karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Mistä tunnistaa kypsän avocadon? Miten syötte sitä?
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=14906
Sivu 1/3

Julkaisija:  Kotisiili [ 2006-02-27 10:59:01 ]
Viestin otsikko:  Mistä tunnistaa kypsän avocadon? Miten syötte sitä?

Eli otsikossahan se jo tulikin: mistä tunnistaa kypsän avocadon?

Voiko avocadoa syödä aivan raakana? Jostain olen kuullut, että se vetäisi vatsan herkästi sekaisin? Vai oliko se niin, että raaka vetää?

Koitin haulla jo katsoa avocadovinkkejä, ja sain lähemmäs 200 osumaa... niistä en kuitenkaan apua kauhasti saanut, suurin osa vei ruokapäiväkirjoihin.

Kiitos taas!

Julkaisija:  Lemmu [ 2006-02-27 11:04:51 ]
Viestin otsikko: 

Väriltään enempi tumma kuin vaalea, pintaa painaessa joustava (usein avokadot myydään ihan liian kovina eli raakoina. Asiaa auttaa se, että jättää kotona päiväksi pariksi huoneenlämpöön kypsymään.) Ei kannata kuitenkaan ihan lutkua ostaa, ellei sitten halua mustana syödä (niinkuin ylikypsät banaanit.)

En tiedä, tuleeko raa´asta vatsanväänteitä, mulla ei ainakaan tule, mutta kypsänä avokado on moninverroin maukkaampaa!

Julkaisija:  Suzi [ 2006-02-27 11:06:15 ]
Viestin otsikko: 

Kypsä avocado on hieman pehmeä kun sitä painaa, varsinkin kapeammasta päästä. Raakana (=kovana) maistuu pahalle, lähinnä saippualle, en tiedä saako siitä mahanpuruja kun en ole raakana syönyt :shock: Jos kaupassa ei ole kuin raakoja ja kovia avokadoja, ne kypsyvät sopiviksi parissa päivässä pöydällä.
Itse käytän sitä lähinnä salaattiin, eli kypsää avokadoa mutta kypsentämättömänä :wink: Kerran tein siitä sosekeittoakin, joka oli ihan hyvää muttei mitenkään järisyttävän loistavaa. Kun soseuttaa avokadoa ja partajugua ja maustaa sitruunankuorella/mehulla (ja makeutusaineella), saa ihanan raikkaan karppijälkkärin tai "kakun"täytteen.

Julkaisija:  Lemmu [ 2006-02-27 11:09:08 ]
Viestin otsikko: 

Suzin kanssa yhtäaikaa asialla :)

Avokado on ihanaa ruisleivän päällä, päälle yrtti- tai aromisuolaa...
Syön myös sellaisenaan ja sitten siitä voi tehdä kivoja alkupaloja (avokado puoliksi ja koloon katkarapuja, sitruunaa, mausteita jne.) Salaateissa menee myös minulla ja tietysti cuacamolena. NAM! Avokado on hyväääää!!

Julkaisija:  SuSu79 [ 2006-02-27 11:21:54 ]
Viestin otsikko: 

Ite olen kerran ostanu avocadon.. kokemus oli mitä kamalin! Ilmeisestikkin tavara oli raaka, ei meinannu millään irrota kivestä ja maistu hirveälle, roskiin meni.

Julkaisija:  Milla Möhkäre [ 2006-02-27 11:27:20 ]
Viestin otsikko: 

Jaan kokemuksesi, vaikka raakuudesta en sitten tiedäkkään. En tiedä mikä sen sai maistumaan niin hirmuisen pahalta; se etten valmistanut sitä mitenkään, vaan popsin raakana vai sekö lienee syynä, että se on terveellistä. :wink:

Julkaisija:  Calvin [ 2006-02-27 11:39:01 ]
Viestin otsikko: 

Soosina kanantissin tai salaatin kanssa:


1 kypsä avokado
2 dl ranskankermaa
2 rkl öljyä
2 tl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria




Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella tai haarukalla, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita kastike tekeytymään kylmään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Julkaisija:  amstella [ 2006-02-27 12:37:50 ]
Viestin otsikko: 

Minä yksinkertaisesti laitan halkaistun avokadon päälle hieman sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria ja kiven tilalle kasan katkarapuja ja lusikoin vaan menemään. Aivan ihana herkku/välipala =P~ Kypsyyden tuntee tosiaan pehmeydestä, mitä löllömmältä tuntuu sen parempi.

Julkaisija:  hellu [ 2006-02-27 15:52:31 ]
Viestin otsikko: 

Minä muussaan VARMASTI kypsän ja pehmeän avokadon haarukalla. Päälle suolaa, mustaa pippuria ja oliiviöljyä ja mussutan.

Raaka avokado maistuu kamalalle! älkää erehtykö sitä syömään. Ainakaan ensikokemuksena. Ei varmasti houkuta uudelleen kokeilemaan.
Kuoren pitää antaa periksi painaessa. Kaupassa yleensä aina ovat raakoja. Kotona kypsytys onnistuu mainiosti.

Julkaisija:  vpks [ 2006-02-27 19:09:44 ]
Viestin otsikko: 

Hei: Minä ostan aina avokadon raakana. Se on helppo kypsyttää kotona. Avokado/avokadot muovipussiin ja samaan pussiin omena tai mielummin päärynä ja pussi kiinni. Päärynästä irtoavat kaasut kypsyttävät avokadon parissa päivässä. Tällälailla ei tarvitse ostaa mustia eikä juuri kokeillakaan kypsyyttä. Ja huom. avokado ei kestä yhtään kylmää. Jos se saa kylmää alkaa hedelmäliha mustua kiven ympärilta.

Kun avokado on kypsä voi syödä myös päärynän; prosessi ei vaikuta sen makuun.

Avokadon päälle sitten esim. katkarapuja ja majoneesia tai sienisalaattia tms.

nam nam

Julkaisija:  iida [ 2006-02-27 19:12:42 ]
Viestin otsikko: 

Prisman täti opasti näin, että avokado on silloin hyvä, kun se on ylhäältä (se kapea pää :D ) pehmeä ja alhaalta kova

Julkaisija:  Expat [ 2006-02-27 23:09:16 ]
Viestin otsikko: 

Käytän paljon avocadoa alkuruokana esim. katkarapujen kanssa. Sitruuna/lime estää tummumista. Raaka punasipuli ja kapris sopivat hyvin sekaan smetanan/ranskankerman kanssa. Tai ihan silleen vaan paloina salaattiin mukaan. Minä kypsytän samoin itse, pussissa ompun kanssa. Avocadoja on eri lajeja, jotkut aina vihreitä, jotkut tummia, jopa mustia, ei välttämättä ollenkaan indikoi kypsyysastetta. Ohuemman pään pitää olla pehmeä kypsänä. Helposti myös liian kypsä ja "mustelmilla".

Julkaisija:  rantaiso [ 2006-02-27 23:38:01 ]
Viestin otsikko: 

Se on tumma ja kun sen kuorii, niin siitä lähtee helposti isoina suikaleina se kuori. Mä kyllä inhoon sitä hommaa. Samoin kivi irtoo helposti.

Julkaisija:  Kotisiili [ 2006-02-28 07:49:38 ]
Viestin otsikko: 

Kiitos vastauksista!

Täytyy kokeilla sitä salaattiin vaikka. Tuo katkarapujen kanssa -ohje olisi muuten varmaan oivallinen, mutta inhoan katkarapuja... :-& Käyköhän sen maku yhteen minkään muun kanssa yhtä hyvin?

Julkaisija:  Rubens [ 2006-02-28 08:00:34 ]
Viestin otsikko: 

Avocadon oma maku on niin mieto, että menee yhteen melkein minkä vaan kanssa. Esim. salaatteihin (vihersalaattiin, tonnikalasalaattiin jne.). Just äsken vetäisin aamupalaksi avocadon mössättynä partajugun kanssa (täytyy olla tosi kypsä avocado että mössääntyy hyvin) + liraus sitruunaista light-mehua sekaan. NNAAAMMMM! :D

Julkaisija:  leenam [ 2006-02-28 12:45:58 ]
Viestin otsikko: 

Eihän avocadoa kuorita vaan se halkaistaan leikkaamalla pituussuunnassa siemenen ympäri ja nostamalla puliskot irti toisistaan. Jos siemen on tiukassa, se irtoaa kun kalauttaa siihen ison veitsen kiinni ja kiertää. Sitten pienellä veitsellä ruudutetaan hedelmäliha kuorta rikkomatta ja kaivetaan palat irti kuutioina ruokalusikalla.

Minusta on hyvää kun täyttää kolon mätitahnalla ja syö teelusikalla kuoresta suoraan. Muuten panen avocadoa salaattiin.

Julkaisija:  Tomppeli [ 2006-02-28 13:05:19 ]
Viestin otsikko: 

Kotisiili kirjoitti:
Tuo katkarapujen kanssa -ohje olisi muuten varmaan oivallinen, mutta inhoan katkarapuja... :-& Käyköhän sen maku yhteen minkään muun kanssa yhtä hyvin?


Käviskö kylmäsavulohi? Ranskankermaan tai kermaviiliin sekoitettuna? Sitruunamehua ja/tai tilliä sekaan? Mustapippuria rouheena?

Kypsyyskeskusteluun "merkillinen" huomio: ostin puolitoista viikkoa sitten Lidlistä kovakuorisia kirkkaanvihreitä avokadoja. Yllätys oli melkoinen, kun sisus oli juuri parhaassa mahdollisessa kypsyydessä, ja oli hieman "irti" kovasta kuoresta. Ehkäpä parhaita avokadoja mitä olen syönyt.

Käyttökeskusteluun kommenttina: avokado halki, veitsi kiveen poks ja pois, ja teelusikalla kaavitaan syötävät pois. Näitä paloja tulee laitettua salaattiin harva se päivä kaikkien vihannesten ja fetojen tms sekaan.

Julkaisija:  rantaiso [ 2006-03-03 16:42:15 ]
Viestin otsikko: 

Täällähän oppii uutta! Hyvä foorumi. Nyt meinaan useammin ottaa avocadon ruokavaliooni. Tehdäänkö guacamole muuten avocadosta? Tietääkö kukaan reseptiä ja paljonko hiilareita?

Julkaisija:  tarlee [ 2006-03-03 16:50:07 ]
Viestin otsikko: 

Meksikossa joskus reissulla opin, että avocado on juuri sopiva silloin, kun hedelmän ottaa pituussuuntaan peukalon ja etusormen väliin ja hellästi puristaen se antaa hieman periksi. Ymmärtäähköhän kukaan tätä selitystä :oops:

Itse nautin avocadoa usein esim aamiaisen leikkelelautasella eli juustoja, kinkkua, metukkaa yms. ja vihreänä lisukkeen avocadoa paloina, ihanaa :D

Cuacamole tehdään avocadosta, mutta ohjetta mulla ei juuri nyt ole. Eiköhän netistä löydy googeloimalla.

Julkaisija:  yupik [ 2006-03-03 21:44:15 ]
Viestin otsikko: 

Yleensä kuutioina salaatissa kurkku-, paprika-, sipuli- ja tomaattikuutioiden kera. Vähän limettimehua päälle ja avot,
nopea ja helppo lisuke :)

Yritän edelleenkin löytää hyvän avokadokeittoreseptin, joten jos
jolla on hyvää, tänne vaan :D

-yupik

Sivu 1/3 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/