karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 20:43:08

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 123 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 7 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 11:14:47 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Greda Carpo kirjoitti:
Minusta jokaisen omissa liemissä kaikki konstit on sallittu. Itse pyrin kuitenkin vähän samaan kuin jäbä, kaunista ja maukasta. Rämmäleet sit koiralle jos ei ole paljon luunsiruja eroteltavana. :wink:


Liemen siivilöin vielä kankaan läpi jolloin lopputulos on todella hieno.
Aikoinaan kirkastin liemet valkuaisella mutta en enään jaksa tehdä sitä, vaan liinan läpi suodatus saa riittää.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-08 11:20:58 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93611
Mulla on caritaliinaa kaikkeen hienompaan siivilöintiin. :wink:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-09 17:47:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Kuorin kaiken mitä tuli ensimmäisen tunnin aikana vaahtoa liemen pintaan. Vaahto oli tummahkon ruskeaa eli ilmeisesti juuri verestä tullut väri, ja mitä enemmän aikaa kului, sitä vaaleammaksi ja hajuttomammaksi vaahto kävi. Sen rakennekin muuttui töhnäisistä vaahtopalloista pienijakoiseksi ja nätiksi, samalla liemen pinta alkoi olla enemmän rasvaista ja kirkasta kuin vaahtoista. Kuorittu ruskea vaahto haisi ja tytisi :lol:

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-09 17:50:08 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93611
:smt023

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-10 12:37:42 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56061
Paikkakunta: Kerava
Rasvakannen alla lasipurkissa minäkin säilytän luuliemen. Karppilassa oppinut ja on helpoin tapa. Nytkin on melkein litran purkki oottamassa jääkaapissa että otan käyttöön.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-10 15:01:03 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Kwasniewski irrottaa vielä luista kaiken röntteen ja (sauva)sotkee sekaan ❤

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-11 11:51:39 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
SOUP STOCK
P 3g, F 27g, C 0 1 : 9 : 0 260 kcal
Stock is the liquid left over after boiling meat, bones or vegetables that is usually later used as a base for soups. The stock the optimal diet recommends is made from nutrient rich bone marrow. Chop up 3 kg of thick pork and beef bones into small pieces. Put them in a pot and cover them with a half?inch of water. Add a piece of beef tallow (250g) which will give the stock a broth flavour. Boil the bones on low heat for about 3 hours. If a pressure cooker is used, boil for one hour after the water begins to boil. Strain the stock. Take the marrow out of the bone, press it through a sieve together with the soft tallow and add to the stock. Remove traces of meat left on the bone and throw them into the stock, cutting or tearing them into tiny pieces. Bring the stock to a boil once again and then pour into freshly washed, steam?sterilised jars. Quickly and tightly close the jars (don't forget to sterile the lids with alcohol or in boiling water!). Refrigerate once they have cooled down to room temperature. Such a stock is used for most optimal soups 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-11 18:12:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Irrotin luista vielä mukaan repaleiset läskin- ja lihanpalat. Sitten huristin kaiken tehosekoittimella ja lopuksi heitin valkuaisen sekaan ja hämmensin. Nyt vaan mietityttää, että ilmestyykö säilytysbokseihin laitettuihin liemiin myös se rasvakansi? Väri on tasaisen maantienvärinen niin silmä ei erota mitään.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-11 18:28:08 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Shemhamforash kirjoitti:
Irrotin luista vielä mukaan repaleiset läskin- ja lihanpalat. Sitten huristin kaiken tehosekoittimella ja lopuksi heitin valkuaisen sekaan ja hämmensin. Nyt vaan mietityttää, että ilmestyykö säilytysbokseihin laitettuihin liemiin myös se rasvakansi? Väri on tasaisen maantienvärinen niin silmä ei erota mitään.

Ilmestyy :wink:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2017-10-11 19:22:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Siinä ei nimittäin näkynyt mitään, kun aikaa pakkaukseen laittamisesta oli nelisen tuntia. Viidennen ja kuudennen tunnin aikana näkyy nyt vaalea rasvakansi.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-25 21:17:25 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Mietittäväksi (maallikko vauhdissa, älkää kivittäkö, jos tämä on tyhmä kysymys): Jos keittää luuliemet jättimäisiksi jalostetuista, lyhyen elämän elävien broilerien hintelistä luista ja nivelistä ja rustoista, niin saako niistä luuliemeensä jotain haitallista, omia niveliä kipeyttävää ainesosaa? Vai onko liemi vain heikkolaatuista, laihaa, jossa ei juuri ole niveliä parantavia aineita?

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-25 21:39:02 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93611
No mä oon elänyt aikaa, kun niitä vanhoja sitkeitä kanoja sai kaupasta halvalla ja niitä keittelin kerrallaan välillä kolmekin, kun ihan kanan keittämiseen meni mota tuntia. Vrt. broilerin keittoaika. Mä en osaa haitta-aineista sanoa, mutta maulla on eroa kuin yöllä ja päivällä kanan hyväksi. Nykyään munitetaan ne kanat ihan loppuun luurangoiksi ja sit kaatopaikalle kun ei kannata teurastaa ja käsitellä ihmisravinnoksi. Oi aikoja, oi tapoja. Ja mä käytin ihan kaiken mahdollisen ja keitin vielä luista jälkiliemen silloin, mutta ei ollut tietämystä näistä pitkään keitettävistä. Ugh, toinen maallikko on puhunut.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-26 05:50:01 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Shemhamforash kirjoitti:
Irrotin luista vielä mukaan repaleiset läskin- ja lihanpalat. Sitten huristin kaiken tehosekoittimella ja lopuksi heitin valkuaisen sekaan ja hämmensin. Nyt vaan mietityttää, että ilmestyykö säilytysbokseihin laitettuihin liemiin myös se rasvakansi? Väri on tasaisen maantienvärinen niin silmä ei erota mitään.


Käytitkö valkuaista liemenkirkastamiseen, vai miksi laitoit?

Normaalisti vaahdotettu valkuainen sekoitetaan jäähtyneeseen liemeen ja annetaan kiehahtaa, valkuaisvaahto nousee pintaan sisältäen epäpuhtaudet jne ja se kuoritaan, jonka jälkeen liemi vielä siivilöidään ja tuloksena on kirkas liemi.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-26 05:51:04 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
NiilinKaimaani kirjoitti:
Mietittäväksi (maallikko vauhdissa, älkää kivittäkö, jos tämä on tyhmä kysymys): Jos keittää luuliemet jättimäisiksi jalostetuista, lyhyen elämän elävien broilerien hintelistä luista ja nivelistä ja rustoista, niin saako niistä luuliemeensä jotain haitallista, omia niveliä kipeyttävää ainesosaa? Vai onko liemi vain heikkolaatuista, laihaa, jossa ei juuri ole niveliä parantavia aineita?


Luulen että hyödyt voittavat haitat joka tapauksessa.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-26 08:53:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Kirkastamiseen käytin, mutten tietenkään ymmärtänyt, miten se pitäisi sinne laittaa.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-26 09:24:23 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Minusta tuntuu että sinä ja jäbä puhutte eri asioista, tai sitten ymmärsin jomman kumman väärin.

Nuo bamixoidut valkuaiset jäävät (sameaan, kwasniewskiläiseen) liemeen, siinä missä rasvakin.
Jäbä puolestaan taitaa kaivata ranskalaisittain kirkasta, rasvatonta lientä?

Lihan/luiden laadusta riippuu, onko vaahdon poisto keiton alkuvaiheessa pakollinen.
Mitä vanhempaa / epämääräisempää on raaka-aine, sitä suositeltavampaa on vaahdon kuorinta. Makusyistä(kin).

*** *** ***

Kaimaanille: Periaatteessa luu kuin luu voittaa useimmat muut raaka-aineet, IMO.
Ei hengissä pysyneen eläimen luukudosta VOI tehdä ilman niitä "parantavia aineita"
... mutta jos ruokinnassa tai lääkinnässä on käytetty jotain ihan outoa, niin se(kin) voi herkällä näkyä oireiluna.
Enimmäkseen kannattaa uskoa kroppaa, sitten kun sitä on oppinut kuulemaan : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-26 16:06:40 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Tavallaan joo mutta rasva kannattaa ottaa talteen jäähtyneestä liemestä, kirkastaa liemen ja rasvan saa takaisin kirkastettuun liemeen.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-27 14:56:49 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Miksi?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-27 15:06:34 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
No itse tykkään kirkastetusta liemestä, en sameista liemistä.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Ravinteikkain luuliemi?
ViestiLähetetty: 2018-05-27 15:19:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Se on ihan hyvä syy, sinulle.

Minä puolestani käytän noita luuliemiä muhennoksen tai sopan lieminä, ja ne roippeet ja muut gelatiinin lähteet sopivasti hienonnettuna tuntuvat tekevän hyvä sekä iholle että sen ruoan maulle; mm kollageeni on kova sana vaikkei se olisikaan liuennut liemeen. Niinpä säilytän tekemäni samean liemen noin puolen litran lasipurkeissa, rasvakannen alla turvassa... ja käytän sitten sekä rasvan että liemen usein samaan ruokaan : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 123 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 7 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)