karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 21:58:25

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 60 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 04:40:01 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21515
Paikkakunta: Keski-Suomi
Avocadosta tulee henkilökohtainen herkku, kun antaa sen rauhassa kypsyä pari päivää huoneen lämmössä. Osatohetkellähän se useimmiten on ainankin vähän raaka. Rippunen suolaa ja tiraus sitruunamehua ehkä alkuunsa, ja sitten jo oppikin rakastaman sitä pelkiltään. Niinhän hyville asiolle useimmiten käy. Minun avocadoni ei nykyisin kapaa edes suolaa, vaan maistuu parhaalta semmoisenaan.

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 09:15:10 
Minä maistoin avocadoa joskus vuosia sitten ensimmäisen kerran ja silloin en pitänyt sen mausta ollenkaan.
Nyt se on herkkuani. Tosi hyvää hapankorpun kanssa, päälle ripottelen pippuria, jossa on lime pepperiä, korianteria ja sitruunaruohoa. Nam! :D


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 11:27:01 
Poissa
etsijäkarppi
etsijäkarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-12 12:21:23
Viestit: 1841
Paikkakunta: Helsinki
Mä luulen, että ne avokadot, jotka ei kypsy muutamassa päivässä on poimittu ihan liian aikasin. Usein tulee itekin ostettuja sellasia yksilöitä ja roskiin ne kyllä menee :evil: Ei ne kypsy, vaan muuttuu jossain vaiheessa vaan huonoiksi. Kun ois vielä joku kikka millä oppis nää yksilöt erottamaan siellä kaupassa. Ite ostan aina hävikin takia vähintään yhden ylimääräisen :roll: Ja hyvin usein on pakko jättää ostamatta, kun monasti avokadot näyttää siltä, että ne on ollu siellä kaupassa jo pidempään.


Avokadot on herkkua. Sellaisenaan yleensä kuoresta lusikalla ilman mitään mausteita tai salaattiin. Mun lemppari on feta-avokado-salaatti: salaattia, kurkkua, ituja, reipaasti fetaa ja avokado-puoltoista. Sitruunamehua, mustaa pippuria, oliiviöljyä :P


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 12:43:29 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2004-05-21 23:03:55
Viestit: 5
Oman kokemukseni mukaan parhaan makuisia ovat ne mustakuoriset krokotiilinnahkaa pinnasta muistuttavat nyppyläiset. Vihreäkuorisista on paljon enemmän huonoja kokemuksia, ja jotenkin kypsyyskin on niistä krokotiilinnahoista helpompi todeta. Miedosta tuoksustakin voisi päätellä onko avokado kypsä, mutta harvemmin tosiaan kaupasta saa kantaa kuin raakoja, aivan kuten tomaateissa ym. Joskus olen onnessani ostanut avokadoja pienestä lähikaupasta, jossa ilmeisesti avokadojen menekki ei ole kovin suuri, 75% todennäköisyydellä löytää joukosta sopivan kypsiä - mutta on tarkistettava etteivät ole menneet jo yli.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 13:27:12 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-04-25 13:10:35
Viestit: 111
Paikkakunta: Helsinki
Jos viitsii syödä porkkanaa, niin raastettu porkkanaraastetta+valkosipulia vähän+suolaa/soijakastiketta vähän+tilkka etikkaa+avokado sössättynä on ihana lisukesalaatti, itse käytän rasvassa paistetun tofun kaverina. Nam.

_________________
punttaileva vegaanikarppi


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 14:12:51 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-10-30 13:35:39
Viestit: 423
Avocado on yksi parhaimmista ruoka-aineista! Sekä maultaan, käytettävyydeltään että ravintoarvoiltaan. Hinta vaan kirpaisee :roll:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 16:05:12 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-04-24 21:02:32
Viestit: 124
Sopii myös oikein hyvin salaattiin homejuuston kaveriksi. Mustapippuria ja oliiviöljyä mausteeksi. Tai sitten syön kuoresta suoraan herbamaren kanssa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 17:33:49 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2006-11-24 12:42:38
Viestit: 43
Ai ai, kypsä avokado on oikein hyvää halkaistuna, kivi poistettuna ja siitä vaan suoraan pikkulusikalla syöden!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 18:56:45 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
apua. säilyykö se halkaistu avokado? vai heitänkö roskiin kun en tänään voi syödä? vai miten säilön?

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 20:05:19 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2006-11-24 12:42:38
Viestit: 43
Mä pistäisin kelmun päälle ja jääkaappiin ja söisin seuraavana päivänä. Sitruuna estää tummumisen.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 20:18:45 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-10 23:46:55
Viestit: 283
Paikkakunta: Helsinki-niminen pikkukaupunki
Tein yks päivä jotain guacamolen tapaista, johon tuli avokadoa, tomaattia, sipulia, chilipalko, tiraus sitruunamehua, suolaa, pippuria. Avokado muussataan, sekaan hienonnettu tomaatti, sipuli ja chili. Maustetaan sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla (+sitruunapippurilla). Söin tätä lisukkeena mm. paistetun makkaran ja salaatin kanssa ja hyvältä maistui.
Teen aika usein myös avokado-tonnikala-katkarapu-majoneesimössön. Namia!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 20:36:52 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
joo. toisesta puolikkaasta tein mössön: tonnaria öljyssä, sitruunamehua ja -pippuria sekä smetanaa. jamia. sen peitin kelmulla ja syön aamulla. mutta mietin just sitä että se toinen puolikas?!
kiitos vastauksista. laitoin silloin heti sitruunamehua siihen ja pussiin... jätin pöydälle. vai jääkaappiin?

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 20:54:25 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-13 22:57:52
Viestit: 498
Paikkakunta: Turku
Jääkaappiin. Ja kivi joukkoon; estää tummenemista sekin.

_________________
"Ei oikeutta maassa saa ken itse sit' ei hanki" -Kramsu-


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 21:56:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-26 04:55:58
Viestit: 816
Paikkakunta: Helsinki
Anna kirjoitti:
Oman kokemukseni mukaan parhaan makuisia ovat ne mustakuoriset krokotiilinnahkaa pinnasta muistuttavat nyppyläiset. Vihreäkuorisista on paljon enemmän huonoja kokemuksia, ja jotenkin kypsyyskin on niistä krokotiilinnahoista helpompi todeta. Miedosta tuoksustakin voisi päätellä onko avokado kypsä, mutta harvemmin tosiaan kaupasta saa kantaa kuin raakoja, aivan kuten tomaateissa ym. Joskus olen onnessani ostanut avokadoja pienestä lähikaupasta, jossa ilmeisesti avokadojen menekki ei ole kovin suuri, 75% todennäköisyydellä löytää joukosta sopivan kypsiä - mutta on tarkistettava etteivät ole menneet jo yli.


Joo, Liiterissähän ne yleensä ovatkin niitä tummia ja röpelöisiä. Ja lisäksi niin isoja että hedelmän paino suhteessa kiven painoon on kohdallaan.

_________________
Vähät hiilarit, hyvät fiilarit!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-13 21:59:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-26 04:55:58
Viestit: 816
Paikkakunta: Helsinki
Se piti vielä sanoa, että jos on ostanut useamman avocadon (kuten minä yleensä), kannattaa laittaa jääkaappiin heti kun ovat kypsiä, ellei käytä kaikkia kerralla. Seuraavana päivänä on usein jo ylikypsä jos on huoneenlämmössä.

_________________
Vähät hiilarit, hyvät fiilarit!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-15 08:33:00 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-28 11:21:23
Viestit: 279
Paikkakunta: Espoo
Kotisiili kirjoitti:
Kiitos vastauksista!

Täytyy kokeilla sitä salaattiin vaikka. Tuo katkarapujen kanssa -ohje olisi muuten varmaan oivallinen, mutta inhoan katkarapuja... :-& Käyköhän sen maku yhteen minkään muun kanssa yhtä hyvin?


Mun ehdoton suosikki on avocado-pekoni-aurajuusto-manteli-salaatti, kastikkeena sitruuna-sinappi majoneesia... Mä oon suositellut sitä varmaan puolenkymmenessä eri ketjussa :oops:

_________________
Kuva





"Did you know that your heart primarily uses fat for energy?"-Life without bread


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-15 10:03:25 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
Snowqueen kirjoitti:
Kotisiili kirjoitti:
Kiitos vastauksista!

Täytyy kokeilla sitä salaattiin vaikka. Tuo katkarapujen kanssa -ohje olisi muuten varmaan oivallinen, mutta inhoan katkarapuja... :-& Käyköhän sen maku yhteen minkään muun kanssa yhtä hyvin?


Mun ehdoton suosikki on avocado-pekoni-aurajuusto-manteli-salaatti, kastikkeena sitruuna-sinappi majoneesia... Mä oon suositellut sitä varmaan puolenkymmenessä eri ketjussa :oops:


kuulosta namilta. mutta ööö... miten? ;) heh heh jotain että: pakoni paistetaan ja pilkotaan?, avokado pilkotaan, aura pilkotaan ja manteli lastuina vai rouheena! vai millainen? Mä TOSIAAN oon aivoton...

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-15 10:20:36 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21515
Paikkakunta: Keski-Suomi
dorinda kirjoitti:

Joo, Liiterissähän ne yleensä ovatkin niitä tummia ja röpelöisiä.


Heh-heh! Tuntui mukavalta tuo "Liiteri", en ole kyllä kuullut ennen kenenkään helsinkiläisen sanovan Lidliä Liiteriksi, savolaiset sukulaiset taas eivät taida koko puodille muuta nimeä tietääkään.

Avocadosta sen verran, että tänään mulla on eväänä eilen uunissa paistettu broilerin koipi (nahkoineen!), friteerattuja sipulirenkaita ja melkein musta avocado. Kohta pääsenkin herkuttelemaan!

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-15 10:27:21 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
ai niin vielä pukkaa kyssää avokadosta.
3 olen tähän mennessä ostanut: 2 mustaa ja yhden vihreän. Ja vasta jälkeen päin selvisi, että ei se musta pelkästään ole se KYPSÄ vaan se vihreäkin oli. Onneksi sentään avasin sen vihreän, vaikka ihmettelin että miksi sen väri ei muutu! :) Taas myönnän blondiuteni.

No, mitäs eroa on mustalla ja vihreällä, muuta kuin väri?

niin ja uskaltaako sellaista PIENTÄ vihreää ostaa; ku mun mielestä se näytti kaupassa ihan olemattomalta; että onko siinä ees sitä hedelmälihaa ollenkaan? vai ostanko taas sellaisen vähän isomman vihreän, kun se oli mun mielestä oikein onnistunut ostos. :)

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-05-15 15:07:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-05-08 23:15:56
Viestit: 1739
etanainen kirjoitti:
No, mitäs eroa on mustalla ja vihreällä, muuta kuin väri?


Ei kai niillä sen enempää ole eria kun punasella ja vihreällä omenalla. Eri lajiketta vaan. Tietty voi olla maussa jotain pientä eroa mutta en mä ainakaan ole huomannut mitään kamalan suurta. Ihan samalla halulla menee molemmat.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 60 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)