karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Kerma ja smetana ei sekoitu?
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=62937
Sivu 1/1

Julkaisija:  Manna79 [ 2012-08-03 08:46:02 ]
Viestin otsikko:  Kerma ja smetana ei sekoitu?

Ehkä aiheesta on jo jossain, mutta noilla hakusanoilla yllättäen löytyy aika paljon kaikkea muutakin, joten kysymys.

Tein tässä parina päivänä eri ruokia, joihin tulee kerma+ranskankerma -sekoitusta "kastikkeeksi". Siis uunissa paistetaan lohta/kana/lihaa kerma+ranskankerma -liemessä. Sattui kuitenkin olemaan jääkaapissa smetanaa ja käytin sitä. Pettymys oli kuitenkin valtava, kun aiemmin kerma+ranskakerma-yhdistelmällä aikaiseksi tuli ihana, paksu kermainen kastike, mutta kerma+smetana-yhdistelmällä vetinen, sakkainen litku. Onko vika siis smetanassa vai oliko minulla kenties muuten huonot ainekset? Toisessa ruoassa oli lohipalasia suolalla ja tillillä maistettuna ja toisessa Kariniemen naturel broilerfileitä paprikalla maustettuna ja pekoniin käärittynä.

Kokeilen kyllä jatkossa vain ranskankerman kanssa, mutta olisi kiva kuulla kommentteja ja kokemuksia, jos muillekin on käynyt samoin.

Julkaisija:  heradi [ 2012-08-03 12:31:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Itselläni on tänään ruokalistalla sitruunainen kermasmetana uunilohi. Teen kyseistä tuotetta noin joka toinen viikko. Sekoitan haarukalla kerman ja smetanan ja sitruunan +mausteet ennen uuniin tunkemista ja seurauksena on kyllä aina tähän asti ollut juurikin mainitsemasi paksu kermainen kastike. Käytän kermana ihan perus valion kuohukermaa ja smetana on rainbow:n tekele. Hyvin toimii. Varmista ettei päiväys ole mennyt umpeen tai tuotteet säilytetty liian kauan lämpimässä. Kyllä ne sekoittuu.

Julkaisija:  iso isä [ 2012-08-03 12:36:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Willi veikkaus:

Ukonilma?
Ainakin haittaa kerman vaahtoutumista...
Haittaakse, sekottumistakin?

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2012-08-03 12:48:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Komppaan Isoo isää. ukonilmalla hapanmaitotuotteet saattavat kokkeloitua eli hera erottuu ja muu osa on klimppistä.

Julkaisija:  Manna79 [ 2012-08-03 12:53:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Nyt on kyllä ollunna ukkosta ilmassa monena päivänä. Ja se kermakin oli kyllä saman päivän päiväyksellä. Ehkä yhteisvaikutus iski? Kiitos vastauksista, hyvä tietää ettei vika ollutkaan smetanassa, vaan voin käyttää sitäkin kun sattuu olemaan. Pitää vaan muistaa olla laittamatta ko. ruokia ukkosella :)

Varmaan tähän ukkos-kategoriaan menee sekin, että maitotuotteet happanee nopeammin kuin tavallisesti. Yleensä kerma on hyvää vielä useampi päivä päiväyksen jälkeen, mutta vasta jouduin heittämään purkinjämät roskiin, kun oli pilaantunut, vaikka vasta päivän yli päiväyksen oli.

Julkaisija:  Uljanov [ 2012-08-03 13:10:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Mun kahvimaitoni on ihan juotavaa vielä 5 pv päiväyksen jälkeen...

Julkaisija:  diesel [ 2012-08-03 14:03:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Kerman ja smetanan juustoutuminen on kiinni myös esimerkiksi sitruunan juoksuttavasta vaikutuksesta, sillähän tehdään juustoa maidostakin. Samoin vaikuttaa smetanan rasvaprosentti, se ei todellakaan ole sama joka hapenkermassa. Mitä suurempi prosentti, sen paremmin kestää uunia. Jos soosissa on "kokkareita", se on siis juustoutunuttta eli juoksettunutta. Ja tosiaan myös ukkonen vaikuttaa maitotuotteisiin, viiliintymiseen, hapantumiseen ja juoksettumiseen.

Julkaisija:  Manna79 [ 2012-08-03 15:44:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Uljanov kirjoitti:
Mun kahvimaitoni on ihan juotavaa vielä 5 pv päiväyksen jälkeen...



Niin minullakin yleensä, mutta tällä viikolla on ollut ongelmia säilyvyyden kanssa jostain kumman syystä. Täällä on kyllä ollut joka päivä sateita ja ukkosta, liekö se sitten syynä.

Julkaisija:  pönkerö [ 2012-08-03 15:47:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Täällä myös ukkonen sotkee asioita/aineksia. Kermat ja smetanat liruiksi, leivontaankin vaikuttaa ikävästi.

Julkaisija:  iso isä [ 2012-08-04 11:15:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Ukkosia on, vaikka ei olisikaan ihan kohdalla...

Vanhan kansan mukaan vaikuttaa tuotteiden säilymiseen
myös meneillään oleva mätäkuu.
Haavat mätii ja lihat, kalat ja maitotuotteet pilaantuu nopeammin.

Julkaisija:  pönkerö [ 2012-08-04 11:19:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma ja smetana ei sekoitu?

Kyllä (vanha) kansa tietää!

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/