Kannattaa miettiä asioita ehkä vähän pidemmällä aikajänteellä ja turvautua vähän muuhunkin tietoon, kuin juuri tämän hetken viranomaisten antamaan:
Ensimmäiset tiedot laihduttamisesta karppaamalla ovat jo 1700-luvun lopulta Ranskasta.
1800-luvulla herran Banting julkaisi omat vähähiilihydraattiset ohjeensa, joista suoraan tulee ruotsin kielen "banta" sana.
1900-luvun alussa yksi saksalainen lääkäri huomasi, että onpa jännää että täysin riippumatta sen tyypin 2 diabeetikon koosta ja massasta, 72 g hiilihydraattia päivässä näyttäisi olevan se maksimimäärä, jolla tauti menee remissioon.
Vielä 1960-luvulla paino-ongelmiin erikoistuneet lääkärit määräsivät potilaitaan vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle. Hyvin tuloksin.
Sitten tuli Ancel Keys, joka ihan suoralla kusetuksella - hiljattain löytyi eräästä kellarista se data joka todisi "kova rasva tappaa" hypoteesin vääräksi eli ristiriitaisen datan äijä ihan kylmästi vain piilotti - sai ihmiset huijattua luulemaan että ongelma on tyydyttynyt rasva, eikä sokeri. Tätä kusetusta on nyt jatkettu 40 vuotta ja järkevä ihminen - siis sellainen joka ajattelee omilla aivoillaan, eikä ole sokeasti auktoriteettiuskoinen - näkee jo käsiin räjähtäneestä ylipaino- ja T2D-ongelmasta, että kyse on nimenomaan kusetuksesta.
Ja sellaisesta kusetuksesta joka sairastuttaa, vammauttaa (diabeetikoiden sokeutumiset ja amputaatiot) ja tappaa yhä kasvavaa joukkoa ihmisiä.
Sananen lihan tappavuudesta, WHOn taannoinen "tutkimus" oli täysin luokaton tällä tavalla:
Ne jotka söivät eniten punaista lihaa myös tupakoivat eniten, joivat eniten alkoholia, liikkuivat vähiten ja olivat useammin ylipainoisia ja/tai tyypin 2 diabeetikoita. Kaikki nämä tiedetään voimakkaasti syöpäriskiä lisääviksi jutuiksi, mutta silti WHO:n "asiantuntijat" lausuivat näiden tulosten perusteella, että syöpään syyllinen on se punainen liha.
Laiduntava eläin (= kaikki suomen naudat, sillä ne joko laiduntavat tai syövät nurmirehua) on HIILINIELU eli erittäin ekologinen ruuantuotantotapa ja Maailman Luonnonsäätiö tukee metsälaiduntamista, sillä se edistää ainutlaatuisten perinnemaisemien säilymistä.
Kellariin piilotetut tutkimustulokset:
https://www.scientificamerican.com/arti ... ry-advice/WWF:n metsälaidunhanke:
https://wwf.fi/alueet/suomi/metsalaidunhanke/