Yhden miehen komitea kirjoitti:
Ei harmainta aavistustakaan! Kerro ihmeessä!
Wi sen tuossa jo aika pitkälle sanoikin.
Palmitiini on se rasva, jota me ja hiiret ja kaiketi sitten banaanikärpäsetkin tekevät ylenpalttisesta glykogeenistä maksassaan, jos tai kun hiilareita on tullut talletettua ylenpalttisesti. Laitetaan hiilarienergiaa talteen toki muihinkin soluihin, (kaikkialla glykogeeniksi), mutta niissä muissa soluissa se pysyy ja jää ko solun käyttöön, eikä palaa verenkiertoon. Maksan glykogeenivarasto on sen sijaan eri juttu ja koko kropan toiminnan kannalta tärkeä, koska maksa syöttää tarvittaessa aivoja glukoosilla, ja se glukoosi tehdään maksan ja vain maksan glykogeenistä. Ja jos glykogeeniä syntyy maksaan koko ajan liikaa, niin maksan rasvoittumisen ohella ylenpalttista runsautta puretaan myös lähettämällä syntynyttä rasvaa muualle kropan varastoihin. ... ja se maksan glykogeenistä (aka liikahiilareista ja liikaprodesta ja viinastakin) tekemä rasva on jokseenkin pelkästään palmitiinia ja vain sitä.
Niinpä vapaiden rasvahappojen runsas palmitiinipitoisuus kertoo että maksalla on ollut rutosti ylitöitä.
Syöty palmitiini EI näy noissa vapaissa rasvahapoissa käytännössä lainkaan,
koska se tulee käytettyä ja imeytettyä ihan muualle kuin maksaan jo ruokaa sulateltaessa : )
(... tekisi mieli sanoa, että nämä linkit ilman ajatusta pohjimmaisista syistä voivat olla hiukan riskaabeleita mutta vapaa maa ja vapaa karppilahan tämä on...)
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)