karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-07-19 15:40:10

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 290 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 515 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2015-10-16 15:32:23 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12852
Paikkakunta: helsinki
Edellinen ketju kasvoi yli satasivuiseksi joten tässä uusi tilalle.

Vanhoja vistejä pääsee ihmettelemään seuraavasta linkistä

viewtopic.php?f=14&t=61609

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-16 17:30:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Hyvä Jussi! Edellinen kasvoi yli satasivuiseksi...joten nyt uutta löylyä kiukaaaseen
THL kirjoitti:
Rasvat tapetilla. @THLorg ja @Kuluttajaliitto järjestävät rasvaseminaarin 17.11

Piia Jallinoja kirjoitti:
Jes! Hyvä seminaari tulossa

Laatikainen kirjoitti:
ja mulle on annettu kommenttivuoro ohjelmassa Piia sun jälkeen

Ja tästä on kysymys
Lainaa:
Syö hyvää -hankkeen ja THL:n Rasvaseminaari
Aika: tiistaina 17.11.2015 klo 9-16 (8.30 aamukahvitarjoilu)

Paikka: Päätalon auditorio, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, Helsinki
Ilmoittautuminen maanantaihin 9.11. mennessä.
Tilaisuuteen voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella.
Tilaisuudessa on tarjolla aamu- ja iltapäiväkahvit sekä omakustanteinen lounas
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 583#p43583

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-16 17:39:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-07-05 17:28:44
Viestit: 1910
Paikkakunta: Kotka
Pääseekö Laatsu mainostamaan uutta KYYKKY-menetelmää ihan livenä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-17 07:38:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Huom! Marraskuussa pidetään kaksi Rasvaseminaaria. Kaikki joukolla mukaan kielimuurista huolimatta! Ainakin Heikkilä praataa engelskaa ja toim. Tulikoura kumpaakin kotimasta...
Ruoka olkoon lääkkeemme " Hanasaari kirjoitti:
Hanasaari 7.11
10.00-10.30 Peter Flander Seminariet öppnas
10.30 - 11.30. Karl E. Arfors Den vetenskapliga bakgrunden.
11.30.- 12.30. Ralf Sundberg Missförstånd kring fetter och kolesterol

12.30 - 13.30 Lunch ( Buffe’ )

13.30 - 13.50 Karri(Paleface) Miettinen Praktikfall; Uppfört i form av rapp.
13.50 – 14.50 Antti Heikkilä Praktisk näringsterapi
14.00 - 15.10 Lasse Nybergh Praktikfall diabetes 2, samt något uppiggande.

Melita Tulikoura verkar som moderator håller i programmet från början till slut. Melita är känd av den finländska publiken för sina ”Mind & Body” TV program.

Syö hyvää -hankkeen ja THL:n Rasvaseminaari kirjoitti:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 17.11
Puheenvuorojen aiheina muun muassa:
- Rasvat väestötutkimuksessa, professori Erkki Vartiainen.
- Rasvasuositukset – transrasvat ja kolesterolisuositukset, apulaisprofessori Ursula Schwab.
- Ylimäärin energiaa – rasvametabolia mutkistuu, dosentti Matti Jauhiainen.
- Miksi rasvojen molekyylirakennetta muokataan? dosentti Kaisa Linderborg.
- Mitä ja miten rasvoista keskustellaan mediassa? dosentti Piia Jallinoja.

Tilaisuuden moderaattorina ja keskusteluttajana toimii professori Mikael Fogelholm

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 583#p43583

Ei näy vielä Laatikaisen nimeä ohjelmassa? Esitelmöikö hän KYYKKY-P-menetelmastä on vielä arvoitus?

PS. Hyvät "bättretalande"-juontajat kummassakin tilaisuudessa....

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-19 13:10:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Syö hyvää -hankkeen ja THL:n Rasvaseminaari kirjoitti:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 17.11
Puheenvuorojen aiheina muun muassa:
- Miksi rasvojen molekyylirakennetta muokataan? dosentti Kaisa Linderborg.
- Mitä ja miten rasvoista keskustellaan mediassa? dosentti Piia Jallinoja.

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 583#p43583

Nyt VT-uskovaisten pitää olla tarkkana!

Lainaa:
Flora & Voi voimakassuolainen rasvaseoslevite

Ainesosat
Rypsiöljy (31 %), VOI (22%), palmuöljy

Unilever edistää kestävän kehityksen mukaista palmuöljyn tuotantoa


https://www.flora.fi/tuotteet/flora-voi ... eoslevite/

IL kirjoitti:
Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta kertoo punaisesta palmuöljystä seuraavasti.
– Moneen muuhun öljyyn verrattuna punaisessa palmuöljyssä on paljon tyydyttynyttä rasvaa, mutta toisaalta hyvin runsaasti esimerkiksi erilaisia antioksidantteja.

Tutkimustuloksia öljystä on Fogelholmin mukaan eniten kehitysmaista, missä punainen palmuöljy on ollut terveellinen etenkin tilanteessa, jossa A-vitamiinitase on huono.
– Meillä ei tätä tilannetta ole, joten on vähän vaikeaa tietää tarkasti, mikä tämän öljyn merkitys todellisuudessa on. Koska siinä on paljon tyydyttynyttä rasvaa, sen paisto-ominaisuudet ovat tietenkin hyviä. Toisin sanoen se ei ole kovin herkkä kovankaan kuumentamisen haitallisille vaikutuksille.
Fogelhom kehottaa suhtautumaan punaiseen palmuöljyyn varauksella.
– Itse suhtautuisin öljyyn tällä hetkellä odottavasti. En missään nimessä ole valmis suosittelemaan punaista palmuöljyä korvaamaan oliivi- tai rypsiöljyä. Mutta yleensä meidän ruokavaliossamme monipuolisuus on hyve ja yhtenä monista ruokaöljyistä tämä punainen palmuöljy näyttäisi olevan ok.
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajank ... 01368.html

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-20 07:07:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Saaristolainen kirjoitti:
Tiistai-iltana saamme nähdä Ylellä dokumentin Sokeroitu totuus (Sugar coated), mukana mm. professori Lustig.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/14 ... itu-totuus

Nyt,kun YLE näytti(19.10) kaikkien ihmeeksi sokeridokumentin,on hyvä muistuttaa mieliin Laatikaisen lausunto prof. Lustigista...
Laatikainen vuonna 2013 kirjoitti:
Äskettäin ilmestyneessä PLOS-tiedelehden artikkelissa lasten endokrinologi Robert Lustig, tunnettu sokerikriitikko, kollegoineen on rakentanut ekologisen korrelaatioanalyysin sokerin ja diabeteksen yhteydestä (Basu et al 2013). Tutkijat käyttävät sofistikoituneita uusia tilastotieteellisiä malleja pyrkiäkseen pesemään pois mahdollisen virheen (bias).
Olipa käytetyt matemaattiset mallit mitä tahansa, ne eivät muuta tosiasiaa, että kyse on ekologisesta tutkimuksesta. Ekologisen tutkimuksen itsenäinen tieteellinen selitysarvo on vähäinen

Lopuksi

Sokeri juotuna lisää tyypin 2 diabeteksen ja lihavuuden riskiä. Sokerilla ei ole myönteistä vaikutusta mihinkään rasva-aineenvaihdunnan keskeiseen markkeriin, päinvastoin se heikentää niitä. Siten se saattaa lisätä sepelvaltimotaudin vaaraa. Sokeri lisää kihdin vaaraa ja rasvoittaa maksaa. Lisäksi sokeriherkku saa kokeellisissa olosuhteissa ihmisen tekemään tylsiä tehtäviä enemmän kuin esimerkiksi suolapala, kuten sipsit (Epstein et al. 2011). Sokeri koukuttaa jossain määrin.

Elintarvikkeiden kaksi tärkeintä myyntivalttia ovat hinta ja maku. Monessa elintarvikeryhmässä hyvä maku tarkoittaa kuluttajan mielessä samaa kuin sopivan makea. Siksi sokeria tai fruktoosia työnnetään moneen paikkaan. Näin tuote myy, eikä jää kilpailussa jalkoihin. Syömiskokemus on saatava hedonistiseksi. Ja kuluttaja ostaa tuotteen uudelleen, uudelleen, uudelleen…

Liian moni napostelee reilulla kädellä karkkeja ja juo sokerijuomia aspartaamia peläten, mutta samalla potien tunnontuskia jo pienistä rasvamääristä. Minusta tämä on nurinkurista meitä uhkaavien diabeteksen ja lihavuuden valossa.

Silti laittaisin jäitä hattuun, ja erityisesti Lustigin tarinoita suodattaisin kriittisesti. Sokeria ei ole yksisilmäisesti syyttäminen lihomis- ja diabetesepidemian suhteen. Kyse on todella laajasta syytekijöiden vyyhdistä.

Kysyn kuitenkin: Olisikohan aihetta suhtautua sokeriin yhtä torjuvasti kuin tyydyttyneeseen rasvaan?

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-26 09:06:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Jan Verho kirjoitti:
Maitoon liittyen samojen tutkijoiden systemaattisessa katsauksessa päädyttiin ristiriitaiseen tulokseen. Aika epäselvältä näyttää maidon vaikutus insuliiniresistenssiin vielä. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25156891

Laatikaisen kaveri ei tiedä maidon vaikutuksesta insuliiniresistenssiin,mutta amerikkalainen inssi kyllä

Marty Kendall kirjoitti:
Considering how potentially significant this data could be for people trying to minimise the insulin effect of food (e.g. “low carbers” or keto dieters) I was surprised that there hadn’t been much further discussion or research over the past five years.

Milk % insulinogenic


heavy whipping cream 3.5%

sour cream 8.0%

full cream milk 40%

human milk 42%

skim milk, 1% fat 63%

chocolate milk, low fat 65%

https://optimisingnutrition.wordpress.c ... iet-foods/

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-26 12:06:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-05-23 13:34:12
Viestit: 805
Miten nyt suu pannaan, kun THL on esittämässä sokeriveroa? Miten Laatikainen tämän perustelee meille?

http://yle.fi/uutiset/makeisilta_ja_jaa ... oa/8406936

Minä kiittäisin.

Ihmetyttää vain THL:n edustajien aiemmat sokerin vaikutuksia vähättelevät kommentit. Pulla päivässä pitää saada, sanoo Puskakin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-26 12:18:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-07-05 17:28:44
Viestit: 1910
Paikkakunta: Kotka
Kun ISO KISSA on poissa, alkavat pikkuhiiret hyppiä pöydillä....


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-27 08:26:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Vuonna 2011 Laatikainen kirjoitti:
.....olisi parasta lopettaa huhut, jonka mukaan kasvirasvajäätelöt, ranskalaiset, keksit, perunalastut, karjalanpiirakat ja pop cornit ovat transrasvapommeja.

Transrasvan saantimme oli vain n. 1 g/pv, eikä transrasvan saannissa vaikuttanut olevan kovin suuria yksilöiden välisiä vaihteluja. Lisäksi on huomitoitavaa, että vähäisestä transrasvan saannistamme huomattavan osan muodostaa rasvaiset maitotaloustuotteet, joissa transrasva on luonnostaan. On tosin viitteitä siitä, että maitotaloustuotteiden transrasva olisi terveydelle edullisempaa kuin kasvirasvan hydrogenoinin tuloksena syntyvä transrasva

IL kirjoitti:
Suomi syö vaarallisia rasvoja tietämättään

Niitä ei näe pakkausmerkinnöistä, eivätkä ravintola-alan ammattilaisetkaan välttämättä tiedä, onko ruuanvalmistuksessa käytetty transrasvoja sisältävää rasvaa vai ei.

- Kyllä asiantuntijat nyt toteavat, että transrasva on haitallisempaa kuin tyydyttynyt rasva, sanoo ylitarkastaja Annika Nurttila Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102 ... 1_uu.shtml

Laatikainen halusi katkaista huhuilta siivet vuonna 2011......

Ps. Insinööri Marty Kendallin mukaan kannattaa juoda mielummin kermaa kuin kurrimaitoa,jos haluaa pitää kehonsa insuliinitason matalana!

Marty Kendall kirjoitti:
Milk % insulinogenic

heavy whipping cream 3.5%

skim milk, 1% fat 63%

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-30 08:16:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Saaristolainen kirjoitti:
Suomalaisen ravitsemustutkimuksen tähtihetkiä

Matti Uusituvan kirjoitus Duodecim-lehdessä, linkkiä ei voi upottaa.

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 666#p43666

Olisiko tuo Uusituvan tähtihetki ollut Itämeren ruokavalio?
Vuonna 2013 Laatikainen kirjoitti:
Itämeren ruokavaliota koskenutta tutkimusta hehkuttiin keväällä.
Seurasin kirjoittelua lehdistössä ja tutustuin tutkimukseen

Minua tässä tutkimuksessa askarruttaa se, että kontrolliruokavaliota kutsutaan monissa tiedotteisssa tavanomaiseksi ruokavalioksi. Valkoiseen leipään ja pastaan, kalan välttelyyn ja voihin painottuvaa kontrolliruokavaliota ei mielestäni voi kutsua Suomessa tavanomaiseksi. Se ei ole nykyisin tavanomainen eikä se ole sitä ollut muinoinkaan. Koehenkilöt noudattivat omaa tavanomaista ruokavaliotaan aluksi neljä viikkoa ennen satunnaistamista, mutta tätä ruokavaliota muutettiin valkoisen viljan, voin ja kalattomuuden suuntaan varsinaisella koejaksolla eli kontrolliruokavalion aikaan. Kaikki analyysit tehtiin kontrolliruokavalion ja Itämeren ruokavalion välillä.
Toinen asia mikä tässä tutkimuksessa askarruttaa on se, miten koehenkilöt kykenivät todella noudattamaan toisaalta Itämeren ruokavaliota ja toisaalta varsin epäterveellistä kontrolliruokavaliota

Uusitupa kävi juuri äskettäin kertomassa "terveellisestä Pohjolan dieetistä" Berliinissä.... Healthy Nordic Diet

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-30 12:03:22 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 12959
Paikkakunta: Jämtland
Kyllä se rintama on murtumassa, tänä aamuna Ruotsin virallisen SVTn uutisissa kerrottiin että vähärasvaisella laihtuu huonommin kuin rasvadieetillä. Kun rasvaa vähennetty ja hiilareita lisätty on tulos ollut kansan lihominen. Tosin nyt puhuttiin vain monityydyttämättömistä ja asiantuntijana käytettiin professori Kerstin Brismaria, joka aikaisemmin on ollut myönteinen 5:2 dieetille. Hän kuitenkin vakuutti että laihtumisessa nyt on vain kyse niistä kaloreista. Ja ettei rasvat olleet niitä LCHF dieetin rasvoja. (Niitä kun ei tutkittu tässä)

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Don’t worry too much about old age; it doesn’t last that long.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-30 21:37:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1313
Lainaa:
Vuonna 2011 Laatikainen kirjoitti:
.....olisi parasta lopettaa huhut, jonka mukaan kasvirasvajäätelöt, ranskalaiset, keksit, perunalastut, karjalanpiirakat ja pop cornit ovat transrasvapommeja.

Transrasvan saantimme oli vain n. 1 g/pv, eikä transrasvan saannissa vaikuttanut olevan kovin suuria yksilöiden välisiä vaihteluja. Lisäksi on huomitoitavaa, että vähäisestä transrasvan saannistamme huomattavan osan muodostaa rasvaiset maitotaloustuotteet, joissa transrasva on luonnostaan. On tosin viitteitä siitä, että maitotaloustuotteiden transrasva olisi terveydelle edullisempaa kuin kasvirasvan hydrogenoinin tuloksena syntyvä transrasva


Ja els toi esille mitä ja ketä he ovat.
Lainaa:
vaihtoesteröinti eli transesteröinti on siis aivan eri asia kuin transrasva. Transrasvaa syntyy kun monityydyttymätöntä rasvaa kovetetaan osittain. Samalla menetelmällä lehmäkin valmistaa niitä.

Transesteröinnissä taas rasvat (juoksevat öljyt, kovat kasvirasvat tai kokonaan kovetetut kasvirasvat) hajotetaan aineosikseen eli rasvahapoiksi ja glyseroliksi. Tämän jälkeen rasvat kootaan uudestaan. Tämä tehdään jotta öljy ja kova rasva eivät erottuisi toisistaan.

Ei Tanskakaan ole kieltämässä transesteröityjä margariineja vaan transrasvamargariinit. Eli ne vanhat margaliinit sieltä 1960-luvulta. Meillä niistä luovuttiin vapaaehtoisesti 1990-luvulla (joskin myös taloudellisista syistä, kova kasvirasva on halvempaa kuin juoksevat öljyt eli käytännössä rypsiöljy).

Luonnollisestikin tieto kannattaa hankkia poppaukoilta eikä asiantuntijoilta. ;)


Onko ny Laatikaisen oppineena.. anteeksi lukeneena miehenä voi olla tietämättä heidän luonteesta niputtaen samaan kastiin?

Vaihtoesteröidyt margariinit ovat olleet saman ajan markkinoilla kuin statiinit ja kännykät eli mikä niitä sydänkuolemia lisää?

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-31 07:44:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Saaristolainen kirjoitti:
Suomalaisen ravitsemustutkimuksen tähtihetkiä

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 666#p43666

Vuonna 2013 Laatikainen kirjoitti:
Itämeren ruokavaliota koskenutta tutkimusta hehkuttiin keväällä

Hikikomori kirjoitti:
Epäonnistumiset, eivät ole kruununjalokiviä. Humpuuki on humpuukia.

viewtopic.php?f=36&t=69392

Jurpolukki kirjoitti:
Vaihtoesteröidyt margariinit ovat olleet saman ajan markkinoilla kuin statiinit ja kännykät eli mikä niitä sydänkuolemia lisää?

Kyllä transmargariini,joka poistettiin vasta 1990-luvulla, tappaa yhä ihmisiä, kas kun metabolinen oireyhtymä muhii vuosikausia. Vaihtoesteröidystä margariinista saamme "tuloksia" 10 vuoden kuluttua..ehkä?

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-02 09:28:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
twiittasi Laatikainen ja kirjoitti:
Tarkoitat varmaan nykyistä vaihtoesteröintiä. On tutkittu, mutta pitäisi tutkia vielä enemmän. Nykytieto: on OK.

Safkatutka kirjoitti:
Margariinien hydraus ja vaihtoesteröinti vs luontaiset valmisteet – olemmeko laajamittaisen väestökokeilun kohteena?

Asian tekee vielä mielenkiintoisemmaksi se, että suomalaiset ravitsemussuositukset suosittavat vaihtoesteröityjä margariineja ja ns. kasvirasvalevitteitä ainoiksi vaihtoehdoksi esimerkiksi lasten päiväkodeissa. Monissa kunnissa vanhemmat eivät edes saa tuoda muita vaihtoehtoja, esimerkiksi luontaisiin raaka-aineisiin perustuvia, lisäaineettomia oivariinityyppisiä levitteitä lapsilleen. Laaja väestökokeilu kohdistuu pakonomaisesti siis myös ja erityisesti kansakuntamme pienimpiin. Näinhän ei vapaassa yhteiskunnassa voi eikä saa olla.

http://www.safkatutka.fi/2015/10/30/mar ... -kohteena/

twiittasi Laatikainen ja kirjoitti:
Suhtautukaa varauksella Safkatutkaan. Täysin ylimapuvaa ja välilllä vailla pohjaa

Jos osaa kemiaa kunnolla, jota vähän epäilen Safkatutkan kohdalla, kaiken saa kuulostamaan hurjalta.

Ilmeisesti Laatikainen osaa kemiaa paremmin kuin artikkelin kirjoittaja emeritus professori Kari Salminen?

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-02 11:04:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 1717
Paikkakunta: Satakunta
^^Mahtoiko Laatikainen edes huomata kirjoittajaa tai lukea juttua sen enempää? :D

_________________
Praise the lard!! Elämme jännittäviä aikoja.

Päikky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-02 11:34:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 571
Vilkaisin ko safkatutkan tekstiä ja lopun kommenteissa oli pari tämmöistäkin, ehkä joku vois nämä vaikka Reijolle linkata, itse en nyt tähän hätään kerkee:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20823487

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17224066

Jos nämä olis Reijolle riittävän virallisella tasolla olevaa tekstiä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-02 18:25:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 672
Paikkakunta: Rannikko
Ravitsemusterapeutit ovat alunperin perustettu ajamaan ruokateollisuuden asiaa. Heidän koulutuksensakin on sieltä päin ohjattua. Turhaa niiden kanssa on vääntää. Ärsyttää koko tyyppi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-02 18:52:51 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18197
Sami Sundvikin viimevuotinen kolumni ravitsemusterapeuteista oli asiakirjoitus:

Miksi minä en usko ravitsemusterapeuttien suosituksiin ?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-03 09:16:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Hikikomori kirjoitti:
Vaikka NIH:n ja ADA:n rahoittamaan tutkimukseen otettiin vähähiilarista lähestymistapaa edustamaan hyvinkin niukasti hiilareita rajoittaneita tutkimuksia, vähähiilarisen todettiin pudottavan painoa merkitsevästi enemmän kuin vähärasvaisen.
Tutkijoiden johtopäätös: RCT-tutkimukset eivät tue vähärasvaisia laihdutusruokavalioita.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/20151 ... 9_lh.shtml

Ravitsemustieteen opiskelija tulkitsee tulosta. Syö kaikkea vähemmän ja laihdut?
Laura Korpipää kirjoitti:
Painonhallinnan kannalta tärkeämpää ruokavalio kokonaisuudessaan ja annoskoko,kuin mistä energian saa(prot/hh/rasva)
https://mobile.twitter.com/laurakorpipa ... 9?p=v[

..ja Laatikainen komppaa Lauraa..
Laatikainen kirjoitti:
Uskon samalla lailla. Meillä ei ole vain vielä laihdutus-RCT:stä yli 1 v. dataa joka vahvistaisi että näin on

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 290 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 515 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)