karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Ja taas liha ja makkara tappaa?
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=65008
Sivu 38/51

Julkaisija:  NiilinKaimaani [ 2019-01-14 08:33:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Kilo lihaa on noin 200 g proteiinia. Se jaettuna seitsemälle päivälle ei tee kovin monta grammaa. Siitä voi vähän suhteuttaa näitä riskejä.
(Minullakin naisena on edellisen hömppäjutun mukaan "iso miehisyys".)

Julkaisija:  -nemo- [ 2019-01-14 08:44:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Ollin kurjuus :lol: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005964625.html
Ollilla oli lihansyöjänä huippuarvot, mutta kun sen kok kolen pitäisi olla alle 5 - tule apuun kolesteroli-Kovanen [-X

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-01-14 08:47:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Niinpä, Ollilla hyvät arvot, paitsi verensokeri, mutta haluaa syödä mahdollisimman rasvattomasti eli siinä se kipukohta tulee hänen ruokavaliossaan.

Julkaisija:  MotionK [ 2019-01-14 09:09:25 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Olli on kasvissyöjä verrattuna moneen LaktoOvoPeska Vegaaniin , aika tiukka sellainen viellä

Julkaisija:  mattila [ 2019-01-14 15:50:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

NiilinKaimaani kirjoitti:
Kilo lihaa on noin 200 g proteiinia. Se jaettuna seitsemälle päivälle ei tee kovin monta grammaa. Siitä voi vähän suhteuttaa näitä riskejä.


Mulla miehenä menee pari kiloa lihaa viikossa. Minulle se on sikäli miehen mitta, että se tukee miehistä hormonitoimintaani ja tarjoaa hyvät proteiinit (joita tavoittelen n. 100g päivässä). Toisaalta minusta äijäjutut ovat enemmänkin "syön ihan älyttömän paljon eikä terveys kiinnosta" (eli esim. pari pizzaa kerralla) - minä en syö älyttömän paljoa ja terveys kiinnostaa. Ja siksi syön "paljon" lihaa.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-01-14 19:56:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

https://yle.fi/uutiset/3-10595151

Lainaa:
Marjamäki ei näe kotisirkkojen kasvatusta elintarvikkeeksi kannattavana.

– Sellaiset tuottet, jotka voisivat päätyä useammin kuluttajan ruokakassiin, käyvät kovaa kilpailua lihatuotteiden kanssa. Lihan valmistus on niin tuettua, ettei sen kanssa pääse helposti kilpailemaan hinnalla. Se on yksi tekijä, Marjamäki sanoo.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-15 07:44:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Brittikyselyn mukaan vegaaneilla on enemmän sairauslomapäiviä flunssan takia:


https://www.nottinghampost.com/news/hea ... rk-2426944

Lainaa:
The average number of days taken was:
Vegan 4.78
Pescatarian 2.79
Flexitarian 2.67
Vegetarian 2.60
Lactose-intolerant 2.50
Omnivore 1.69
Gluten-free 1.46
Carnivore 1.40
None of the above 1.34
Average 2.50

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-01-15 16:21:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Kylläpä tulee sirkoille kilohintaa! https://www.fiksuruoka.fi/category/79/uutuudet Kun päiväyksen perusteella on lapputuote Parasta ennen: 22.01.2019, alkuperämaa on Thaimaa, kilohnta 26.90. Sinänsä tuo fiksuruuan konsepti ihan ok. Mutta sirkkajauhon kilohinnalla saa melkoisesti jauhelihaa, mikä taatusti tulee syötyä.

Unohtui tuo ovh sadalle grammalle 13.90 eli normaalihintaisena sirkkajauhe 139€/kilo!

Julkaisija:  Toisinsyöjä [ 2019-01-15 16:26:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Els sen taisi alun perin mainita tällä foorumilla: Kylmäveristen maaeläinten - siis myös hyönteiset - rasvat ovat omega6-rasvahappoja kai enimmäkseen.

Hyönteiset ovat siis vähän kuin pähkinät, syötävä pieniä määriä herkkuina, ei sen enempää. Ikinä en ottaisi proteiinin bulkkia niistä, myös siitä syystä etten tiedä miten lajinmukaista ravintoa niille on syötetty...

Sitä olen tähän asiaan liittyen miettinyt, että onkohan "pähkinäinen" maku nimenomaan merkki suuresta omega6-rasvahappojen määrästä ruuassa? Olen nimittäin kuullut hyönteisiä kuvattavan nimenomaan pähkinänmakuisksi. Rypsiöljyä kuvataan myös pähkinänmakuiseksi ja pähkinät ovatkin kohtuullisen paljon myös niitä omega6-rasvahappoja sisältäviä.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2019-01-15 21:39:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Herkkutattia olen kuullut kuvattavan pähkinän tuoksuiseksi ja -makuiseksi.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-17 06:59:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

EAT-Lancet-kampanjan

https://twitter.com/EATforum/status/1085703134213693440

taustalla on mielenkiintoisia toimijoita

https://twitter.com/bigfatsurprise/stat ... 8143289349

https://twitter.com/bigfatsurprise/stat ... 4455759872

https://twitter.com/bigfatsurprise/stat ... 6788907010

Nutrition Coalition:

Lainaa:
Read the EAT Lancet report with great caution, as it lacks any kind of scientific rigor and
only serves to misguide Americans on their nutritional health.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-17 07:11:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Nutrition Coalitionin yhteeveto korkealaatuisesta tieteellisestä näytöstä (RCT-näytöstä) aiheesta punainen liha ja terveys ja totuus epidemiologisesta näytöstä:

https://www.scribd.com/document/3976068 ... and-Health

Lainaa:
The theory that red meat is bad for human health and causes obesity, diabetes, heart
disease, cancer and even premature death is not substantiated by rigorous science.


Lainaa:
At best, epidemiological studies can show only association and cannot establish
causation, which means that the data can be used to suggest hypotheses but not to prove
them. Observational studies that link nutrition with disease generally find tiny differences
in risk (relative risks of 1-2) which are not enough to generate confidence that an
association is real.

Epidemiological studies rely on self-reported food surveys which can often be imprecise.
Researchers from the Mayo Clinic tested "memory-based dietary assessment methods"
and found that the nutritional data collected was "fundamentally and fatally flawed.”

Only a small number of nutritional related epidemiological studies are ultimately
confirmed by more rigorous scientific studies. In 2005, Stanford’s John Ioannidis
analyzed several dozen highly cited studies and concluded that subsequent clinical trials
could only reproduce around 20% of observational findings.

Julkaisija:  mutenvain [ 2019-01-17 09:05:54 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Greda Carpo kirjoitti:
Kylläpä tulee sirkoille kilohintaa! https://www.fiksuruoka.fi/category/79/uutuudet Kun päiväyksen perusteella on lapputuote Parasta ennen: 22.01.2019, alkuperämaa on Thaimaa, kilohnta 26.90. Sinänsä tuo fiksuruuan konsepti ihan ok. Mutta sirkkajauhon kilohinnalla saa melkoisesti jauhelihaa, mikä taatusti tulee syötyä.

Unohtui tuo ovh sadalle grammalle 13.90 eli normaalihintaisena sirkkajauhe 139€/kilo!



Fiksuruoka konseptina on kyllä hyvä. Mutta hyvin vähän on tuotteissa karppaajalle sopivia. Kun lukee tuoteselosteita siellä on mm. sokereita, soijaa, auringonkukkaöljyä, rypsiöljyä ja lisäaineita roppakaupalla.
Kampanjoissa on kyllä ilmaisia toimituksia schenkkerin noutopisteille eikä ostorajat ole silloin kohtuuttomia. Yleensäkin elintarvike ostoissa ei pidä olla ennakkoluuloinen eikä ketjuille liian uskollinen. Myös tehtaanmyymälöitä kannatta suosia. Mutta nämä asiat ovat varmaankin kaikkien tiedossa.

Julkaisija:  MotionK [ 2019-01-22 17:22:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Erikoistutkija Kuusipuun mukaan punainen liha grillissä on terveellisempää kun kala tai kana, jos sitä ei mausta.

Lainaa:
– Se riippuu hyvin paljon siitä, mitä grillissä on. Esimerkiksi kala on terveellistä ja myös broileri on terveyden kannalta parempaa kuin punaisesta lihasta tehdyt suolaiset valmisteet, Kuusipuu sanoo.


https://www.is.fi/terveys/art-2000005277390.html

Julkaisija:  -nemo- [ 2019-01-22 18:35:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

VOI JYRÄÄ MEITIT
Valtimonkovettumataudissa verta kuljettavat valtimot ahtautuvat, jonka seurauksena veren kulku suonessa heikkenee. Keskeisin tapahtuma ateroskleroosissa on LDL-kolesterolin kertyminen valtimon sisäkerrokseen.

Nyt sydäninfarktien määrä on 40 viime vuoden aikana vähentynyt työikäisessä väestössä yhteen viidesosaan Pohjois-Karjala-projektin ja muiden ehkäisytoimenpiteiden myötä, Pekka Jousilahti kertoo.

Vähennä kovaa rasvaa ja lisää pehmeää rasvaa. Kovasta rasvasta tulisi saada alle 10 prosenttia päivittäisestä energiasta.

https://www.is.fi/terveys/art-2000005973848.html

Sompit vastaan virallinen kanta.
Iltalehti pyysi kolesteroliin perehtynyttä professori Timo Strandbergia ja dosentti Ursula Shcwabia kommentoimaan Somppien esittämiä terveyttä koskevia väitteitä.
https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2011091514390919

Se löytyi taas,ehkä hassuinta tässä on se, että sairastuneista suurin osa on rasvapelkoisia, THL muistelee P-K Projektia ja vauhdittaa eläinrasvapelkoa uudelle kerrokselle.

Julkaisija:  Clog my arteries [ 2019-01-22 19:51:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Okei, leikitään hetken aikaa, että LDL-partikkeleiden kolesteroli jostakin syystä hakeutuu spontaanisti valtimoiden intimaan. Kuitenkaan verikokeesta saadulla LDL-kolesteroliarvosta on mahdoton päätellä, kenellä "tukkiutuu suonet" ja kenellä ei. Epästabiiliin angina pectorikseen kuolee ihmisiä kolesteroliarvoihin katsomatta. Yli 70-vuotiaista itseasiassa suurimmassa riskissä ovat ne, joilla on matalin LDL-kolesteroli. Korkea LDL-kolesteroli myös näyttää suojaavan aivoverenvuodolta ja dementialta.

Julkaisija:  -nemo- [ 2019-01-22 20:14:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Elikkä Timo Strandberg tappaa asiakkaansa, vaikka toisin luullaan :lol:

Julkaisija:  Clog my arteries [ 2019-01-22 21:01:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

-nemo- kirjoitti:
Elikkä Timo Strandberg tappaa asiakkaansa, vaikka toisin luullaan :lol:


Joukkokanteen paikka. :lol:

On jo pitkään tiedetty, että esimerkiksi HDL/triglyseridit -suhde on monta kertaa parempi biomarkkeri kuin LDL. Niiden mittaaminen on jopa rutiinia tänä päivänä. Ja kaikkihan tietävät, miten noita arvoja saa helpoiten säädettyä parempaan uskoon. :wink:

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-22 22:09:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Sokeakin näkee, että nykyinen virallisterveellinen linja on katastrofi. LDL:ää on tuijotettu vuosikymmenet ja tämä on tulos. Valtimotautia esiintyy yhä nuoremmilla.

Sadoillatuhansilla suomalaisilla on infarkteja kohti johtava ateroskleroosi – ”Ensimmäiset muutokset voidaan todeta jo nuorilla”


Silti Iltiksen jutussa toistellaan vanhoja mantroja ikään kuin ne jatkossa voisivat tuottaa jotenkin erilaisen tuloksen.

Julkaisija:  Yhden miehen komitea [ 2019-01-23 20:18:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Ja taas liha ja makkara tappaa?

Epidemiologinen "tiede" lihanvastaisten suositusten takana:

https://twitter.com/DiscoStew66/status/ ... 3607247872

Sivu 38/51 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/