Proteiineista puheenollen, sehän ei ole kovin helppo aihe edes päästä yksimielisyyteen siitä mikä on optimi, mutta välillä kun taas katsoo mitä kaikkea markkinoidaan lisätyillä proteiineilla niin joskus miettii että mistä ne lisätyt tehty, tarkistavatko maitotuotteita välttelevät ettei ole heraproteiineja patukoissa tai soijaa, herneproteiinia tuskin, se ja soija taitavat olla kasvissyöjille ne parhaat lähteet mistä saa myös välttämättömät aminohaport jotka on saatava ruoasta. Lainataan Duodecim
Lainaa:
Proteiinit toimivat elimistön entsyymeissä, kudosten rakenteissa, hormoneissa ja vasta-aineissa. Proteiinit koostuvat aminohapoista, ja ne toimittavat ravinnosta elimistöön tarpeellisia aminohappoja. Proteiineissa on 20 erilaista aminohappoa. Näistä yhdeksän on välttämättömiä eli ne tarvitaan ravinnosta, loput 11 voidaan rakentaa elimistössä hiiltä ja typpeä sisältävistä yhdisteistä tai muodostaa välttämättömistä aminohapoista.
eli se eläinperäisten proteiiniruokien korvaamisen vaikeus unohdetaan usein lihaa dissattaessa. Onhan meillä kananmunat ja maitotuotteet, mutta ilman lihaa ja kalaa olisi minusta vaikea koostaa toimivaa ruokavaliota, eihän niiden määrien tarvitse suuria olla kunhan lähteet hyvät. Luonnollisissa eläinperäisissä lähteissä on myös mineraalit ja vitamiinitkin mukana ja imeytyvässä muodossa. Niillä, jotka käyttävät ns vatsansuojalääkkeitä voi ehkä olla ongelmia liharuokien sulattamisessa vatsahapon puutteen vuoksi.