vanha karppu kirjoitti:
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Hampurilaisaterioiden vetäjät luokitellaan epidemiologisissa tutkimuksissa prosessoidun lihan syöjiksi. Hampurilaisateriaan tapaa kuulua aimo annos fruktoosia.
WTF??? Osaatko kertoa lähteen tuolle?
Koska siitä ei liene epäselvyyttä, että kyselylomaketutkimuksissa hampurilaispihvit luokitelllaan prosessoiduksi lihaksi, kaivannet lähdettä fruktoositoteamukselleni.
Sitaaattia edeltäneestä virkkeestä kävi ilmi, että puhe oli Amerikasta. Amerikkalaisilla on tapana huuhdella hampurilaisensa alas kolajuomalla. Siitä saa ERITYISESTI YHDYSVALLOISSA fruktoosia enemmän kuin lääkäri määrää, sillä Yhdysvalloissa - toisin kuin esimerkiksi Suomessa - sekä Coca-Cola että Pepsi ryhtyivät jo kymmeniä vuosia sitten makeuttamaan kolajuomansa sokerin asemasta halvemmalla korkeafruktoosisella maissisiirapilla eli glukoosisiirapilla, jossa on enemmän fruktoosia kuin tavallisessa sokerissa, josta sitä on puolet toisen puolen ollessa glukoosia. Sittemmin ne ovat tuoneet markkinoille myös tavallisella sokerilla makeutettuja vaihtoehtoja.
Kokiksen ja Pepsin Yhdysvalloissa tekemästä makeutusaineen vaihdoksesta oli mediassa juttuja vaikka kuinka paljon, mutta se oli ennen nettiaikaa. Kun yhtiöt eivät ymmärrettävistä syistä ole sittemmin pahemmin huudelleet asiasta, on siitä yllättävän vaikea löytää kunnon linkkejä, jotka eivät olisi jonkin muurin, risuaidan tai muun ihme hidasteen takana. Esimerkiksi tämä ei ole hääppöinen:
https://www.huffpost.com/entry/coca-col ... 324282/ampLainaa:
Nearly 30 years ago, Coca-Cola switched over from sugar to high-fructose corn syrup to sweeten America's beloved carbonated soft drink.