Low carb -ryhmään kuuluneet söivät kokeen aikana keskimäärin 115 g hiilareita sen vuoksi, että he eivät halunneet syödä vähempää hiilareita:
"During the first two months of the study, the low-fat group was instructed to consume only 20 g of fat per day and the low-carb group only 20 g of carbs per day. At the end of this 2-month period, they started adding fats or carbs back to their diet until they felt they’d reached the lowest intake level they could sustainably maintain."(Osanottajien keskimääräinen hiilarimäärä ennen kokeen alkua oli 250 grammaa ja kokeen loppuessa noin 130 grammaa.)
Hämmästyttävää tutkimuksessa oli mielestäni se, että osanottajat nauttivat tutkimuksen alussa vain noin 1500 kaloria, vaikkei heille oltu asetettu mitään kaloritavoitteita! Ja päivittäinen kalorienkulutus oli vielä vuodenkin kuluttua viitisensataa kaloria vähemmän kuin ennen tutkimuksen alkua.
Rasvaa kului tutkimusjakson lopussa ehkä reilu 80 grammaa vuorokaudessa ja proteiinia n. 90 grammaa. ("Vähärasvaisten" ryhmässä syötiin n. 60 g rasvaa ja 80 g proteiinia ja 210 g hiilareita.)