karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 21:03:21

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 82 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-11-26 17:37:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
^ Taidetaanpa kiertää. Ei kai lehtijuurikasta maunkaan takia laiteta?

Lehtijuurikas sisältää nitriittien lisäksi C-vitamiinia, joten sillä saa nätisti korvattua sen toisenkin "pakollisen" lisäaineen, hapettumisenestoaine natriumaskorbaatin (C-vitamiinin natriumsuola) jolla kompensoidaan nitriitin haittoja.

Omasta mielestäni lehtijuurikkaan käyttö kahdenkin lisäaineen korvaajana ei ole paha asia, mutta itse en edelleenkään halua tuotetta jossa on feikkimakua eli tässä tapauksessa vanilja-aromi.

Edelleen "puhtain" markkinoilla oleva meetvursti on mielestäni Snellmanin kotimainen meetvursti, joka ei sisällä esansseja eikä lihankorvikkeita.

EDIT 22.1.14:

Pyörrän edellä olevat sanani Snellmanin kotimaisesta meetvurstista. Nyt ovat pakkausselosteen perusteella korvanneet oikean chilin chiliaromilla. Nettisivuilla on vielä vanha tuoteseloste. Lähetin Snellmanille palautetta esanssivihastani ja sain vastauksen, että viesti on välitetty tuotekehitykselle.

Meetvurstintarpeeseeni valitsin tällä kertaa kaupasta Kotivaran luomumeetvurstin, joka ei sisällä feikkimakuja eikä lihankorvikkeita mutta luomuus nostaa hintaa. En tiedä, löytyykö kaupasta enää ei-luomua aitoa meetvurstia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-26 18:16:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-02-01 11:41:20
Viestit: 570
Paikkakunta: Päijät-Häme
meli kirjoitti:
Edelleen "puhtain" markkinoilla oleva meetvursti on mielestäni Snellmanin kotimainen meetvursti, joka ei sisällä esansseja eikä lihankorvikkeita.


Meillä on eri mieli sitten :)

Glukoosi, sokeri, hapettumisenestoaine E316, säilöntäaineet E250 ja E252. Kiitos ei mulle. Onkohan noita ihan oikeasti lisäaineettomia ja aromittomia ym. olemassa?

_________________
Blogini - Asiaa ja ajatelmia ravinnosta, uusin teksti 27.9.2013


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-26 18:28:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
^ En ole löytänyt Suomesta. Amerikassa on.

Mainitsemasi aineet hyväksyn, koska tiedän niiden tarkoituksen. Glukoosi ja sokeri toimivat ravintona maitohappobakteereille, jotka suljetussa pötkössä eläessään ottavat tarvitsemaansa happea nitriitistä niin, että siitä lähtee toinen happiatomi pois ja jäljelle jää harmiton typpioksidi. Kuukausi kun meetvurstia kuoressaan kypsytetään niin tämän takia vähenee alkuperäisestä sekä sokerit että nitriitit. E316 lisätään estämään nitriittien muuttumista karsinogeenisiksi nitrosoamiineiksi. E316 toki ei kuulu mummonaikaisiin resepteihin toisin kuin nitriitit (salpietari) mutta nykyään sen lisääminen nitriittituotteisiin on muistaakseni jopa pakollista.

Henkilökohtaisesti ostan mieluiten tuotteen, jonka ainesten tarkoituksia ei tarvitse arvailla. Monissa "lisäaineettomissa" tuotteissa usein joutuu arvailemaan. Esimerkiksi Vatajan "lisäaineettomissa" tuotteissa on arveluttavaa lisätty sianlihavalkuainen, jolla arvatakseni korvataan oikeaa lihaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-26 19:19:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-02-01 11:41:20
Viestit: 570
Paikkakunta: Päijät-Häme
meli kirjoitti:
^ En ole löytänyt Suomesta. Amerikassa on.

Mainitsemasi aineet hyväksyn, koska tiedän niiden tarkoituksen. Glukoosi ja sokeri toimivat ravintona maitohappobakteereille, jotka suljetussa pötkössä eläessään ottavat tarvitsemaansa happea nitriitistä niin, että siitä lähtee toinen happiatomi pois ja jäljelle jää harmiton typpioksidi. Kuukausi kun meetvurstia kuoressaan kypsytetään niin tämän takia vähenee alkuperäisestä sekä sokerit että nitriitit. E316 lisätään estämään nitriittien muuttumista karsinogeenisiksi nitrosoamiineiksi. E316 toki ei kuulu mummonaikaisiin resepteihin toisin kuin nitriitit (salpietari) mutta nykyään sen lisääminen nitriittituotteisiin on muistaakseni jopa pakollista.

Henkilökohtaisesti ostan mieluiten tuotteen, jonka ainesten tarkoituksia ei tarvitse arvailla. Monissa "lisäaineettomissa" tuotteissa usein joutuu arvailemaan. Esimerkiksi Vatajan "lisäaineettomissa" tuotteissa on arveluttavaa lisätty sianlihavalkuainen, jolla arvatakseni korvataan oikeaa lihaa.

Eikös tuota sianlihavalkuaista (lihaproteiinia) käytetä ns. lihaliimana, ellen ihan väärin muista. Eli saadaan kinkkuvalmisteet näyttämään kokolihalta

_________________
Blogini - Asiaa ja ajatelmia ravinnosta, uusin teksti 27.9.2013


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-27 08:06:48 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Taidetaan käyttää. Tekeekö se sinusta ko aineen jotenkin turvallisemmaksi ja mukavammaksi?
Lihan suhteen nimittäin kokonainen lihatuote (jalostuslaitoksessa) on turvallisempi kuin yhteenliimatut palat.
Sen lihan bakteerisisällön kannalta nimittäin.
Vaara kontaminaatioon ja varsinkin hyvin vaarallisiin bakteerilaatuihin on liimalihassa reilusti suurempi,
vaikka se miten näyttäisi ulkoapäin samalta.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-27 16:47:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
^ Kiitos tiedosta, jätän siis Vatajan "lisäaineettomat" liimatut tuotteet jatkossakin kauppaan. Kinkkuleikkeleen tapaisista tällä hetkellä pidän vähiten epäilyttävänä Lidlin omaa saksalaista tuotetta, jossa ainoat ylimääräiset aineet ovat nitriitit ja hapettumisenestoaine, joista kirjoitin aiemmin. Suomalaisissa vastaavissa näyttää aina olevan lisäksi joko fosfaattia tai sitä sianlihavalkuaista.

Melkein prikulleen saman voisin kirjoittaa myös makkaroista: vähiten epäilyttävät löytyvät Lidlistä (Kabanoss/Salamett ja Krakovanmakkara). Makkaroita löytyy nykyään myös fosfaatittomina ja lihaliimattomina Snellmanilta, mutta niihin on lisätty aromeja, joten jätän ne kauppaan. Itse asiassa jos on valittava fosfaatit tai aromit, valitsen fosfaatit, koska en halua huijata kroppaani esansseilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-27 18:12:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-02-01 22:36:58
Viestit: 1400
Mä en osaa ostaa leikkeleitä enkä nakkeja. Ainoo mitä ostan on Lidlin Salamett/Kabanoss makkara. Lyhyt tuoteseloste ja sopivan suolainen mun makuun.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-03 19:41:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Juttua pekonin nitriiteistä ja muustakin: http://www.westonaprice.org/blogs/kdani ... ptic-news/

Mitä itselle jäi käteen:
1) "Nitriitittömässä" saattaa tosiasiassa olla enemmän nitriittiä
2) Nitriitti voi oikeiden bakteerien ja antioksidanttien toimesta muuttua typpioksidiksi joka voi olla terveydelle hyödyllinen
3) En huolestu nitriiteistä sen enempää lihajalosteissa kuin vihanneksissakaan, kunhan muu ruokavalio on kunnossa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-23 01:27:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
meli kirjoitti:
Edelleen "puhtain" markkinoilla oleva meetvursti on mielestäni Snellmanin kotimainen meetvursti, joka ei sisällä esansseja eikä lihankorvikkeita.

Ei päde enää. Lisäsin viestiini valitusta esansseista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-08 21:50:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Snellman on tuonut markkinoille lisäaineettomia makkaroita: https://www.snellman.fi/fi/blogi/lisaai ... vat-taalla

Bratwurstia lukuun ottamatta en näe ainesosissa huomautettavaa: ilmeisesti ovat lukeneet palautteeni aromeista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-16 06:25:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos tästä o/
Tämän postauksen takia meillä testattiin kevään alun grillimakkaroita jo äitienpäivänä.
Löysin Kunnon chorizon ja nakit, kolmantena grillattiin talon vanhaa referenssiä, peruskabanossia.

... ja maistettiin noita snelmallinaisia uteliaina ensin.
Ne olivat ihan syötäviä (mikä ei ole huono arvio porukalta, joka ei juuri makkaroita syö)
Yllätys tuli vasta, kun niiden jälkeen maistoi kabanossia.
Joka on aiemmin maistunut grillattuna hyvältäkin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-16 08:16:27 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Snelmanni ei käytä kamaraa :(

Makkaran syöntiin kesällä maun ja rouheuden ynnä rasvan takia käytän mieluiten Votkinin metsästäjäntankoa.
Paksuina siivuina grillattuna hyvää ja ihan kylmänäkin.
Vanhalla satakunnan osuusteurastamon sipulimakkarareseptillä tehty ja llisäaineellinen, varmaankin.
Mutta jos maku ja koostumus ratkaisee, sitä.

Makkaroista nykyään katon vaan, jottei ole E621 :tä
Eihän makkara ole pääasiallinen puputettava :roll:
(Joskus Frankfurtissa saimme niin hyvää bratvurstia, jottei ole jälkeen löytynyt)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-16 08:24:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Tuon chorizon valmistuslistalla komeilee kyllä silava. Ja kaikki rasva tulee eläimistä... :D

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-16 08:52:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
tuulimumma kirjoitti:
Snelmanni ei käytä kamaraa :(


Harmittaa minuakin tämä.

tuulimumma kirjoitti:

Makkaroista nykyään katon vaan, jottei ole E602 :ta
Eihän makkara ole pääasiallinen puputettava :roll:
(Joskus Frankfurtissa saimme niin hyvää bratvurstia, jottei ole jälkeen löytynyt)


Tarkoitatko E621:tä? Votkinilla on sitä monissa makkaroissa ja leikkeleissä. Niin vähän, ettei mua kutita (toisin kuin kiinalaisravintoloissa), mutta sen verran, että joskus tulee maussa läpi :? Lampurin nakkeja, niitä tiukkoja salamipötköjä (henalaa yms) ja pekonia meillä silti ostetaan, enkä muuten muista, onko missä niissä mitä. Elukkarasvaa ainakin kaikissa :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-17 09:46:58 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Arvo Morkkis kirjoitti:


Tarkoitatko E621:tä? Votkinilla on sitä monissa makkaroissa ja leikkeleissä. Niin vähän, ettei mua kutita (toisin kuin kiinalaisravintoloissa), mutta sen verran, että joskus tulee maussa läpi :? Lampurin nakkeja, niitä tiukkoja salamipötköjä (henalaa yms) ja pekonia meillä silti ostetaan, enkä muuten muista, onko missä niissä mitä. Elukkarasvaa ainakin kaikissa :)



Jepulis, tänks, korjasin :smt060

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-11 14:49:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Snellman on näköjään nimennyt lisäaineettomat makkaransa uudelleen ja nyt niissä lukee All Natural: http://www.snellman.fi/fi/all-natural

Kaikki All Natural -tuoteperheen makkarat näyttävät ainesosiensa perusteella sellaisilta, että kelpaavat minulle. Vuodentakaiseen verrattuna nyt on bratwurstistakin siivottu feikkimaut (aromit) pois, ja uutuutena on tullut Lenkki, Merguez ja Iivari. Merguezille kiitosta siitä, että ainesosaluettelossa silava on heti lihojen jälkeen. Lenkki ja Iivari vaikuttavat olevan niille, jotka eivät pidä täyslihaisista makkaroista vaan haluavat, että osa lihasta on korvattu perunajauholla.

Itse pidän täyslihaisista makkaroista, joten aion kokeilla näistä All Natural -makkaroista Bratwurstia, Chorizoa, Nakkia, Maalaismakkaraa ja Merguezia.

Bratwurstia olen aiemmin syönyt Lidlistä ostettuna, enkä pitänyt sen mausta. Maistui liikaa kuminalle ja liian vähän lihalle. Tässä Snellmanin All Natural Bratwurstissa kumina ei ole ensimmäisenä mainittu mauste niin kuin Lidlin bratwurstissa, joten aion antaa sille mahdollisuuden.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-11 18:29:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Joo, niin näyttivät, kunnes menin kauppaan ja katsoin tarkemmin...

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-12 08:51:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
^ Mitäs kaupassa selvisi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-12 10:02:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Sain ihan Snelmannilta sähköpostia sokerittomista ja fruktoosittomista ja siirapittomista tuotteista ja kaupassa katsoin yhtä listan makkaraa ja kolmas ainesosa oli glukoosi, niin että se siitä sokerittomuudesta. Tosin seuraava sähköposti kertoi että joissain maggaroissa on vielä vanhat pakkausmerkinnät, joten odotellaan. Tai sitten ne eivät vain tiedä mitä glukoosi on: http://fi.wikipedia.org/wiki/Glukoosi

JK Minä nyt en niin turhan tarkka noista asioista ole, mutta kun likalle ei saa olla yhtään tippaa sokeria tai korvikesokeria missään, ei edes lääkkeissä tai hammastahnassa. Joten.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-05-12 10:58:28 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 26303
No noissa melin linkin takaa löytyvissä ei kyllä missään näyttänyt glukoosia olevan :smt017 Oliko ne just noita vai jotain muita Snellmanneja jota dieset tutkit? Kyllä kai se glukoosi tuossa ainesluetteloss olisi jos sitä kolmanneksi eniten löytyisi.
Missä makkarassa ylipäätään voisi olla kolmanneksi eniten glukoosia?


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 82 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)