Pekkis kirjoitti:
Ongelma on siinä, että 2-tyypin diabeteksen puhkeamiseen vaikuttavat eniten juuri ne päivittäin pupellettavat "terveelliset" hiilihydraattien lähteet kuten leipä, riisi, pasta ja peruna. 150g tärkkelystä päivässä rasittaa sokeriaineenvaihduntaa ja edistää diabeteksen syntyä taatusti enemmän kuin vaikka 30g sokeria kerran-pari viikossa. Satunnaisherkuista ei siis edes tarvitsisi luopua, jos muuttaisi ihan arkisia ruokatottumuksia. Mutta tämähän nyt on täysin virallisen totuuden vastaista.
Kyllä näin karppina on turhauttavaa lukea tällaisia uutisia.
Kyseessä on valtava kansanterveydellinen ja -taloudellinen ongelma, johon on ratkaisu aivan nenän edessä. Jos kaikki karppaisivat nuoresta asti, niin sairaus nimeltä kakkostyypin diabetes vaipuisi historian synkille lehdille isorokon ja kumppaneiden seuraksi...
Samaa mieltä Pekkiksen kanssa. Jos vähentää sen jumalattoman leipä-peruna-riisi-pasta- kuormituksen minimiin, ei satunnaiset sokerinlisäykset vaikuta mitään, jos nyt niitä sitten haluaa.
Ihmetyttää nuo aina vaan samanlaiset suositukset monesta pienestä ateriasta päivän mittaan, tuollahan juuri pidetään insuliinitasot koholla käytännössä koko valveillaoloajan, eikös juuri se lisää solujen insuliiniresistenssiä?
Myös lihavuutta korostetaan diabeteksen aiheuttajaksi, vaikka se on vain väärän (runsashiilarisen) ruokavalion oire, kuten kakkostyyppikin.