karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 22:39:30

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-23 22:12:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Söin 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa päivittäin ingmanin mustikkajugurttia, kunnes sen maku muuttui epämieluisaan suuntaan. Soitin firmaan ja kysyin, mitä he ovat tehneet jugurtilleen ja miksi. Minulle kerrottiin, että he olivat ottaneet käyttöön jonkin innovatiivisen prosessin, jonka avulla maidon tai jugurtin proteiineja muunnettiin sellaisiksi, että jugurtin sisältämä mustikka säilyttää makunsa entistä kauemmin. Se oli kuulema hieno innovaatio sen vuoksi, että näin Ingmanin ei tarvinnut lisätä mustikkajugurttiin mustikka-aromia.

Olin ihmeissäni, koska Ingmanin jugurtissa ei ollult mielestäni mustikka-aromia, mutta voihan toki olla etten vain ollut maistanut sitä, osa marja-aromeista tehdään kuulema ihan aidoista marjoista, jolloin maku kait säilyy aitona. Joka tapauksessa olin ilmeisesti ainoa, joka kärsi muutoksesta niin paljon, että oli reklamoinut asiasta. (Jugurtista oli tullut mielestäni niin pahaa, että oli pakko lopettaa sen syöminen. Saattaa tosin olla, ettei muunettu jugurtti maistunut sinänsä pahalta, mutta koin joka kerta niin suuren pettymyksen, kun se ei enää maistunut yhtä herkulliselta, että se oli ikävää.)

Tiedän, että koko stoori kuulostaa oudolta, itsekin ihmettelen, miten proteiinin muuntaminen muka voisi lisätä mustikan säilyvyyttä. Tuollaisen keskustelun muistelen joka tapauksessa käyneeni ihmisen kanssa, joka osoittautui jopa ko. menetelmän kehittäjäksi, muistelen, että kyseessä saattoi olla jokin opionnäytetyö.

Onko kellään mitään hajua siitä, mitä Ingmanin jugurtille tarkkaan ottaen tapahtui?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 07:01:59 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Lainaa:
Ainesosat
Pastöroitu maito*, sokeri, mustikka (3 %), maitoproteiini*, sakeuttamisaineet (pektiini, johanneksenleipäpuujauhe), seljanmarjatiiviste, aromit, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), hapate. *Yliherkkyyttä tai allergiaa aiheuttavat ainesosat


Mustikka+jugurtti=mustikkajugurtti
Mustikkajugurtti=teollinen tuote

Teollisissa tuotteissa kun on marjoja vain sen verran, että niille voidaan laittaa etuliitteeksi marjan nimi. Muuten maku tulee kemiallisesti tehdyistä aromeista.
Jos tässä jugurtissa ei olisi 3% marjaa, ei sitä voisi kutsua mustikkajugustiksi.
Jos tässä olisi enemmän marjaa, olisi tämän valmistuskustannukset korkeammat, säilyvyys ja rakenne huonompi, eikä ihmiset ostaisi tuotetta.

Ihme sisänsä että tässä on sokeria, eikä makeutusainetta. Tavallaan voisi olla vieläkin paskempi tuote.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 10:01:55 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18459
Paikkakunta: Jämtland
Tuo teollinen sitruunahappohan tuotetaan mustahomeesta ja saattaa aiheuttaa oireita homealtistuneille. Sokeri on säilöntäaine ja estää niiden hyvien jogurttibakujen lisääntymisen, en tiedä onko tuotetta muunneltu, mutta en nyt vain ostaisi. Oma jogurtti on venäläinen ja siihen lisätään marjat pöydässä.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 10:13:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4883
1970-luvun alkuvuosina äitini toi ensimmäisen kerran kaupasta jogurttia. Ensimmäinen makukokemukseni oli Valion hedelmäpommi. Muistan, etten kyennyt koko kahden desin purkillista kerralla syömään, niin happamalta se maistui. Onko makuaisti muuttunut vai miksi se sittemmin maistui makealta? Tosin en sitä enää ole aikoihin syönyt. 24g on 2dl purkissa sokeria nykyisin.
Lainaa:
Suomessa muutamat meijerit kokeilivat jogurtin valmistamista ensimmäisiä kertoja 1930-luvulla. Happaman makuinen tuote ei kuitenkaan maistunut kuluttajille. Suosituksi jogurtti nousi vasta 1960-luvun lopulla. Riihimäellä rakennettiin Valion uutta meijeriä Herajoelle ja tuotantorakennukseen varattiin tilaa oman uuden erikoistuotteen valmistukseen.

Uutuustuotteeksi valikoitui jogurtti, kun tuolloinen tuotantojohtaja Eero Horelli toi pitkältä Amerikan-matkaltaan meijerille täysin uuden tuotteen, sokerilla, marjoilla ja hedelmillä maustetun jogurtin.

V. 2017 uutinen Riihimäen tehtaasta
Lainaa:
Kuluttajien sokerikammon yhtiö aikoo kääntää markkinavaltikseen, ja tässä uusi tehdas auttaa. Vähäsokeristen tuotteiden valmistus vaatii vahvaa tuotekehitystä ja kehittynyttä tuotantoteknologia, joita ei ihan joka meijeriyhtiöllä ole.

Valio on jo vähentänyt 30 prosenttia jogurttiensa lisätystä sokerista ja aikoo päästä 50 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.
"Sokeri on karkottanut osan kuluttajista pois. Kun lisätyn sokerin määrä merkittävästi vähenee, he palaavat takaisin jogurtin käyttäjiksi. Tästä on jo näyttöä", Koskinen sanoo.

"Vahvaa tuotekehitystä ja kehittynyttä tuotantoteknologiaa"
Eli tuotteet ovat "kehittyneet" ja muuttuneet vuosien varrella. Ilmeisesti myös "säästötoimia" on tehty.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 10:30:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mikään kaupallisessa tuotteessa ei takaa että mikään aromi olisi alkuperäisistä marjoista, määritetään ne sitten termeillä luonnollinen aromi, marja-aromi tai luontaisen kaltainen aromi. Ja kun kuse on mustikoista eli suhteellisen kalliista rakenneosasta (jopa aromina) se kerrottaisiin kehuvasti suoraan tuoteselosteessa. Nimettömät aromit ovat aina halvempiakin kuin alkuperäinen tuote.

Joten jotain muuta kuin mustikkaa on helpostikin voinut olla sekä siinä aiemmassa että tuoreemmassa versiossa.

Lisää tietoa helposti luettavassa muodossa, vaikka kirjastosta: Mats-Erik Nilsson, Petos lautasella
(voin lähettää lainaksikin, jos haluat, eipä silti)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 18:01:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
jäbä kirjoitti:
Lainaa:
Ainesosat
Pastöroitu maito*, sokeri, mustikka (3 %), maitoproteiini*, sakeuttamisaineet (pektiini, johanneksenleipäpuujauhe), seljanmarjatiiviste, aromit, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), hapate. *Yliherkkyyttä tai allergiaa aiheuttavat ainesosat

Sakeuttamisaineita ja seljamarjaa Ingmanin mustikkajugurtissa, oh my God! :shock:

Noita ei ollut ainesosalistauksessa vielä 90-luvulla, eikä mielestäni myöskään lisättyjä happoja. Mutta kyse oli tosiaankin maitoproteiinin lisäämisestä, eikä muuntamisesta, joka teki jugurtista jollain tavalla karvaan makuisen aivan kuten sellaiset rahkat, joissa on hirveästi proteiinia myös maistuvat kamalalta.

Saksassa 80-luvulla järkytyin, kun bulkkijugurteissa oli sakeuttamisaineita plus aromi- ja lisäaineita plus olivat hirveän makeita. Eivät maistuneet eivätkä muistuttaneet rakenteellisesti mielestäni millään lailla jugurttia, vaan olivat pikemminkin happamia esanssinmakuisia maitovanukkaita. :x :x

Muistelin aina kaiholla Valion mansikkajugurttia... Mutta kun palasin Suomeen muutaman vuoden kuluttua ja ostin ko. tuotettaa, se tuottikin pettymyksen. Olivat lisänneet jugurttiin niin paljon sokeria, ettei se maistunut enää entiseltään. Mutta ei siellä sentään vielä esanssia ollut siinä vaiheessa, eikä sakeuttamisaineita, joita käytettiin Suomessa silloin vasta rasvattomissa jugurteissa. Kyselin joskus myöhemmin, miksi jugurtit sokeroitiin pilalle ja minulle vastattiin, että Valio koemaistatti ihmisillä jugurtteja vuosittain tai muutaman vuoden välein. Niissä oli osassa enemmän ja osassa vähemmän sokeria kuin kaupassa myytävissä. Ja aina ihmiset sanoivat, että se makein maistuu parhaimmalta. Niinpä sokeria sitten lisättiin joka kerta, sitä saa mitä tilaa. :roll:

Kasari kirjoitti:
V. 2017 uutinen Riihimäen tehtaasta
Lainaa:
Vähäsokeristen tuotteiden valmistus vaatii vahvaa tuotekehitystä ja kehittynyttä tuotantoteknologia, joita ei ihan joka meijeriyhtiöllä ole.

What the fuck??? :shock:

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 18:16:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
mlv kirjoitti:
Tuo teollinen sitruunahappohan tuotetaan mustahomeesta ja saattaa aiheuttaa oireita homealtistuneille.

Minä löysin tiedon, jonka mukaan myrkyllisen mustan homeen tieteellinen nimi olisi Stachybotrys chartarum tai Stachybotrys atra eikä Aspergillus niger, jota käytetään sitruunahapon valmistukseen.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-24 18:51:35 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93726
Silloin kun Lidl rantautui Suomeen siellä oli paljon enemmän saksalaisperäisiä ruokia myynnissä. Haikeudella muistelen silloista sahnejugurttia eli kermajugurttia jokamikä oli kylläkin aivan liian makeaa jopa minun silloiseen karppiintumattomaan suuhuni. Mutta muuten! Ei jäänyt sekään valikoimiin. Jos ois vastaavaa maustamattomana saattaisin silloin tällöin ostaakin.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-25 09:57:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Minä olen teollisten tuotteiden osalta enemmän huolissani kaikesta siitä, mitä EI tarvitse lainkaan tuoteselosteessa ilmoittaa.

EU:ssa on lobattu kasakaupalla kemikaaleja uudelle nimelle, eli jos kemikaali on "tuotannon apuaine" tai "käsittelyaine" sitä ei lainkaan tarvitse ilmoittaa. Sen vuoksi valmiiksi pilkotun salaatin pussissakaan ei lue sitä kloorivettä jolla salaatti on säilyvyyden pidentämiseksi pesty, se kas kun on "käsittelyaine".

Valmiiksi pilkottujen hedelmien biofilmiä ei tarvitse ilmoittaa, vaikka se takaa sen että useita päiviä sitten pilkottu omena ei tummene. Pakkausten sisäpinnoille saa laittaa myös säilyvyyttä lisäävilä kemikaaleja, joita ei lainkaan tarvitse ilmoittaa tuoteselosteessa.

Homma on lobbareille aika yksinkertainen: Jos kemikaali on määritelty lisäaineeksi, se on mainittava tuoteselosteessa. Niinpä lobbaus kohdistuu nimenomaan kemikaalien NIMEÄMISEEN muuksi kuin lisäaineeksi, jolloin niitä ei tarvitse ilmoittaa lainkaan.

Kaikki tämä löytyy Joanna Blythmanin kirjasta Swallow This! (löytyy kirjastosta), jonka luettuani olen tullut yhä vaan vastahakoisemmaksi ostamaan mitään mikä on ylipäätään pakattua. Irtomyynnistä voi onneksi ostaa lähes kaiken paitsi voin ja kerman. Siis ostanhan minä toki pakattuja elintarvikkeita, mutta tietoisuus kemikaaleista joita ei lainkaan tarvitse ilmoittaa tuoteselosteessa, hillitsee kyllä ostohaluja melkoisesti.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-25 21:55:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Voi oksetus sentään! :x :x

Biofilmiä, mitä hittoa?? :evil:

Minun mieleeni ei ole toisaalta koskaan edes juolahtanut ostaa valmiiksi pilkottua, koska minulle on ollut aina itsestään selvää, että pilkottu ruoka menettää tuoreutensa jo minuuteissa... Tai vähintäänkin makunsa: erehdyin kerran maistamaan valmiiksi kuorittuja porkkanoita. Hyi helvetti!

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-02-26 09:51:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ei se biofilmi itsessään ole ongelma, vaan se että sen avulla saadaan viikkokin sitten kuorittu/pilkottu hedelmä näyttämään vasta kuoritulta/pilkotulta.

Blythman onnistui pääsemään lisäaine-expoon, joka on niin suljettu tapahtuma, että hän tarvitsi avuksi pienen elintarvikeyrityksen sekä väärät henkilöpaperit. Ja siellä hän huomasi, että on vain ja ainoastaan kaksi myyntiargumenttia lisäaineille, tämä on koko homman pointti:
- pidempi hyllyikä
- vähemmän oikeiden kalliiden raaka-aineiden tarvetta

Ei mikään ihme, ettei expoon pääse kuka tahansa ja että toimittajaltakin vaadittiin vähän juonikkuutta ja väärät henkilöpaperit sisäänpääsyyn. Voi olla että aika moni lopettaisi kokonaan teollisten elintarvikkeiden syömisen, jos koko totuus uutisoitaisiin oikein kunnolla ja laajasti. Swallow This! kirjaa valitettavasti eivät kaikki varmaan lue ja vaikka siitä uutisoitiinkin kun se ilmestyi, niin ei mitenkään kovin runsaasti.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ingmanin jugurtti
ViestiLähetetty: 2019-03-01 11:40:06 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2019-02-16 08:16:35
Viestit: 269
Paikkakunta: Saarijärvi
vanha karppu kirjoitti:
Söin 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa päivittäin ingmanin mustikkajugurttia, kunnes sen maku muuttui epämieluisaan suuntaan. Soitin firmaan ja kysyin, mitä he ovat tehneet jugurtilleen ja miksi. Minulle kerrottiin, että he olivat ottaneet käyttöön jonkin innovatiivisen prosessin, jonka avulla maidon tai jugurtin proteiineja muunnettiin sellaisiksi, että jugurtin sisältämä mustikka säilyttää makunsa entistä kauemmin. Se oli kuulema hieno innovaatio sen vuoksi, että näin Ingmanin ei tarvinnut lisätä mustikkajugurttiin mustikka-aromia.


Painelin kans tätä aamupalaks vuoskausia kun oli niin törkeän hyvää. Huomasin kans maun yht'äkkiä muuttuneen ja lopetin. No nytpä tiedän miksi :)

_________________
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)