karppaus.info http://karppaus.info/forum/ |
|
Ja taas liha ja makkara tappaa? http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=65008 |
Sivu 36/51 |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2018-12-13 10:03:24 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
MTV tietenkin nielaisi tämän uudelleen aloitetun TMAO-huijauksen suoraan peräsuoleen asti: Näin nopeasti punaisen lihan syömisen lopettaminen pienentää sydänriskejä Tietenkin nielaisi, olihan Laatikainen twiittaillut siitä täpinöissään. Jopa niin, että innoissaan kuvasi mekanisminkin päin … honkia. Laatikainen kirjoitti: Corrrection regarding mechanism: Red meat consumption *reduces* TMAO excretion via kidney. Appropos kidneys, creatinine levels were also increased during red meat consumption vs. other protein sources (supplementary data). https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 8459439104 PERKELE, en muuta voi sanoa. Clevelandin klovnit siis osoittivat, että punaisen lihan syöminen tuottaa enemmän TMAO-yhdisteitä kuin valkoisen lihan syöminen. So what? Kalan ja vihannesten syöminen tuottaa vielä enemmän. Ja väliäkö sillä, jos tuottaa, kun TMAO:n runsauden ei ole osoitettu aiheuttavan sydäntautia. Tämä kaikki on keskusteltu monta kertaa läpi - ja taas ne perkeleet aloittavat jauhamisen alusta. |
Julkaisija: | TVK [ 2018-12-13 10:44:42 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Vihainen? Yleissääntö (kokemuksesta) kuuluu: peli on menetetty, jos suuttuu. Hölmöille pitää nautaa! |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2018-12-13 11:03:33 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
KuNpa tuon jaksaisi muistaa! |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2018-12-13 19:17:28 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Gabor Erdosi: https://twitter.com/gerdosi/status/1073145438507884549 Kannattaa vilkaista taulukkoa. vascar mistri: Lainaa: TMAO is like LMAO after looking at the evidence (or lack of evidence). https://twitter.com/vaskar1104/status/1 ... 1675692033 |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2018-12-13 19:33:19 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Maailman kaikkien ongelmien juurisyy on löytynyt! https://gelr-org.cdn.ampproject.org/v/s ... 20%251%24s Lainaa: Climate change. Ocean dead zones. Fisheries depletion. Species extinction. Deforestation. World hunger. Food safety. Heart disease. Obesity. Diabetes. The list goes on. There is one issue at the heart of all these global problems that is too often overlooked by private individuals and policy makers alike—our demand for and reliance on animal products.
|
Julkaisija: | Clog my arteries [ 2018-12-13 22:47:46 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Yhden miehen komitea kirjoitti: Maailman kaikkien ongelmien juurisyy on löytynyt! Keksittiinkö lihansyönti 70-luvulla? |
Julkaisija: | -nemo- [ 2018-12-14 21:34:01 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Lainaa: (1) animal agriculture is a leading cause of many major environmental problems we face globally and domestically—most importantly, climate change; and (2) animal agriculture is too often left out of the policy discussion. Voi herranpieksut tuota paatosta. Pahinta meillä on se, että iso osa näistä vihreistä on lähtenyt Greenpeacen kelkkaan kaakattamalla sitä kuinka Suomestakin loppuu metsät ja pellot? Meillä on 70 luvun alusta tähän päivään, metsitetty peltoja satojatuhansia hehtaareja. Yhden satokauden viljelyksissä parhaita ovat sekatilat, juuri ne millä Suomi eli sotien jälkeen ja kasvatti maalla suuret ikäluokat aikuisiksi. Perinteinen maanmuokkaus, eläinten jätetökset ja kiertoviljely piti pellot multavina, pärjättiin pienellä lisälannoitusmäärillä samoin rikkakasvit olivat hallinnassa ilman "rounduppeja". EU:n myötä tuli erikoistuminen - "ryöstöviljely" jossa alle 100 hehtaarin tiloilla ei oikein viellä pärjää, 200-500 hehtaaria nippa nappa riittää. Kun näissä viljellään yksipuoleisesti peltoon ei tule juuri uutta multaa, osa luopuu viellä perinteisistä syyskynnöistä - myrkkyä kehiin apulantaa unohtamatta. Maito- ja lihatilat saavat sentään pelloille paskaa ja rehuviljelyalueet ovat pienempiä ja harrastetaan kiertoviljelyä, joka vähentää rikkakasveja sekä kaikenmaailman myrkytyksiä. Siis pelloille parasta ovat sekatilat, se on tiedetty aina. Ilmasto hypestä olisi paljonkin sanottavaa, sanokoon sen Lord Christopher Monckton ; https://www.skepticalscience.com/Monckton_Myths_arg.htm |
Julkaisija: | els [ 2018-12-15 08:18:29 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Tämän YLEn kauramaito vs lehmänmaito -jutun lopussa on ihan hyvä kuva siitä, mistä päästöt tulevat. Ruoka kaikkineen on vain 15 prosenttia. Autot ja kuljetukset (ilmeisesti ilman ruokaa) ovat jo härdellin paljon enemmän. ... mistä voidaan kovin helposti päätellä, kuinka paljon ruoan 15 prosentista on noita liikkumiskuluja silloin, kun talviseen suomeen kannetaan kesähedelmät maailman toiselta puolelta. Päivästä päivään ja joka ikiseen markettiin... Linkki jossa YLEn linkki: viewtopic.php?f=60&t=81290 |
Julkaisija: | Kasari [ 2018-12-15 09:36:57 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
LUKEn asiallinen artikkeli Maito ja naudanliha kuuluvat kestävään ruokajärjestelmään Lainaa: Kotieläintuotannon kokonaisvaikutuksia arvioitaessa pitää huomioida koko ruokajärjestelmä, sillä kotieläinten vaikutus ilmastolle ja ympäristölle on hyvin monitahoinen. Lisäksi vaikutukset ovat erilaisia Suomessa, kehittyvissä maissa ja globaalisti tarkasteltuna. --- Naudanliha ja maitotuotteet ovat usein erityisessä tarkastelussa suurempien ilmastopäästöjen takia, jotka johtuvat märehtijöiden (mm. nauta ja lammas) tuottamasta metaanista. Märehtijän pötsissä elävät mikrobit mahdollistavat ihmiselle, sioille ja siipikarjalle syötäväksi kelpaamattoman nurmen ja kuitupitoisten sivutuotteiden muuntamisen lihaksi ja maidoksi. Pötsimikrobit kuitenkin tuottavat samalla metaania, jonka märehtijä poistaa pötsistä röyhtäilemällä. Metaanin hiili on peräisin biomassaan sitoutuneesta hiilestä eli se ei vapauta uutta fossiilista hiiltä ilmakehään. Kotieläintuotanto on tärkeä osa kiertotaloutta. Lanta ja nurmibiomassa tarjoavat vaihtoehtoja fossiilisten panosten käytölle bioenergian ja kierrätyslannoitteiden muodossa. Koko ajan myös kehitetään menetelmiä päästöjen vähentämiseksi lehmien ravitsemuksen, jalostuksen ja pötsimikrobiston muutosten avulla. Suomen tulevaisuuden ruokajärjestelmää on aktiivisesti kehitettävä. Maatalousmaa on hyödynnettävä tehokkaasti ja päästöjä vähennettävä merkittävästi. Tässä kotieläintuotannolla on tulevaisuudessakin tärkeä osa. Kokonaiskestävyyttä voi edistää mm. lisäämällä kotimaisen ruoan osuutta, vähentämällä ruoan liiallista kulutusta sekä hävikkiä. Lisätään vielä toinen linkki Terveellistä ja ekologista ruokaa: ravitsemus sisällytettävä ruoan ympäristövaikutusten arviointiin Lainaa: Yleisessä keskustelussa ruokien ilmastollista kestävyyttä koskeva viesti on ollut selvä: eläinperäisiä ruokia, erityisesti naudanlihaa, on syytä välttää, koska niiden ympäristövaikutukset ovat ylivoimaisen suuret.
– Väitöstutkimukseni mukaan esimerkiksi naudanlihan ja hampun siementen ilmastovaikutus pienenee suhteessa muihin eläin- ja kasviperäisiin proteiinin lähteisiin, kun ravitsemus sisällytetään arviointiin. Jopa niin, että rajoitettu määrä naudanlihaa saattaakin olla perusteltua sisällyttää kestävään ruokavalioon. Väitöksessä mukaan arvioinnin on syytä perustua syötäväksi valmistettuihin ruokiin yksittäisten kypsentämättömien raaka-aineiden sijaan. – Näin tuotteen kestävyydestä saadaan kattava kuva, joka ottaa huomioon myös jalostusvaiheen ja kuluttajan käyttäytymisen ruoan valmistuksessa. |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2018-12-16 10:43:14 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Kiusallinen tosiasia lihanvastaisen propagandan kannalta, joka syyttää lihaa ilmastonmuutoksesta ja väittää sen aiheuttavan milloin mitäkin yleistynyttä kansansairautta. Punaisen lihan kulutus on laskenut Yhdysvalloissa 1970-luvulta saakka. Shawn Bakerin Instagram-kuvassa graafi naudanlihan osalta: https://www.instagram.com/p/BracURVglp3 ... hare_sheet |
Julkaisija: | Greda Carpo [ 2018-12-16 10:44:04 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Mutta ihmisten paino on noussut. |
Julkaisija: | Micci_67 [ 2018-12-19 19:12:04 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Ja kun peruslihava jenkki todennäköisesti syö enimmäkseen pitkälle jalostettua höttöhiilaria, niin se piereskeleenkin moninkertaisesti 70'lukuun nähden. Mistäköhän se metaani onkaan lähtöisin. . . |
Julkaisija: | Yhden miehen komitea [ 2018-12-22 08:04:47 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Onko makkara sittenkin paras vihannes? Vielä vähän aikaa sitten makkaraa demonisoitiin sen yleisesti sisältämän nitraatin takia: "Lapsille korkeintaan nakki päivässä", kuului ohje. Syyttely vähän vaimeni, kun jouduttiin myöntämään, että niin suositelluissa lehtivihanneksissa on erittäin runsaasti nitraattia, eniten pinaatissa ja rucolassa - ja että nitraattia saa myös talousvedestä ja ihmisen elimistökin tuottaa sitä ravinnon typpiyhdisteistä, niin että nitraatin välttely ei ole aivan yksinkertaista. Ja nyt sitten nitraatti onkin rasvamaksaa torjuva hyvis? https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 055b252c0a Lainaa: Tukholman Karoliinisen instituutin tutkijoiden mukaan lehtivihreän sisällyttäminen ruokavalioon todella kannattaa: sillä voidaan ehkäistä myös rasvamaksan muodostumista.
Lehtivihreän salaisuus on sen nitraatissa, jonka elimistö voi muuttaa typpioksidiksi. Tutkijat suosittelevat vihreiden vihannesten syömistä joka päivä. Pinaatissa ja rucolassa nitraattipitoisuus on erityisen korkea. – Tarvitaan vain noin 200 grammaa päivässä, jotta tehokas vaikutus saadaan aikaan, kertoo Mattias Carlström, yksi tutkijoista. |
Julkaisija: | MotionK [ 2018-12-22 10:14:16 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Olisiko tämä tuo? In dietary terms, the chosen nitrate dose corresponds to a daily intake of 100 to 300 g of a nitrate-rich vegetable, such as spinach, lettuce, or beetroot in humans https://www.pnas.org/content/107/41/17716 Viitteistä tutkimuksessa, niin tämä on mielenkiintoinen The emerging biology of the nitrite anion https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/164 ... t=Abstract |
Julkaisija: | Kasari [ 2018-12-22 10:41:44 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Natriumnitraattia siinä käytettiin. Alkumäärityksissä sen vaikutusta testattiin ruiskuttamalla tietty annos vatsaonteloon. Muissa kokeissa sitä sekoitettiin juomaveteen. Sillä oli laskeva vaikutus myös verenpaineeseen. Lisäravinteena myytävä arginiini vapauttaa vereen myös typpioksidia ja voidaan käyttää verenpaineenhoitoon ja erektio-ongelmiin. Punajuuri on myös hyvä nitriitin lähde. Pohjavesien nitraatti on yleensä peräisin pelloille levitetyistä lannoitteista. Olenkin pohtinut mikä niissä dieselin tupruttamissa typen oksideissa nyt on vikana. |
Julkaisija: | karppis [ 2018-12-23 23:30:46 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
MM. Nina Teichholz on twiitannut tulossa olevasta Bloomberg Opinion uutisesta "Jos kaikki ryhtyisivät kasvissyöjiksi, se vähentäisi 7,3 milj. kuolemaa vuosittain" : https://twitter.com/bopinion/status/1076703777758040065 Ninan kommentti: Paper coming out soon makes claims red meat kills. No rigorous evidence for that, only weak epidemiology. This new paper led by animal welfare activists. Millaisiahan otsikoita tämä täällä saa aikaan |
Julkaisija: | pikkukalaksi<3 [ 2018-12-24 09:56:07 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Jos tuo otsikko pitäisi paikkaansa, niin lihan syöntiä todella kannattaisi lisätä, ei tämä pallo kestä yhtään vähempiä kuolemia vuosittain... |
Julkaisija: | Greda Carpo [ 2018-12-24 22:34:08 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Julkaisija: | -nemo- [ 2019-01-02 15:51:35 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
Nyt selvisi tämäkin? Lihankulutus on syynä laittomiin sademetsän hakkuisiin, kertovat Greenpeacea lähellä olevat "asiantuntijat" "Amazonin metsien hakkuut kasvavat rajusti, syynä lisääntyvä lihankulutus – lähes kaikki hakkuut laittomia" https://yle.fi/uutiset/3-10578332 |
Julkaisija: | els [ 2019-01-02 16:14:08 ] |
Viestin otsikko: | Re: Ja taas liha ja makkara tappaa? |
... tuolla saa helposti kuitattua sen, että soijan tärkein käyttökohde on sen öljyn käyttö kemianteollisuuden vihreyttäjänä ja ruokaöljynä. Puristetuista pavuista saatava valkuaispitoinen sahajauho syötetään sen jälkeen toki vaikkapa lehmille, mutta sen hinta on niin huono, että suurin osa nykyisestäkin jää käyttämättä. Eikä metsiä sen takia tarvitse kaataa... |
Sivu 36/51 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |