karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 11:05:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 123 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 7 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-06 19:21:10 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Jotain sinne päin. :D

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-06 23:16:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Joo, vaahto mäkeen, joku ei usko niin sanoo et nostaa shottilasiin, se on siinä.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-06 23:17:59 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Veikkaisin että se on verta ja kudosnesteitä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-06 23:45:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Niin joo edit tai joku sekoilu mut meni muuten sekas:

Itse teen lihaluuliemen, eli kun saan käsiini edullisen kulma/pala-paistin (kivasti alle 5 e/kg noin 5 Kg pala) niin käyn ostamassa muutaman sydämmen ja maksan ja jauhetun-sisäelinpakasteen, halkaistuja, katkaistuja ydinluita ja mitä nyt sitten sattuu osumaan silmään 3 e /Kg roippeita, iso kattila, kaikki palasiks tuuma kerta tuuma paitsi luut jotka on just hyvä noin ja tulta perään 12 tuntia, neljäkin riittää, itse lopettanut kaikki hapot, etikat ym. ja keittoaikaakin lyhentännyt tuohon neljään tuntiin.
Siivilöoin nesteet ja kaikki valumat hyvin talteen, kaikki liha ym vähänkin kiinteä menee koirille, tietty ei luut.

Ymmärrän että neljässä tunnissa joku ravinne voi jäädä saamatta vrt 12 h, toisalta ei kaikkee välttis haluu ja tulee kahden kerroksen huippu ravintoa niin koiralle kun ihmiselle, mitään ei mene hukkaan.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 13:44:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Hyvä pointti, että liemestä saa tuunaamalla edullisesti takuuvarmaa superruokaa samalla sekä perheen ihmis- että lemmikkiasukkaille.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 18:42:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Täytyy sanoa, että aliarvioin rankasti alakanttiin tuon sidekudosainevaahdon maun huonouden. Se on kamala eikä se lähde kielen päältä, ja kun ottaa samasta satsista lisää ruokaa, sitä ei tahdo syödä muutamaa haarukallista enempää. Sitä ei peitä grillimaustesekoitukset eikä lisärasvat. Se todellakin pitää kuoria pois tai katuu.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 20:12:59 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Mua on kans alkanut tympiä sellainen tietty maku omissa luuliemissäni. En ole koskaan kuorinut sitä kuohaa pois, joten syy makuvirheeseen on varmaan siinä. Seuraavalla kerralla kokeilen poistaa sen kuohan.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 20:16:30 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Joo, helpoiten saa kuorittua, kun keittää ensin vain luita/lihoja kovalla lämmöllä ja sit kuorii. Sit vasta lisää mausteet ja mahdolliset kasvikset. :wink: Kamalan pienellä ei muutenkaan kannata keitellä lientä, kun nyrkkisääntö on, että pienellä lämmöllä maku jää lihaan, kovalla lämmöllä se tulee liemeen.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 20:36:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Ainoat, millä sain karmivaa jälkimakua karkoitettua, olivat hyvin tumma suklaa yli 80 % ja sokerimössö eli halpisjätskituutti.

Luulientä muutoin olen ensimmäisenä päivänä keittänyt alkukiehumisen jälkeen kovemmalla jollain vitosella, kun säätövaraa on 1-9. Seuraavina päivinä kolmosella ja kakkosella.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 20:50:07 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Sitten voi vielä hifistellä ja kirkastaa sen luu/lihaliemen munanvalkuaisella http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2 ... liemi.html http://lautasella.blogspot.fi/2012/02/k ... liemi.html

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 20:59:05 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Greda Carpo kirjoitti:
Joo, helpoiten saa kuorittua, kun keittää ensin vain luita/lihoja kovalla lämmöllä ja sit kuorii. Sit vasta lisää mausteet ja mahdolliset kasvikset. :wink: Kamalan pienellä ei muutenkaan kannata keitellä lientä, kun nyrkkisääntö on, että pienellä lämmöllä maku jää lihaan, kovalla lämmöllä se tulee liemeen.

Kiitti vinkeistä! Mun luuliemet ei juuri muuta sisällä kuin luita ja suolaa ja tilkan etikkaa, ehkä vähän sipulia tai niiden kuoria joskus, mutta kokeilen keittää ensin kovemmalla. Olen antanut vain kiehahtamisen jälkeen olla ykkösellä 1 -2 vrk. Vaahdon kuoriminen on sitten tasan isoin hifistely, mitä jaksan tehdä... :mrgreen:

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 21:15:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Greda Carpo kirjoitti:
Joo, helpoiten saa kuorittua, kun keittää ensin vain luita/lihoja kovalla lämmöllä ja sit kuorii. Sit vasta lisää mausteet ja mahdolliset kasvikset. :wink: Kamalan pienellä ei muutenkaan kannata keitellä lientä, kun nyrkkisääntö on, että pienellä lämmöllä maku jää lihaan, kovalla lämmöllä se tulee liemeen.

Mulla taas oli ja on edelleen se käsitys, että nesteen lämmitysnopeus aöissa vaikuttaa asiaan enemmän kuin se myöhempi keittäminen. Siksi olen tehnyt ensimmäisen lämmittämisen hitaasti (ettei liha ehdi tehdä valkuaiskalvoa (valkuainen kun koaguloituu kumassa) ympärilleen vaan luovuttaa niin makua kuin ravinteitakin liemeen)... Ja jos tai kun useimmiten haluan liemeen maut, niin pitkän ja hitaan kuumennuksen - kuorinnan - mausteiden lisäyksen jälkeen jätän sen myös kiehumaan ihan vain pienellä tulella.

Ja jooei, en edes yritä kirkastaa lientä, kun haluan siihen vähintäinkin rasvat mukaan, enkä pane valkuaistakaan pahakseni.
Toisin kuin isoäiti tai ranskalaiset, joka saattoi kaivata kirkasta rasvatonta puljonkia kokkareiden/mykyjen/piiraiden/tjsp seuraksi : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 21:27:17 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Jotta totuus ei unohtuisi viewtopic.php?t=36698

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 22:08:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Sellaisessa suomenkielisen internetin vihoviimeisessä anonyymiyden paratiisissa kuin Ylilauta (käyttäjäkunta enimmäkseen nuorisoa) oli luuliemilanka vähän aikaa sitten. Sinne kommentoidessa ymmärsin aika hyvin, että monet hakevat nimenomaan pelkkää rasvatonta lihalientä ja heittävät kaikki arvokkaat rasvat roskiin. Ehkä olin aikoinaan Joonas Konstigin liemibloggauksen https://joonaskonstig.com/2013/10/13/paivallinen-tapiolassa-ii-lihaliemi-rakastettuni/ jälkikommentista saanut päähäni, että alkukuorinta on sinänsä turhaa, ja itseäni makujen sietämisen suhteen kovempana jätkänä kuin olenkaan pitäen, sitten jätin kuorimatta. Sitten taas Ylilaudan langasta huomasin, että jotkut tarkoittavat sillä kuorinnalla sekä kaiken rasvan poistamista että alkukuorintaa.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-07 22:34:29 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Mä saatan joskus jostain todella rasvaisesta liemestä kuoria rasvatkin, mutten roskiin. Käytän niitä sit vaikka paistamiseen tms.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 06:56:05 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Se vaahto kyllä kannattaa poistaa, ensinnäkin jo liemen kirkkauden takia, toiseksi koska siinä on kaikki epäpuhtaudetkin ja kolmanneksi maun takia!
Liemiä kannattaa käyttää pohjana muihin ruokiin ja kirkkaus ja maku ovat silloin tärkeitä.

Kuorin jäähtyneestä lihaluuliemestä yleensä ne vähäiset rasvat pois ja käytän sitten muuten. Rasvojen poistamisen idea itselläni on ihan pelkästään säilyvyys, rasva on se joka ensimmäisenä härskiytyy ja kun keittelen aika isoja satseja, niin liemiä on pakkasessa ja jääkaapissa toisinaan paljonkin

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 08:05:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Mielenkiintoista. Meikä taas säilyttää noita liemiä lasipurkissa nimenomaan rikkumattoman rasvakannen alla jopa viikkoja. Pakastus voisi olla toinen juttu, mutta sitä en ole harrastanut kuin raaka-aineille eli luille. Ja kun liemi tulee pääasiassa käyttöön muhennoksissa ja keitoissa, olen aika usein räimäleet vielä bamixoinut sinne nesteen sekaan, sameaksi mutta maukkaaksi liemeksi. Ja silloin tuo suojaava rasvakansi on entistä tärkeämpi.

Mutta joo, meillä taitaa olla erilaiset lähtöaineetkin. Näissä meikäläisen liemissä tuppaa litran lasipurkkeihin kaadettaessa olemaan useamman sentin rasvakerros, ellen erikseen laita osaa omaan purkkiin, käyttörasvaksi. Mutta näin kai ydinluilla pitäisi ollakin : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 08:59:04 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Rasvakansi varmasti suojaa lientä kun ei pakasteta. Pakkasessa rasva alkaa jossain vaiheessa härskiytymään ja lyhentää pakastusikää, lisäksi kun käytän liemiä aika paljon muiden safkojen pohjana tulee rasva otettua pois muuhun käyttöön.
Joo, todennäköisesti aika eri lähtöaineet, itselläni rasvakerros on aika ohut.
Omat liemeni on ehkä enemmän luulihaliemiä kuin luuliemiä. Liemen pohja koostuu ydinluista, häränhännistä ja broilerin nuijista ja mahdollisesti muista tähde luista jos on tullut säästettyä, lisäksi etikka, paseerattutomaatti, yrtit, porkkana, sipuli ja valkosipuli kuorineen, mausteet, ym. Monesti paahdan luut ja hännät maun takia, toisinaan myös porkkanat.
Broilerin koivet ja härän häntä tuo kivasti gelatiinia jolloin saa mukavan hyytelömäisen rakenteen.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 10:34:42 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Minusta jokaisen omissa liemissä kaikki konstit on sallittu. Itse pyrin kuitenkin vähän samaan kuin jäbä, kaunista ja maukasta. Rämmäleet sit koiralle jos ei ole paljon luunsiruja eroteltavana. :wink:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 11:04:27 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Tottahan toki, tyyli on vapaa, ja hyvää tulee monella tavalla. Itseäni ei sameus haittaa ollenkaan, kun liemi menee sakeisiin keittoihin ja paksuihin paistoksiin. Tykkään kans säilyttää liemen jääkaapissa rasvakannen alla. Sitten kun pinnan rikkoo, niin täytyy vain käyttää satsi rivakasti pois happanemasta.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 123 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 7 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)