karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 19:36:19

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 115 16 17 18 1951 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-04-25 21:37:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Taas on löydetty uusi ase, jolla liha ja kananmunat tappavat meidät. Se on koliini! Olemme todella OVERKILLED!

viewtopic.php?p=2123368&sid=0c0eabfb69c2ba0e9a805ad6bbfae487#p2123368


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-04 22:31:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Tutkimus: Runsashiilarinen ruokavalio aiheuttaa paksusuolen syöpää, ei punainen liha.

viewtopic.php?p=2124756&sid=d243c0064af2c9987a20f76c81139a8e#p2124756


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-08 11:20:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Vasikan, porsaan, karitsa ja broilerin liha hidastaa vanhenemista?

IL: Vanhan eläimen liha voi lyhentää elinikääsi
Lainaa:
Ikääntymistä tutkivasta professori Strandbergistä Harvardin yliopiston kokeilu on mielenkiintoinen.
- Joko nuoren yksilön kudoksissa on ikääntymistä hidastavaa tai vanhan yksilön kudoksissa ikääntymistä kiihdyttäviä tekijöitä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-08 11:33:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Vasikan, porsaan, karitsa ja broilerin liha hidastaa vanhenemista?

IL: Vanhan eläimen liha voi lyhentää elinikääsi
Lainaa:
Ikääntymistä tutkivasta professori Strandbergistä Harvardin yliopiston kokeilu on mielenkiintoinen.
- Joko nuoren yksilön kudoksissa on ikääntymistä hidastavaa tai vanhan yksilön kudoksissa ikääntymistä kiihdyttäviä tekijöitä.

Ei kait professori Strandberg ole vain unotanut statiinien terveys hyötyjäia?

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 12:21:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Vanhan eläimen liha voi lyhentää elinikääsi ^^

Mitenhän vanhan lehmän maito tuotteiden, voi, juusto, kevytmaitojuoma jne....
Vasikan liha on muutenkin hyvää, olisikohan joku laskelma paljonko säästettäisiin maataloudessa rahaa jos märehtijät teurastettaisiin nuorempana, alenisiko tauti riskit maatiloilla - aika suo enemmän mahdollisuuksia taudeilla.
Tuleeko nuoremmista märehtijöistä vähemmän päästöjä kun vanhasta.
Mutta pää asia on että ihmiset voivat paremmin ja 10% lisää elinikään tarkoittaa että ihminen olisi terveempi, sillä vaan terveempänä voi elää pitempään, säästyisikö rahaa sairaanhoito kuluissa ja paljonko vähemmän tulisi autoista pakokaasupäästöjä kun tarvii käydä niin paljon harvemmin arvauskeskuksessa, renkaita kuluisi myös vähemmän ja pikitien hiukkaspäästöt nastareinkailla ajettaessa pitäisi myös ottaa huomioon.

MUTTA Mielenkiintoinen uutinen Ilta lehdessä, asiat oli melkein oikein siinä.

Se 10% lasku naarailla eikä uroksilla perustui tutkimuksen puutteisiin sanoo tutkimuksen tekijä itse.
"Gladyshev attributes that to the limitations of the experiment itself."

Kärpästen elinikä laski vain naraissa koska uroksia ei ollut edes mukana.
They fed these diets to young female fruit flies (not males, though:

Mukana oli hiivat, hedelmä kärpäset ja hiiret, iäkkäällä ruoalla kaikkien kolmen elinikä laski 10%
In a series of experiments, Gladyshev and his collaborators found that feeding a diet of “old” organisms to yeast, fruit flies, and mice shortened their lifespans by roughly 10 percent.

Hiivoille syötettiin nuorta ja vanhaa hiivaa.
Hedelmä kärpäsille nuorta ja vanhaa kärpästä.
Hiirille nuorta ja vanhaa peuraa.

aging is caused, at least in part, by molecular damage accumulating in the cells. “This damage is generated by nearly every cellular process,” he says—by the work of enzymes and proteins and the life-sustaining metabolic processes that occur at every level of complexity, from simple molecules and cell components to whole cells and entire organs. “So over time we have many, many ‘damage forms,’ millions or billions”—unavoidable byproducts of enzyme function, for example, or of protein-to-protein interactions, errors in DNA transcription or translation. “And as a function of age, they accumulate.” Eventually, it’s more than the body can cope with.

Nuorennus pillereistä ei puhuttu mitään, se oli IL tai Strandbergin ihan oma juttu, varmaan haluaisivat jonkun soija pohjaisen pillerin. :)

Mielenkiintoista että kaveri tutkii hapettavien eli oxidanttien käyttöä terveyden hoidossa, tietty anti-oxidantteja ja.
http://harvardmagazine.com/2017/02/old- ... s-lifespan

Tietty toi viallisen ja huonon proteinin syönti juttu on vanha ja kumottu teoria sanoi joku kommentojista mutta nythän tehtiinkin koe eikä vaan pähkäilty paperilla.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 12:40:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Onneksi en ole niin hiiva, banaanikärpänen kuin myöskään hiiri.

Esimerkki siitä, miten erilainen ihminen on verrattuna tuon tutkimuksen ainoaan nisäkkääseen - siis ainoaan edes etäisesti hiukan vertailukelpoista muistuttavaan eläimeen:
Hiiret ja rotat pystyvät tuottamaan kaiken tarvitsemansa C-vitamiinin itse.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 13:32:59 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93611
Lainaa:
sillä vaan terveempänä voi elää pitempään


Oho?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 13:50:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Noista kärpäsistä ja hiivoista tiedä, mutta sen mitä olen ymmärtänyt niin hiiret ei vissiin ole kovinkaan hyviä vertailu kohteita ihmisiin, tai siis todella huonoja jos ei syaniidin tehoa kokeilla.
Korat voisi olla hyvä ja suht nopeasti toteutettava koe, jotain lyhyt ikäsitä rotua, vaikka kymmenen pentuetta ja tietty labra olosuhteiten ulkopuolella että saisivat elää täyttä mukavaa elämää, ainoa ero ryhmillä olisi just ruoan ikä.
Kallis olisi koe tietty kun 3 hoitajaa 7 vuodeksi ja mukava maatila lämpimässä, ihmisillä tuommoista koetta kun ei voi tehdä.

Itse pidän João Pedro de Magalhaes ajatusta parempana, vanhemman lihan laatu ei vaan ole niin hyvää.
João Pedro de Magalhaes at the University of Liverpool in the UK isn’t so sure. He thinks the results could be explained by broader nutritional differences in the composition of old and young meat, rather than molecular damage linked to ageing. “There are different nutrients in the tissues from old animals and young animals,” he says. “Lamb doesn’t taste like mutton.” https://www.newscientist.com/article/21 ... n-animals/

Greda Carpo kirjoitti:
Oho?

Nonih
https://www.youtube.com/watch?v=9EWMlCusxjQ

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 13:56:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Modernissa maailmassa lihakarja ei ole koskaan kovin vanhaa, pikemminkin päin vastoin eli melko nuorena kyllä teurastetaan vähän kaikenlajiset eläimet.
Että melko akateeminen ongelma sinänsä.

Enemmän huomiota kiinnitän itse siihen, mitä se minun syömäni eläin on syönyt.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 15:17:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Kyllä kai prosessoimatonkin punainen liha saadaan näyttämään kyseenalaiselta epidemiologisissa vedätyksissä, kun käytetään hormoni- ja antibiottilihamaa USA:n aineistoa ja luetaan PROSESSOIMATTOMAKSI PUNAISEKSI LIHAKSI MM. HAMPURILAISET, CHILI JA LASAGNE!


Zoe Harcombe: Red meat: Human and planet health

Lainaa:
The definition of red meat in this latest article was the same as in most recent articles that I’ve studied: “Items included in the red meat intake were unprocessed red meat (beef and pork, hamburger, [my emphasis], liver, steak, and meats in foods such as chilli [hello rice/corn chips!], lasagne [hello pasta!], and stew) and processed red meat (bacon, beef cold cuts, ham, hotdogs, and sausage).


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-16 15:21:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Paul Schofield: Red Meat Will Kill You – and make it look like an accident.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-17 10:09:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Kuva

George Henderson: Do not assume that everyone you see eats too much meat; many do not eat enough


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-20 12:35:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Zoe Harcombe: Red meat: Human and planet health


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-20 15:23:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Kummasti suomessa vuodessa noussut 20% hinnaltaan edes kohtuullinen entrekotti min. 20 % rasvaa. Kai sille sitten on kysyntää.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-20 15:35:04 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93611
Kaikki hyvät lihat viedään ulkomaille, esimerkiksi Aasiaan.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-20 15:59:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Motion kirjoitti:
Kummasti suomessa vuodessa noussut 20% hinnaltaan edes kohtuullinen entrekotti min. 20 % rasvaa. Kai sille sitten on kysyntää.

Ihmiset on niin rasvakammoisia, että tuskin löytyy kovi suurta kysyntää. Esimerkiksi meidän Alepasta ei saa punaista rahkaa, koska sen menekki on kovin huono, oli vastaus kysyttäessä.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-20 16:49:38 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93611
Vaikea ostaa sellaista mitä ei oo?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-20 18:20:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Joo se on tosi harmi kun ei saa perus elintarvikkeita enään kaupasta, joku laki ehdotus että jos haluaa pitää ruoka kauppaa niin on velvoitettu myymään myös yksikertaisimman version kaikista myymistään tuotteistaan tai sitten on kioski tai alle 20 auton parkki paikalla oleva bensa asema.

Marketti lakossa olen ollut siitä kun se tuli puheeksi Toisinsyöjän kanssa, olisiko kolme jotain viikkoa sitten, kuukaus varmaan kohta, kerran kävin K supermarketissa, siinä ei ollut muuta kun se ja alko kyljessä, joko katu jossan, mutta niillä oli just tota HK,n kamaa mistä kuva niin 22 e/Kg kyllä mäsen viellä just maksan mut kun sitä menee, en voi sitä yksin syödä varsinkin kun se maistuu kaikille ja niillä aterioilla ei haluta riisejä tai ketsuppeja, mitään en ole sanononnut niin sa vaan menee ja 2.5 kilon pikku pala myös, ennen seuraavaa iltaa. Meidän tukussa sitä ei enään ole , atrian vastaavan nimistä on mutta just melkeen saman hintasta, senteistä kiinni, kun aina nätimpi HK'n kama Marketissa, kumma kun se on saman hintasta kun huonompi tukussa.
Saksalaista rasvatonta porsaan fileeltä näyttävää talous entrekottia oli saman hintasta kun vuosi sitten 9 ja jotain senttiä kilo, mutte ei semmosta kapeita suiruja osta kun kerran.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-23 10:05:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Pihviä ja varsinkin elukoiden muita ruhon osia voi todellakin syödä huoletta viimeistään sen jälkeen kun on lukenut Mark Sissonsin perusteellisen ruodinnan:

Mark Sissons: Does Red Meat Clog Your Arteries After All?

Mielenkiintoinen yksityiskohta: Lihan ohella myös kala nostaa TMAO:ta ja kalaa sentään pidetään yleisesti terveellisenä syötävänä. Itse asiassa TMAO on se aine, joka antaa kalalle kalan hajun.


Virallisestikin terveellinen kala nostaa RCT-tutkitusti TMAO:ta enemmän kuin liha tai kananmunat. Siinäpä mietittävää virallisille suosittelijoille, jotka pelottelevat että TMAO tulee ja tappaa punaisen lihan syöjät - ja seuraavsssa lauseessa suosittelevat kalaa.

Trimethylamine-N-oxide (TMAO) response to animal source foods varies among healthy young men and is influenced by their gut microbiota composition: A randomized controlled trial

Lainaa:
Conclusion
Consumption of fish yielded substantially greater increases in circulating TMAO than eggs or beef. The higher Firmicutes to Bacteroidetes enrichment among men exhibiting a greater response to dietary TMAO precursor intake indicates that TMAO production is a function of individual differences in the gut microbiome.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-05-23 16:10:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29272
Uutispalvelu Duodecim jatkaa agendajournalismiaan ja taas punainen liha tappaa sen jutussa, joka perustuu tähän amerikkalaiseen tutkimukseen:

Food groups and risk of all-cause mortality: a systematic review and meta-analysis of prospective studies,

Tutkimuksessa punaista lihaa syöneiden kuolemanriski oli 10 prosenttia ja prosessoitua lihaa syöneiden 23 prosenttia suurempi kuin niitä syömättömien.

Suhteellisen riskin kasvun pitäisi näissä epidemiologisissa tutkimuksissa olla huomattavasti suurempi, jotta sitä kannattaisi edes mainita. Epidemiologiset tutkimukset eivät sitä paitsi vieläkään osoita kausaliteettia ja niistä johdetut hypoteesit pitäisi vahvistaa kokeellisin tutkimuksin ennen kuin niitä voi käyttää perusteina suosituksille.

Propagandaan tällaisetkin korrelaatiot kuitenkin näyttävät hyvin kelpaavan ainakin kirsikanpoimintaa harjoittavalle Uutispalvelu Duodecimille.

Uutispalvelu Duodecim: Punainen liha lisää riskiä kuolla ennen aikojaan

Tätä sopii verrata Uutispalvelu Duodecimin juttuun vuodelta 2011:

Lainaa:
Jalostettu liha lisää sydäntauti- ja diabetesriskiä - punainen liha ei

Tutkimuksen tuloksien perusteella jo 50 grammaa jalostettua lihaa päivässä lisää sydäntauti- ja diabetesriskiä 40 ja 20 prosentilla.

Sen sijaan Harvardin terveystieteellisessä tehdyssä tutkimuksessa ei havaittu, että jalostamattoman punaisen lihan, kuten naudan-, sian tai lampaanlihan, syömisellä sydäntauti tai diabetesriski suurenisi millään tavalla.

Tutkimuksessa käytiin läpi peräti lähes 1600 aiemmin tehtyä tutkimusta, joista 20 katsottiin olevan relevantteja. Näihin 20 tutkimukseen oli osallistunut yli 1,2 miljoonaa ihmistä 10 eri maassa niin Euroopassa, Aasiassa, Yhdysvalloissa kuin Australiassakin

Sopivalla valinnalla saa sopivat tulokset.

Punaisen lihan ja makkaran syöjät muuten kuolevat muita useammin onnettomuuksissa. Lisätutkimusta kaivataan siitä miten punainen liha ja makkarat onnistuvat naamioimaan tekemänsä murhat onnettomuuksiksi. WINK


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 115 16 17 18 1951 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)