karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=81515
Sivu 1/1

Julkaisija:  Catharsis [ 2019-01-22 15:33:44 ]
Viestin otsikko:  Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept

http://www.tuitnutrition.com/2019/01/pe ... shold.html

Mielenkiintoinen konsepti, "Henkilökohtainen rasvakynnys", joka selittää, miksi metaboliset ongelmat eivät johdu lihavuudesta, miksi laihatkin voivat olla diabeetikkoja ja miksi jotkut lihavat ovat metabolisesti terveitä.

Kun henkilökohtainen (synnynnäinen) rasvakynnys ylittyy, syöty rasva ei enää mahdu rasvasoluihin ihon alle, vaikka insuliinitaso nousee ja kuinka yrittää. Johonkin sen rasvan täytyy mennä ja niin insuliini alkaa tuupata ylimääräistä rasvaa sisäelinrasvaksi mm. maksaan ja haimaan. Tästä alkaa korkea insuliinitaso eli hyperinsulinemia. Kun tilanne jatkuu, esim. napostelemalla välipaloja, siitä tulee ajan oloon krooninen hyperinsulinemia ja sitten se on menoa. Jossain vaiheessa insuliini ei enää riitä pitämään verensokeria tasapainossa ja alkaa diabetes...

Julkaisija:  Toisinsyöjä [ 2019-01-22 15:48:59 ]
Viestin otsikko:  Re: Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept

Haluaisin kyllä oikeasti todisteita siitä, että joku yksilö voi saada ketokarppaamalla diabeteksen.
Sitähän tuo käytännössä tarkoittaa: Jos "henkilökohtainen rasvakynnys" ylittyy, nousevat inskat jne vaikka söisi vain 20 g hiilaria päivässä...

Jostain syystä ei tunnu uskottavalta.

Julkaisija:  Catharsis [ 2019-01-22 23:27:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept

Et siis lukenut artikkelia. Tarpeeksi alhaisilla hiilareilla keho edelleen pysyy rasvapolttoisena. Ei tämä sitä mihinkään muuta.

Henkilökohtainen rasvakynnys tarkoittaa sitä määrää rasvaa, joka mahtuu yhteensä henkilön kaikkiin ihonalaisiin rasvakudoksiin. Vasta tämän jälkeen, kun rasva ei enää sinne kerta kaikkiaan mahdu, alkavat sisäelimet rasvoittua. Tämä edellyttää insuliinitason voimakasta pysyvää nousua eli hyperinsulinemiaa. Koska jokaisella on yksilöllinen rasvakudos, myös lihavuusaste voi oleellisesti vaihdella diabeteksen puhjetessa.

Toisaalta myös niin kauan, kun ihminen voi lihoa ihonalaisesta rasvakudoksestaan, hän pysyy metabolisesti terveenä. Tämä selittää lihavat ja laihat diabeetikot kuin myös lihavat terveet.

Lohdutukseksi vielä, keho toimii LIFO-periatteella, eli ketoruokavaliolla ensin lähtee ne viimeksi tulleet sisäelinrasvat.

Julkaisija:  Clog my arteries [ 2019-01-23 03:49:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept

Portinvartijana taitaa toimia nimenomaan tuo geeni-ilmentymä uusien ihonalaiskudoksen rasvasolujen tuottamiselle. https://academic.oup.com/jcem/advance-a ... 86/5288014

Rasvan kerääntymiseltä sisäelimiin voi yrittää suojautua myös hankkimalla mahdollisimman paljon lihasmassaa.

Mikäköhän on kortisolin merkitys tässä? Tunnetaan, että krooninen stressi tuppaa kerryttämään viskeraalista rasvakudosta. Voisiko olla, että kronisesti korkea kortisoli laittaa elimistön käyttämään enemmän ihonalaisrasvakudosta viskeraalisen rasvan sijaan? Tai sitten korkea kortisoli muuttaa ihonalaisrasvakudoksen geeni-ilmentymää ja tekee siitä insuliiniresistenttiä. Mene ja tiedä.

Julkaisija:  liljankukka [ 2019-01-23 05:37:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept

Millä siitä kroonisesta stressistä pääsis eroon? Juuri kun itse aloin tuntea rennompaa suhtautumista elämääni ja jonkin asteista stressin lieventymistä, niin avot, uusi käänne elämässä ja stressipiikki taas täysillä.. Ja itseni tuntien kestää taas tovin että tämän uuden stressin saa selätettyä. Ja juu mulla vissiin on tuommoinen kroppa, että vaikka jo vuosia ole ollut hyväkarppi, se ei auta kuin joihinkin asioihin, ei laihtumiseen eikä nimenomaan viskeraalirasvojen sulamiseen. Ja jotenkin mun rasvat on sijoittuneena juurikin vyötärölle ja sen yläpuolisiin ulokkeisiin.. :roll: Pätkäpaastoa olen suunnitellut, ja vihannesten määrän vähentämistä.. Eli eläinperäisemmäksi enemmän.. No, kaikkee vissiin voi kokeilla, jos ei tunnu mukavalta, vaihtaa sitten takaisin tai johonkintoiseen "tyyliin".

Julkaisija:  els [ 2019-01-23 08:43:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Amy Berger: The Personal Fat Threshold Concept

^^ Veikkaan että hyväkarppi ei ole kovin tehokas tapa stressimahakummun kadottamiseen.
Tosin hyväkarppikin näyttää merkitsevän eri ihmisille ihan eri asioista : )

Lihasten rasvapolttoisuus riippuu aika lailla vesiliukoisen polttoaineen määrästä (on se sitten valkuaista tai hiilareita - tai viina, ei sen puoleen). Ketonit tulevat kuvaan tässä: silloin kun keho ei ole järin rasvapolttoinen (eli mitonondriot eivät polta rasvaa rasvana, ja lihakset nappaavat verivirrasta liukoisia polttoaineita omaan käyttöönsä), niinikään vesiliukoisia ketoneita tehdään enemmän jotta aivotkin saavat osansa. Ja ketonien määrä vähenee sitten kun lihakset osaavat hylkiä hiilareita ja napata sen sijaan rasvaa käyttöenergiakseen. Silloin maksan on helpompaa hoitaa tasan oikea määrä vesiukoista löpöä (on se sitten glukoosia tai ketoneita) aivoille, eikä tuhlata tarvitse yhtään, kumpaakaan.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/