karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 20:52:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 19 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2007-02-23 13:49:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-01-05 12:08:40
Viestit: 580
Paikkakunta: JKL
https://oa.doria.fi/handle/10024/2238
Tämän väitöskirjan (tehty 11/2006) perusteella oletus siitä, että valtimon tulehdus (eikä korkea kolesteroli) on se olennainen tekijä sepelvaltimoiden tukkeutumisessa, on vahvistumassa.
Lainaa:
Väitöskirjatyössä tehdyt havainnot tukevat käsitystä, että tulehdusreaktiolla on keskeinen rooli ateroskleroosin kehittymisessä ja viittaavat siihen, että tulehdusreaktiota säätelevä komplementtijärjestelmä saattaisi olla potentiaalinen terapeuttinen kohde
.

Ei sinänsä liity karppaamiseen, mutta niille, jotka ovat huolissaan kolesterolistaan voi sanoa, että korkeampi LDL-arvo ei (Interheartin mukaankaan) ole sydäntautiriski, vaan tutkitusti on jo tietoa siitä, että verisuonen tulehduksen hoitaminen (E-Epa eli kalaöljyn riittävä saanti ravinnosta) vähentää riskiä huomattavasti enemmän kuin rajuja sivuvaikutuksia aiheuttavien statiinien syöminen. (jotka auttavat vain 7 promillea sitä käyttävistä ihmisistä)
Toinen merkittävä tekijähän on, yllätys yllätys, nopeasti elimistössä sokeristuvien ruoka-aineiden välttäminen.

_________________
"Misteepä sitä tietää mihin pystyy enneku kokkeiloo!"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-23 23:22:31 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-03-19 23:45:33
Viestit: 199
Paikkakunta: Kokkola
Eikös tri. Matthias Rath ja Linus Pauling jo viime vuosisadan puolella päätyneet juuri tuohon, että valtimotulehdus on syypää sepelvaltimotautiin, eikä kolesteroli. Rath kirjoitti kirjan siitä (ja muita hänen jälkeensä, mm. tri. Stephen Sinatra viime vuoden lopussa). Hänen mukaansa tulehduksen hoidossa C vitamiini on avainasemassa. Muita ravintotekijöitä mainitaan myös, muistaakseni juuri Omega 3 rasvahappoja (EPA, DHA ?), Mg, ja joitakin B ryhmän vitamiineja. Tähän liittyen petyin kun Antti Heikkilä ei mitään viitannut Rathin ja Paulingin löytöihin siinä A-talk ohjelmassa vaan sanoi ettei syytä tiedetä. Eräs tuntemani kirjailija joka on yhteydessä Heikkilään ajatteli että Heikkilältä on mennyt tämä ohi, ja mietti että olisi hyvä hänen tuoda asia puheeksi H:n kanssa. Olisi jo korkea aika että tämä Rath&Pauling teoria ainakin tulisi tunnetuksi. Nyt hyvin harva on kuullut siitä, ja ne joiden tulisi tietää tietävät vähiten koko asiasta.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-24 07:07:47 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
hmg kirjoitti:
Olisi jo korkea aika että tämä Rath&Pauling teoria ainakin tulisi tunnetuksi. Nyt hyvin harva on kuullut siitä, ja ne joiden tulisi tietää tietävät vähiten koko asiasta.

No olisi, olisi, mutta eipä aina kuuleminen eikä edes tietäminen näytä auttavan kovin pitkälle.

Jos vilkaisette tarkemmin, niin huomaatte, että tuon väitöskirjan kiiteltynä ohjaajana oli Petri Kovanen, joka puolestaan hetki sitten antoi ainakin nimensä ellei suorastaan kirjoittanut sitä vastinetta kolesterolilääkkeiden puolesta Timo Strandbergin kanssa. Eikä siinä puhuttu tulehduksistä kerrassaan mitään...
Juttua siitä täällä ja Kovanen mainitaan 2-sivulla
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=23601

Niinpä on vaikeaa sanoa miten lisätä tietoisuutta asiassa, joka ilmeisesti on kokeellisesti hyvin todistettu eikä vain loogisen kuullostein. Mutta josta ei ilmeisesti pidäkään puhua...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-24 13:53:01 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2006-11-16 15:52:22
Viestit: 71
Paikkakunta: Helsinki
Muistelisin, että Heikkilä Hyvän olon keittokirja 2:ssa ainakin mainitsee, että todennäköisesti tulehdus on syynä sepelvaltimotautiim, ei kolesteroli ja sitten muistaakseni vielä pohtii, mistä tuo tulehdus syntyy ja miten sitä voisi estää. Joten tuskin Heikkilä tietämätön on asiasta...

_________________
Karpannut elokuusta 2006.
Painotavoite saavutetaan tällä vauhdilla huhtikuussa 2008...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-24 13:59:50 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Heikkilä esitteli tätä tulehdusteoriaa laajalti jo ensimmäisessä karppikirjassaan vuonna 2002, ja suositteli kolesterolarvoja paremmaksi sydäntaudin riskiarvoksi mittaamaan CRP:tä. Kysymys on, mikä tuon tulehdusreaktion aiheuttaa, ja sen mekanismit ilmeisesti ovat yhä hakusessa. Epäilyjä on mm. kohonnut insuliini sekä liiallinen monityydyttymättömien rasvahappojen saanti sekä vähäinen antioksidanttien saanti.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-24 14:12:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-23 22:19:38
Viestit: 1405
Tolosen http://www.biovita.fi -sivuilla on ollut laajasti tästä tulehdusasiasta. Hiljainen tulehdus on ilmeisesti hyvin monen sairauden ja ongelman taustalla, mm. masennuksen. Vaikutukset tulevat hiipien ja erilaisina eri ihmisille ja tiettyjen oireiden kasautuminen (ylipaino-diabetes-masennus-astma-sepelvaltimotauti) kertoo yhteisestä taustavaikuttajasta.

Liiallinen omega-6 rasvojen ja hiilihydraattien osuus ravinnossa tuo ongelmia. KTL suosittelee käytännössä juuri näitä! :evil:

_________________
Monivaivaisen pullukan (kokoa 44-46) onnekas opintomatka vhh-elämään ilman viljaa, soijaa ja rypsiä alkoi 2003, lähes viiskymppisenä. Oireet, liikakilot ja lääkkeet poissa kuvioista siitä lähtien. Vaatekoko pysyvästi 38-40, energiat eläinrasvoista.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-24 14:20:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-07 19:59:06
Viestit: 2539
rouvaA kirjoitti:
Tolosen http://www.biovita.fi -sivuilla on ollut laajasti tästä tulehdusasiasta. Hiljainen tulehdus on ilmeisesti hyvin monen sairauden ja ongelman taustalla, mm. masennuksen. Vaikutukset tulevat hiipien ja erilaisina eri ihmisille ja tiettyjen oireiden kasautuminen (ylipaino-diabetes-masennus-astma-sepelvaltimotauti) kertoo yhteisestä taustavaikuttajasta.

Liiallinen omega-6 rasvojen ja hiilihydraattien osuus ravinnossa tuo ongelmia. KTL suosittelee käytännössä juuri näitä! :evil:


Minä olen pitkään luottanut Toloseen. Itse kuuluin verenpaine-unettomuus-paniikkihäiriö-depressio-astma-ylipainopotilaisiin, kunnes aloin Tolosen neuvoilla kiinnittää vakavaa huomiota mm. ravitsemukseen, hivenaineisiin, vitamiineihin sekä amino- ja rasvahappoihin. Ylipaino ja unettomuus hiipivät "normaali"ravinnon myötä takaisin viime syksyn aikana, mutta uskon, että karppauksen avulla niistäkin taas päästään.

_________________
Kuva

Carpe diem, carp in dies


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-24 17:27:18 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-03-19 23:45:33
Viestit: 199
Paikkakunta: Kokkola
els:

Kiitos kommentista. En voi muuta päätellä kuin että tämä Kovanen ei vaikuta olevan mikään kunniallinen mies. Tämä tulehdus-teoria vaikuttaa tosiaankin olevan asia josta ei pidä puhua. On vain ajan kysymys milloin siitä ruvetaan kunnolla puhumaan, ja silloin jotkut saavat kunnolla hävetä, kuten Puska ja sen sellaiset kolesterolilla pelottelijat. Tässä kiinnostuneille linkki Rathin kirjalle jos joku haluaa perehtyä hänen löytöihinsä
http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_ ... _book.html

Phillip Day, joka on tämän päivän asiantuntevimpia terveyskirjailijoita, viittaa Rathin ja Paulingin löytöihin kirjoissaan The ABC's of Disease ja Health Wars, josta seuraava mielenkiintoinen sitaatti Rathin kirjasta:

"The main cause of atherosclerotic deposits is the biological weakness of the artery walls caused by chronic vitamin deficiency [malnutrition}. The atherosclerotic deposits are the consequence of the chronic weakness; they develop as a compensatory stabilizing cast of Nature to strengthen these weakened blood wessel walls."



Pörris:

En ole lukenut tuota Heikkilän kirjaa joten en tiennyt että hän puhuu tulehduksesta siitä. Eli jonkinasteista tietoa hänellä on. Ehkä sitten oli niin että hän ei kokenut tietävänsä tarpeeksi jotta olisi voinut uskottavasti puhua asiasta.




Mirka:

Mainitset CRP:tä. Toisinaan jotkut sanovat että valtimotulehduksen suhteen CRP ei ole luotettava indikaattori. Ellen väärin muista näin mm. Jon Barron. Tiedä sitten mitä ajatella CRP:stä tässä suhteessa. Mitä valtimotulehdus-mekanismiin tulee niin Rath ja Pauling teoriassa C vitamiini on keskeisessä asemassa, tarkemmin sanottuna C:n puutos on eräs syy miksi ylipäänsä tulehdus voi syntyä valtimon seinämässä. Kuten on sanottu C:n puutos aikaansaa sen että uutta kollageenia (lysiinistä ja proliinista) ei voi muodostua valtimonseinämässä. C on elintärkeä kollageenisynteesille. Jos ounastellaan että mikä tai mitkä tekijät voivat olla ärsyttämässä seinämiä (aiheuttamassa tulehdusreaktiota) niin tulee mieleen kohonnut verenpaine (usein syynä alhainen Mg), vapaat happiradikaalit, Mg vajeesta johtuva spasmi valtimon lihaksissa. En näe että esim. liika PUFA voisi suoraan ärsyttää seinämiä. Epäsuorasti se voi olla sidoksissa tulehdusreaktioon. Osaatko sanoa millä tavalla kohonnut insuliini vaikuttaisi tässä suhteessa? Vähäinen antioksidanttien saanti varmasti enemmän tai vähemmän altistaa tulehdukselle.




rouvaA:

Tuo KTLn ainainen Omega 6 pitoisen rasvan suositteleminen on käsittämätöntä. Ikäänkuin sulkisivat silmänsä tiedolle. Kun virallistahot suosittelevat "pehmeitä" rasvoja niin öljyjä. Mutteivat osaa tai viitsi tehdä erotusta kylmäpuristettujen ja lämminpuristettujen välille. Eivätkä Omega 6 pitoisten (kuten maissiöljy, soijaöljy, auringonkukka-) ja parempilaatuisten (niukka O6), kuten manteliöljy, oliivi-, seesam-, välille. KTL:n "virallistietoon" luottavainen henkilö joka ei itse tiedä mitään rasvahapoista tai öljyistä sitten yleensä "öljy" sanan kuullessaan ajattelee että öljy kuin öljy kunhan kasviöljy, ja ostaa sitten useimmiten sitä halvinta, joka taitaa olla jotain maissi- tai soijaöljy litkua. Näin ainakin oli meillä yli kymmenen vuotta sitten kun harvoin äiti osti jotain "ruokaöljyä", joksi sitä kutsui. Syy miksi osti oli varmaan se että isällä oli sepelvaltimotauti ja olivat saaneet kuulla että tulisi käyttää enemmän pehmeitä rasvoja. Meidän perheessä ollaan aina pidetty voista. Muistan kun yhdessä vaiheessa äiti rupesi ostamaan margariineja kuten Becel tms., varmaan isän sepelvaltimotaudin takia. Minä ja veli protestoimme koska maku oli karmea. Eikä äiti ja isäkään tykänneet. Vähän aikaa se rahtasi noita margariineja, sitten loppui, ja jatkettiin taas voilla.
Mitä hiilareihin tulee niin ajattelen että KTL ei kunnolla kykene erottamaan terveelliset hiilarit epäterveellisistä. Vielä sanoisin hiilareista että 200g hiilaria päivässä ei ole liiallinen määrä, jos kyseessä ovat hyvälaatuiset hiilarit ja muutoin ovat ruokavalioasiat kunnossa, ja jos saanti ja kulutus ovat tasapainossa. Tästä ovat todistuksena monet eri pitkäikäiset ja terveydestään tunnetut kansat kuten Pakistanin Hunzat, Kaukasuksen Abkhaasit, Equadorin Vilcabamba-heimo. Hunzain päivittäinen kalorisisäänotto oli jotain 1700 kcal luokkaa, keskivertoisesti. Yli 50% reilusti tuli hiilareista (läheinä mm. aprikoosit, sekä tuoreet että kuivatut, hirssi, tattari, tuoreet vihannekset), eli vähintään 200g energiaa antavaa hiilihydraattia per vrk. Keskiverto proteiinin suhteen oli erään kirjan mukaan 55g per vrk. Tekisi 220kcal. Hunzat eivät tienneet syövästä, sepelvaltimotaudista, jne. Heillä ei ollut meidän elintasosairauksia tuolloin kun heitä tutkittiin ja seurattiin aika tiheään 2. maailmansodan jälkeen. Heillä ei ollut sairaaloita, ei lääkäreitä, ei tuomareita koska ei rikollisuutta. Olen kohdannut joitakin vhh-laisia jotka vaikuttavat väittävän että hiilihydraatti kuin hiilihydraatti on intrinsisesti epäterveellistä tai haitallista. Olisi kiintoisaa kuulla miten he selittävät Hunzain pitkäikäisyyden ja hyvän terveyden, koska he söivät kohtalaisen paljon hiilareita, luonnollisia sellaisia.





Makarios:

Olen ymmärtänyt että Tolonen on aika hyvin perillä asioista verrattuna moneen muuhun tässä maassa. Jotkut eivät pidä hänestä jostain syystä, syyttävät rahastamisesta jne. Onkohan siinä sitten perää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2007-02-25 19:30:46 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-02-06 21:58:56
Viestit: 101
Infektion ja inflammaation yhteys ateroskleroosiin on ihan perustietoa, ikäväkyllä sen tarkempi vaikutusmekanismi ja kausaliteetit saatika mahdolliset hoitolinjaukset siitä suunnasta ovat vielä lapsenkengissä.
En siis ymmärrä näitä kommentteja "siitä ei siis saisi puhua" tai "asiaa ei lääkäri/tutkijapiireissä tunneta" - kyllä tunnetaan.

Chlamydia pneumoniae -bakteerin tiedetään - monien eri tutkimusten perusteella - liittyvän ateroskleroosin syntyvaiheisiin ja kehittymiseen.
Puhdas kausaliteetti on kuitenkin jäänyt todistamatta, mm. on tehty toistakymmentä plasebokontrolloitua randomisoitua tutkimusta (mukana myös suomalainen study) joissa on täsmähoidettu erilaisia potilasryhmiä klamydiaan tähdätyillä antibiooteilla - ikäväkyllä, ilman erityisempiä tuloksia.

Nykytutkimus tähtääkin enemmän sen inflammaatioprosessin selvittelyyn, jossa mm. komplementtijärjestelmä näyttää olevan merkittävässä asemassa. (Tässä vaiheessa kehoitan kiinnostuneita ottamaan selvää komplementtijärjestelmästä ja voin vakuuttaa, että se jos joku on todella monimutkainen ja sekava systeemi joka ei helposti aukea muuta kuin niille jotka sitä asiaa työkseen pyörittävät.) Tavoite tietenkin olisi (kun kerran on lääketieteen tutkimuksesta kysymys) löytää sellainen kohta/ kohde prosessissa, johon voidaan vaikuttaa.

Nämä tiedot eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että aiempi tutkimusdata esimerkiksi kolesterolista tai muista koronaaritaudin riskitekijöistä olisi jotenkin väärässä, kuvannee lähinnä koko taudin syiden moninaisuutta ja kompleksisuutta.

Ammattitutkijat yleensä tuntevat alansa monelta eri suunnalta ja yleensä myös osaavat paremmin suhteuttaa uudemman tutkimusdatan entiseen tietoon - innokkaat amatöörit taas syynäävät lasit silmillä vaan sitä yhtä, omaa vinkkeliään ja yrittävät (ihmisluonnolle tyypilliseen tapaan) puskea asiaa helposti tajuttavaan selkeään syy-seuraussuhteeseen jossa olisi mahdollisimman vähän muuttujia.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-25 19:48:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Nelikymppiselle:

Kun tunnut tietävän alasta, niin olisiko sinulla jotain sellaista tietoa tutkimuksista, joissa olisi näytetty, miten korkea kolesteroli toimii riskinä silloin jos
- peruspopulasta erotetaan aidosti geenivikaiset eli familiaalista hyperkolestronemiaa sairastavat
- ja jos tarkastellaan niitä, joiden HDL on hyvä ja triglyt vaikka tyypillistä karppitasoa eli ykkösen pinnassa.

Olen etsiskellyt, ja näyttääpä Ravnskovkin sellaisia etsiskelleen melkoisen joukon kera, mutta kovin vähän niitä näkyy löytyvän - itse en ole vielä sellaista löytänyt. Mutta sinulla voisi ehkä olla, kun kerran luotat noinkin selvästi kokonaiskolesterolin ja LDL'n ennustavuuteen?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-25 20:16:28 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-02-06 21:58:56
Viestit: 101
?? Kuvittelen itse äsken puhuneeni tästä infektio/ inflammaatio-asiasta ja siitä, että kyllä asia tunnetaan ja sitä tutkitaankin todella paljon - mutta viisastenkiveä siitä ei vielä ole löytynyt. Kummalla meistä on ongelmia luetun ymmärtämisessä?

Ei se, että löytyy jptain uutta dataa tai uusia näkökulmia tarkoita sitä, että kaikki vanha data on väärää. . Monet sairaudet vaan tuppaavat olemaan monitekijäisiä ja todella monimutkaisia vyyhtejä, niiden selvittely ei ole helppoa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-25 20:24:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
No niin puhuitkin, eikä minulla siihen ollut mitään huomauttamista; jatkoin vai kyselyä, kun näytit tietävän näistä 8) Olen myös ymmärtänyt että tulehduksen vaikutusta verisuonien ahtautumiseen tutkitaan. Se mitä en sitten enää oikein ymmärrä on, ettei sitä tunnuta juuri huomioivan riskilaskuissa? Ja että ne riskitaulukoiden tekijät ovat mitä ovat.

Siksi tuo kysymys sinulle - ei tulehduksista vaan viittauksena riskitaulukoihin, joissa kokonaiskolesteroli ja LDL ovat vahvasti painotettuja. Tuo olisi pitänyt varmaan pitänyt mainita kunnolla edellisessä viesissä.

Olisin edelleen kiinnostunut noista ja se liittyy itse asiassa tähän tulehdusketjuunkin vaikkapa siten, että lipidiprofiili (HDL/tot suhde tai triglyjen määrä) näyttäisi näppituntumalta korreloivat aika hyvin tulehdusten kanssa. Mutta kokonaiskolesteroli (varsinkin jos FH porukka on mukana) tai pelkkä LDL ei...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-25 22:25:39 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-02-06 21:58:56
Viestit: 101
els kirjoitti:
...Olen myös ymmärtänyt että tulehduksen vaikutusta verisuonien ahtautumiseen tutkitaan. Se mitä en sitten enää oikein ymmärrä on, ettei sitä tunnuta juuri huomioivan riskilaskuissa? Ja että ne riskitaulukoiden tekijät ovat mitä ovat.


Ateroskleroosi tarkoittaa suonen seinämien kalkkeutumista ja siihen kertyy myös seinämänmyötäistä plakkia, joka hiljalleen kaventaa lumenia. Lopullinen tukos tullee useimmiten niin, että ensin tapahtuu plakkiruptuura eli se plakki jotenkin repeää ja siihen kohtaan kehittyy veritulppa, joka viimeistelee tukoksen.

Tekijät, jotka vaikuttavat näihin muuttujiin (ateroskleroosi, plakkiruptuura ja paikallinen tromboosi) ovat
- Perintötekijät (poikkeava inflammaatiovaste, heikentynyt infektion häätö?)
- Systeeminen eli yleinen inflammaatio (hyytymistaipumus, LIPIDIPOIKKEAVUUDET, endoteelin dysfunktio vaikuttavat)
- systeminen eli yleinen infektio (lipopolysakkaridien kautta? systeemi-inflammaatioon)
- infektio paikallisesti valtimossa (paikallinen inflammaatio myös)

Käytännön elämässä ainoa mitä inflammaatio-asiasta sydäntapahtumien ehkäisyssä on jäänyt käteen on ns. "herkkä CRP" eli tiedetään, että korkea sensitiivinen CRP korreloi infarktiriskiin - ja huom: tämä on siis eri juttu kuin nämä tavalliset CRP:n nostajat eli ihan kliinisesti havaittavat infektiot ja myös syövät!
Tavallinen saatavilla oleva CRP mittaus antaa siis arvoja jotka ovat yli 4, highly sensitive CRP mittaa väliä 0-4.

Jos arvo on toistetusti yli 2,5-3 niin se tarkoittaa yhtä lisäriskitekijää muiden rinnalla. Tällainen labrakoe saatetaan ottaa jos muuten ollaan kiikunkaakun esim. lääkityksen aloittamisen kanssa. Se, mitä harva tietää on, että tämä koholla oleva CRP saadaan laskemaan joko asperinilla tai statiineilla. Antibiootit eivät sitä laske. Sen kliininen merkitys on siis rajallinen ja melko vähäinen. Eikä tämä inflammaatioasia sen takia ole vielä missään riskitaulukoissakaan.

Otaksuttavasti tulevaisuudessa suurimmat läpimurrot koko asian tiimoilta tulevat perintötekijöiden ja tämän inflammaatiojärjestelmän puolelta.

Minulla ei nyt ole antaa mitään artikkelia lähteeksi, löytyy varmasti medlinesta kombinoimalla hakusanat "inflammation" ja coronary heart disease". Tiedot on poimittu luennosta noin vuoden takaa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-25 23:01:30 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-02-06 21:58:56
Viestit: 101
nelikymppinen kirjoitti:


... Se, mitä harva tietää on, että tämä koholla oleva CRP saadaan laskemaan joko asperinilla tai statiineilla. Antibiootit eivät sitä laske.


Tästä unohtui myös laihdutus eli ylipainosta eroonpääsy myös tiputtaa tätä herkkää CRP´tä.
Kaiki siis vaikuttaa kaikkeen...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-26 09:29:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-23 14:26:21
Viestit: 964
Paikkakunta: Jalasjärveltä
Ja mikä lienöö homokysteiinin vaikutus tähän kaikkehen...??

_________________
-Rajuja vetoja jo vuoresta kuusyhyreksän


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-26 10:11:53 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Mitä tarkoittaa, kun A-viruksesta kärsivältä mieheltäni mitattiin CRP 8? Aiemmin ollut 3 kuten myös minulla.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-26 12:06:38 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-02-06 21:58:56
Viestit: 101
Eipä tarkoita mitään erityistä. Virusinfektiotkin voivat nostaa CRP'tä, itseasiassa jotkut (esim tietyt adenovirukset) voivat nostaa sen jopa yli 100.
Herkkä CRP ei kannata mitata jos on meneillään tai on just ohitettu mikään infektio missään (flunssat, kynsivallintulehdukset yms).


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-02-28 16:55:02 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kiitos.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re:
ViestiLähetetty: 2013-11-02 09:47:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4883
hmg kirjoitti:
Eikös tri. Matthias Rath ja Linus Pauling jo viime vuosisadan puolella päätyneet juuri tuohon, että valtimotulehdus on syypää sepelvaltimotautiin, eikä kolesteroli. Rath kirjoitti kirjan siitä (ja muita hänen jälkeensä, mm. tri. Stephen Sinatra viime vuoden lopussa). Hänen mukaansa tulehduksen hoidossa C vitamiini on avainasemassa. Muita ravintotekijöitä mainitaan myös, muistaakseni juuri Omega 3 rasvahappoja (EPA, DHA ?), Mg, ja joitakin B ryhmän vitamiineja. Tähän liittyen petyin kun Antti Heikkilä ei mitään viitannut Rathin ja Paulingin löytöihin siinä A-talk ohjelmassa vaan sanoi ettei syytä tiedetä. Eräs tuntemani kirjailija joka on yhteydessä Heikkilään ajatteli että Heikkilältä on mennyt tämä ohi, ja mietti että olisi hyvä hänen tuoda asia puheeksi H:n kanssa. Olisi jo korkea aika että tämä Rath&Pauling teoria ainakin tulisi tunnetuksi. Nyt hyvin harva on kuullut siitä, ja ne joiden tulisi tietää tietävät vähiten koko asiasta.

Tuolta lahden takaa kirjoittelua Rathin ja Paulingin ajatuksista

Lainaa:
Bevis för att Lp (a) och inte LDL är det primära lipoprotein som ansvarar för att inleda utvecklingen av åderförkalkning rapporterades av Matthias Rath och hans kollegor vid Hamburgs universitet. I de mest omfattande studierna för att utvärdera betydelsen av Lp (a) i den mänskliga kärlväggen som ännu inte rapporterats fann man att Lp (a) inte LDL-kolesterol ackumulerades selektivt i kärlväggen av patienter i hjärt-kärlsjukdom. Dessutom extracellulär ackumulation av Lp (a) var nära relaterad till utveckling av aterosklerotiska plack. Viktigast i flera hundra histologiska tvärsnitt från det mänskliga hjärtats kranskärl och aorta visade att immunfärgning för apoB utan kongruenta färgningar för apo (a) var en sällsynt händelse, vilket tyder på att utfällning av LDL i kärlväggen enbart förekom sällan. Utfällning av Lp (a) i kärlväggen bestämdes av immuno-morfometriska analyser eftersom extraktionsmetoder överskattade betydelsen av LDL: en stor bråkdel av Lp (a) finns dissocierade i kärlväggen i apo (a) och LSDL -liknande partikel särskilt under obduktionsförhållanden. Tidigare utredare har tydligen misslyckats med att skilja mellan LDL och Lp (a) så att inledandet av aterosklerotiska skador i kärlväggen felaktigt tillskrevs LDL.

http://www.kostdemokrati.se/forum/viewt ... ?f=14&t=55

Sieltä löytyy linkit Rathin ja Paulingin julkaisuihin
http://www.kostdemokrati.se/forum/viewt ... ?f=14&t=56

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 19 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)