karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-12-14 19:00:29

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 47 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-29 03:51:58 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 239
Keittelen porsaankieliä painekattilassa ja koko kämppä haisee taas pilaantuneelta lihalta. :x Vaikka tein parhaani, että olisin saanut lihani mahdollisimman tuoreena, niin ei se sitten kuitenkaan onnistunut. :roll:

Kauppaan tulee lihaa ma, ke ja pe. Ajattelin, että jos ostan lihaa keskiviikkona, eläin olisi teurastettu tiistaina. Eli että kaupoissa myytäisiin edellispäivän lihaa. Vaan ei, paketin mukaan se oli pakattu jo maanantaina. (Hyllystä löytyi lisäksi edellisenä maanantaina pakattua. :roll: )

Kassa selitti, että lihan matka kauppaan kestää monta päivää, koska se kiertää tukkukaupan kautta. Nyt alan ymmärtää, miksi lapsuudessani oli lihakauppoja! Lihakauppoja, maitokauppoja ja leipomoita eli nopeasti vanhentuvat ruoat haettiin ennen eri paikasta kuin muu sapuska. (Pariisissa näki lihakauppoja vielä ainakin 80-luvulla.)

Nykyisin jopa kauppahalleissa myydään lihaa, joka haisee minun nenääni kauhealta. Mutta jostain syystä äitini keittiössä ei ole ollut koskaan ko. löyhkää. Hän taitaa hakea lihansa Helsingin Stockmannilta.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-29 05:16:41 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 66750
Lainaa:
Hän taitaa hakea lihansa Helsingin Stockmannilta.


Joka nykyään on S-ketjun omistuksessa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-29 11:22:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 603
Joo, itse jätän väliin tukku portaan kokonaan.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-30 13:53:55 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 239
Jostain syystä ei niin tuoreen -lihan paha haju katoaa yleensä, kun liha on kypsennetty. Pakastin lopputuotoksen ja seuraavana päivänä lämmitettäessä siitä lähti jo ihan herkullinen tuoksu. Ja maku oli kohdillaan jo ekana päivänä. Ihmisen nenä haistaa siis tarkemmin kuin mitä suu pystyy maistamaan, onneksi. :)

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-30 14:07:08 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7999
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
vanha karppu kirjoitti:
Keittelen porsaankieliä painekattilassa ja koko kämppä haisee taas pilaantuneelta lihalta. :x Vaikka tein parhaani, että olisin saanut lihani mahdollisimman tuoreena, niin ei se sitten kuitenkaan onnistunut. :roll:

Kauppaan tulee lihaa ma, ke ja pe. Ajattelin, että jos ostan lihaa keskiviikkona, eläin olisi teurastettu tiistaina. Eli että kaupoissa myytäisiin edellispäivän lihaa. Vaan ei, paketin mukaan se oli pakattu jo maanantaina. (Hyllystä löytyi lisäksi edellisenä maanantaina pakattua. :roll: )

Kassa selitti, että lihan matka kauppaan kestää monta päivää, koska se kiertää tukkukaupan kautta. Nyt alan ymmärtää, miksi lapsuudessani oli lihakauppoja! Lihakauppoja, maitokauppoja ja leipomoita eli nopeasti vanhentuvat ruoat haettiin ennen eri paikasta kuin muu sapuska. (Pariisissa näki lihakauppoja vielä ainakin 80-luvulla.)

Nykyisin jopa kauppahalleissa myydään lihaa, joka haisee minun nenääni kauhealta. Mutta jostain syystä äitini keittiössä ei ole ollut koskaan ko. löyhkää. Hän taitaa hakea lihansa Helsingin Stockmannilta.

Meillä on täällä Torreviejassa upeita lihakauppoja...ja joissain marketeissa lihatiskejä, joissa päivittäin palotellaan tuoreliha...
Kanipata crockoitissa vielä puuttuu...tältä syksyltä 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen optimaali, karnivooriin kallellaan...


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-30 22:29:46 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 239
Ihan kateeksi käy! :D

Osaatko muuten sanoa, päästääkö haudutuspata ruuantuoksua ilmaan?

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-11-30 23:53:44 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7999
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
vanha karppu kirjoitti:
Ihan kateeksi käy! :D

Osaatko muuten sanoa, päästääkö haudutuspata ruuantuoksua ilmaan?

Kyllä päästää..mahtavat tuoksut tänäänkin vastassa, kun illansuussa kotiuduttiin =D>

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen optimaali, karnivooriin kallellaan...


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-12-01 10:36:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41264
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Sisäelimet, jauheliha ja se paras filee ovat tuoremuonaa, mutta hyvin säilytettynä nekin sentään kestävät muutaman päivän (suoramyynnistä olen tällaisia hankkinut paljonkin, ja tuoksu on edelleen ollut ok)
... mutta suurin osa muusta lihasta suorastaan vaatii muutaman viikon kypsytystä teurastuksen jäkeen, jotta liha mureutuisi.
Olet varmaan ainakin kuullut lihan riiputuksesta (tai raakakypsytyksestä), eikä se ole mikään uusi keksintö.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-12-01 19:30:10 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 239
Joo, näen oikein sieluni silmin, kuinka kielet roikkuvat katosta mureutumassa. :D :D

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-12-01 20:46:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41264
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kieltä kutsutaan sisäelimeksi. Se on vaikkapa Snellmannin kielileikkeessäkin vain "lihan kaltaista" ainetta.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2018-12-01 21:02:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 603
Nyt on uutena tullut sellainen Saatanallinen mureutus menetelmä jossa riippuviin lihoihin (lihaksiin) kytketään elektrodit ja virtaa läpi pulsseina, tulee mureaa ja kustannustehokkaasti eli muutamassa tunnissa.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 07:38:53 
Poissa
zombikarppi
zombikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-13 23:34:32
Viestit: 3183
Paikkakunta: Vantaa
Paras filee on se, joka vaatii pisimmän raakakypsytyksen. Muutenkin raakakypsytetään lähinnä filettä ja paistia. 6 viikkoa vakuumissa on naudan sisäfileelle ihan normaalia. Muita ruhonosia ei ole tarvetta raakakypsyttää, kun niille tehdään muutakin kuin nopeasti käräytetään pannulla.

_________________
It’s always the ones with the dirty hands pointing the fingers.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 10:05:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 603
Näitä minä olen syönnyt, on tuoretta, mitään tuotetta ei seisoteta varastossa, jauhettuna kun ottaa niin saa jopa pari tuntia tai alle jauhamisesta, njaa voi olla kuusukin tuntia ennen kun oppii aikataulut mutta ei sen kauempaa tarvi muovissa seistä (biofilmit muovin pinnalla (myrkky) juttua jos haluaa välttää) Mitään viikko sitten teurastettua ei tarvitse syödä jos ei pakasteita osta, mutta ei niitäkään seisoteta. Paistit on semmoisia luonnollisen kokoisia eli ei kannata tilata mitään kahden kilon palaa, 4-5 Kg niin homma skulaa.

IMO paistit vaan pois vacum pussista heti kotona ja jos tarvii niin ilmakypsytys jääkaapissa, ei vacumissa, toi siis jos ei pysty tai osaa valmistaa ilman että riiputetaan 10-20 pv.
'
Edit: X hinnat ja muut

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 10:49:25 
Poissa
zombikarppi
zombikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-13 23:34:32
Viestit: 3183
Paikkakunta: Vantaa
Jos ostat kaupasta lihasi niin tasan varmasti naudanpaistisi on kuukausi sitten teurastettua. Eikä nyt sekoiteta jauhamista tähän prosessiin. Tuore tarkoittaa ei-pakastettua eikä sitä että se on eilen teurastettua.

_________________
It’s always the ones with the dirty hands pointing the fingers.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 10:57:41 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41264
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Taidatte puhua eri asioista?
MotionK taitaa hakea lihansa suoraan tuottajalta/teurastamosta ja Joulupukki kaupanhyllyltä.

Menneinä vuosina merkittävä osa meillä käytetyistä lihoista on tullut suoraan tuottajalta, eli vajaa viikko teurastuksesta. Tosin ostin ne isoissa erissä ja pakastin itse, mutta tuoreina ne tulivat taloon.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 11:03:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 13646
Mistä MotionK hankkii lihansa noin halvalla?

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 11:04:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 603
En osta kaupasta lihaa jos voin välttää.
Jauhaminen on olennainen osa lihaa jos tykkää jauhetusta.

Ei kaupasta tai tukusta saa tuoretta lihaa, niistä saa raakaa lihaa, joskus 3-4 kuukautta vacumissa seissyttä joka ei ole tuoretta vaan käynnyttä.
Pakastaminen ei muuta faktaa että alle kolme päivää sitten teurastettu liha on tuoretta ja yli kuukauden pakastimessa ollut liha ei ole, sen koostumus muuttuu sinä aikana aika reippaasti.

Edit: X hinnat ja muut

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 11:15:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 603
~Weera~
Turusta

Edit: X hinnat ja muut


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 11:21:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 13646
Kiitti tiedosta! Enpä tiedä löytyykö täältä Hesasta ihan noilla hinnoilla, etenkin kun ostaisin vaan pieniä satseja.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan tuoreus
ViestiLähetetty: 2019-01-03 11:47:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 603
Nada

Edit X

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 47 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)