Lidia kirjoitti:
Toivon saavani karppaamisesta apua atooppiseen ihottumaan (ja yleiseen terveyteen). Tiedän, että ihottuma ei häviä hetkessä, jos edes häviää ollenkaan, mutta motivaatio ei tunnu riittävän odottamiseen.
Huomenta
kyllä VHH avittaa mutta... ensiksi: Maitohappobakteerit ovat suoliston omia, luonnollisia bakteereita.
Maitohappobakteerikapselit ovat probiootteja, jotka tasapainottavat vatsan toimintaa ja ylläpitävät tervettä suolistobakteerikantaa.
Vasta viimeisten kymmenen vuoden aikana on alettu ymmärtää, että ihmisen suolen limakalvo on ehkä tärkein immuunijärjestelmämme elin. Arviolta 70–80 % vastustuskyvystämme perustuu suoliston limakalvon moitteettomaan toimintaan. Suolen limakalvo säätelee paitsi ruuansulatusta ja paikallisia suolen reaktioita (kuten ummetusta ja ripulia) myös muun elimistön, kuten ihon ja keuhkojen, reagointia ympäristön ärsykkeitä vastaan. juuri suoliston limakalvon kunto vaikuttaa niin ratkaisevalla tavalla immunologisiin tulehdustauteihin,
kuten atooppiseen ihottumaan, astmaan, nivelreumaan ja muihin autoimmuunitauteihin.
alla linkki josta lisää aiheesta
http://lieksa.pp.fi/vhh/paino.htm#bakteeritsamalla pitää muistaa että liika kasvisöljyjen käyttö ei ole hyväksi.
"Allergioiden hoito probiooteilla on nyt Suomessa vihdoin hyväksytty viralliseksi hoidoksi; sitä esiteltiin mm. valtakunnallisilla Lääkäripäivillä 2006. Turun yliopiston lastenlääkäreiden mukaan lasten atooppisessa ihottumassa vallitsee omega-6/omega-3-epätasapaino (Clin Exp Allergy. 2006). Sitä tulisi ehdottomasti hoitaa antamalla lapsille jo ennaltaehkäisevässä mielessä kalaöljyä – puhumattakan niistä lapsista, joiden allergia on jo puhjennut. Lapsille on saatavana myös hyvänmakuisia pureskeltavia kalaöljykapseleita.
Saksalaistutkimus vahvistaa, että mitä enemmän punasoluissa on omega-3-rasvahappoja, sitä vähemmän allergiaa. Tämäkin tutkimus puoltaa omega-3-rasvahappojen
"
lähde:
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/allergia.html"Nykyajan ihminen saa ravinnossaan 100 000 kertaa vähemmän hyviä probioottisia bakteereita kuin kivikaudella eläneet esi-isämme. Silloin ei kärsitty allergioista, sydän- ja verisuonitaudeista, diabeteksesta, liikalihavuudesta eikä muistakaan elintasosairauksista. Geneettisesti ihminen ei ole muuttunut juuri lainkaan viimeisten 40 000 vuoden kuluessa. Nykyihminen tarvitsee probioottisia bakteereita aivan yhtä lailla kuin esi-isämme. [Kivikaudella saimme ravinnosta yhtä paljon omega-6- ja omega-3-rasvahappoja. Nykyravinnon omega-6/omega-3-suhde on keskimäärin 15–17:1, mikä lisää suuresti kaikkien kroonisten tautien vaaraa ja pahentaa niiden kulkua"
"Eläviä maitohappobakteereja on käytetty vuosituhansia elintarvikkeiden säilömiseen. Vanhan testamentin persialaisen version (1. Mooseksen kirja 18:8) mukaan Abrahamin pitkän iän salaisuus oli runsas piimän juonti. Roomalainen historioitsija Plinius suositteli vuonna 76 eKr hapatettuja maitotuotteita maha- ja suolistotulehdusten hoitoon. Nykyaikaisen mikrobiologian alkutaipaleelta saakka (1800-luvun lopulta) on korostettu maitohappobakteerien terveellisiä vaikutuksia suoliston toiminnalle."
lähde:
http://www.biovita.fi/uusi/articles.php?lang=fi&id=96Maitohappobakteerit mukaan ja panosta rasvalähde enemmän kaikenlaiseen lihaan rasvoineen ja rasvaiseen kalaan kuin öljyyn.
Vinoutunut omega-6/omega-3 -suhde (liikaa omega-6:ta suhteessa omega-3:een) – jota runsas rypsiöljyn käyttö pahentaa
lähde:
http://lieksa.pp.fi/vhh/rasvat.htm
_________________
Mukana ollut 19 vuotta.Minun ennen ja jälkeen kuvat.HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.