karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-11-13 13:04:24

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 416 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 117 18 19 20 21 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-03-25 22:45:01 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 226
Mikä tässä nyt on ongelmana, hyvä Els?
"Komitea" kirjoitti, että hampurilaisaterioiden vetäjät luokitellaan epidemiologisissa tutkimuksissa prosessoidun lihan syöjiksi. Minä pyysin häneltä lähdettä ko. tiedolle, johon hän vastasi että hampurilaispihvit luokitelllaan kyselylomaketutkimuksissa prosessoiduksi lihaksi. Minä täsmensin sitten, että tiedusteluni oli koskenut hampurilaispihvejä eikä fruktoosia.

Haluan siis tietää, miksi hampurilaisaterian sisältämä hampurilaispihvi luokitellaan prosessoiduksi lihaksi. Olen siinä käsityksessä, että sekä hampurilaisateria että sen sisältämä hampurilaispihvi sisältävät lihaa vain jauhelihapihvin muodossa. Onko kyseessä edelleen "aito" jauhelihapihvi kuten vielä 1990-luvulla vai ovatko hampurilaisravintolat siirtyneet käyttämään jotain mikä ei kuulu aitoon jauhelihapihviin?

P.S.
Nyt tuli mieleeni kyllä sellainenkin vaihtoehto, että on olemassa myös muita hampurilaisia kuin ne hampurilaisravintoloissa myydyt, joihin termi "hampurilaisateria" viittaa. Nimittäin nakkikiskojen hampurilaiset eli ne suomalaiset "perinnehampurilaiset", joiden sisältämä "pihvi" ei ollut kokemukseni mukaan normaali jauhelihapihvi ollenkaan, vaan jotain täysin käsittämätöntä vedätystä, joka täyttää varmaankin kirkkaasti prosessoidun lihan kriteerit. Näin oli siis ainakin 80-luvun alussa, jolloin maistoin elämäni ensimmäistä ja myös viimeiseksi jäänyttä suomalaista perinnehampurilaista. (Siis tosiaankin vain maistoin. :D )

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-25 23:33:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Vanhan karppu, kysymyksesi oli aiheellinen. Vain jauhelihaa ja mausteita sisältävää hampurilaispihviä ei luokitella prosessoiduksi lihaksi, vaikka pekoni, makkara, kinkku ja hot dog luokitellaan.
Hampurilaisateriassa on sitten kyllä prosessoitua ja ultraprosesoituakin tavaraa.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-26 08:57:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 3773
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Glukoosisiirappi (korkeafruktoosinen maissisiirappi) buustasi suolistosyöpää hiiritutkimuksessa:

Science Daily: High-fructose corn syrup boosts intestinal tumor growth in mice

Amerikassa myytävän kokiksen korkeafruktoosinen maissisiirappiko selitys sille, että Amerikassa prosessoidun lihan syönti korreloi siolistosyövän esiintyvyyden kanssa? asiassa korrelaatio on käänteinen. Hampurilaisaterioiden vetäjät luokitellaan epidemiologisissa tutkimuksissa prosessoidun lihan syöjiksi. Hampurilaisateriaan tapaa kuulua aimo annos fruktoosia.

Nyt Hesarissa (vastalääkettä Knuuteille)
Virvoitusjuomien sokeri ruokkii hiirten syöpäkasvaimia
Lainaa:
Hiirikoe paljasti, miten maissisiirapin fruktoosi jää suolessa imeytymättä ja antaa kasvuvoimaa paksusuolensyövälle.
Virvoitusjuomissa makeutusaineena käytetty maissisiirappi kiihdyttää paksusuolensyövän kasvua hiirillä, osoittaa tutkimus Science -tiedelehdessä.

Kansainvälinen tutkijaryhmä antoi hiirille päivittäin maissisiirapilla terästettyä ravintoliuosta. Kuukausien päästä makeutusainetta saaneiden hiirten kasvaimet olivat suurempia ja ärhäkämpiä kuin verrokkihiirillä.

Sokeri ei aiheuta syöpää, mutta se voi lisätä kasvainten kasvua, kenties tarjoamalla niille helposti käytettävässä muodossa olevaa energiaa.

Maissisiirappi eli korkeafruktoosinen maissisiirappi tai isoglukoosi on Yhdysvalloissa hyvin yleinen makeutusaine virvoitusjuomissa. Sitä saa käyttää nykyään myös Euroopan unionissa. Tilanne vaihtelee maittain.

Sinänsä kyse ei ole mistään ihmeaineesta. Kemiallisesti se on vain fruktoosia eli hedelmäsokeria ja glukoosia eli rypälesokeria sekä vettä. Maissisiirapissa fruktoosia on kuitenkin jopa 55 prosenttia, mikä tekee aineesta hyvin makean. Useissa maissa juomateollisuus suosii maissisiirappia, koska se on halvempaa kuin sokeri.

Viime vuosina on julkaistu useita tutkimuksia, joiden mukaan virvoitusjuomien ja makeisten fruktoosi voi olla haitallisempaa terveydelle kuin sokeri.

Ylipäänsä sokerien liikakäyttöä on syytä välttää. Tiedetään hyvin, että makeiden herkkujen litkiminen ja popsiminen lihottaa, rasvoittaa maksaa ja altistaa muun muassa kakkostyypin diabetekselle sekä sydän- ja verisuonitaudeille.

Uudessa tutkimuksessa tutkijat halusivat selvittää, olisiko makeutusaineilla ja nimenomaan maissisiirapilla yhteyttä syöpien kasvuun.

Koetta varten tutkijat loivat hiirikannan, jolta oli poistettu syövän kasvua hillitsevä apc-geeni. Kaikki hiiret sairastuivat siis syöpään riippumatta niiden ruokavaliosta. Muutokset tämän apc-geenin toiminnassa aiheuttavat paksusuolen syöpää myös ihmisillä.

”Geeni on kuin paksusuolensyövän portinvartija. Sen poistaminen on kuin irrottaisi autosta jarrut. Kun tätä geeniä ei ole, suoliston tavalliset solut eivät kuole vaan jatkavat kasvuaan. Niistä alkaa muodostua varhaisvaiheen kasvaimia, polyyppeja”, selittää molekyyligenetiikan apulaisprofessori Jihue Yun Baylorin lääketieteellisestä korkeakoulusta tiedotteessa.

”Paksusuolen syöpään sairastuvista ihmisistä 90:llä prosentilla on muunnos tässä geenissä”, Yun sanoo.

Hiirille annettiin joka päivä veden kanssa maissisiirappia pieni annos, joka ihmisen painoon suhteutettuna vastaisi pientä tölkillistä sokerista virvoitusjuomaa joka päivä. Kyse on siis varsin pienestä määrästä. Verrokkiryhmä sai pelkkää vettä.

Sokerimäärä oli niin pieni, että fruktoosia saaneet hiiret eivät lihoneet. Kahden kuukauden päästä kuitenkin nähtiin, että maissisiirappia litkineillä hiirillä kasvaimet olivat suurempia ja aggressiivisempia.

Siirappidieetti ei aiheuttanut niissä uusien kasvainten syntymistä, mutta jo kehittyneet kasvaimet kasvoivat rivakammin.

Sitten tutkijat tarkastelivat, miten sokeri käyttäytyi hiirten aineenvaihdunnassa. He havaitsivat, että suuri osa fruktoosista ei imeytynyt ohutsuolessa, vaan kulkeutui paksusuoleen. Siellä olleet kasvaimet pystyivät hyödyntämään fruktoosia suoraan ympäristöstään.

Kasvaimen sisällä fruktoosi pilkkoutui fruktoosikinaasiksi kutsutuksi entsyymiksi, mikä lisäsi kasvainta paisuttavien rasvahappojen tuotantoa.

Useissa tutkimuksissa on havaittu ruokavalion yhteys paksusuolen syöpien kasvuun, mutta tutkijat kertovat nyt pystyneensä osoittamaan molekyylitasolla, miten sokeri vaikuttaa syöpään.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiirikokeiden tulokset eivät välttämättä päde ihmisiin.

Sokeri ei myöskään tutkimuksessa aiheuttanut syöpää, vaan edisti jo orastavien kasvainten kasvua.

Tutkijat aikovat seuraavaksi katsoa ihmispotilailla, voisiko vähäsokerinen ruokavalio puolestaan hillitä paksusuolensyövän ensivaiheiden eli polyyppien muodostumista sellaisilla henkilöillä, jotka ovat paksusuolensyövälle geneettisesti alttiita.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-26 22:42:32 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Ruokavaliodenialisti Knuutin kauhuksi Amerikassa on tutkittu, että ketoruokavalio buustaa tukihoitona syöpälääkettä: P13K-estäjä tehosi vain kun insuliinitasot pidettiin ketoruokavaliolla matalalla.

Bret Scher: US researchers explore link between sugar, insulin, keto, and cancer

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-26 23:23:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
^Tim Noakes: Nobel-palkintohan tuosta kuuluisi antaa.

https://twitter.com/ProfTimNoakes/statu ... 2761939970

Lainaa:
"Cantley..touted to be in contention for the Nobel Prize..for his discovery..
Their research also found that despite the new drug’s ability to inhibit P13K, the continuing presence of high insulin drives further cancer growth. How to get insulin levels down? The ketogenic diet!

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-27 09:46:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Kasari kirjoitti:
Nyt Hesarissa (vastalääkettä Knuuteille)
Virvoitusjuomien sokeri ruokkii hiirten syöpäkasvaimia


Vahinko varmaan, että uutinen on julkaistu ilman suomalaisen tieteenvastaisen aasintuntijan kiistoa.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-27 09:54:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41127
Paikkakunta: AlwaysComingHome
vanha karppu kirjoitti:
Haluan siis tietää, miksi hampurilaisaterian sisältämä hampurilaispihvi luokitellaan prosessoiduksi lihaksi.

Sitä sinun pitää varmaan kysyä niiltä väestötutkimusten tekijöiltä ja suomalaiselta ravitsemusalan eliitiltä. He nimittäin tekevät juuri noin. Siis luokittelevat hampurilaisaterioiden syöjät prosessoidun lihan syöjiksi, ja varoittavat sen jälkeen taas kerran lihasta...

Karppilassa hampurilaisia on useinkin kehuttu hyvänä vaihtoehtona tien päällä kulkevalle.
Me käytimme tätä matkaruokana vuosia, eikun peräti yli vuosikymmenen verran.
Vasta äskettäin kebabbilat ovat voittaneet kisan penneistämme, anteeksi, senteistämme.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-27 10:56:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Ainakin hot dogit ovat linkki, joka tuppaa tekemään hampurilaisravintoloissa ahkeraan käyvistä prosessoidun lihan syöjiä kyselylomaketutkimuksissa. Hot dogit luokitellaan prosessoiduksi lihaksi. Hampurilaisaterioiden syöjät saattavat välillä valita hot dogin ja pistää kyselylomakkeessa ruksin ruutuun myös hot dogin kohdalle kun kysytään mitä kaikkea tulikaan viime vuonna syödyksi - ja tulevat luokitelluiksi prosessoidun lihan syöjiksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-29 10:31:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3353
Paikkakunta: Raw by nature
Mitäs tää nyt on? Oma biologian kielitaito ei oikein riitä, mutta onko niin, että autofagia kuristelisi syöpäsoluja? Autofagia taas ilmestyisi riittävän paaston jälkeen (yli 12-16 tuntia)? Tää autofagia onkin mukava ominaisuus...

https://www.genengnews.com/news/cancer- ... ZPyjXyGNqQ

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-30 17:05:06 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41127
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Autofagia on monisoluisen eliön (kuten vaikka ihminen) tapa orkestroida hommaa niin että kaikki solut pysyvät suunnilleen ruodussa ja pitävät sitä yksilöä yllä. Syöpäsolu puolestaan on solu, joka on lähtenyt omille teilleen jakaantuessaan ja morffautuessaan. Tämä taas hyvin yksinkertaisella insinöörikielellä.

Usein (vaan ei aina) syöpäsolujen mitokondriot ovat sen verran vajaita että ne joko eivät toimi kunnolla ylipäätään - tai ne ovat hyviä vain sokeripoltoltaan. Jos solut eivät saa tarpeeksi energiaa omista tehtaistaan tai nappaamalla sitä kropan nestevirroista, ne voivat huonosti. Autofagia tulee ja pelastaa eli ohjelmoi nämä solut itsemurhaan ja samalla niiden vielä käyttökelpoisen materiaalin (aminoja, rasvahappoja) kierrätykseen eli uuteen käyttöön jossain muualla.

Ja joo, ketogeeninen saattaa hyvinkin lisätyä autofagiaa. Ja joo, se on hyvä juttu.
Se ei vie terveitä soluja vaan vain puhdistaa tehokkaammin pois ne sairaat.
... se huonompi mahdollisuus on kuolio eli solujen joukkokuolema kudoksessa,
mutta näin käy vain silloin kun autofagia ei ehtinyt ajoissa hoitamaan perusteita kuntoon.

... todella lyhyestä rautalangasta tämä...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-30 21:32:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3353
Paikkakunta: Raw by nature
Kiitos, hiljalleen selviää...

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-03 16:32:08 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Arvostettu syöpätutkija professori Lewis Cantley kertoo näkemyksensä sokerin ja syöpäriskin yhteydestä. Kahden minuutin video kannattaa katsoa.

https://youtu.be/SOK5sDzkNxU

Lainaa:
I´d certainly avoid sugar when I can.


Joko Knuuti tai syöpäpotilasjärjestöt ovat ehtineet tuomitsemaan tämän hengenvaaralliseksi huuhaaksi?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-04 17:31:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3353
Paikkakunta: Raw by nature
Tää on jotenkin niin komeeta. Älyllään toimivat tutkijat tähän kykenevät, voidellut knuutit ei koskaan.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-09 22:52:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Diet Doctor: Diet and cancer: What we know and what we don’t

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-12 16:16:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Ruotsissa syöpädiagnoosit ovat lisääntyneet vajaassa 60 vuodessa noin 200 prosenttia. Miten tämä kehitys voisi johtua geeneistämme ja miten tätä voidaan pitää osoituksena syöpätutkimuksen menestyksellisyydestä, Erik Nordin kysyy..

http://www.kostdemokrati.se/svenerik/20 ... drageriet/


On tainnut ruokavaliossa tänä aikana tapahtua suurempi muutos kuin geeneissä. Olennaisin muutos on ollut siirtyminen prosessoituun ja ultraprosessoituun teolliseen ruokaan. Esimerkiksi siemenöljyjen kulutus oli 60 vuotta sitten todella vähäistä nykyiseen verrattuna.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-12 19:31:55 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 65969
Mä näin ekan öljyn teininä. Se oli onneksi oliiviöljyä peltikanisterissa. Sitten alkoi rypsiöljyn rummutus.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 19:53:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Ketoilu ja eturauhassyöpä:

The evolving role of diet in prostate cancer risk and progression.

Tutkimuskatsaus puoltaa vhh-/ketoruokavaliota eturauhassyövän torjunnassa ja hoidossa.

Lainaa:
SUMMARY:
Given the recently available data regarding insulin resistance and adipokine influence on prostate cancer, dietary strategies targeting metabolic syndrome, diabetes, and obesity should be further explored. In macronutrient-focused therapies, low carbohydrate/ketogenic diets should be favored in such interventions because of their superior impact on weight loss and metabolic parameters and encouraging clinical data. Micronutrients, including the carotenoid lycopene which is found in highest concentrations in tomatoes, may also play a role in prostate cancer prevention and prognosis through complementary metabolic mechanisms. The interplay between genetics, diet, and prostate cancer is an area of emerging focus that might help optimize therapeutic dietary response in the future through personalization.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-20 07:28:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Uusimmasta prosessoitu liha liitetty suolistosyöpään -vedätyksestä on oma ketjunsa laudalla.

viewtopic.php?p=2266847#p2266847

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-15 10:44:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Diabetes liitetty syöpäriskiin Kiinassa:

https://www.medscape.com/viewarticle/91 ... 3955&faf=1

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-25 11:26:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19186
Euroopan gastroenterologien yhdistyksen raportin mukaan [teolliset] transrasvat ja ultraprosessoitu ruoka altistavat ruuansulatuselimistön syöville:

viewtopic.php?p=2272555#p2272555

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 416 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 117 18 19 20 21 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)