karppaus.info :: keskustelufoorumi

uusymmärtämättömät

ruokavallankumous karppikauppa
Tänään on Pe Loka 24, 2014 14:16

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kerma ja smetana ei sekoitu?
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 9:46 
sintti
sintti

Liittynyt: Pe Loka 21, 2011 13:35
Viestit: 31
Paikkakunta: Haukipudas
Ehkä aiheesta on jo jossain, mutta noilla hakusanoilla yllättäen löytyy aika paljon kaikkea muutakin, joten kysymys.

Tein tässä parina päivänä eri ruokia, joihin tulee kerma+ranskankerma -sekoitusta "kastikkeeksi". Siis uunissa paistetaan lohta/kana/lihaa kerma+ranskankerma -liemessä. Sattui kuitenkin olemaan jääkaapissa smetanaa ja käytin sitä. Pettymys oli kuitenkin valtava, kun aiemmin kerma+ranskakerma-yhdistelmällä aikaiseksi tuli ihana, paksu kermainen kastike, mutta kerma+smetana-yhdistelmällä vetinen, sakkainen litku. Onko vika siis smetanassa vai oliko minulla kenties muuten huonot ainekset? Toisessa ruoassa oli lohipalasia suolalla ja tillillä maistettuna ja toisessa Kariniemen naturel broilerfileitä paprikalla maustettuna ja pekoniin käärittynä.

Kokeilen kyllä jatkossa vain ranskankerman kanssa, mutta olisi kiva kuulla kommentteja ja kokemuksia, jos muillekin on käynyt samoin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 13:31 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: Ti Elo 16, 2011 21:41
Viestit: 434
Paikkakunta: Undertheboat
Itselläni on tänään ruokalistalla sitruunainen kermasmetana uunilohi. Teen kyseistä tuotetta noin joka toinen viikko. Sekoitan haarukalla kerman ja smetanan ja sitruunan +mausteet ennen uuniin tunkemista ja seurauksena on kyllä aina tähän asti ollut juurikin mainitsemasi paksu kermainen kastike. Käytän kermana ihan perus valion kuohukermaa ja smetana on rainbow:n tekele. Hyvin toimii. Varmista ettei päiväys ole mennyt umpeen tai tuotteet säilytetty liian kauan lämpimässä. Kyllä ne sekoittuu.

_________________
"Futis on vienyt monta hyvää ryyppymiestä!"
"Joka seuraa muotia, kadottaa oman itsensä"(JR)
I hate hit music only!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 13:36 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Helmi 23, 2012 13:29
Viestit: 8913
Paikkakunta: Kouvola
Willi veikkaus:

Ukonilma?
Ainakin haittaa kerman vaahtoutumista...
Haittaakse, sekottumistakin?

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 13:48 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 19:58
Viestit: 23152
Komppaan Isoo isää. ukonilmalla hapanmaitotuotteet saattavat kokkeloitua eli hera erottuu ja muu osa on klimppistä.

_________________
Jaksaa, jaksaa!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 13:53 
sintti
sintti

Liittynyt: Pe Loka 21, 2011 13:35
Viestit: 31
Paikkakunta: Haukipudas
Nyt on kyllä ollunna ukkosta ilmassa monena päivänä. Ja se kermakin oli kyllä saman päivän päiväyksellä. Ehkä yhteisvaikutus iski? Kiitos vastauksista, hyvä tietää ettei vika ollutkaan smetanassa, vaan voin käyttää sitäkin kun sattuu olemaan. Pitää vaan muistaa olla laittamatta ko. ruokia ukkosella :)

Varmaan tähän ukkos-kategoriaan menee sekin, että maitotuotteet happanee nopeammin kuin tavallisesti. Yleensä kerma on hyvää vielä useampi päivä päiväyksen jälkeen, mutta vasta jouduin heittämään purkinjämät roskiin, kun oli pilaantunut, vaikka vasta päivän yli päiväyksen oli.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 14:10 
himokarppi
himokarppi

Liittynyt: To Syys 22, 2011 12:26
Viestit: 4660
Paikkakunta: Turku
Mun kahvimaitoni on ihan juotavaa vielä 5 pv päiväyksen jälkeen...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 15:03 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: Ke Huhti 19, 2006 16:05
Viestit: 10561
Paikkakunta: Päijät-Häme
Kerman ja smetanan juustoutuminen on kiinni myös esimerkiksi sitruunan juoksuttavasta vaikutuksesta, sillähän tehdään juustoa maidostakin. Samoin vaikuttaa smetanan rasvaprosentti, se ei todellakaan ole sama joka hapenkermassa. Mitä suurempi prosentti, sen paremmin kestää uunia. Jos soosissa on "kokkareita", se on siis juustoutunuttta eli juoksettunutta. Ja tosiaan myös ukkonen vaikuttaa maitotuotteisiin, viiliintymiseen, hapantumiseen ja juoksettumiseen.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Bonum est nos hic esse


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 16:44 
sintti
sintti

Liittynyt: Pe Loka 21, 2011 13:35
Viestit: 31
Paikkakunta: Haukipudas
Uljanov kirjoitti:
Mun kahvimaitoni on ihan juotavaa vielä 5 pv päiväyksen jälkeen...



Niin minullakin yleensä, mutta tällä viikolla on ollut ongelmia säilyvyyden kanssa jostain kumman syystä. Täällä on kyllä ollut joka päivä sateita ja ukkosta, liekö se sitten syynä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Elo 03, 2012 16:47 
voinen
voinen
Avatar

Liittynyt: Pe Heinä 01, 2011 12:44
Viestit: 4613
Paikkakunta: Pakastin
Täällä myös ukkonen sotkee asioita/aineksia. Kermat ja smetanat liruiksi, leivontaankin vaikuttaa ikävästi.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Elo 04, 2012 12:15 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Helmi 23, 2012 13:29
Viestit: 8913
Paikkakunta: Kouvola
Ukkosia on, vaikka ei olisikaan ihan kohdalla...

Vanhan kansan mukaan vaikuttaa tuotteiden säilymiseen
myös meneillään oleva mätäkuu.
Haavat mätii ja lihat, kalat ja maitotuotteet pilaantuu nopeammin.

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Elo 04, 2012 12:19 
voinen
voinen
Avatar

Liittynyt: Pe Heinä 01, 2011 12:44
Viestit: 4613
Paikkakunta: Pakastin
Kyllä (vanha) kansa tietää!

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Läsnäolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com