Vautsi, tätä olen odottanut: Antti Heikkilä oli päässyt Dementia-uutiset-lehden palstoille. Hyvä juttu, tätä lehteä lukevat ammattilaiset. Toivottavasti nyt ymmärtävät lukea tämänkin jutun ihan oikeasti ja ajatuksen kanssa, toivottavasti alkavat jotain miettimään. Vaikka toisaalta vanhustyössä olevat ihmiset eivät enää voi vaikuttaa hoidokkiensa ruokailuhistoriaan, nykyisyyteen tietysti kyllä.
Itse olen jo pitkään miettinyt ravinnon vaikutusta dementiaan, tauti on perimän mukaan tulossa varmasti minullekin. Vai onko sittenkään kyse perimästä, ehkäpä ne tautia edistävät / aiheuttavat ruokailutottumukset ovat tulleet perintönä?
"Runsaalla hiilihydraattien määrällä saattaa myös olla ravinnossa ällistyttävä vaikutus. Heti kun niiden määrää vähennetään, potilas virkistyy selvästi ja hänen unensa paranee."
"Elimistön hyvinvoinnin kannalta tärkeää olisi myös sokerin ja muiden nopeasti imeytyvien hiilihydraattien voimakas vähentäminen ja varsinkin makeista välipaloista luopuminen. Runsas sokerin käyttö sekoittaa päätä ja aiheuttaa riippuvuutta tietyntyyppisestä ruokavaliosta." Näin siis Dementia-uutiset ja Antti Heikkilä
_________________
Jalokalat (karpit
) uivat vastavirtaan - roskakalat menevät virran mukana.