karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 04:53:03

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: lihatuotteista
ViestiLähetetty: 2005-09-12 13:35:27 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-08-27 13:32:58
Viestit: 106
Paikkakunta: helsinki
Olen aloitteleva hyväkarppaaja, entinen pecto-ovo-lakto-vegetaari. Olen vastikään laajentanut ruokavaliotani kanan ja punaisen lihan puolelle. Opiskelijan budjetilla yritän tasapainoilla eineslihan ja ns. tuoretuotteiden välimaastossa. Yhden ihmisen ruokataloudessa kanasuikaleita tai pekonipakettia syö päiviä, pystyttekö kokeneemmat valaisemaan hieman lihatuotteiden säilyvyydestä? Otan vastaan mielelläni myös hyviä einesvinkkejä, että budjettipäivinä pystyn tekemään oikeita valintoja.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-12 13:41:13 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Jauheliha ja sisäelimet on valmistettava ostopäivänä tai korkeintaan sitä seuraavana, ne pilaantuvat nopeasti. Jauhelihan voi muotoilla valmiiksi noin sentin paksuksi pihviksi ja pakastaa. Kokoliha säilyy 4-5 päivää, kun sen laittaa pakastepussiin soijakastikkeen, viinietikan, viinitilkan tms. kanssa ja puristaa ilman pois. Säilytetään jääkaapin alaosassa, kylmimmässä osassa. Lidlistä saa edullisesti pakastettuja, raakoja hampurilaispihvejä kilon paketissa (3 euroa!) sekä naudanlipötkylöitä. Niitä voi laittaa suoraan jäisenä pannuun kerralla haluttu määrä.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-12 15:11:36 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2004-12-08 16:45:50
Viestit: 225
Mirka kirjoitti:
Jauhelihan voi muotoilla valmiiksi noin sentin paksuksi pihviksi ja pakastaa.


Tarkennukseksi vielä: raakana sentin paksuisiksi, ilman mitään käsittelyjä ja pakkaseen?
Entäpä jos on jos ruskistanut ison satsin, voiko sen pakastaa (mukana myös mausteet ja mahdollisesti sipuli)?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-12 16:50:22 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Voi, mutta minusta ison jauhelihaerän ruskistaminen on työlästä. Jauhelihasta muotoiltu pihvi paksuuntuu ja pienenee pannulla paistaessa, joten pihvi kannattaa muotoilla laajaksi ja ohueksi. Sen voi paistaa sitten joko jäisenä tai sulatettuna, sulaakin nopeasti tiskipöydän teräspinnalla, jos haluaa sekaan sipulia tms. Muut mausteet voi laittaa paistamisen aikana pihvin pinnalle.

Isommalle porukalle kannattaa paistaa mureke uunissa. Jauhelihan joukkoon ei kannata laittaa korppujauhoja eikä munaakaan, niin rakenne pysyy tiiviinä. Pelkät mausteet ja hienonnettua sipulia. Jos liha on vähärasvaista (ei kannata ostaa ainakaan murekkeeseen vaan nk. tavallista!) niin sipuli kannattaa kuullottaa ensin voin ja öljyn seoksessa. Murekkeen pinnalle jos taiteilee pekoniviipaleita, ekstra hyvä tulee.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-12 17:15:37 
Minä olen hirveä sekä paistanut pakkaseen , että pistänyt raakana. Jauhelihaa juuri mietin , että miten pitkään se säilyy tuoreena. Riippuu vähän miten hyvin sitä on ammuttu tai mitenhyvin on tuo hygieniaketju pitänyt. Teempä sellaisen väitteen jopa , että jauheliha säilyy kolmekkin viikkoa jos koko ruhon käsittely + jauhatus on ollut hygienista ja kylmäketju ei ole katkennut. Tosaalta jos hygienketju on epäonnistunut kuten useimiten on niin kyse on todellakin päivistä kun se on käytettävä.

Olempa minä syönyt 4 viikkoa jääkaapissa tuoreena maannutta hirvenlihaakin. Se pikeminkin kuivui kuin teki mitään muuta jääkaapissa. oli mureaa. Jos yllämainitun tekee niin on sitten myös tiedettävä missä kunnossa koko lihanjalostusketju on aina ampumisesta haarukkaan saakka.

Yleensäottaen ja ymmärtääkseni isojen teurastamoiden tavoiteena on volyymi eikä suinkaan säilyvä tuote joten myllystä vaan läpi lihaa koko päivä miettimättä jäikö aamuisia räätteitä muhimaan kuinkapaljon.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)