Freaky, eiväthän ne edes väitä ettei teknotransseja olisi kaikissa muissa paitsi leivänpäällyslevitteissä. Tuo Keiju on "flytande margarin", varmaan jotain leivontaan tarkoitettua sotkua, joissa teknotransseja on.
Teknotranssien vaihtoehto, vaihtoesteröidyt sotkut, ovat aivan kamalan tuntuisia nekin. Kyselin niistä jossakin ketjussa, ja Ruotsin kuluttajaliiton sivuilta löytyi pdf-tiedosto jossa selvitetään aika perusteellisesti keinorasvojen valmistusta:
Transfetter. Sen on kirjoittanut Göran Peterson, kemiallisen ympäristötieteen professori Chalmersin yliopiston kemian ja biotekniikan laitoksella.
En minä suomalaisviranomaisena ollenkaan rehvastelisi siitä että suomen voileipämargariineissa ei ole teknotransseja, jos ne tursuavat vaihtoesteröityjä mömmöjä.
_________________
Timo Kuuselaa mukaillen:
Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia. Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.