karppaus.info :: keskustelufoorumi

uusymmärtämättömät

ruokavallankumous karppikauppa
Tänään on Ti Syys 02, 2014 14:34

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 60 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 11:59 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: Ti Touko 24, 2005 14:31
Viestit: 829
Paikkakunta: Espoo
Eli otsikossahan se jo tulikin: mistä tunnistaa kypsän avocadon?

Voiko avocadoa syödä aivan raakana? Jostain olen kuullut, että se vetäisi vatsan herkästi sekaisin? Vai oliko se niin, että raaka vetää?

Koitin haulla jo katsoa avocadovinkkejä, ja sain lähemmäs 200 osumaa... niistä en kuitenkaan apua kauhasti saanut, suurin osa vei ruokapäiväkirjoihin.

Kiitos taas!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 12:04 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Marras 24, 2005 18:26
Viestit: 1374
Paikkakunta: Vantaa
Väriltään enempi tumma kuin vaalea, pintaa painaessa joustava (usein avokadot myydään ihan liian kovina eli raakoina. Asiaa auttaa se, että jättää kotona päiväksi pariksi huoneenlämpöön kypsymään.) Ei kannata kuitenkaan ihan lutkua ostaa, ellei sitten halua mustana syödä (niinkuin ylikypsät banaanit.)

En tiedä, tuleeko raa´asta vatsanväänteitä, mulla ei ainakaan tule, mutta kypsänä avokado on moninverroin maukkaampaa!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 12:06 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Elo 25, 2005 21:07
Viestit: 1967
Paikkakunta: Veikkola
Kypsä avocado on hieman pehmeä kun sitä painaa, varsinkin kapeammasta päästä. Raakana (=kovana) maistuu pahalle, lähinnä saippualle, en tiedä saako siitä mahanpuruja kun en ole raakana syönyt :shock: Jos kaupassa ei ole kuin raakoja ja kovia avokadoja, ne kypsyvät sopiviksi parissa päivässä pöydällä.
Itse käytän sitä lähinnä salaattiin, eli kypsää avokadoa mutta kypsentämättömänä :wink: Kerran tein siitä sosekeittoakin, joka oli ihan hyvää muttei mitenkään järisyttävän loistavaa. Kun soseuttaa avokadoa ja partajugua ja maustaa sitruunankuorella/mehulla (ja makeutusaineella), saa ihanan raikkaan karppijälkkärin tai "kakun"täytteen.

_________________
"Jos ihminen jaksaa tarpeeksi pitkään syödä suositusten mukaan pelkkää kasvirasvaa, hän lakkaa ehkä joskus tuottamasta kovapahaeläinrasvaa ja muuttuu rypsiksi tai muuksi vihannekseksi." Traanitapiiri


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 12:09 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Marras 24, 2005 18:26
Viestit: 1374
Paikkakunta: Vantaa
Suzin kanssa yhtäaikaa asialla :)

Avokado on ihanaa ruisleivän päällä, päälle yrtti- tai aromisuolaa...
Syön myös sellaisenaan ja sitten siitä voi tehdä kivoja alkupaloja (avokado puoliksi ja koloon katkarapuja, sitruunaa, mausteita jne.) Salaateissa menee myös minulla ja tietysti cuacamolena. NAM! Avokado on hyväääää!!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 12:21 
heikoinlenkkikarppi
heikoinlenkkikarppi
Avatar

Liittynyt: To Helmi 24, 2005 23:35
Viestit: 1461
Paikkakunta: Lahden lähistö
Ite olen kerran ostanu avocadon.. kokemus oli mitä kamalin! Ilmeisestikkin tavara oli raaka, ei meinannu millään irrota kivestä ja maistu hirveälle, roskiin meni.

_________________
piilokarppi, äiti jolla pojat -01 ja -02 sekä tytöt -07 ja -08


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 12:27 
sintti
sintti

Liittynyt: Su Helmi 05, 2006 17:52
Viestit: 25
Paikkakunta: Turku
Jaan kokemuksesi, vaikka raakuudesta en sitten tiedäkkään. En tiedä mikä sen sai maistumaan niin hirmuisen pahalta; se etten valmistanut sitä mitenkään, vaan popsin raakana vai sekö lienee syynä, että se on terveellistä. :wink:

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wcGbvTt/]Kuva
[/url]


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 12:39 
Höylä Voi
Höylä Voi
Avatar

Liittynyt: Ke Kesä 09, 2004 11:50
Viestit: 1561
Soosina kanantissin tai salaatin kanssa:


1 kypsä avokado
2 dl ranskankermaa
2 rkl öljyä
2 tl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria




Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella tai haarukalla, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita kastike tekeytymään kylmään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 13:37 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Tammi 05, 2006 17:30
Viestit: 571
Paikkakunta: jkl
Minä yksinkertaisesti laitan halkaistun avokadon päälle hieman sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria ja kiven tilalle kasan katkarapuja ja lusikoin vaan menemään. Aivan ihana herkku/välipala =P~ Kypsyyden tuntee tosiaan pehmeydestä, mitä löllömmältä tuntuu sen parempi.

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 16:52 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: To Helmi 03, 2005 14:42
Viestit: 373
Paikkakunta: häme
Minä muussaan VARMASTI kypsän ja pehmeän avokadon haarukalla. Päälle suolaa, mustaa pippuria ja oliiviöljyä ja mussutan.

Raaka avokado maistuu kamalalle! älkää erehtykö sitä syömään. Ainakaan ensikokemuksena. Ei varmasti houkuta uudelleen kokeilemaan.
Kuoren pitää antaa periksi painaessa. Kaupassa yleensä aina ovat raakoja. Kotona kypsytys onnistuu mainiosti.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 20:09 
sintti
sintti

Liittynyt: Su Syys 26, 2004 19:20
Viestit: 35
Paikkakunta: Tuusula
Hei: Minä ostan aina avokadon raakana. Se on helppo kypsyttää kotona. Avokado/avokadot muovipussiin ja samaan pussiin omena tai mielummin päärynä ja pussi kiinni. Päärynästä irtoavat kaasut kypsyttävät avokadon parissa päivässä. Tällälailla ei tarvitse ostaa mustia eikä juuri kokeillakaan kypsyyttä. Ja huom. avokado ei kestä yhtään kylmää. Jos se saa kylmää alkaa hedelmäliha mustua kiven ympärilta.

Kun avokado on kypsä voi syödä myös päärynän; prosessi ei vaikuta sen makuun.

Avokadon päälle sitten esim. katkarapuja ja majoneesia tai sienisalaattia tms.

nam nam

_________________
"Kyllä ruoka on hyvää!"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 27, 2006 20:12 
kakarakarppi
kakarakarppi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 14, 2005 17:13
Viestit: 2537
Prisman täti opasti näin, että avokado on silloin hyvä, kun se on ylhäältä (se kapea pää :D ) pehmeä ja alhaalta kova

_________________
(kato addikti on addikti, vaikka voissa paistais)
Muutoksen kesä!
iHerbistä ensitilaajalle alea 5$ koodilla KAJ788


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 28, 2006 0:09 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: To Loka 13, 2005 22:27
Viestit: 3360
Käytän paljon avocadoa alkuruokana esim. katkarapujen kanssa. Sitruuna/lime estää tummumista. Raaka punasipuli ja kapris sopivat hyvin sekaan smetanan/ranskankerman kanssa. Tai ihan silleen vaan paloina salaattiin mukaan. Minä kypsytän samoin itse, pussissa ompun kanssa. Avocadoja on eri lajeja, jotkut aina vihreitä, jotkut tummia, jopa mustia, ei välttämättä ollenkaan indikoi kypsyysastetta. Ohuemman pään pitää olla pehmeä kypsänä. Helposti myös liian kypsä ja "mustelmilla".

_________________
Kyllä mun kans toimeen tuloo, kunhan vaan on samaa miältä


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 28, 2006 0:38 
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 1:49
Viestit: 13496
Paikkakunta: Stadi
Se on tumma ja kun sen kuorii, niin siitä lähtee helposti isoina suikaleina se kuori. Mä kyllä inhoon sitä hommaa. Samoin kivi irtoo helposti.

_________________
“What is life ? It is the flash of a firefly in the night. It is the breath of a buffalo in the wintertime. It is the little shadow which runs across the grass and loses itself in the sunset.”
~ Crowfoot


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 28, 2006 8:49 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: Ti Touko 24, 2005 14:31
Viestit: 829
Paikkakunta: Espoo
Kiitos vastauksista!

Täytyy kokeilla sitä salaattiin vaikka. Tuo katkarapujen kanssa -ohje olisi muuten varmaan oivallinen, mutta inhoan katkarapuja... :-& Käyköhän sen maku yhteen minkään muun kanssa yhtä hyvin?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 28, 2006 9:00 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: Ke Tammi 18, 2006 10:56
Viestit: 359
Paikkakunta: Turku
Avocadon oma maku on niin mieto, että menee yhteen melkein minkä vaan kanssa. Esim. salaatteihin (vihersalaattiin, tonnikalasalaattiin jne.). Just äsken vetäisin aamupalaksi avocadon mössättynä partajugun kanssa (täytyy olla tosi kypsä avocado että mössääntyy hyvin) + liraus sitruunaista light-mehua sekaan. NNAAAMMMM! :D

_________________
"When I close my eyes, I am at the center of the sun. I cannot be hurt by anything this wicked world has done."
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 60 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Läsnäolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Elune ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com