https://inews.co.uk/essentials/news/hea ... ge-summer/Alahuoneen jäsen ja sen diabetestoimikunnan puheenjohtaja, itsekin tyypin 2 diabeetikko Keith Vaz haastoi koko alahuoneen kokeilemaan lomallaan elokuussa karppausruokavalioihin kuuluvaa Pioppi-ruokavaliota (Malhotran kirjassaan esittämää ohjelmaa, johon sisältyy oliiviöljy- ja kalarasvakarppauksen ohella liikunta- ja hengitysharjoituksia) ja kertomaan kokemuksistaan loman jälkeen. Toivottavasti perästä kuuluu.
"Based around avoiding added sugar and refined carbs, and instead building your diet around vegetables and fatty foods like oily fish and olive oil, the plan – in a book by cardiologist and obesity campaigner Dr Aseem Malhotra and documentary maker Donal O’Neill – also includes recommended movements and breathing exercises."
Eräs ekonomisti on jo ehtinyt leimaamaan Pioppin "Eatwell Guideksi (brittien virallisterveeliset ravitsemussuositukset) ekstra oliiviöljyllä". Niin huono ruokavalio Pioppi ei sentään ole, vaikka aivan turhaan karsastaa eläinperäisiä rasvoja rajaten näin pois monia terveellisiä ja ravinteikkaita ruoka-aineita. Ilman eläinrasvojakin Pioppi -karppaus voittaa virallisterveellisen 100-0, diabeetikoilla vielä isommiksi. Ei siinä sentään hiilareillä läträtä eikä myöskään margariinilla eikä omega-6-siemenöljyillä .
Maailman vanhimmiksi eläneet pioppilaiset söivät todellisuudessa paljon enemmän eläinperäistä rasvaa mm. juustoissaan kuin välimerellistä ruokavaliota ylistävät virallisterveilijät osaavat kuvitellakaan.