Tuollaisiakin on muutama, eikä niissäkään ole kai kertaakaan riittänyt ihan vain leivän vaihto
Ja kun ei ole riittänyt, niissä on tehty "terveellinen ruokayhdistelmä" jota verrataan muuhun,
ja "terveellisessä" on sitten vaikkapa mustikkaa ja kalaa (joilla saatiin pieni ero, kun pelkällä leivällä tai pelkällä mustikalla sellaista ei saatu); tai koko vt-terveyspaketti (jolla saatiin LDL-kolesterolia pienemmäksi... mutta valitettavasti ne hiukkaset samalla pienenivät enemmän riskiä herättäväksi, joten edes tulos ei KÄYTÄNNÖSSÄ sitten ollutkaan terveyttä edistävä);
... ja näin siis nimenomaan Suomessa. Muualla maailmassa sokeri on yleensä se, joka vaihdettiin täysjyvään, silloin kun noissa on saatu jotain eroa aikaiseiksi.
Mutta kaikkialla maailmassa jossa sitä on testattu (Suomessa ei ole, joten tässä on tyydyttävä Ruotsiin, joka sentään käyttää ruistakin), se minkävärisenvaanleivän poisjättö tai edes rutka vähennys ilman sokerien lisäystä (lue: se tarkoittaa aiemmin leipänä syötyjen kalorien vaihtoa niukka-PUFAiseen rasvaan) on aina tuonut selkeästi parempia tuloksia kuin leivänvaihdot.
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)