karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2017-05-23 03:17:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2007-01-27 15:22:31 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 23:48:53
Viestit: 253
Seikkailinpa toisella foorumilla ja eteen sattui kummallinen väite: "Liika rasva voi nostaa elimistön testosteronitasoa ja siten lisätä hiustenlähtöä."
Voiko tämä olla totta?

Koko teksti löytyy http://www.terhi.net/keskustelut/viewtopic.php?t=3990
ja laitanpa nyt tähänkin tuon tekstin vaikka kovin pitkä onkin :oops:

Tässä ketjussa on mielestäni niin hyvä ja kaikenkattava vastaus, että ei ole mitään lisättävää omasta puolestani:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0005320445

Laitan sen varmuuden vuoksi tähän vielä sellaisenaan, jotta jos tuo keskustelu jostain syystä häviää tai linkki ei pelaa, asia löytyy vielä täältä Terhistä.


"Huolellinen hoito ei yksin riitä kauniiden ja terveiden hiusten saamiseksi. Parhaimmistakaan hoitotuotteista ei ole hyötyä, jos hiukset eivät saa päivittäisestä ravinnosta riittävästi rakennusaineita. Monipuolinen, puhtaista raaka-aineista koostuva kotiruoka on hiukselle parasta ravintoa.

Ole kärsivällinen; hiusten kunnon parantaminen vie aikaa. Syvähoito saa hiukset väliaikaisesti kiiltämään, mutta pitkäaikaisempia ja ruokavalion muutoksen vaikutuksia pitää odotella vähintään kolme kuukautta.

Hiukset ovat samaa keratiinia kuin kynnetkin, joten myös kynsien kunto paranee terveen ja tasapainoisen ruokavalion avulla - puhumattakaan omasta hyvästä, keventyneestä olosta.

Tasapainoisen ravinnon lisäksi myös liikunta ja hyvä verenkierto ovat hiusten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä.

Hiusten kannalta hyvät ravintoaineet:

Proteiini
Hiukset ovat noin 80-prosenttisesti proteiinia, mikä korostaa proteiinin tärkeyttä ruokavaliossa. Parhaita proteiinin lähteitä hiusten kannalta ovat kala, kana ja kananmuna.
Kasvisruokavalioa noudattavat saavat riittävästi proteiinia yhdistelemällä eri kasvikunnan tuotteita, esimerkiksi soijaa, viljaa, kasviksia ja pähkinöitä.

Sopiva määrä proteiinia on noin 1-2 grammaa painokiloa kohden. Näin ollen esimerkiksi 50 kiloisen henkilön olisi hyvä saada ravinnosta proteiinia 50-100 grammaa päivässä. Raskasta työtä tekevä tai ahkerasti liikuntaa harrastava tarvitsee proteiinia tätäkin enemmän.

Rasva
Ravitsevaksi rasvaksi riittää 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl rypsiöljyä päivässä, lisäksi silloin tällöin vehnänalkioöljyä. Myös kalaöljykapseleista voi olla hyötyä, niistä saat elimistölle tärkeitä omega-3 –rasvahappoja.

Painontarkkailijakaan ei saa unohtaa rasvojen tärkeyttä; näin vältytään painontarkkailussa usein esiintyvältä hiustenlähdöltä. Piilorasvoja ja ”huonoja” rasvoja kannattaa toki välttää.

Vaikka hyvät rasvahapot ovat hiuksille äärettömän tärkeitä, kannattaa liikaa rasvan saantia varoa. Liika rasva voi nostaa elimistön testosteronitasoa ja siten lisätä hiustenlähtöä.Hiusten rakenne voi kärsiä myös, jos elimistö ei saa riittävästi vitamiineja ja mineraaleja. Esimerkiksi hilse voi johtua B-vitamiinin puutteesta, riittämätön raudan ja A-vitamiinin saanti puolestaan tekee hiukset elottomiksi, kiillottomiksi ja katkeileviksi.

Hiuksille tärkeät vitamiinit ja hivenaineet:

B-ryhmän vitamiinit ovat tärkeitä hiuksen hyvinvoinnin ja kasvamisen kannalta. Esimerkiksi B12-vitamiini ja foolihappo kasvattavat hiusnystyn solujen kapasiteettia valmistaa proteiineja. Biotiinin on puolestaan todettu olevan varsinainen karvankasvun erikoisvitamiini. Hyviä B-vitamiinien lähteitä ovat vilja-, liha- ja maitovalmisteet.

Raudan saanti on turvattava, sillä raudan puute voi aiheuttaa myös hiustenlähtöä. Rautaa saa muun muassa vähärasvaisesta punaisesta lihasta, riistalihasta, sisäelimistä sekä munankeltuaisesta.

C-vitamiini auttaa raudan imeytymiseen ruoasta elimistön käyttöön. C-vitamiini puute voi myös lisätä hiusten katkeilua. C-Vitamiini toimii myös soluja suojaavana antioksidanttina.

A-vitamiini on välttämätön solujen - siten myös hiusten – kasvun ylläpitämiseksi. A-vitamiinin esiaste Betakaroteeni, suojaa puolestaan ihokudoksen ja hiusjuuren terveyttä ja edistää kasvua. Liiallinen A-vitamiinin saanti voi silti myös lisätä hiustenlähtöä ja heikentää hiusten kuntoa, joten lisäravinteiden kanssa on syytä olla varovainen.

Sinkki kiihdyttää hiusten kasvua. Samoin kalsium ja Magnesium ovat tärkeitä hiusten kasvulle. Magnesiumin saanti on erityisen hyvä aikoina, jolloin on stressiä. Kuparin puute voi osaltaan aiheuttaa hiusten lähtöä, mutta se on tärkeä mineraali myös hiusten pigmentin kannalta. Sinkkiä saa lähes kaikista ravintoaineista. Sitä on eniten eläinkunnan tuotteissa, kuten lihassa, kalassa ja muissa meriruuissa sekä sisäelimissä (maksa, munuainen). Kalsiumia saa esimerkiksi maitotuotteista ja pähkinöistä, magnesiumia puolestaan saa esimerkiksi kokojyväviljasta, mustikoista, banaanista, vihreistä kasviksista ja pähkinöistä. Kuparin lähteitä ovat kuivatut pavut ja herneet, täyjyväsvehnä, luumut, vasikan ja naudan maksa sekä useimmat kalaruuat.

Myös rikki on hiusten kannalta tärkeä. Rikki on rakennusaineena erilaisissa proteiineissa, mm. keratiinissa, josta kynnet ja hiukset rakentuvat. Mitä enemmän rikkiä hiuskuidun proteiini sisältää, sitä vahvempaa hiuskuitu on. Metyylisulfonyylimetaani (MSM) on pienimolekyylinen, höyrystyvä rikkiyhdiste, jota on tietyissä elintarvikkeissa, mm. erilaisissa sipuleissa, kahvissa, teessä ja vihreissä vihanneksissa, sekä ihmisen elimistössä erilaisissa proteiineissa.

Myös pii on tutkimusten mukaan tärkeä hiusten hyvinvointiin vaikuttava hivenaine. Jotkut asiantuntijat arvioivat, että suomalaiset saavat ravinnosta liian vähän piitä, mikä voi osaltaan aiheuttaa hiusten heikkoutta. Piitä on runsaasti kasvikunnan tuotteissa, ja parhaat lähteet ovat kokojyvävilja, juurekset ja muut kasvikset. Markkinoilla on lisäksi runsaasti piitä sisältäviä ravintolisiä.

Talvikuukausina, eli marras-helmikuussa on huolehdittava D-vitamiinin saannista. Nykyisin maitoon lisätään d-vitamiinia, joten maidonjuojilla d-vitamiinin puute tuskin on iso ongelma.

Jos kärsii vähäisistäkin laktoosi-intoleranssin oireista tai maitoallergiasta, on noudatettava kokonaan laktoositonta tai maidotonta ruokavaliota. Laktoosi-intoleranssista tai maitoallergiasta hiusjuuren solutuotanto häiriintyy. Solut tulevat aina vaan pienemmiksi ja hius kuolee kesken kasvukauden. Näin ollen hiukset harvenevat.


Ravinnossa tulee karttaa lisäaineita, varsinkin E621:sta, joka saattaa aiheuttaa hilsettä. Muita mörköjä hiukselle ovat kofeiini, kolajuomat, suklaa, sokeri, suola ja tyydyttyneet rasvat.

Jos epäilet, ettet saa päivittäisestä ravinnosta riittävästi hivenaineita ja mineraaleja, voi myös lisäravinteista olla apua. Esimerkiksi monivitamiini voi auttaa hiusten hyvinvointia. Hiuksistaan huolehtivan ei silti kannata nappailla liikaa eri vitamiineja ja hivenaineita "varmuuden vuoksi", sillä lisäravinteet voivat aiheuttaa haitallista vitamiinien ja hivenaineiden tasapainon heilahtelua."

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-27 15:29:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 35459
Paikkakunta: AlwaysComingHome
:D Noinkohan on? :D

Eipä ole meikäläisellä vielä koskaan tukka ollut niin hyvässä kunnossa kuin 50-80 E% rasvakarpilla. Ja sama näyttää päteneen muunkin perhekunnan hiuksiin; kaikilla kasvaa niin, että leikkausväliä on ollut pakko lyhentää ja jokaisen parturi/kampaaja vain kehuu tukan kuntoa.

Tosin harrastamme tätä runsasrasvaista ruokaa vasta seitsemättä vuotta.
Ehkä kato käy jo 50 vuoden runsasrasvaisen ruokavalion jälkeen? :lol:

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-27 15:45:34 
Poissa
kermakarppi
kermakarppi

Liittynyt: 2004-11-07 14:24:13
Viestit: 6649
Kyllä minäkin veikkaan, että 50 vuoden kuluttua hiukseni ovat aika vähissä. :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-27 15:56:35 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 35459
Paikkakunta: AlwaysComingHome
thimari kirjoitti:
Kyllä minäkin veikkaan, että 50 vuoden kuluttua hiukseni ovat aika vähissä. :lol:

Siinäs näet. Ja jos oot silloin vielä elossa niin sekin on vaan sun tappavan rasvaisen ruokavalion syytä!!

Kandee silloin varmaan kuunnella korvat punasena, kun kaikki terveysspesialistit tulee ilkkumaan sulle, miten miten paljon runsashiuksisempana olisit päässyt tästä elämästä lähtemään, jos olisit kiltisti pysytellyt kaidalla tiellä ja tyytynyt nakertamaan terveellisiä, tieteellisesti funktionalisoituja leviteruisleipiä puuron ja vesimuussin seurana... :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-27 23:07:34 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-10-29 22:39:56
Viestit: 266
Paikkakunta: Rauma
Olisko taas kyseessä se vanha kehäpäätelmä, joka alkaa siitä oletuksesta, että rasva lihottaa. Tosiasia nimittäin on, että elimistön varastorasva lisää testosteronin määrää elimistössä. Tästä johtuu, että lihavilla teinitytöillä saattaa ilmetä epänormaalia karvankasvua.

En usko, että syöty rasva kuitenkaan vaikuttaa tähän, koska en siis usko että rasva lihottaa!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wlUWsPu/]
Kuva
[/url]


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-28 10:49:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7498
Paikkakunta: Hanko
mala kirjoitti:
Tästä johtuu, että lihavilla teinitytöillä saattaa ilmetä epänormaalia karvankasvua.


Mielenkiintoista. Amerikassa, karvanpoiston maailmankeskuksessa, törmäsin tähän ilmiöön laajemminkin enkä osannut selittää sitä. Ehkä se on teini-ikään liittyvä ilmiö, koska kun itseltäni mitattiin testosteroni ollessani vielä huomattavan lihava, se oli 0,9 nmol/litra :arrow: alhainen.

Joka tapauksessa, jos testosteroni jossain vaiheessa kasvaa korkeaksi, se muuttuu DHT:ksi jolloin alkaa karvan kasvu sellaisissa paikoissa minne ei pahoilla pitäisi kasvaa lainkaan sekä kaljuuntuminen/hiusten harveneminen mikäli siihen on geneettistä taipumusta.

Näppituntumana kun katselee vanhoja valokuvia on se, että harvoin näkee kaljupäitä miesten keskuudessa tai huonohiuksisuutta kenenkään tapauksessa.

Lainaa:
Akuutin lääkäriarkisto
Hirsutismi

"Mistä hirsutismi johtuu, onko siihen olemassa hoitoa ja voiko siitä päästä mitenkään eroon?"

Hirsutismi on sitä, että naisen elimistö tuottaa liikaa mieshormoneja eli ns androgeenejä ja yleisin syy on munasarjojen monirakkulatauti, jota lääkärit kutsuvat PCO:ksi. Androgeenit sotkee kuukautiskiertoa ja lapsen saantia ja aiheuttaa miesmäisiä muutoksia, joista lisääntynyt karvoitus on naisille ehkä se näkyvin haitta, koska karvoitusta tulee kasvoihin, rintakehälle, alavatsalle ja reisien sisäpuolille. Syy ei aina kuitenkaan ole mieshormonien liikatuotannosta vaan monet naiset kärsivät hypertrikoosista, joka ei johdu androgeenien liikatuotannosta vaan luultavasti geenit ohjaa sitä eniten ja näin ollen se on myös perinnöllinen karvojen liikakasvuun liittyvä vaiva. Silloin karvoitusta tulee käsivarsiin ja sääriin.. Hirsutismin hoito riippuu siitä, mikä häiriö löytyy taustalta, mutta hypertrikoosiin ei ole parantavaa hoitoa.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila


Trikoosi on riskillä ruma.

Tässä samansuuntainen juttu: http://www.laakarilehti.fi/files/potila ... 6-3928.pdf
Hyvä kalvosarja: http://www.gynekologiyhdistys.fi/materi ... ttunen.pdf


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-28 11:17:27 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 23:48:53
Viestit: 253
Pikkasen ot:na mutta ei ehkä kuitenkaan.. En ole vuosiin syönyt e-pillereitä koska kokemukseni nuoruusvuosilta :lol: (olen nyt 30v) oli että kroppa oli silloin monin tavoin sekaisin. Kuitenkin kun kävin syksyllä gynekologilla niin hän (pyytämättäni) kirjoitti minulle reseptin. Resepti on pölyttynyt tuossa hyllyllä ja rupesin sitä nyt huvikseni tutkimaan. Netistä katsoin ko. tuotteen sivuvaikutukset ja hui :shock: Yleistä on että kuukautiset jäävät kokonaan pois. Tyypillisiä ovat mielialan vaihtelut, painonnousu, hiustenlähtö, akne, väsymys, alentunut libido, munasarjakystat jnejne ja koska ko. tuote vähentää estrogeenin määrää niin voi olla että vaikuttaa osteoporoosin kehittymiseen. Niin ja pillereitä syövillä on muita suurempi riski sairastua rintasyöpään. Ja ainoa positiivinen vaikutus on ettei tule raskaaksi... :roll: Ja jos kaikki nuo oireet ilmaantuvat niin ei liene raskaudenpelkoa siksikään ettei seksielämää enää ole... Huh, olen kyllä iloinen etten ole moisia myrkkyjä syönyt vuosiin..

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-28 13:34:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-09-09 15:19:28
Viestit: 1044
nerokala kirjoitti:
Ja ainoa positiivinen vaikutus on ettei tule raskaaksi... :roll: Ja jos kaikki nuo oireet ilmaantuvat niin ei liene raskaudenpelkoa siksikään ettei seksielämää enää ole... Huh, olen kyllä iloinen etten ole moisia myrkkyjä syönyt vuosiin..


Ja minun täytyy olla iloinen, että ymmärsin lopettaa niiden käytön. :wink: Enpä niitä ole varmaan elämäni aikani puoltatoista vuotta pitempään syönyt, mutta tuostakin olen jo käsittänyt, ettei ne ole ihimisille terveellisiä. Pitäkööt pillerinsä...

_________________
Kuva

painon kehitys
HURUKARPPI
2.1.2007 81,3 kg, pituutta joka päivä sama 167 cm. Tavoite 1=75 kg, tavoite 2=70 kg.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-30 09:27:27 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-11-07 15:49:39
Viestit: 44
Lainaa:
Seikkailinpa toisella foorumilla ja eteen sattui kummallinen väite: "Liika rasva voi nostaa elimistön testosteronitasoa ja siten lisätä hiustenlähtöä."
Voiko tämä olla totta?


Voi kunpa olisikin :)
Mutta jonkun verran asiaan olen perehtynyt koska itsellä nuo tasot liian alhaalla. Lihavilla testosteroni tosiaan sitoutuu rasvakudokseen, mutta se tarkoittaa sitä että koska se on sitoutuneena sinne niin elimistö ei voi käyttää sitä. Siksi olen itse laihduttamassa että saisi vapaan testosteronin tasoa ylemmäs.

Niin voin palata aiheeseen vielä lähitulevaisuudessa, nyt on karissut ~10kg ja kun saan jonkun verran vielä alas käyn uusiksi testokokeissa.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)