karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Alkoholi ja karppaaminen
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=5859
Sivu 2/7

Julkaisija:  Grimy [ 2007-01-26 11:45:02 ]
Viestin otsikko: 

:) kannattaa tosiaan maistaa noita "oikeita" siduja. Tai ehkä ei sittenkään, ne on niin hyviä, että on pakko saada lisä....

Julkaisija:  Buttercup [ 2007-01-26 13:47:27 ]
Viestin otsikko: 

Mitä "oikeita" siidereitä kannattaa juoda? Alkon valikoiman tunnen kyllä hyvin ja kotona on "henkilökuntaa" mutta mitkä niistä ovat sopivia? Monista meinaan sanotaan vaan, että ovat KUIVAHKOJA...eivät kuivia...
:smt104

Julkaisija:  Mirka [ 2007-01-26 14:21:05 ]
Viestin otsikko: 

Esim. tuo lempparini d'Ecusson on makunsa puolesta ruti kuivaa, kuintekin siinä on sokeria. Ilmeisesti kaikki omenan sokeri ei vain käy alkoholiksi. Se on vain hyväksyttävä silloin tällöin jos hyvästä siideristä haluaa nauttia.

Limusiidereihin tottuneille varoitus: Se on sitten AIVAN muuta kuin mihin olette tottuneet. Kuin vertaisi kolmipyörää harrikkaan, ja nyt puhun mausta enkä prosenteista.

Julkaisija:  Buttercup [ 2007-01-26 14:48:15 ]
Viestin otsikko: 

Itse olen juonut Cidraieeta, Strongbowta, Celticiä ymsyms ja tuo mitä Mirka sanoi, on aiiiivan totta. "Limppareiden" juojalle voi olla alkuun järkytys...mutta kaikkeen tottuu...nykyään en kyllä missään nimessä joisi enää mitään kouldenkäppejä. Usch! :sick:

Julkaisija:  Camilla [ 2007-01-27 01:12:43 ]
Viestin otsikko: 

Mirka kirjoitti:
IMHO Jos siideriä, juokaa oikeaa siideriä. Siis oikeista omenoista käytettyä, kuivaa, sameaa, kuten alkon Ecusson. Noi kirkkaat limuviinasiiderit on nyt vaan roskaa.

Löysimpä Tampereelta ravintolan josta tuota Ecussonia saa hanasta :shock: :D :D :D

Light sidut tekee mulle vielä kamalamman kankkusen!

Julkaisija:  Gvik [ 2007-03-14 00:54:06 ]
Viestin otsikko: 

Alkoholihan on puhdasta hiilaria, lihottaa ja droppauttaa ketoosista.

Selvinpäin siis paras, jälleen karppauksesta etua.


Kannattais käytää spiidiä eli A:ta, laihduttaa ja muutenkin ei tule örvellettyä.

Julkaisija:  Camilla [ 2007-03-14 01:12:07 ]
Viestin otsikko: 

Gvik kirjoitti:
Kannattais käytää spiidiä eli A:ta, laihduttaa ja muutenkin ei tule örvellettyä.

Toivottavasti toi oli vitsi.

Julkaisija:  Gaston [ 2007-03-14 10:31:47 ]
Viestin otsikko: 

Gvik kirjoitti:
Alkoholihan on puhdasta hiilaria, lihottaa ja droppauttaa ketoosista.

Tämä oli kyllä mulle uutta. Kerro ihmeessä lisää?

Julkaisija:  sandeltree [ 2007-03-14 10:50:45 ]
Viestin otsikko: 

Jonkun pitäisi tuossa ylempänä opetella vähän asiaa makroravinteista ennenkuin opettaa toisia ravitsemusasioissa. Alkoholi ei ole hiilihydraatti. Joissakin alkoholijuomissa kuitenkin on myös hiilihydraatteja, eli yleensä sokeria.

Se on sitten ihan toinen asia miten järkevää ylipäätään on nauttia alkoholijuomia, kuten vaikka siideriä painonpudotusvaiheen aikana, koska turhia kaloreita nuo juomat ovat täynnänsä joka tapauksessa.

Punaviiniä voisi pitää vähän erityistapauksena sen sisältämien flavonoidien takia, mutta nekin saa halvemmmalla ja terveellisemmin vaikka kotimaisista marjoista, kuten mustikasta. Nautin itse punaviiniä lasin silloin tällöin juuston kera, koska se minusta kuitenkin myös maistuu hyvältä.

Eikä siiderikään sinänsä tätä systeemiä kaada, olennaista on minun mielestäni se miten usein ja millaisia määriä sitä menee.

Julkaisija:  tollo [ 2007-03-14 10:54:34 ]
Viestin otsikko: 

Gvik kirjoitti:
Kannattais käytää spiidiä eli A:ta, laihduttaa ja muutenkin ei tule örvellettyä.


loistava veto! :smt005

Julkaisija:  montinisti [ 2007-03-14 11:09:03 ]
Viestin otsikko: 

sandeltree kirjoitti:
Se on sitten ihan toinen asia miten järkevää ylipäätään on nauttia alkoholijuomia, kuten vaikka siideriä painonpudotusvaiheen aikana, koska turhia kaloreita nuo juomat ovat täynnänsä joka tapauksessa.

Punaviiniä voisi pitää vähän erityistapauksena sen sisältämien flavonoidien takia, mutta nekin saa halvemmmalla ja terveellisemmin vaikka kotimaisista marjoista, kuten mustikasta. Nautin itse punaviiniä lasin silloin tällöin juuston kera, koska se minusta kuitenkin myös maistuu hyvältä.

Eikä siiderikään sinänsä tätä systeemiä kaada, olennaista on minun mielestäni se miten usein ja millaisia määriä sitä menee.

Juurikin noin. :D Varsinkin ylläpitovaiheessa lasi punkkua illallisen kanssa tai saunasiideri kinkku-juustokääröjen ja runsaan kivennäisveden kera kuuluu elämän nautintoihin. Ja niitähän pitää ihmisellä olla, toisille se on lasi punkkua, toinen arvostaa jotain muuta.

Järkevää tietenkin olisi jättää alkoholi kokonaan pois laihdutusvaiheessa ja ehdottoman suositeltavaa se on varsinkin induktiossa tai ylipäätään ruokavaliomuutosten alussa. Mutta kun tätä maailmanmenoa katsoo, alkaa valistusajan käsitys ihmisestä ensisijaisesti ja ennenkaikkea rationaalisena olentona karista aika nopeasti. :wink: Järki on loistava väline ruuan ja suojan hankkimiseen, muuten olemme hyvin pitkälle tunne- ja intuitiopohjalta toimivia sosiaalisia eläimiä. Näin mä sen ainakin näen, joku toinen voi olla toista mieltä. 8)

Minä kyllä olen myös aikanaan laihtunut tällä ylläpitovaiheen kohtuuannos-metodilla neljä kiloa kahdessa kuukaudessa, mutta en pyrikään ketokarppaajaksi, vaikka hiilarit ruokavaliossa alhaalla onkin ja R n. 70 E% ruuassa.

Julkaisija:  Gvik [ 2007-03-16 23:16:21 ]
Viestin otsikko: 

Alkoholistit on järestään langanlaihoja,
vaikka he yläkarppaavat hiilareita massoittain puhtaan etanolin muodossa.

Laihtua voi monillakonsteilla.

Julkaisija:  Myrtillus [ 2007-03-19 16:27:38 ]
Viestin otsikko: 

Etanoli ei (edelleenkään) ole hiilihydraatti. Se on alkoholi.

Hiilihydraatit koostuu monosakkarideista, kuten fruktoosi ja glukoosi. Molempien kemiallinen kaava on C6H12O6 ja rakenne (vesiliuoksessa) renkaan muotoinen. Fruktoosissa renkaan muodostaa 4 hiiltä ja happi (eli 5-rengas), glukoosissa 5 hiiltä ja happi (6-rengas). Loppu "tavara" tuosta C6H12O6:sta on renkaaseen liittyvinä ryhminä (-OH ja -CH2OH).

Etanolin, eli etyylialkoholin kemiallinen kaava on C2H5OH, eli ts. se on kahdesta hiilestä koostuva hiilivety, johon on liittynyt hydroksyyli-ryhmä.

Energiaa etanolista kyllä saa, mutta se ei tee siitä hiilihydraattia.

Julkaisija:  sininenä [ 2007-03-24 16:03:45 ]
Viestin otsikko: 

Punkulla ja ja yliolkaisella "alle 20 hiilaria vuorokaudessa"-meiningillä on paino tippunut joulusta n. 15 kiloa. Nyt ajattelin nostaa hiilarit pysyvästi jonnekin kolmeenkymppiin, mikä antaisi jo selvästi enemmän liikkumavaraa mm. satunnaisen oluen suhteen (jos hintana on muutama vuorokausi vetää pelkkää nollalinjaa, niin ei mitään ongelmaa).

Tai kun pelkkä ajatuskin kevään Saksan-matkoista ilman vehnäoluita tai vastaavasti pimeästä ja kylmästä ensi talvesta ilman belgialaisia herkkuja tuntuu kyllä kovin kaukaiselta. Kyllähän tuota punkkugenreä on oppinut arvostamaan ihan eri tavalla, mutta siitä huolimatta yksikin tarpeeksi laadukas olutmaistiainen voisi tiukan paikan tullen auttaa eteenpäin. Tai ainakin tietoisuus mahdollisuudesta. Tyyliin "edes puolet tuopista".

Eli olisiko tarkempaa tietoa eri laatuoluttyyppien hiilarimääristä? Finelin palvelussa on vain yliolkainen nelijaottelu, joka ei edes tunne 10-12-%:isia belgialaisia tai erottelua tumman ja vaalean välillä, puhumattakaan hiivaisista vehnäoluista. Ainakin nyt nämä genret kiinnostaisivat:

suodattamaton vaalea vehnäolut (Weihenstephaner tms., n. 5,5 %)
suodattamaton tumma vehnäolut (Weihenstephaner tms., n. 5,5 %)
tumma, suodattamaton Weizenbock (Aventinus tms., n. 8 %)
belgialainen witbier (Hoegaarden tms., 3,5-5 %)
vahvat belgialaiset luostarioluet (Rochefort 12 tms., 10-12 %)
erityisen humaloidut pilsnerit (Jever tms., 4,5-5 %)
läpimustat portterit (Koffin Porter tms., 8 %)

Edit: Ja tietysti kiitoksia etukäteen, jos tietoa sattuu löytymään. Tuli mieleen, että voisi kysyä suoraan jostain Koffin palvelusta. Mielelläni teen sen, jos tietoa ei tälleen "luonnollisesti" satu löytymään. Ja postaan sitten tänne. Alkon palvelu ei ainakaan vuosi sitten osannut vastata...

Julkaisija:  Wili Wilperi [ 2007-03-24 18:16:10 ]
Viestin otsikko: 

Gvik kirjoitti:
Alkoholistit on järestään langanlaihoja,
vaikka he yläkarppaavat hiilareita massoittain puhtaan etanolin muodossa.

Laihtua voi monillakonsteilla.


Ensinnäkin kaikki alkoholistit ei ole langanlaihoja. Sillehän ei sitten mitään voi mikäli kaikki sun tuntemat alkoholistit on langanlaihoja. Mä en ainekaan tämmösiä tunne. Toisekseen kaikella kunnioiutuksella noi sun kommentit on välillä (vähän) yliampuvia. Kaikki kun ei pidä ollenkaan hauskana vitsailua nisteistä ja 1 ateria päivässä ketjuun viitaten siitä että namibiassa syödään kerran kesässä. Mun ymmärrys ei enää riitä tämmöseen huumoriin. Ihan kohteliaasti siis pyydän, että miettisit joskus mitä kirjoitat. Toki tämähän on vapaa maa ja vapaa palsta, mutta joskus sanomisesi saattavat osua joihinkin ihmisiin arkaan paikkaan, eikä kukaan tykkää näsäviisastelusta.

Niin ja puhdas etanoli on jauhoa.

Julkaisija:  Kinkku [ 2007-03-24 18:32:45 ]
Viestin otsikko: 

Jep, monet alkoholistit on turvonneita. Dr. Philin naamaa ei kannattaisi Gvikin sotkea jos on tuollaiset jutut. Olenhan minäkin ottanut tuommoisen lapsellisen tytön naaman, kertoo paljon enemmän minusta.

Julkaisija:  kuuteppi [ 2007-03-25 11:26:47 ]
Viestin otsikko: 

Alkoholiaineenvaihdunta on ihan mielenkiintoista. Alkoholi muistuttaa hiilareita siinä mielessä, että kun alkoholia on poltettavaksi niin keho pyrkii pääsemään siitä eroon ja polttaa sitä energiaksi tehokkaasti (ensisijaisesti), jolloin muu syöty / juotu menee taas helposti varastoon.

Alkoholin sisältämä energia ei pelkästään riitä ihmistä lihottamaan, sillä keho ei pysty varastoimaan sitä, ainoastaan polttamaan energiaksi.
http://users.wfu.edu/gregvs3/Nutrition/A3.htm
Lainaa:
The ADH pathway is the primary method of metabolizing alcohol, and can only be used by stomach and liver cells. The other two pathways do not begin to function unless the ADH pathway is overloaded, and can function throughout the body. In all of the pathways, alcohol ends up being converted to Acetyl-CoA, which then enters into the citric acid cycle. Usually alcohol is metabolized first (since it cannot be used in gluconeogenesis or fat synthesis), so any other energy sources the body has will be temporarily be stored as fat, which accounts for "beer bellies". On the other hand, those that drink heavily do not make as efficient use of the energy in alcohol, since they are largely relying on the MEOS system. As a result, these individuals are typically skinnier then would be expected from their level of drinking. Also, the fact that ADH is require to metabolize Acetaldehyde into Acetyl-CoA explains why excessive intake of alcohol increases blood Acetaldehyde levels, as the ADH hormone is already overloaded.

Julkaisija:  photiou [ 2007-03-25 21:39:12 ]
Viestin otsikko: 

Myrtillus kirjoitti:
Etanoli ei (edelleenkään) ole hiilihydraatti. Se on alkoholi.

Hiilihydraatit koostuu monosakkarideista, kuten fruktoosi ja glukoosi. Molempien kemiallinen kaava on C6H12O6 ja rakenne (vesiliuoksessa) renkaan muotoinen. Fruktoosissa renkaan muodostaa 4 hiiltä ja happi (eli 5-rengas), glukoosissa 5 hiiltä ja happi (6-rengas). Loppu "tavara" tuosta C6H12O6:sta on renkaaseen liittyvinä ryhminä (-OH ja -CH2OH).

Etanolin, eli etyylialkoholin kemiallinen kaava on C2H5OH, eli ts. se on kahdesta hiilestä koostuva hiilivety, johon on liittynyt hydroksyyli-ryhmä.

Energiaa etanolista kyllä saa, mutta se ei tee siitä hiilihydraattia.

Eikös uusin Atkins salli myös sokerialkoholien (maltitoli, xylitoli jne.) käytön, joten onko etanoli laihdutuksen kannalta sen pahempi?

Julkaisija:  kuuteppi [ 2007-03-26 07:39:10 ]
Viestin otsikko: 

No ei noilla polyoleilla ole etanolin kanssa juurikaan yhteistä.
Polyolien funktio on se, että ne maistuvat (makeuttava), mutteivät imeydy. Etanoli taas käyttäytyy kuten esim. yllä olevassa postauksessani (8)) käy ilmi.

Lainaa:
A sugar alcohol (also known as a polyol, polyhydric alcohol, or polyalcohol) is a hydrogenated form of carbohydrate, whose carbonyl group (aldehyde or ketone, reducing sugar) has been reduced to a primary or secondary hydroxyl group. They are commonly used for replacing sucrose in foodstuffs, often in combination with high intensity artificial sweeteners to counter the low sweetness.


Eli sokerialkoholeista puhuttaessa pitää muistaa, että kyseessä ei suinkaan ole "alkoholi" siinä mielessä kuin se perinteisesti ymmärretään.

Julkaisija:  sininenä [ 2007-03-29 10:47:52 ]
Viestin otsikko: 

Ei oo Koffilta kuulunut vastausta, mutta parissakin paikassa netissä törmäsin väitteeseen, että vehnäoluessa - sekä tummassa että vaaleassa - olisi n. 3 g/100 g eli 15g/tuoppi. Tässä ehkä vakuuttavimman oloinen saitti:

http://tinyurl.com/2ek5bg

Eli toivoa on. Jos siis tyyliin kerran kuussa yhdet riittää. Hätätapauksessa kannattaa varmaan tilata täystuopillinen, jotta koostumus olisi juuri optimaalinen, ja sitten vaikka jättää lopusta juomatta. Voittaa vaahdottoman pikkutuopillisen.

Sivu 2/7 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/