Keinomakeutusaineiden käyttö/käyttämättömyys riippuu monistakin asioista:
Jos karppaamisen tavoitteesi on laihtuminen, älä käytä, sillä ne muuttavat suolistobakteerikantaa lihomista edistäväksi. Lisäksi kun käytät niitä, ei makeatoleranssisi laske lainkaan ja kaipaat jatkossakin makeutusta. Jos jätät kaiken makeutuksen kylmästi vaan pois, laskee makeatoleranssi hyvin pian niin, että esimerkiksi mustikat ja kuohukerma alkavat maistua makeilta suuhun ilman mitään lisämakeutusta.
Jos karppaamisen tavoitteesi on luonnollinen käsittelemätön ruoka, älä käytä moisia puddingeja, ne ovat ihan turha rahareikä.
Mutta jos tavoitteesi ei ole laihtuminen, et ole kiinnostunut luonnollisesta ruuasta, eikä sinua pelota käyttää aivan uutta makeutusainetta (sukraloosi) jonka pitkäaikaisvaikutuksista ei ole mitään tietoa, niin syö toki sitten puddingeja.
Fast puddingin makrot ovat sellaiset, että se on enimmäkseen proteiinia, jonka liikasaantia karppaajan muutenkin täytyy varoa - kroppa kas kun muuttaa ylimääräisen proteiinin glukoosiksi eli sokeriksi. En näe tuoteselosteen perusteella myöskään mitään ravitsemukseen liittyvää syytä syödä moista puddigia. Ainoa syy mitä itse keksisin tuon syömiseen on se, että jos EI jätä makeutusta ja laske sokeritoleranssiaan, niin silloin sitä luonnottoman voimakasta makeaa makua jää kaipaamaan ja tuosta sen saa sitten aika vähillä hiilihydraateilla.
Analyysi tuotteesta on siis: Karamellin kaltainen tuote, jonka ravintoarvo on turhake (proteiininsaannin määrä ei ole Suomessa yleensä ongelma ja aloittavilla karpeilla suurin ongelma on yleensä se, miten saada riittävästi RASVAA) ja jonka ainoa tarkoitus on luonnottoman makean maun kokeminen tuotetta syödessä.
_________________ Lipidaari, laktovoori, lähiruoka
Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin. Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.
|