karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-10-16 23:45:49

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 657 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 633 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-08-05 18:25:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Andreas Eenfeldt: Asiater som äter mer rött kött är friskare!

Lainaa:
Enemmän punaista lihaa syövät aasialaiset ovat terveempiä!
Aasialaiset, jotka syövät enemmän punaista lihaa näyttävät sairastuvan harvemmin syöpään ja sydäntautiin. Näin tuoreen kahdeksasta tällä alueella tehdystä havainnointitutkimuksesta laaditun yhteenvedon mukaan.

Saammeko lukea tästä tutkimuksesta lehdistä, vai eikö se ole poliittisesti riittävän korrekti?

Olen pahoillani, T. Colin Campbell ja kaikki vegaanit, jotka lainaatte hänen kirjaansa ”The China Study”. Tätä voi olla vaikea kumota. Game over?

P.S.
Tämä tutkimus ei tietenkään todista, että punainen liha suojaa sairaudelta. Kuten tavallista, kysyseessä ovat vain epävarmat tilastolliset yhteydet. Mutta tilastot tässä ovat huomattavasti laajemmat kuin ne, joihin ”The China Study " -kirja perustuu ja ne on analysoitu puolueettomammin.

Aikaisempia juttuja lihan terveysvaikutuksista


En ole nähnyt tästä tutkimuksesta juttuja lehdissä. Oletko sinä?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-08-06 07:55:50 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38967
Paikkakunta: AlwaysComingHome
En tätä. Enkä muuten sitä vanhempaa, laajaa WHO'n epidemiologistakaan,
jossa mittailtiin kaikenlaista kiinalaisista, ja päädyttiin lopputulemaan,
että paras keino tervehdyttää kansaa sielläpäin on eläinvalkuaisen osuuden lisääminen.

Toin sen karppilaan kiinaboomin ja suurien karppi(la)sotien aikana, jossain 2006-2009 paikkeilla :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-08-06 10:30:49 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Nyt se on keksitty! Nimittäin liha, joka saattaa olla oikeasti epäterveellistä.

Ensimmäinen keinolihasta valmistettu koeputkihampurilainen on tarjoiltu Lontoossa.

KATSO AFTONBLADETIN VIDEO

Andreas Eenfeld: Den första odlade burgaren serveras

Eenfeldt epäilee keinolihan terveellisyyttä sen luonnottoman nopean sulamisen ja aitoa tavaraa heikomman ravinnesisällön vuoksi. Hän epäilee, että rasvattomuuden takia ei makukaan ole kaksinen. (Tutkijoiden tavoitteena on kuitenkin lisätä keinolihaan laboratoriossa kasvatettuja rasvasoluja.)

HS: Keinopihvi maistui melkein oikealta

IL:AL: Koeputkessa valmistettua keinolihaa löytyy lihatiskeiltä jo viiden vuoden kuluttua

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-08-08 09:13:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Per Wikholm ei jaa median keinolihahypeä: Några reflektioner om konstgjort kött

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-08-08 22:02:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Lihalla ja lihalla on eroa:

Andreas Eenfeldt: Skillnaden mellan industrikött och gräsbetat kött

Kris Gunnars: Grass-Fed vs Grain-Fed Beef – What’s The Difference?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 13:49:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Tänään suomalaista terveysuutisointia mielin määrin uutistarjonnallaan pyörittävä Uutispalvelu Duodecim levitti kesällä 2013 julkaistusta ruotsalaisesta koontitutkimuksesta tekemäänsä uutista:
Lainaa:
Paljon makkaraa ja muita teollisesti prosessoituja lihavalmisteita syövät saattavat ruokavalionsa takia altistua monille sairauksille ja myös menehtyä niihin. Tavallinen, prosessoimaton punainen liha ei ole samanlainen riskitekijä, tuore tutkimus osoittaa.

Ruotsalaistutkijoiden tulos perustuu aikaisempien tutkimusten yhteisanalyysiin ja vahvistaa jo kertynyttä tutkimusnäyttöä prosessoitujen lihatuotteiden epäterveellisyydestä. Makkaran ja vastaavien lihatuotteiden haitat selittyvät pitkälti niiden suurella suola- ja nitraattipitoisuudella.

Analyysissa yhdistettiin yhdeksän tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella paljon prosessoitua punaista lihaa syövät menehtyvät aikaisemmin kuin hyvin vähän lihatuotteita syövät. Runsas lihansyönti yleensäkin liittyi suurempaan kuolleisuuteen, mutta tuloksista on vaikea erottaa muiden elintapojen vaikutuksia. On todennäköistä, että paljon lihaa syövien elintavat ovat muiltakin osin erilaiset kuin kasvispainotteisesti ruokailevien.

Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

(American Journal of Epidemiology 2014:179:282–289)
http://aje.oxfordjournals.org/content/1 ... 2.abstract


Uutispalvelu Duodecim saavutti tavoitteensa, lukuisat mediat julistivat tänään makkaran vaarallisuutta. Tälläiseen johtopäätökseen päätymiseksi on kuitenkin jouduttu vetämään aika monia mutkia suoriksi.

Epidemiologiset tutkimukset, joita tässä koontitutkimuksessa on tarkasteltu, eivät ensinnäkään voi kertoa mitään syy-seurausuhteesta. Ne kelpaavat vain lähtökohdaksi hypoteesien muodostamiselle, vaikka niitä teetättävä elintarviketeollisuus käyttääkin niitä haluamiensa otsikoiden tuottamiseen mediassa.

Toisekseen, jos tutkimuksia vilkaisee tarkemmin, havaitsee, että prosessoitu ruoka tappaa lähinnä Amerikassa. Siellä prosessoiduksi lihaksi lasketaan mm. pitsat ja hampurilaiset, jotka on paistettu runsaasti inflammaatiota lietsovia omega-6-rasvahappoja sisältävässä siemenöljyssä ja joiden kanssa yleisesti nautitaan samaisessa öljyssä paistettuja ranskalaisia ja korkeafruktoosisella maissisiirapilla (glukoosi-fruktoosisiirapilla) makeutettua kolajuomaa. Jos tälläistä ruokaa jatkuvasti syövät henkilöt kuolevat hieman muita nuorempina, niin onko se makkaran vika, Uutispalvelu Duodecim ja arvon suomalainen media????

Tappaako makkara, jos sen nauttii karpin tapaan vihannesten kera ja ilman kolajuomaa? Ei ainakaan tämän tutkimuksen perusteella voi mitään sellaista päätellä. Syön satunnaiset makkarani edelleen rauhallisin mielin.

Kannattaa myös huomata, että ("prosessoimaton") liha - väristä riippumatta - sai tässä tutkimuksessa puhtaat paperit.

Olisi hyvä, jos suomalaisellakin medialla olisi ruotsalaisen Ann Fernholmin tasoisia terveystoimittajia, jotka pystyisivät tekemään tutkimuksista omia kriittisiä ja objektiivisia uutisia journalistisin kriteerein. Nyt media on liiaksi sellaisen uutistoimiston varassa, jolla on missio.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 14:09:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-10 17:33:41
Viestit: 970
Kuka katsoi tänään ykkösen aamuteeveetä. Siinä eri puolueiden edustajat keskustelivat tulevaisuuden ilmasto-ongelmista. Kaikilla oli suuri huoli lihansyönnistä, sitä pitää vähentää. Vasuri Li Andersson halusi kouluihin kasvisruoan lisäämistä. Esim yksi kasvisruokapäivä viikossa.

Jännä että kaikki puoluekannasta riippumatta olivat huolissaan lihansyönnistä. Ainoana poikkeuksena oli persujen edustaja joka ei halunnut rajoittaa lihansyöntiä

_________________
-24 kg vajaassa vuodessa... nyt ylläpitoa, BMI 23 vuodesta 2010.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 14:11:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 4695
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Kettu-Pekka kirjoitti:
Jännä että kaikki puoluekannasta riippumatta olivat huolissaan lihansyönnistä. Ainoana poikkeuksena oli persujen edustaja joka ei halunnut rajoittaa lihansyöntiä


Nimenomaan ja samaan aikaa ei olla huolissaan väestönkasvusta ja ennen kaikkea siitä että sen syynä on ennen kaikkea naisten huono asema. Mutta oikeus lisääntyä kuin kani ja/tai pitää naisiaan hellan ja nyrkin välissä uskonnollisin ja/tai kulttuurillisin tekosyin, ne ovat niin luovuttamattomia oikeuksia, että niistä ei saa puhua.

Niinpä on sitten puhuttava lihansyönnistä, olipa se oikeasti ongelma tahi ei.

_________________
Paleo-paimentolainen hyväkarppi joka vahtii myös happo-emäs tasapainoa ja lektiinejä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 14:22:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Kettu-Pekka kirjoitti:
Kuka katsoi tänään ykkösen aamuteeveetä. Siinä eri puolueiden edustajat keskustelivat tulevaisuuden ilmasto-ongelmista. Kaikilla oli suuri huoli lihansyönnistä, sitä pitää vähentää. Vasuri Li Andersson halusi kouluihin kasvisruoan lisäämistä. Esim yksi kasvisruokapäivä viikossa.

Jännä että kaikki puoluekannasta riippumatta olivat huolissaan lihansyönnistä. Ainoana poikkeuksena oli persujen edustaja joka ei halunnut rajoittaa lihansyöntiä


Niinpä, hyvin ovat vihervegaanit saaneet viestinsä perille, vaikka paremmin ilmastonmuutosta torjuvaa ruokaa ei olekaan kuin laidunliha:

Alan Savoryn TED-luento

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 14:23:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-10 17:33:41
Viestit: 970
Jos syömisiin halutaan puuttua niin eiköhä suurin ongelma ole kauppojen hyllyjä täyttävät sipsit, karkit, limsat, jäätelöt, leivokset ym. Niiden syönti kun saataisiin kuriin niin eiköhän siinä ilmastokin kuormittuisi huomattavasti vähemmän. Plus terveysvaikutukset ja niistä aiheutuva valtava säästö kansantaloudelle.

Mutta ei hupisyönnistä saa puhua pahaa. Liha ja rasva on pahoja!!

Sekin on jännä että suomalaiset on saatu aika hyvin opetettua eroon tupakasta. Samoin viinanjuonti on ainakin minun elinpiirissä huomattavasti vähentynyt. Mutta miksi vaikkapa pullaa tai sipsejä ei voida ajatella haitallisina nautintoaineina joiden saantia pitää saada rajoitettua..??

_________________
-24 kg vajaassa vuodessa... nyt ylläpitoa, BMI 23 vuodesta 2010.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 16:32:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-12 17:24:12
Viestit: 3050
Paikkakunta: Kotka
Millä mekanismilla lihansyönti vaarantaa nykyisenkaltaisen ilmaston? Ilmastohan vaihtelee tietyissä sykleissä ihan ilman lihan tai kalan syöntiä. Viimeiset 15 vuotta on koko maapallon lämpötila ollut laskusuunnassa, pelätäänkö uutta jääkautta vai mistä tässä on kysymys.

_________________
- Ruisleipä on suomalaisten ravinnon multitabs -


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-22 19:37:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 556
Niin tosiasiassahan ilmastoa saastuttavat kiinalaiset, amerikkalaiset ja intialaiset, myös varmaan etelä-amerikkalaiset. Me suomalaiset ei siinä määrin saastuteta kuin mitä nuo maat per henkilö. Koko ilmansaastumisongelma tai siitä mahdollisesti johtuva ilmaston lämpeneminen pitäis kyllä mun mielestäni vähentää sieltä, missä sitä saastuttamista oikeesti tapahtuu. Edelleen amerikassakin, vaikka kuinka onkin teknologiassaan edistyksellinen maa, käytetään öljyä ja kivihiiltä enemmän kuin aiemmin ja nyt kun kiina on yksi mega tuotantolaitos, joka mikä myös käyttää pääasiassa kivihiiltä, on ihan naurettavaa, että meillä näperrellään näissä lihakarjan kasvatus tuhoaa planeettamme - vouhotuksissa. Esim.amerikassa autot on edelleen isoja ja isokulutksisia ja -päästöisiä. Ei siellä ajella millään WV-golfeilla tai vastaavilla pikkuautoilla. Ja kun niitä autoja on perhekuntaa kohti vähintään kaksi, useimmissa kolme tai neljä (jokaiselle 16v. täyttäneellä saattaa olla oma auto).

En tarkoita, että meidän täällä suomessa pitäis vaan olla, eikä yrittää omalta osaltamme vähentää saastumista, mutta että me ollaan ikään kuin suurimpia syntipukkeja koko asiassa, ainakin mitä tulee siihen kuinka nopeasti meidän päättäjät keksivät yhä uusia ja ihmellisempiä verotuksen muotoja, jotta ihmiset eivät vaan yhtäänkään tupruta mitään piipuistaan...kun käytännössä on kyllä ihan aikuisten oikeesti ihan se ja sama loppupeleissä, että sytytänkö sen takan pesällisen alta vai päältä. Kuitenkin samaan aikaan saa rypsin viljelijät poikkeusluvalla käyttää myrkkyjä joiden tiedetään tuhoavan mehiläisyhdyskuntia. Mitenkähän suu pannaan kun ei enää pörriäisiä riitä pölyttämään niitä peltoja ja ne kuivettuu sille sijoilleen. Meitä suomessa vaan osataan jotenkin niin ärsyttävästi syyllistää kaikesta siitä mitä tuolla isossa maailmassa tehdään, mutta ei osata edes omassa maassa rajoittaa luonnon pilaantumista..

Ääh, taitaa olla vähän paha päivä tai jotain :evil: , mutta välillä ihan todella tekis mieli pakata laukku ja jättää tää - lottovoitto on syntyä suomeen isänmaa - ja muuttaa johonkin, missä ei edes tiedetä missä suomi on. Vaikka taitaa se sama laulu olla joka paikassa, että kansalaiset on syypäitä kaikkeen surkeeseen. Sitten kun taas joku asia menee paremmin, pyhiä ja hyviä on ne herrat norsunluutorneissaan, jotka kaiken on aikaansaaneet (vaikkakin toisten tekemänä).

Tramppa tuolla mainitsi sanan jääkausi, joka on varmaan oikeesti vähän myöhässä siihen nähden, missä sykleissä se on yleensä tullut.
Sitä ennemmin kyllä kannattaisikin pelätä. Tuskin meikäläistä tuo kovin koskee, ikää kun jo on sen verran, mutta lapseni ja lapsen lapset (ja näiden lapset jne.)mahdollisesti voivat joutua miettimään uusia toimintatapoja. Mutta mihinkäs tämän koko planeetan väki uudelleen asutettaisiin jos koko eurooppa, yli puolet venäjästä ja kiinasta ja pohj.amerikka olis paksun jään peitossa? Taitais alkaa ahistaa. Harmillinen skenario.
Sori pitkä "purkaus", todellakin taitaa olla paha päivä, väärällä jalalla noustu tai jotain.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-23 00:35:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Hikikomori kirjoitti:
Lainaa:
Makkaran ja vastaavien lihatuotteiden haitat selittyvät pitkälti niiden suurella suola- ja nitraattipitoisuudella.

Laitanpa tähän mielenkiintoisen lainauksen Snellmanin sivuilta: (http://www.snellman.fi/fi/tuotteet/pakkausmerkinnät)
Lainaa:
Esimerkiksi Ylikypsässä kinkussa on vähemmän nitraattia kuin ruukkusalaatissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-23 13:37:40 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10705
Oli joskus semmoinenkin uutinen, punajuurimehua nauttineet paransivat urheilusuoritusta 30%, punajuuren sisältämä nitraatti/nitriitti laajentaa verisuonia -> enemmän happea lihaksille. Onhan noita mekanismeja.

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-24 13:04:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Suomen uusi lihasuositus suututtaa: ”Yksisilmäistä” sanoo poliitikko
Helsingin kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies (kok.) kirjoitti:
-Onko tutkija hieman asenteellinen? Mitä, jos ihminen syökin lihan ohella paljon vihanneksia ja hedelmiä? Entä, jos hän ei käytä ruuanlaitossaan lainkaan suolaa eikä rasvaa? Mitä jos hän on niin kova terveysintoilija, että valuttaa jauhelihapakkauksesta rasvat roskikseen suoraan paistipannulta, ja syö kevytlihansa extrakevytversiona? Mitä jos hän ostaa vain lihaa, johon ei ole lisätty ylimääräisiä suoloja lihan painon maksimoimiseksi? Mitä jos lihansyöjä ei koskaan syö valkoisia jauhoja tai lisää mihinkään ruokaan sokeria. Mitä jos hän ei syö edes leipää vaan korvaa sen ateriassaan höyrytetyillä vihanneksilla ja tattaripuurolla

Ne tekevät ihmisistä oletuksia, jotka eivät pidä välttämättä ollenkaan paikkaansa. Keskivertoihmisiä ei ole olemassakaan, mutta ehkä jos pyörittelee kaiket päivät tarpeeksi makrotason tilastoja, käsitys väestön todellisesta monimuotoisuudesta ja arjen yksilöllisyydestä hämärtyy.

Parikymmentä vuotta sitten suomalaisia kehotettiin syömään vähärasvaista ruokaa. Olin silloin innolla mukana rasvanvastaisessa liikkeessä kotikeittiössäni. Ikävä vain, että nykyään tiedetään, että rasva onkin ihmiselle todella välttämätön ravintoaine. Ehkä se tiedettiin jo silloinkin, mutta joku ammattivalistaja oli päättänyt, että ”suomalaiset” saavat ruuasta liikaa rasvaa, joten kaikkien ”suomalaisten” piti sitä myös alkaa vähentää.


Sitten schwabia peräpäästä Uloste paljastaa haitat

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-24 16:13:28 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-11-24 19:43:59
Viestit: 55
Toisinsyöjä kirjoitti:
Kettu-Pekka kirjoitti:


Nimenomaan ja samaan aikaa ei olla huolissaan väestönkasvusta ja ennen kaikkea siitä että sen syynä on ennen kaikkea naisten huono asema. Mutta oikeus lisääntyä kuin kani ja/tai pitää naisiaan hellan ja nyrkin välissä uskonnollisin ja/tai kulttuurillisin tekosyin, ne ovat niin luovuttamattomia oikeuksia, että niistä ei saa puhua.

Niinpä on sitten puhuttava lihansyönnistä, olipa se oikeasti ongelma tahi ei.


Naulan kantaan, väestönkasvun osalta. On todella omituista, että ympäristöpuoleena Vihreillä ei ole minkäänlaista konkreettista ohjelmaa väestönkasvun pysäyttämiseksi. Jauhetaan aivan jonninjoutavaa hiilijalanjälkihöpinää, jolla Kanadasta saadaan Kiinaa tai Intiaa suurempi uhka ympäristölle.

Sen sijaan väite naisten asemasta ja väestönkasvusta kausaliteettina on jo naisasiapropagandaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-27 09:51:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 4695
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Trilisser kirjoitti:
Sen sijaan väite naisten asemasta ja väestönkasvusta kausaliteettina on jo naisasiapropagandaa.


Jaa, no justiinsa viime syksynä radiossa kerrottiin (joku YK-taho tms. oli laatinut juuri moisesta jonkun tilaston) että enemmistö kehitysmaiden tytöistä naitetaan
a) liian nuorina
b) kysymättä heiltä lupaa

Ja ei sitä lupaa lisääntymiseenkään kysytä, väkisin naimisiin, väkisin seksiä, ei ehkäisyä = lapsia joita nainen ei olisi hankkinut niin paljon tai niin nuorena, jos olisi saanut itse päättää.

Kannattaa tutustua hiukan Europan ulkopuolisen maailman menoon. Tai ei tarvitse mennä edes Euroopan ulkopuolelle: Irlannissa ja Maltalla abortti on laiton ja ehkäisy erittäin rajoitettua, Puolassa abortti on laillinen mutta 15 vuotias raiskattu tyttö ei silti saanut aborttia ennen kuin viidennestä sairaalasta johon meni sitä pyytämään, katolinen henkilökunta kas kun kieltäytyi.

_________________
Paleo-paimentolainen hyväkarppi joka vahtii myös happo-emäs tasapainoa ja lektiinejä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-27 10:20:16 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38967
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Trilisser kirjoitti:
Sen sijaan väite naisten asemasta ja väestönkasvusta kausaliteettina on jo naisasiapropagandaa.

Itse asiassa se on yllättäen jopa vahvistettavissa.
Naisten lukutaito (eli kouluun laittaminen) on kummasti laskenut lapsilukua kehittyvissä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-28 19:32:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3155
YLE 5 tiistai 28.01.2014 20.00

Lainaa:
Tuoreet ruokasuositukset kehottavat korvaamaan punaisen lihan käyttöä siipikarjalla. Kanassakin voi kuitenkin piillä terveysriski, kuten illan tutkivan journalismin ohjelma osoittaa.

Valmisteesta riippuen broilerissa saattaa olla E450:tä eli tutummin fosfaattia. Se on tuttu lannoitteista ja pesuaineista, mutta sitä käytetään siis myös surutta ihmisruuassa. Lisäainetta voi löytyä leikkeleistä, joulukinkusta, kanasta, pikaruuista, valmisaterioista, juustosta – etenkin sulatejuustosta – , jäätelöstä ja leivonnaisista. Spotlightissa kysytään, miksi Suomessa käytetään yhä fosfaattia eritoten joissakin lihatuotteissa, vaikka EU on sen kieltänyt. Mikä saa suomalaisviranomaiset kääntämään katseensa toiseen suuntaan?

Viranomaisten toiminta on erityisen epäilyttävää, sillä tutkijat ovat viime aikoina varoitelleet isoon ääneen ruuan fosfaattipitoisuuksien riskeistä. Ne aiheuttavat osteoporoosia sekä sydän- ja verisuonisairauksia. Pari kuukautta sitten valmistuneen amerikkalaistutkijoiden suuren selvityksen mukaan yli 1 400 milligrammaa fosfaattia päivässä kaksinkertaistaa riskin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Jos luvut pitävät paikkaansa, suuri osa suomalaisista kuuluu eittämättä riskiryhmään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi nimittäin, että meillä naiset saavat juuri maksimimäärän fosfaatteja päivittäin, miehet peräti 1 700 milligrammaa. Luvuissa eivät edes ole mukana muiden lisäaineiden sisältämät fosfaatit, kuten toimittaja Annvi Gardberg reportaasissaan huomauttaa.

Suositeltu päiväannos on vain 600 milligrammaa.Miksi meillä sitten ollaan niin rakastuneita fosfaatteihin? Suomalaisilla lihan ja maidon jalostajilla, kuten HK Ruokatalolla ja Valiolla, tuntuvat olevan vastaukset valmiina kaikkiin Gardbergin kinkkisiin kysymyksiin. Niin on myös Helsingin yliopiston professorilla Christel Lamberg-Allardtilla. Hän ampuu suorilta alas jalostajien härskisti totuutena esittämiä väitteitä.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-30 15:01:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 15603
Antti Heikkilä ruotii perusteellisesti VRN:n punaista lihaa koskevan suosituksen. Kannattaa käydä lukemasa:

Antti Heikkilä: Valtio on kansan vihollinen

Heikkilän kanta on selkeä:
Lainaa:
Jos haluaa äänestää jaloillaan, syökää ihmeessä lihaa. Se on terveellistä.

Näin teemme. Tai siis, ainakin minä teen.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 657 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 633 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)