karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 09:53:56

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 751 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-01-31 20:38:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
http://www.iltalehti.fi/terveys/2014013 ... 7_tr.shtml
Ostin lehden - vitutti lukee -ei tota vanhaa jargonia viitsi tänne sivulle ängetä koska kaikki sen jo tietävät.
Tiivistetysti, artikkelin tarkoitus oli todistaa, että punainen liha aiheuttaa suurimman osan kansansairauksista. Vegaanit elävät pidempään, ovat myös terveempiä kun makkaran ja punaisen lihansyöjät. Nyt mantraa hoki myös Erkki Vartiainen tämä THL:n uusi pomo.
Nyt oli punaisen lihan ja makkaroiden vuoro, ehkä viikonpäästä saamme tietoiskun maitotuotteista ja voista. [-X

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-31 20:52:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-02-08 19:12:46
Viestit: 5305
-

_________________
Our way is not the best way. Our way is merely another way.
Vapaa ohjelmisto, vapaa yhteiskunta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-31 20:56:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
^VMP taas Terveyden Hävittämisen Laitokselta!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-01 23:03:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Uusi Suomi kirjoitti:
Eviran yksikönjohtajan Kyösti Siposen mukaan kyseessä on ”erittäin suuri haitta Suomen lihantuottajille ja lihateollisuudelle”, jos viennin pysähtyminen jatkuu pitkään.

–Sianlihan vienti Suomesta Venäjälle on lihateollisuudelle merkittävää. Kauppakumppanit Venäjällä jäävät ilman raaka-ainetta ja täällä teollisuus joutuu etsimään sianlihalle uusia kanavia, Siponen sanoo Uudelle Suomelle.

Lue lisää

Onhan se sikamainen juttu,kun punainen liha tappaa. Pitää etsiä sianlihalle uusia kanavia. Toivotaan, että voinviennille Venäjälle ei tule mitään esteitä? Kyllä me pärjäämme margariinilla sanoo Schwabi....

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-03 20:42:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Antti Heikkilä: Ruokateollisuus tarvitsee suosituksia

Lainaa:
Fogelholmin lähes pakkomielteenomainen viha lihansyöntiä kohtaan on vailla perustetta. Käsittelin aihetta edellisessä blogissani, joten siitä ei sen enempää. Mutta huomio kiinnittyi Fogelholmin mielipiteeseen ettei aikuinen tarvitse lihaa, vaan voi saada proteiinin muista lähteistä. Tässä paljastuu Fogelholmin todellinen osaamattomuus. Liha ei ole niinkään tärkeä proteiinien lähde, vaan liha on tärkeä sen sisältämien mikroravinteiden takia. Näillä leveysasteilla liha on tärkein B12-vitamiinin lähde. B12-vitamiinin puute aiheuttaa muun muassa dementiaa. Ei siten ole ihme, että vanhukset hoitopaikoissa tarvitsevat nykyisin kävelyttäjää Fogelholmin ruokavalion takia. Myös useammat tutkimukset viittaavat siihen, että runsas hiilihydraattipitoinen ruoka sinänsä aiheuttaa dementiaa. Tämä yhdessä B12-vitamiinin puutoksen kanssa selittänee paljolti nykyisen dementiaepidemian. Kun tähän sitten vielä lisätään kasvirasvat ja kolesterolilääkkeet, niin peli on selvä. Voimakaksikon suositukset tukevat yhteiskunnalle todella kalliiksi.

Lainaa:
Saman päivän Iltalehti: "Suomalaisten lihansyönti vielä luultua vaarallisempaa". Kolme uutta tutkimusta. Aukeaman juttu, jossa väitettiin 1.) Tutkimus: Vaarallisia sairauksia 2.) Tutkimus: Liittyy myös syöpiin 3.) Tutkimus: Yhteys diabetekseen. Samaa hypeä, mihin olen jo ottanut kantaa. Omaa neuvoni on, että älkää ostako tai tilatko moisia lehtiä, sillä ostamalla tuette vääriä asioita. Ne kaivavat maata teidän altanne.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-26 08:13:12 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2013-05-25 14:52:16
Viestit: 395
Jälleen oli Iltalehdessä juttu kuinka punainen ja prosessoitu liha on vaarallisia. Olihan sinne saatu taas Fogelholm kommentoimaan:" Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelholmin mukaan aikuinen ihminen ei edes tarvitse lihaa." Siitä ne ongelmat vasta alkaisi jos kaikki lopettaisi lihansyönnin. Voi sitä puutoksien määrää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-26 17:42:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-05 17:07:52
Viestit: 640
Kun en viitsi noita roskalehtiä ostaa (enkä kerinnyt tänään kaupassa lukeakaan) niin oliko nyt jotain uuttakin tutkimustietoa lihan osalta? Vai näitä vanhoja, joissa lihan vaarallisuus saadaan liittämällä käsitteeseen myös prosessoidut lihatuotteet?

Fogelhom saa kyllä Vihreiden puolueesta eniten ja helpoiten palstatilaa. Harmi vaan kun toimittajat tai lukijat eivät tajua, että mies on yhtä kuin vihreiden tiedotusosasto. Hänen suustaan ei voisi muuta propagandaa tullakaan. Oli tutkimustulokset sitten ihan mitä vaan.

Reipas


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-26 18:44:05 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2013-05-25 14:52:16
Viestit: 395
Jaa-a vaikea sanoa kun en myöskään itse niitä osta ja nettisivuilla näytti olevan lisätietoa digilehdessä, sitäkään en osta. Veikkaan, että siellä on ne samat diipadaapat mitkä on kuultu miljoona kertaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-27 11:52:21 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-02-01 15:43:55
Viestit: 116
Paikkakunta: Helsinki
Reipas kirjoitti:
Kun en viitsi noita roskalehtiä ostaa (enkä kerinnyt tänään kaupassa lukeakaan) niin oliko nyt jotain uuttakin tutkimustietoa lihan osalta? Vai näitä vanhoja, joissa lihan vaarallisuus saadaan liittämällä käsitteeseen myös prosessoidut lihatuotteet?

Fogelhom saa kyllä Vihreiden puolueesta eniten ja helpoiten palstatilaa. Harmi vaan kun toimittajat tai lukijat eivät tajua, että mies on yhtä kuin vihreiden tiedotusosasto. Hänen suustaan ei voisi muuta propagandaa tullakaan. Oli tutkimustulokset sitten ihan mitä vaan.

Reipas


Eipä tuossa Iltalehden jutussa mitään uutta ollut. Vanhoja tarinoita kierrätetään ja tehdään näyttäviä lööppejä. Fogelin lausuntokin oli kierrätyskamaa :lol: .


"Lihassa piilee riski
RAVINTO Tutkimukset osoittavat punaisen ja prosessoidun lihan käytön olevan luultua haitallisempaa.

VILLE HARTIKAINEN

Suomalaiset ovat lihansyöntikansaa.
Punaisen ja prosessoidun lihan keskimääräinen viikkokulutus oli viime vuonna lähes 1,5 kiloa, kun Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus on korkeintaan puoli kiloa viikossa.
– Aikuinen ihminen ei edes tarvitse lihaa, totesi Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm tammikuun lopulla.
Asia ei ole täysin vähäpätöinen, sillä monet kotimaiset ja ulkomaiset tutkimukset osoittavat punaisen lihan ja erityisesti prosessoidun lihan runsaan käytön lisäävän kuolleisuutta ja useiden hengenvaarallisten sairauksien riskiä.
Esimerkiksi yhdysvaltalaisessa Archives of Internal Medicine -lehdessä julkaistu seurantatutkimus osoitti, kuinka 8–9 kuolemaa sadasta olisi lykkääntynyt, jos kaikki tutkimuksen osallistujat olisivat syöneet korkeintaan 40 grammaa punaista lihaa päivässä.
Mikä lihansyönnistä sitten tekee niin epäterveellistä?
– Merkittäviä haittatekijöitä ovat ainakin kovan rasvan suuri osuus ja runsas proteiinimäärä. Yhtä yksittäistä tekijää on kuitenkin hankala nimetä, kertoo Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen professori Jussi Pihlajamäki .
Se, syökö punaista tai prosessoitua lihaa liikaa, ei selviä kuin laskemalla.
– Syömiseen liittyvien terveysriskien ongelma on juuri siinä, etteivät ne juuri tunnu voinnissa ennen kuin mahdollinen tauti puhkeaa, Pihlajamäki sanoo.
1. Syöpä
Useat tutkimukset osoittavat runsaan punaisen lihan ja lihajalosteiden syömisen lisäävän merkittävästi esimerkiksi paksusuolensyövän riskiä. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan naudanlihaa ja lihajalosteita syöneellä kolmanneksella oli 50 prosenttia enemmän syöpätapauksia kuin vähiten niitä syöneellä kolmanneksella.
2. Sydän- ja verisuonitaudit
Ruotsalais–amerikkalaisen tutkimuksen mukaan vahvasti proteiinipitoinen ja vähähiilihydraattinen ruokavalio lisää sydänsairauksien ja aivoverenkiertohäiriön riskiä. Etenkin jalostetun lihan, kuten makkaroiden ja leikkeleiden runsas käyttö vaikutti terveyteen erityisen kielteisesti.
3. Diabetes
Tutkimukset osoittavat diabetesriskin kasvavan lihansyönnin kasvaessa. Muutos on havaittu sekä prosessoidun lihan että tavallisen punaisen lihan kohdalla. Lihansyöntiä vähentäneiden diabetesriski puolestaan pienenee, mutta vaikutus on vähäisempi.
4. Munuaisten ja verisuonten kalkkeutuminen
Muun muassa leikkeleissä ja muissa lihavalmisteissa käytettävän fosfaatin liikasaanti voi olla syynä munuaisten, verisuonten, jänteiden ja nivelten kalkkeutumiseen. Lihateollisuudessa fosfaattien käyttö on halpaa ja siksi hyvin suosittua.
5. Osteoporoosi
Fosfaatin on havaittu myös haurastuttavan luita. Lisäksi tutkimukset viittaavat siihen, että lisääntynyt eläinproteiinin saanti johtaa lähes varmasti luuston kalsiumin menetykseen.
6. Aivoinfarkti
Ruotsalais–suomalaisen tutkimuksen mukaan paljon makkaroita ja muita prosessoituja lihavalmisteita syövät naiset sairastuvat aivoinfarktiin muita todennäköisemmin.
Tutkimuksessa keskimäärin yli sata grammaa punaista lihaa päivittäin syövien aivoinfarktiriski on 42 % suurempi kuin korkeintaan 25 grammaa päivässä syövien."


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-27 13:12:24 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Information overload! :smt048

Punainen liha - kuin punainen vaate (jonka ärsyttävyys perustuu liikkeeseen) härjälle (kasvissyöjä)!
Punainen on vihreän vastaväri, ja ihmisen aivo on nerokkaan tyhmä. Seliseli. :D

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-27 21:02:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kris Gunnars: 8 Ridiculous Myths About Meat Consumption and Health


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-27 23:15:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
IS: Yllätystulos uudessa tutkimuksessa: Lihansyöjät kasvissyöjiä terveempiä

Kenelle oli, kenelle ei. Siis yllätys.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-27 23:55:00 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Siis tämä?
linkki: viewtopic.php?p=1853052#p1853052

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 00:30:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ann Fernholm kirjoittaa jälleen uudesta amerikkalaiseen epidemiologiseen roskatutkimukseen perustuvasta väärästä hälytyksestä.

Ann Fernholm: Faktakoll: ännu ett köttlarm från USA som vilar på svag grund

Lainaa:
Taas savijaloilla seisova lihahälytys USA:sta

SvD kirjoittaa tänään uudesta amerikkalaistutkimuksesta, jossa tutkijat ovat taas löytäneet yhteyden punaisen lihan ja syövän välillä: Liha nelinkertaistaa syöpäriskin | SvD. Olen aikaisemmin kirjoittanut amerikkalaisten lihahälytysten heikkouksista. Kun tutkijat tekevät vastaavanlaisia tutkimuksia Aasiassa, he eivät löydä mitään yhteyttä punaisen lihan, sydäntaudin ja syövän välilllä. Eniten lihaa syöneet aasialaisnaiset näyttivät päinvastoin saaneen suojaa syöpää vastaan. Eräs selitys voisi olla,että amerikkalaiset syövät punaisen lihansa hampurilaisina valkoisen leivän, ketsupin ja suuren limsan kanssa. Uuden tutkimuksen tekijät ovat jälleen jättäneet selvittämättä söivätkö lihansyöjät myös runsaasti sokeria. Tämä on vahinko, sillä ne luvut olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Liha voi oikeastikin olla haitallista. Tai sitten se ei ole. Ilman lisätietoja emme voi tietää.

Ei huomioi hiilihydraattien vaikutusta kasvuun

Tutkimuksen ensimmäinen allekirjoittaja on nimeltään Valter Longo. Hän oli mukana myös kuuluisassa 5:2 -ohjelmassa, jonka Vetenskapens värld lähetti. Hän väittää, että punainen liha lisää syöpäriskiä koska se nostaa kasvutekijä IGF-1:n pitoisuutta veressä. Olen haastatellut häntä ja mielestäni hän ei tutkimuksissaan ota riittävästi huomioon hiilihydrattien vaikutusta kasvutekijöihin. Lue aikaisempi kirjoitus tästä: Miksi pätkäpaasto on hyväksi elimistölle ja terveydelle.

Eräs seikka, joka saa minut epäilemään tätä syöpähälytystä, on se että syöpä näyttää liittyvän punaisen lihan syöntiin vain keski-ikäisten henkilöiden kohdalla. Vanhemmat henkilöt, jotka syövät runsaasti punaista lihaa, saavat pikemminkin suojaa syövältä. Tutkijat selittävät tätä sillä, että kasvutekijä IGF-1:n pitoisuus laskee iän mukana minkä vuoksi lihan aiheuttama nousu ei tunnu missään. Mutta jos IGF-1-taso laskee iäkkäillä ja jos IGF-1-taso on ratkaiseva syövän kehityksen kannalta, pitäisi iäkkäillä olla vähemmän syöpää kuin muilla. Näin ei kuitenkaan ole. Longon logiikassa on aukkoja. Toinen selitys voisi olla, että eläkeläiset eivät syö punaista lihaansa niinkään McDonaldsilla vaan ennemminkin kotonaan. Vanhemman sukupolven amerikkalaiset juovat myös vähemmän limonadia. Mielestäni SvD kirjoittaa tutkimuksesta kritiikittömästi. On tapan antaa riippumattomien tutkijoiden kommentoida tälläisiä tuloksia. Tässä oli äänessä vain Valter Longo.

Uusi tutkimus löytyy täältä: Low Protein Intake Is Associated with a Major Reduction in IGF-1, Cancer, and Overall Mortality in the 65 and Younger but Not Older Population.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 10:53:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Uusi Suomi kirjoitti:
Tutkijat hämmästyivät: Hittidieetti tappaa kuin tupakointi?

Ruokavalio, jossa on paljon eläinproteiineja, voi olla lähes yhtä haitallinen terveydelle kuin tupakointi.

Eläinproteiineja, kuten lihaa, munia ja juustoja, paljon syövillä alle 65-vuotiailla on kohonnut riski kuolla syöpään tai diabetekseen, paljastaa uusi tutkimus.

Suomessakin hitiksi muodostuneessa karppauksessa syödään paljon eläinproteiineja.
Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunta ohjeisti tammikuussa suomalaisia vähentämään lihansyöntiä.

Lue koko juttu

Tästä ne huhut leviää taas ihan kivasti.....

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 11:03:43 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Toki.
Ilmeisesti jollain taholla on taas iso hätä ja tuska,
ja yleensä tuollainen liittyy rahaan niin elämässä kuin Vanhassa ketussakin.

Muistetaan nyt kuitenkin että siinä missä (hampurilais- ja tehokana)liha lisäävät ongelmia jenkkilässä,
se punaliha ja eläinproteiini yhtä tutkitusti lisäävät elinikää ja vähentävät terveysongelmia Aasiassa.

Entä Eurooppa:
Länsi-Euroopassa pisimmät terveet elivuodet ovat kansoilla, jotka syövät elukkaa reilusti suomalaisia enemmän
... ja itäisen blokin alueella puolestaan kuollaan meitä aiemmin, vähäisemmästä lihankulutuksesta huolimatta...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 11:10:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-12 17:24:12
Viestit: 3173
Paikkakunta: Kotka
Nyt en oikein ymmärrä, onko karppausbuumi ohi, vai onko se sittenkin hittidieetti?

Olenko muotitietoinen vai en? :?

_________________
- Ruisleipä on suomalaisten ravinnon multitabs -


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 12:25:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Andreas Eenfeldt: Är det farligt att äta kött före 65 års ålder?
Lainaa:
Onko vaarallista syödä lihaa alle 65-vuotiaana?
Kuva


Onko vaarallisa syödä lihaa 55-65 -vuotiaana? Muuttuuko lihansyönti terveelliseksi 65-vuotissyntymäpäivän jälkeen?

Näihin hieman hämmentäviin johtopäätöksiin päätyvät eräät tutkijat uudessa amerikkalaisessa kyselylomaketutkimuksessa.

DN: Runsasproteiininen ruoka hyväksi vain yli 65vuotiaille

SvD: Liha nelinkertaistaa syöpäriskin

Kuten tavallista näihinkin kohuotsikoihin kannattaa suhtautua epäillen. Tämä on vain kyselylomaketutkimus, jossa lomake lähetettiin muutamalle tuhannelle amerikkalaiselle. Sitten katsottiin tilastollisia yhteyksiä.

Epävarma yhteys

Kuten vakituiset lukijat tietävät, ei kyselylomaketutkimusten tilastoila voida osoittaa syy-yhteyksiä. Vain tietämättömät tai sensaatiota hakevat toimittajat luulevat niin. Valitettavasti toimittajien suuri enemmistö näyttää kuuluvan näihin ryhmin.

Tarkemmassa syynissä ainakin 80 prosenttia tälläisten epävarmojen kyselyomaketutkimusten löydöksistä osoittautuu virheellisiksi (katso taulukko 4 loistavassa katsauksessa Why Most Published Research Findings are False - miksi suurin osa julkaistuista tutkimuslöydöksistä on vääriä).

Tieteellisesti oikea otsikko SvD:n jutulle olisi ollut. " 20 prosentin todennäköisyydellä liha nelinkertaistaa syöpäriskin 55-65 -vuotiailla, mutta alentaa riskiä tätä vanhemmilla." Ei yhtä myyvä osikko.

Tilastollinen yhteys lihansyönnin ja sairauden välillä alle 65 -vuotiaiden amerikkalaisten kohdalla voi johtua lihan kanssa syödystä roskaruuasta, tupakoinnista, liikunnan puutteesta, vähäisemästä vihannesten syönnistä tai periaatteessa mistä tahansa epäterveellisestä elämäntavasta

IGF-1 ja syöpä

On siis hyviä syitä olla välittämättä tästä tutkimuksesta. Luulen kuitenkin, että siihen liittyy myös totuuden siemen. Tutkijat puhuvat siitä kuinka (erityisesti eläinperäinen korkealaatuinen) proteiini voi nostaa solujen jakautumista nopeuttavan hormonin IGF-1: tasoa. Korkea IGF-1:n taso voi pitkällä aikavälillä nostaa syöpäriskiä.

Tukijat eivät kuitenkaan mainitse, että myös hiilihydraatit voivat nostaa IGF-1:tä. Vasinkin suuri määrä huonoja hiilihydraatteja nostaa IGF-1:tä radikaalisti. Rasva on ainoa minkä syöminen ei mainittavasti nosta IGF-1:tä.

Looginen johtopäätös on, että jokin vähähiilihydraattisen ruokavalion versio kohtuullisine proteiineineen ja riittävine rasvoineen on pitkällä aikavälillä terveellisin - ainakin se pitää IGF-1:n alhaalla ja voinnin hyvänä. Paljonko proteiinia? Sen verran mitä tarvitsee voidaksen hyvin, tunteakseen itsensä kylläiseksi ja pysyäkseen virkeänä ja terveenä. Miksi tätä konseptia nimitetään? Runsasrasvaiseksi karppaukseksi (LCHF).

Vaikutuksen maksimoimiseksi oikein kunnianhimoiset voivat lisää tähän pätkäpaastoilun .

Myös Ann Fernholm on kirjoittanut päivän hälytyksestä: Taas savijaloilla seisova lihahälytys USA:sta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 13:30:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
IGF-1:tä voi alentaa myös ankaralla liikunnalla. Sekin saattaa pidentää elämää.

Ainakin se saa elämän tuntumaan pitemmältä, kuten Doc huomattaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-03-05 14:21:43 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Ann Fernholm: Ett tillägg om dagens köttlarm

Lainaa:
Vielä päivän lihahälytyksestä
Tänään myös DN kirjoittaa amerikkalaisen Valter Longon lihahälytyksestä, mutta mukavammasta näkökulmasta: Runsasproteiininen ruokavalio hyväksi vain yii 65 -vuotiaille.

Koko tämä hälytys kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Tutkimuksen takana oleva Valter Longo väittää siis, että syöpäriskin ja kasvutekijä IGF-1:n välillä vallitsee raudanluja yhteys. MUTTA. Iän mukana IGF-1:n taso laskee. Syöpä kuitenkin yleistyy iän mukana. Jokin tässä mättää.

Toinen yksityiskohta. Tutkijat ovat ihmistutkimuksessaan tarkastelleet punaisen lihan vaikutusta. Mutta kun he sitten testasivat yhteyttä hiirillä, he antoivat niille kaseiinia, erästä maitoproteiinia. He tutkivat siis täysin eri aioita ihmisilä ja hiirillä. Hiirten olisi tietenkin pitänyt saada punaista lihaa, jotta kokeella olisi ollut jotain relevanssia.


Päätutkija Valter Longo perusti viime kesänä L-Nutra -nimisen yrityksen, joka valmistaa täysin kasvipohjaista ProLon™ – ateriankorviketta.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 751 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)