musti kirjoitti:
Ei ole välttämättä ihan sama juttu - mantelijahetta ja - jauhoa on myös erilaisilla hiilari/rasva/proteiinisuhteilla. Pistä hakuun esim. mantelijauhe...
Mantelijauho 500 gPähkinäjauheet ovat runsaskuituisia ja proteiinipitoisia jauheita, jotka sisältävät myös runsaasti kivennäisaineita ja vitamiineja.
Mantelijauhe on myös vähähiilihydraattinen. Jauheet sopivat erilaisten leivonnaisten, jälkiruokien ja kastikkeiden maustamiseen. Niitä voi sekoittaa myös puuron, myslin ja jogurtin joukkoon.
Pähkinäjauheet sopivat erinomaisesti gluteenittomaan ruokavalioon.
Leivonnassa
pähkinäjauheilla voi korvata n. 10 % muista käytettävistä jauhoista.
Pähkinäjauheet on jauhettu luonnonmukaisesti tuotetuista, tuoreista ja paahtamattomista pähkinöistä.
Mantelijauhetta on saatavilla sekä kuorituista että kuorimattomista manteleista.
Kuorituista manteleista jauhettu jauhe sopii hyvin erilaisiin hienoihin leivonnaisiin miedon makunsa ansiosta.
Kuorimattomista manteleista jauhetussa jauheessa maku on hieman voimakkaampi ja väri tummempi - ja se on toki myös terveellisempi, koska kuori on mukana. Myös tummaa jauhetta voi käyttää leivonnassa, esim. piirakkapohjissa. Oman maun mukaan jogurttiin, puuroihin, pirtelöihin ja myslin joukkoon voi lisätä kumpaa jauhetta tahansa.