karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-06-27 13:36:28

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 188 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9 10 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:14:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Hikikomori kirjoitti:
Käytännössä karppaus on virallisten suositustten mukaista ruokavaliota ravinteikkaampaa siksi, että ns. tyhjät kalorit kuten sokeri ja puhdistetut viljat jäävät minimiin.

Entäs jos ei satu korostamaan "suositusten mukaisessa" ruokavaliossaan turhaan sokeria ja puhdistettuja viljoja? Tässä muuten kuva suosituksista:

Kuva


Shemhamforash kirjoitti:
Niin, kaiken voi tehdä joko perseelleen tai sitten perusteellisesti. Voihan sitä koostaa "karppiruokavalion" vaikka soijaöljystä, kaseiinista ja pöytäsokerista.

Niin. Voihan runsashiilarisenkin ruokavalion perustaa sokerille ja pullalle, mutta silloin ei liene enää puhe suositusten mukaisesta ruokavaliosta, johon karppauksen ravinteikkuutta sopisi verrata.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:18:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Hikikomori kirjoitti:
Fungin mukaan neljän päivän passto (jonka luulisin vievän ketoosiin) jopa NOSTI periusaineenvaihduntaa 12 prosenttia. :D

Eihän neljässä päivässä ehdi polttaa kuin ehkä kilon rasvaa. Yleensä laihtumiseen liittyvän energiankulutuksen vähenemisen ajatellaan käsittääkseni johtuvan rasvakudoksen vähenemisestä eikä joistakin lyhytaikaisista ravintomuutoksista.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:22:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 1717
Paikkakunta: Satakunta
Valtz0r kirjoitti:
Shemhamforash kirjoitti:
Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, niin Suurin pudottaja -tyylisellä vähäenergisellä viralliserheellisellä kehoa näännytetään ravinteista, kun taas LCHF-tyylillä keho muokkautuu solakammaksi ravinteikkuuden ansiosta.

Miksi karppaus olisi lähtökohtaisesti jotenkin erityisen ravinteikasta?

Niin no karpata voi väärälläkin tavalla, mutta eläinrasvakarppaus näyttäisi olevan hyvin ravinteikasta:
Kuva

_________________
Praise the lard!! Elämme jännittäviä aikoja.

Päikky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:34:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Useimmat noista ravintoaineista ovat käsittääkseni sitoutuneet lihassa siihen rasvattomaan osuuteen. Kaloritiheät rasvanlähteet kuten esimerkiksi eläinten rasvakudos, voi, kerma tai oliiviöljy eivät juurikaan sisällä tärkeitä ravintoaineita. Maitorasvassa on toki hieman A- ja K2-vitamiineja mikä on plussaa.

Sen sijaan eläinruoat kuten kala, liha, keltuaiset ja maksa sisältävät eri ravintoaineita aika hyvin, mutta niiden syönti ei tee ruokavaliosta karppausta. Esimerkiksi maksan painosta noin 4% on rasvaa. Tai jos syöt viisi keltuaista, siinä on noin 29 grammaa rasvaa.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:36:09 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18052
Valtz0r kirjoitti:

Kuva

Hieno kuva, mutta en näe siinä karppausruokavaliota :)

Sinulla on varmaan tutkimusnäyttöä siitä, että suositusten mukainen ruiokavalio on ravinteikkaampaa kuin sanotaan nyt vaikkapa LCHF, joka on melko tarkoin määritelty.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:42:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Hikikomori kirjoitti:
Hieno kuva, mutta en näe siinä karppausruokavaliota :)

Laitoin kuvan siksi, että sanoit karppauksen olevan suositusten mukaista ruokavaliota ravinteikkaamapa siksi, että tyhjät kalorit kuten sokeri ja puhdistetut viljat jäävät minimiin. Nämä voi kuitenkin jättää minimiin myös suosituksia noudattaen - suosituksissa jopa kehotetaan vaihtamaan vaaleat viljavalmisteet täysjyvään ja vähentämään lisättyä sokeria.

Hikikomori kirjoitti:
Rasvaiset maitotuotteet ovat ravinteikkaampia kuin rasvattomat.

Niissä on pieniä määriä joitakin rasvaliukoisia vitamiineja, mutta myös enemmän kaloreita. Ei voine yksiselitteisesti sano ainakaan, että ravintotiheys olisi parempi.

Hikikomori kirjoitti:
Sinulla on varmaan tutkimusnäyttöä siitä, että suositusten mukainen ruiokavalio on ravinteikkaampaa kuin sanotaan nyt vaikkapa LCHF, joka on melko tarkoin määritelty.

Mielestäni molemmat voi koostaa ravinteikkaasti tai sitten ravinneköyhästi.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:44:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
Hikikomori kirjoitti:
Valtz0r kirjoitti:

Kuva

Hieno kuva, mutta en näe siinä karppausruokavaliota :)

Sinulla on varmaan tutkimusnäyttöä siitä, että suositusten mukainen ruiokavalio on ravinteikkaampaa kuin sanotaan nyt vaikkapa LCHF, joka on melko tarkoin määritelty.

Tässä malliksi VHH-lautasmalli: http://www.dietdoctor.com/how-low-carb-is-low-carb

Valtz0r kirjoitti:
Nämä voi kuitenkin jättää minimiin myös suosituksia noudattaen - suosituksissa jopa kehotetaan vaihtamaan vaaleat viljavalmisteet täysjyvään ja vähentämään lisättyä sokeria.

Eikös tuo ole vähän toiveajattelua,jos aikoo tulla kylläiseksi?

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:50:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 1717
Paikkakunta: Satakunta
Valtz0r kirjoitti:
Useimmat noista ravintoaineista ovat käsittääkseni sitoutuneet lihassa siihen rasvattomaan osuuteen. Kaloritiheät rasvanlähteet kuten esimerkiksi eläinten rasvakudos, voi, kerma tai oliiviöljy eivät juurikaan sisällä tärkeitä ravintoaineita. Maitorasvassa on toki hieman A- ja K2-vitamiineja mikä on plussaa.

Sen sijaan eläinruoat kuten kala, liha, keltuaiset ja maksa sisältävät eri ravintoaineita aika hyvin, mutta niiden syönti ei tee ruokavaliosta karppausta. Esimerkiksi maksan painosta noin 4% on rasvaa. Tai jos syöt viisi keltuaista, siinä on noin 29 grammaa rasvaa.

Unohdit tietysti, että voi sisältää noin 400 erilaista rasvahappoa. Sekä on tärkein suomalaisten A-vitamiinin lähde. Hyvä E- ja K2-vitamiinin lähde. Tärkeä seleenin lähde. Muita mainitakseni: lestiini, lauriinihappo, arakidonihappo, CLA, Butyraatti... Listaa voisi jatkaa varmasti vielä, mutta jos yhtään tutkii pintaa syvemmälle, niin voissa ON montakin tärkeää asiaa..

_________________
Praise the lard!! Elämme jännittäviä aikoja.

Päikky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:56:35 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40484
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Noita suosituksia on toistettu pilvin pimein, joten en kopsaa.

Jos joku niitä noudattaa ja yrittää edelleen saada sen ihmisetn tarvitseman 2000 kaloria täytee, hän joutuu tankkaamaan joko viljalla tai sitten omegakuutosilla, koska mistään muusta hienosta tuossa listassa ei saa kaloreita täyteen. Ja jos yrittää siitä tulee niin kallista ettei siihen ole varaa juuri muilla kuin eräällä länsiranniko svenskaklubbenilaisella : )

Kehoitan kokeilemaan (kuten kovin moni karppi ja eikarppi on aiemminkin kokeillut).
Suomessa rehut ovat mielettömän kalliita niin ekologisesti kuiin grammoissakin - jos pitää jostain saada se 2000 kaloria.
Ja ravitsemussuositukset tehneet älyköt tietävät sen oikein hyvin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 18:57:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1763
Valtz0r kirjoitti:
Entäs jos ei satu korostamaan "suositusten mukaisessa" ruokavaliossaan turhaan sokeria ja puhdistettuja viljoja? Tässä muuten kuva suosituksista:

Kuva



Eli suositukset ovat lakto-ovo-veganistiset, joissa light-kolaa saa hörppiä mielin määrin? Jos ei korosta puhdistettuja viljoja, niin silloin pitää luopua noista suositusten viljavalmisteista kokonaan; niissä nimittäin on niitä puhdistettuja viljoja vaikka millä mitalla. Fazerin puikula näin esimerkiksi: täysjyväruisjauho, vesi, vehnäjauho, ruismallasrouhe, vehnäproteiini, ohra- ja ruismallasuute, hiiva, suola ja ruismallas. Täysjyväruista on tuotteessa 45% ja 75% leivän viljasta on täysjyväruista. Ilmeisesti viljaksi ei kuitenkaan pussin kyljessä lasketa kuin nuo jauhot, mutta ilmeisesti täysjyväruisjauho, hiiva ja vesi ovat ainoat puhdistamattomat osat koko leivässä - ja suositusten mukaan tuota pitäisi syödä pussi (6-9 palaa) päivässä jokaista 2000 kilokaloria kohden.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:00:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40484
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Ps. ... ja eläimessä on paljon muutakin syötävää kuin lihasliha, ja kaikissa niissä on ihmiskehon tarvitsemia ravinteita enemmän kuin e.m. vaihtoehdoissa. Jopa rasvassa, pitkine omegoineen, metabolisesti oikean sorttisine rasvaliukoisine vitamiineineen (ainakin A ja K ovat niitä)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:02:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 18052
:mrgreen:

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:08:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Yufina kirjoitti:
Unohdit tietysti, että voi sisältää noin 400 erilaista rasvahappoa.

Tämä on Antti Heikkilän hokeamia, joille en usko löytyvän totuuspohjaa. Rasvahappoja ei käsittääkseni tunneta biokemiassa edes noin useita. Tässä on jonkinlaista listaa rasvahapoista - ei ilmeisesti kuitenkaan täydellinen:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... atty_acids Tyydyttyneet
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_u ... atty_acids Tyydyttymättömät

Yufina kirjoitti:
Sekä on tärkein suomalaisten A-vitamiinin lähde. Hyvä E- ja K2-vitamiinin lähde. Tärkeä seleenin lähde. Muita mainitakseni: lestiini, lauriinihappo, arakidonihappo, CLA, Butyraatti... Listaa voisi jatkaa varmasti vielä, mutta jos yhtään tutkii pintaa syvemmälle, niin voissa ON montakin tärkeää asiaa..

Finelin mukaan 100g voita sisältää:
- A-vitamiinia 706.3µg (hyvä määrä)
- E-vitamiinia 1.5mg (aika vähän)
- K-vitamiinia 18.40µg (ihan kohtalaisesti)
- seleeniä 0,5µg (todella vähän)

NutritionDatasta muita ravintoaineita. 100g voita sisältää:
- Butyraattia 3.2g (ihan hyvin)
- Koliinia 18.8mg (--> lesitiiniä siis aika vähän)
- Arakidonihappoa 0.0mg (ei yhtään?)

Täten en kyllä sanoisi voita edelleenkään erityisen ravinteikkaaksi.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:10:06 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40484
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Oletko koskaan katsonut miltä vaikkapa voin massaspektri näyttää?
Elämää tarvitsee aika paljon yhdistetä selvitäkseen. Ihan yksittäinen solukalvokin on aika monimutkainen,
eikä todellakaan rajoitu mitenkään erillisiin rasva- sokeri- ja aminofraktioihin

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:13:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Hikikomori kirjoitti:
IMHO virallisissa suosituksissa ei sokerin ja pudistetun viljan käytölle aseteta yhtä tiukkoja rajoja kuin esimerkiksi sellaisessa melko tarkoin määritellyssä karppausruokavaliossa kuten LCHF:ssä. Siksi luulin, että suositusta noudattava syö niitä käytännössä (millä yritin tarkoittaa jotain sellaista kuin "normaalilisti" tms.) enemmän kuin karppaaja.

Tuo on varmaan totta. LCHF-ruokavalioilla näissä ollaan usein aika tiukkoja.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:17:48 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40484
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Valtz0r kirjoitti:
Hikikomori kirjoitti:
IMHO virallisissa suosituksissa ei sokerin ja pudistetun viljan käytölle aseteta yhtä tiukkoja rajoja kuin esimerkiksi sellaisessa melko tarkoin määritellyssä karppausruokavaliossa kuten LCHF:ssä. Siksi luulin, että suositusta noudattava syö niitä käytännössä (millä yritin tarkoittaa jotain sellaista kuin "normaalilisti" tms.) enemmän kuin karppaaja.

Tuo on varmaan totta. LCHF-ruokavalioilla näissä ollaan usein aika tiukkoja.

... toisin kuin laitosruokakriteereissä, joissa valkoviljan tai sokerin määrällä ei ole minkäänlaista rajaa.
Ne koskevat suurinta osaa suomalaisista.
Ja ne ovat juurikin vt'n itsensä laatimat ohjeet.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:25:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
els kirjoitti:
Jos joku niitä noudattaa ja yrittää edelleen saada sen ihmisetn tarvitseman 2000 kaloria täytee, hän joutuu tankkaamaan joko viljalla tai sitten omegakuutosilla, koska mistään muusta hienosta tuossa listassa ei saa kaloreita täyteen.

Juu, viljat ja kasvirasva ovat varmaan keskimäärin tärkeä kalorilähde virallisterveellisellä ruokavaliolla. Toki vähärasvaiset maitovalmisteet, kalat, pähkinät ja hedelmätkin auttavat kalorien saannissa jonkun verran. Jos sattuu vaikka tykkäämään kevytmaidosta, niin litrassa on 460 kilokaloria, ja helpostihan sen juo vaikka aterioiden ohessa.

Kasvirasvana voi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä, jolloin omega6-saanti ei ole niin korkea. Mikäli viljat ovat ongelma, voi tehdä vaikkapa Perun tai Papua Uusi-Guinean alkperäisasukkaiden tavoin ja suosia hiilaribulkkauksessa esimerkiksi mukuloita (peruna/bataatti). Silloin ruoan määrä (tilavuus) toki kasvaa jolloin on hieman työläämpää syödä samat kalorit.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:31:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
els kirjoitti:
... toisin kuin laitosruokakriteereissä, joissa valkoviljan tai sokerin määrällä ei ole minkäänlaista rajaa.
Ne koskevat suurinta osaa suomalaisista.

Yliopiston opiskelijaravintoloissa saa makeaa kokemukseni mukaan lähinnä erikseen ostettavien jälkkärien muodossa. Vaaleaa viljaa voi olla tarjolla kastikkeiden tai vaalean leivän muodossa, mutta itse yleensä kieltäydyn niistä vaihtoehdoista. Ongelma voi toki koskea joitakin muita laitoksia.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:42:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1763
Valtz0r kirjoitti:
Yliopiston opiskelijaravintoloissa saa makeaa kokemukseni mukaan lähinnä erikseen ostettavien jälkkärien muodossa. Vaaleaa viljaa voi olla tarjolla kastikkeiden tai vaalean leivän muodossa, mutta itse yleensä kieltäydyn niistä vaihtoehdoista. Ongelma voi toki koskea joitakin muita laitoksia.


Viimeksi kun kävin yliopiston opiskelijaravintolassa, niin kyllä siellä kovasti pastaa oli tarjolla ja taidetaanpa ihan tärkkelystä käyttää jopa suurusteena. Esimerkiksi tuoremehulla ei taida rajaa olla suosituksissa, vaikkakin sitä taitaa olla vähemmän tarjolla lähinnä kustannussyistä.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-05-09 19:47:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1763
Valtz0r kirjoitti:
Kasvirasvana voi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä, jolloin omega6-saanti ei ole niin korkea. Mikäli viljat ovat ongelma, voi tehdä vaikkapa Perun tai Papua Uusi-Guinean alkperäisasukkaiden tavoin ja suosia hiilaribulkkauksessa esimerkiksi mukuloita (peruna/bataatti). Silloin ruoan määrä (tilavuus) toki kasvaa jolloin on hieman työläämpää syödä samat kalorit.


Hiilaribulkkauksessa perunoiden avulla voi tulla melkoisia ongelmia verensokerin ja suoliston kanssa - nimimerkillä "kokemusta on" - ainakin suositusten mukaisia hiilareita syödessä.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 188 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9 10 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)