheart.com/catalog/track/44204015

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 07:30:33 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
Onhan kuivaliha hyvää, varsinkin jos se on hyväkuntoisesta, rasvaisesta elukasta.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 07:35:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1111
Paikkakunta: Luhanka
Juu kyllä ylikypsä sika on hyvää, mutta ei nyt ihan ilman rasvaa. Kuten sana-asettelusta paistaa "karppaus" sanaa tai ruokavaliota kierretään. Tuskin neiti Havakka nyt ihan kuivalla lihalla on elänyt. :roll:
Niin, piti sanomani, että kun vältetään hiilareita ja syödään lihaa, ei se kaukana karpaamisesta ole...asian ydin on siinä, että sitä ei saa sanoa.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 07:56:05 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Kuivaliha on hyvää, mutta hinnakasta. https://www.kuivalihakundi.com/epages/K ... 2016031502 Ja jostain sit sitä rasvaa tarttis saada. :wink:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 08:04:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Tai sitten se oli protausta, joka taas ei ole karppausta.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 08:48:39 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
Greda Carpo kirjoitti:
Kuivaliha on hyvää, mutta hinnakasta. https://www.kuivalihakundi.com/epages/K ... 2016031502 Ja jostain sit sitä rasvaa tarttis saada. :wink:

No, minulla on käynyt tuuri, kun kavereilta olen saanut hyvää kuivalihaa, ja pintaa on piisannut niissä lihoissa.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 09:09:17 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Jeps tai mä asun aivan väärässä paikassa. :wink:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 10:08:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29288
Linkki Iltalehden juttuun:

http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/2 ... 4_vd.shtml


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 18:00:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Liekö totta se väite, että Etelä-Amerikassa tappoivat vankeja syöttämällä niille lihaa ilman rasvaa. Ko dietti näivettää muutamassa viikossa.

Onnettomia ovat myös ne, jotka eivät saaneet kiinni muuta kuin rasvatonta jänistä:

http://www.raising-rabbits.com/rabbit-starvation.html

Asettaa ko rouvan dieetin, jos se nyt oikeasti oli sitä mitä lehdessä luki, huonoon valoon.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 18:49:52 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Aiemmin linkkaamltani sivulta lainasin tuoteselosteen:

Lainaa:
Porky possujerky kuivaliha
Mehukas ja rasvalla kyllästetty porsaan kasslerista tehty herkkupala! Porkya mutustellessa ei kalorimääriä kannata laskea, koska siinä niitä on ja paljon. Rasvaisuuden ansiosta sopii erinomaisesti myös ruoanlaittoon tuomaan makua ja ravintoa. Porkya kuivataan ensin 20 tuntia, jonka jälkeen uunituoreena lyödään nauttimaan vielä pyökkipurun tuottamaa savua vuorokauden ajaksi! Kylä kelpaa!
Kuivalihakundi pystyy antamaan possujerky tuotteelle hyvin vahvan suosituksen, kunhan ei pelkää ihrapallukoita!
Kuivaliha ravintosisältö 100g
Energia / energi 458kcal
Rasva / fett 32,7g
- joista tyydyttyneitä 12,9g

Hiilihydraatti / kolhydrat 4,5g
- joista sokereita 4,5g
Proteiini / protein 36,6g
Suola / salt 4,1g


Tuosta sokerista vähän häkellyin.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-18 21:23:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1111
Paikkakunta: Luhanka
Greda Carpo kirjoitti:
Aiemmin linkkaamltani sivulta lainasin tuoteselosteen:

Lainaa:
Porky possujerky kuivaliha Mehukas ja rasvalla kyllästetty porsaan kasslerista tehty herkkupala! Porkya mutustellessa ei kalorimääriä kannata laskea,
Tuosta sokerista vähän häkellyin.


Onhan tuo melko kireetä kamaa, vois olla aika yksipuoleista mättöä. Toki jutussa ei haluttu raottaa ruokavaliota sen kummemmin, ehkä siinä olisi tullut silloin mainituksi myös, "karppaus - vähähiilihydrattinen ruokavalio".

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 06:22:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Joskus katsoin jotain Beef Jerkyä (?) ostomielessä, mutta lisäainelista oli niin pitkä, että ostamatta jäi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 09:25:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Lidlissä myydään Angus-häränleikettä sellaisenaan. Se maistuu aivan beef jerkylle mutta huomattavasti vähemmin lisäainein, ja kilohintakin on parempi.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 09:33:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Tätä saa Prismasta vähän alle 2 euroa pussi:
http://flodinsfood.com/fi/maistuvat-tuo ... eef-snacks

Lainaa:
Ainesosat

Naudanliha, worcesterkastike (väkiviinaetikka, ohramallasetikka, vesi, sitruunaöljy), suola, mausteet (mm. mustapippuri, viherpippuri, sinappi, selleri), aromit (mm. savu), sokeri, dekstroosi, säilöntäaine (E250). 100 g:n tuotetta on käytetty 237 g lihaa.Voimakassuolainen. LAKTOOSITON. RUNSASPROTEIININEN.
Ravintoarvo

Energia 1387/ 330 kcal, rasva 12 g, josta tyydyttynyttä rasvaa 4,7 g, hiilihydraatit 3,1 g, josta sokereita 1,9 g, proteiinia 52 g, suolaa 3,9 g


Että onhan siinä toki nitraattia - E250 - mutta se on ainoa lisäaine. Sokeria on maltillisesti, kun kokonaishiilarit 3,1 g / 100g. Worcestershirekastikkeen ohramallasetikka vähän mietityttää malliin "onkohan siinä gluteenia" mutta kroppa ei ole tätä tuotetta protestoinut laikaan.

Maku miellyttävä, pippuria reippaasti. On myös siasta ja kanasta tehtynä ja tuotettu Eestissä.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 12:46:41 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Nojoo, Havakka saattaa tarvita kuivalihansa, mutta mihin ihmeeseen te muut tuota rasvatonta kaipaatte tai tarvitsette?

Kaiken kukkuraksi ainakin meikäläisen vaikea luottaa tuoteselosteeseen, jossa rasvaa(kin) väitetään vain naudanrasvaksi, tai ainakaan muita lähteitä ei anneta. Muttei naudan rasva ole 60-prosenttisesti tyydyttämätöntä... Ja jo, erämaavaellukselle voisin jotain tuollaista ottaa voipaketin kanssa, varsinkin itsetehtynä, mutta kun sellaisia ei ole ollut vuosikymmeniin. Enkä keksi muita käyttökohteita, siis en itselleni

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 13:28:57 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Kuka on sanonut, että me noita tarvittais? Havakasta otsikon mukaan puhe. Vaikka kyllä maistaisin jos tarjottais.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 13:31:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Minulla tuo kuivaliha on eväsruokaa ja lisäksi se suola siinä tulee usein tarpeeseen. En halua investoida kuivuriin, jolle ei ole mitään muuta käyttöä, varsinkin kun lihaa kuivattaessa ei käy sellainen edullinen kuivuri joka puhaltaa alhaalta: Sinne voi valua lihan rasvaa ja aiheuttaa tulipalon. Yksi kaveripariskunta nimenomaan suositteli semmoista sivulta puhaltavaa kuivuria lihan kuivaukseen siitä syystä.

Minä tykkään kuivalihasta, tuo prismasta saatava eestiläinen peittoaa kaikki jenkkiläiset pikkuruisella hiilarimäärällään ja sillä että siinä on vain 3,1 g hiilaria per 100g.

Pitäisiköhän tuon eestiläisen kuivalihankin rasvan koostumuksesta olla huolissaan? Tuoteselosteessa ei näy lisärasvoja, mutta onko naudan rasvasta sitten oikeasti vain noin pieni osuus tyydyttynyttä? Rasvaprosentti noin yhteensä eli 12 g voi hyvin kyllä olla lihan oma rasvamäärä.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 14:01:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
No kun naudanrasva on suurimmalta osaltaan tyydytettyä.
Finelinkin mukaan melkein 90-prosenttisesti (87 grammaa 99 grammassa)

Retkimuonana kuivaliha on varmaan ihan ok, ei siinä mitään : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-20 15:36:43 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Minäkin muistan että aikoinaan käskettiin vt puolella syömään sianlihaa, kun siinä oli enemmän tyydyttymättömiä rasvoja kuin naudassa. Eli syökää nautaa!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-10-21 07:10:27 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
els kirjoitti:
Nojoo, Havakka saattaa tarvita kuivalihansa, mutta mihin ihmeeseen te muut tuota rasvatonta kaipaatte tai tarvitsette?

Kaiken kukkuraksi ainakin meikäläisen vaikea luottaa tuoteselosteeseen, jossa rasvaa(kin) väitetään vain naudanrasvaksi, tai ainakaan muita lähteitä ei anneta. Muttei naudan rasva ole 60-prosenttisesti tyydyttämätöntä... Ja jo, erämaavaellukselle voisin jotain tuollaista ottaa voipaketin kanssa, varsinkin itsetehtynä, mutta kun sellaisia ei ole ollut vuosikymmeniin. Enkä keksi muita käyttökohteita, siis en itselleni


Minä en kaupan kuivia lihoja ole maistanut, mutta kyllä oikea poron tai lampaan kuivaliha on oivaa evästä esmes pitemmillä automatkoilla ja muissakin reissuissa. Ja kun liha on hyväkuntoisesta elukasta, on mukana reilusti myös pintaa.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 22 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)