karppaus.info http://karppaus.info/forum/ |
|
Kananmunan säilytys http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=9653 |
Sivu 1/1 |
Julkaisija: | auroora [ 2005-09-12 12:49:07 ] |
Viestin otsikko: | Kananmunan säilytys |
Tästä oli jo jossain ketjussa aiemminkin, mutta jäi jotenkin mietityttämään, että missä ne kananmunat nyt kuuluu säilyttää? Itse on tullut ne pidettyä jääkaapissa, mutta kaupassahan ne eivät ole ja kananmunatiedotuksen nettisivuilla sanotaan, että parhaiten ne säilyvät jää/viileäkaapissa omassa kotelossaan tylppä puoli ylöspäin. Lämpötilanvaihteluista varoitetaan. Eikö silloin olisi parempi jättää ne kaupasta tullessa pöydälle tai jonhonkin kivaan astiaan?? Itselle kyllä kelpaisi lisätila jääkaapissa. Missä te pidätte munanne? |
Julkaisija: | Selenicereus [ 2005-09-12 12:55:26 ] |
Viestin otsikko: | |
Mulla on ne kylmäkaapissa. Ja ihan vain sen takia, kun keittiössä ei ole missään kaapissa/pöydällä tilaa ett voisin huoneenlämmössä pitää. Mut kohta me muutetaan Isoon Taloon, jossa mulla on Iso Keittiö. Sieltä löytynee munillekin tilaa |
Julkaisija: | marilyn [ 2005-09-12 13:01:13 ] |
Viestin otsikko: | |
Mä kyllästyin jääkaapikylmien munien poksahteluun keitettäessä ja ryhdyin säilyttämään pöydällä, mutta 1 epämiellyttävä kokemus sai mut palaamaan entiseen. Tein munavoita, yhtä munaa kuoriessa tuntui nenässä paha haju (kaikki keitetyt munat haisee vähän kummalle, mutta tämä keskivertoa enemmän), kun munavoi oli valmista tuntui tuo haju munavoissa vahvasti. Vaikken ollut varma oliko munissa mitään vikaa, haistelu ja asian pähkäily teki sen, etten lopulta voinut syödä sitä munavoita, vaan se lensi roskiin Ja tästä tuli muuten mieleen, mistä voi keitetyn munan osalta tietää, onko se ihan priimaa vai pilaantunutta? Paitsi tietenkin maistaessa. |
Julkaisija: | emma [ 2005-09-12 13:03:46 ] |
Viestin otsikko: | |
Huoneenlämmössä. Jos parasta ennen -päiväys on ohitettu, niin siinä vaiheessa yleensä siirrän munat kylmäsäilytykseen. |
Julkaisija: | Mirka [ 2005-09-12 13:04:22 ] |
Viestin otsikko: | |
Meillä on iät kaiket säilytetty huoneenlämmössä omassa rasiassaan, eikä koskaan ole pilaantunut. |
Julkaisija: | tsili [ 2005-09-12 13:25:04 ] |
Viestin otsikko: | |
Munien tuoreuden voi testata isohkossa vesilasissa: tuore muna asettuu pohjaan vaakatasoon, vähän vähemmän tuore on pystysuunnassa ja vanha muna kelluu. Kelluvia munia ei suositella syötäväksi. |
Julkaisija: | Mirka [ 2005-09-12 13:34:13 ] |
Viestin otsikko: | |
Meillä munat kuluvat muutamassa päivässä, eivät ehdi pilaantua, vaikka ostetaan kilon paketeissa. |
Julkaisija: | Tallu [ 2005-09-12 14:35:21 ] |
Viestin otsikko: | |
Kananmunien parasta ennen-päiväys on nykyisin lyhyempi kuin ennen. Paljon leipovat tekevät leipomuksiaan kernaasti päiväyksen jälkeisistä munista, vaahtoutuminen on kuulemma parempi. Kananmunat säilytän pöydällä huoneenlämmössä ja ostan niitä mieluiten irtomyynnistä. |
Julkaisija: | Pepetin [ 2005-09-12 16:24:23 ] |
Viestin otsikko: | |
Minulla on jääkaapissa omissa kennoissaan ja kun alan keittämään niitä, niin olen suoraan heittänyt ne jääkaappikylmänä höyrykattilaan, jonka jälkeen olen laittanut levyn päälle ja odotellut, että vesi alkaa kiehua ja siitä olen laskenut ajan. Ei ole poksahdelleet... onkohan aloittelijan tuuria vai mitä??? |
Julkaisija: | Luftballoon [ 2005-09-12 17:09:43 ] |
Viestin otsikko: | |
+12- +14 `C on oikea säilytys lämpötila. Jos säilytät jääkaapissa,munat on otettava muutamaksi tunniksi huoneen lämpöön ennen keittämistä,jos haluat etteivät poksahda! n.30vrk on säilyvyys aika ja paras tapa havaita munan tuoreus,on ihan oma aisti,eli jos haiskahtaa vähänkin,on muna pilalla.Munat kannattaa rikkoa 1 kerrallaan esim.kahvikuppiin,jos sattuu olemaan huonoja joukossa,niin se ei pääse pilaamaan koko ruokaa,tai taikinaa. Jos olet keittänyt munia liian kauan(8min.riittää), keltuaiseen tulee harmahtava väri(tummuu),joka johtuu raudasta,joka reagoi,kun muna kypsyy ylikypsäksi.Silloin muna ei ole pilaantunut,vaan ainoastaan ikävän näköinen syötävä.Makukin saattaa muuttua. |
Sivu 1/1 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |