Huomasin, että mainostettiin suomalaista luomujäätelöä lisäaineettomana:
http://www.jymy.fi/ainesosat-ja-ravintoarvot/Sieltä ensimmäinen:
Lainaa:
JYMY SITRUUNA
Pastöroitu maito, kerma, sokeri, sitruunamehu, rasvaton maitojauhe, glukoosisiirappi, Kanamunan keltuainen, johanneksenleipäpuujauhe. Kaikki ainesosat kokonaan luomua. Saattaa sisältää hivenen pähkinää. Gluteeniton.
ENERGIAPITOISUUS/100G 200KCAL/840KJ
rasvat 12g
tyydyttyneet rasvat 7,5g
hiilihydraatit 21g
joista sokereita 18g
proteiinit 3,7g
suola 0,1g
Rasvaton maitojauhe, glukoosisiirappi ja johanneksenleipäpuujauhe ovat tuossa ainesosia, joita en itse laittaisi. Lisäksi nuo kaikki Jymyn jäätelöt näyttävät olevan maito- eikä kermapohjaisia, joten kotitekoisen veroista ei tuokaan ole. 100 grammassa sokeria 18 g ja rasvaa 12 g, mikä taitaa tarkoittaa sitä että tuosta tulee aivan samanlainen sokeria syönyt olo kuin tavallisistakin kaupan jäätelöistä. Kotitekoisilla kermajäätelöillä taas saa näppärästi ja maukkaasti rasvannälän tyydytettyä.
Mutta Jymy-jäätelöiden plussaksi luettakoon, että maut ja värit tulevat raaka-aineista eivätkä esansseista ja väriaineista. Suuri marjamäärä esim. Jymyn mustikka-jäätelössä kuitenkin valitettavasti johtaa siihen, että rasvan osuus jää vielä tuota Jymyn sitruunajäätelöäkin alhaisemmaksi.