karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Aila Rissanen varoittaa sokerista
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=730
Sivu 1/1

Julkaisija:  Ahma [ 2004-08-16 11:51:08 ]
Viestin otsikko:  Aila Rissanen varoittaa sokerista

Eipä ole kauaakaan aikaa siitä, kun Suomen lihavuustutkijat olivat sitä mieltä, että sokeri ei lihota.

Pertti Mustajoki:
Sokeri ei lihota
Kromin taas väitetään vaikuttavan sokeriaineenvaihduntaan ja vähentävän makean nälkää.
- Tätä väitettä ei tue yksikään asaillinen tutkimus. Sitä paitsi sokeri ei ole painonhallinnassa edes ongelma, vaan rasva. Ihminen ei laihdu, vaikka jättäisi kaiken sokerin pois, sanoo Pertti Mustajoki.
Painostaan huolehtiva voi hyvällä omalla tunnolla panna sokeria kahviin ja nautta vaikkapa marjakiisseliä. Kunhan jättää rasvaiset makeat, kuten viinerit ja jäätelön pois.

http://www.eu.gw.com/laihis/kuluttaja.html


Mutta nyt jopa Aila Rissanen varoittelee sokerista: "Sokeri sekoittaa mielet"
Selatkaa oheista sivua alemmaksi niin artikkeli löytyy:

http://www.suomenmaa.fi/Uutiset.html

Taidan ottaa lasillisen punaviiniä tämänkin kunniaksi.

Julkaisija:  rouvaQ [ 2004-08-16 11:53:18 ]
Viestin otsikko: 

Eikös joku täällä kertonut että Puskakin oli varoitellut sokerista??? Hah, ennen kuin huomaammekaan, olemme TRENDIKKÄITÄ 8)

Julkaisija:  els [ 2004-08-16 12:09:05 ]
Viestin otsikko: 

... tietysti sillä pienellä hajuraolla, että Puska varoittaa sokerista ja viinasta, kun täällä varoitellaan sokerista ja viljasta. Mutta ehkä parin vuoden kulutta kerrotaan, että kyseessä olikin vain KTL:n lukihäiriö 8)

terv. els

Julkaisija:  Ahma [ 2004-08-16 12:09:49 ]
Viestin otsikko: 

Joo, minä kirjoitin siitäkin. Minusta on mukava seurata, miten eri ihmiset, etenkin "virallinen taho" muuttaa sanomisiaan.
Hyvä juttu sinänsä, että muuttavat. Täytyyhän sitä olla mahdollisuus korjata mielipidettään. Jouduinhan itsekin ns. kääntämään takkia, kun aloin tarkemmin perehtymään näihin ruoka-asioihin.

Nyt odotan mielenkiinnolla, miten Mustajoki alkaa puhua sokerista ja "nopeasti sokeristuvista" tuotteista.
Hänen mukaansa ylipainoon kun on kolme syytä: "Rasva, rasva ja rasva"

Julkaisija:  rouvaA [ 2004-08-16 12:29:31 ]
Viestin otsikko: 

[quote="Ahma"] Täytyyhän sitä olla mahdollisuus korjata mielipidettään. Jouduinhan itsekin ns. kääntämään takkia, kun aloin tarkemmin perehtymään näihin ruoka-asioihin.
quote]

Samat sanat. Vielä pari vuotta sitten ihmettelin niitä, jotka eivät käyttäneet perunaa juuri ollenkaan. Se samoin kuin viljakin olivat mielestäni ruokavalion peruspilareita. :oops: Tunnetuin seurauksin

Julkaisija:  Esikko [ 2004-08-16 13:03:01 ]
Viestin otsikko: 

Täällä yks takinkääntäjä lisää! Muutaman vuosi sitten vannoin painonvartijoiden nimeen... en enää :D :D

Mutta tosiaan upeata, että muutkin kuin me osaavat muuttaa mieltään!

Julkaisija:  jupe [ 2004-08-16 14:08:06 ]
Viestin otsikko: 

Kuten rouvaA mainitsi, minäkin uskoin vielä vähän aikaa sitten, että perusta on peruna ja leipä. Pari viikkoa vähähiilihydraattista elämää ja makean ja hiilarin tarve on tiessään.. Ihmeellistä.. Kiitos alakarpin. :D Alkuvaiheen rasvasyöpöttelykin on poissa, kun on alkanut huomata ja tunnistaa sellaisia kummallisia tunteita kuin "kylläinen" tai "ei mahdu masuun enää".. En ole oikeastaan koskaan aikaisemmin tuollaisia kokenut. :) Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion nimessä olen mussuttanut aivan liikaa kaikkea hiilaripitoista. Ja jos kymmenen vuoden päästä tultaisiinkin siihen tulokseen, että hiilareista pitää saada xx% energiasta että oltaisiin ns. optimaalisessa tilanteessa (eli elän 150 vuotiaaksi ja loppuun asti kuin kaksikymppinen :?: :? ) , niin kuitenkin se että tällaisellekin syömishäiriöiselle annetaan mahdollisuus opetella kylläisenä hallitsemaan syömistä ja oppia tuntemaan oikeasti, milloin on nälkä ja milloin ei - niin virallistenkin tahojen on pakko myöntää alakarppaamisen edut. (nimimerkillä epäonnistunut pv:ssä, vlcd:llä, liikunnan lisäämisellä, kasvisten ja fatfree tuotteiden ahmimisella)..

Mutta onko niin että amerikastakin löytyy 100 ja 1 lihavuuden syytä. Joku tarvitsee potkun persuuksille ja sipsipussit pois, joku tarvitsee alakarppia ja joku terapiaa ja muuta ajateltavaa kuin ruoka? Kuinka monen ylipainoon sitten hiilarit ovat syyllisiä? Ainakin minun, mutta ei välttämättä kaikkien :?:

Julkaisija:  Pienetär [ 2004-08-17 14:43:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Aila Rissanen varoittaa sokerista

Ahma kirjoitti:
Mutta nyt jopa Aila Rissanen varoittelee sokerista: "Sokeri sekoittaa mielet"


Takinkääntäjä pitää palauttaa ruotuun! :twisted:

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/