SUURET KIITOKSET: Dzinnille joka opasti munt "tälle sivulle" ja tarja-tuulikille kun kertoi mistä Turkulainen voi saada raakamaitoa. Ternimaito on aina käsittelemätöntä, sitä ei voi kuumentaa-juustoutuu saman tien.Hyvää uunijuustoa tulee kun lisää vähän suolaa ja pistää uuniin 200 asteeseen,juustokuminaa voi laittaa oman makunsa mukaan jos haluaa tai fenkolia.Kaupassa myydään uunijuustoa "folio rasiassa" tehty munasta ja maidosta,eikä maistu uunijuustolle.Turun Kauppahallist saa ostaa ternimaitoa pakasteena litran rasiois ja sitä kyllä on ns. jatkettu maidolla.Miks? Aluks ajattelin et ahneudest,mut nyt ymmärsin et jotku juo sitä sellaisenaan.Kyllä pitäis olla hyvä syy et suostuisin raakaa ternimaitoa juomaan,ennen vaik hapant vanhaa maitoa,yäk! Raakamaito on tavallist käsittelemätöntä maitoa,on se sit lehmän, vuohen, lampaan tai vaikka hevosen tuottamaa.Kaikkia noita olen ainakin maistanut joskus lapsena maalla asuessa.Ei kermaa tai maitoa kannata pakastaa kuin hätätapauksessa(ettei pilaannu),pakastamisen jälkeen soveltuvat lähinnä ruuan valmistukseen.Ei meillä pakastettu kermaa eikä maitoa kuin vahingos, talvel eteisen ruokakaapis "konttuuris". Siellä säilytettiin talvella ruokaa viileäs, kesällä maakellaris kun jääkaappeja ei ollu.Jos raakamaito alkaa vanheta niin sen saa säilymään muutaman päivän lisää kun hapattaa sen viiliks tai jougurtiks, mut siihen taas pitää hankkia "siemen".Sen saa kaupasta luomu viilist tai teidän "parta äijäst".Mulle selvis "parta äijä" vast muutama päivä sit kun nuorin tytär kävi kotona!Pää jääkaapis huuteli mulle et voink mä ottaa tän parta äijän? Olin kuin sprintteri jääkaapil kattomas parta äijää
ja huomen Kylämäkeen 2l maitokannun kans, tinkimaitoa kysymään.Ps,parasta viiliä ja jougurttia tulee tietenkin aivan tuoreesta maidosta.Tuore maito säilyy juotavana noin 4-5 päivää koko ajan kylmässä säilytetynä(ja puhtaassa sterillises astiassa.)