karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Kerma
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=112054
Sivu 1/1

Julkaisija:  vanha karppu [ 2022-01-16 06:55:40 ]
Viestin otsikko:  Kerma

Onnistuin vihdoin löytämään "oikean makuista" kermaa. Sellainen on ollut hakusessa jo useamman vuoden ajan eli siitä lähtien, kun homogenoitu lisäaineeton kerma poistui kauppojen valikoimista. Siirryin silloin homogenoimattomaan luomukermaan, joka on maistunut mielestäni aivan liian laihalta. Nyt selvisi syykin sille.

Homogenoimaton kerma alkaa maistua vähärasvaiselta ilmeisesti sen vuoksi, että sen rasvapisarat alkavat takertumaan toisiinsa melko nopeasti, jolloin sen koostumus vetistyy. (Siitä tulee ikäänkuin maitoa, jossa ui suuria rasvapisaroita.)

Nyt sain poikkeuksellisesti vasta edellispäivänä purkitettua kermaa ja se maistui ihan normaalitäyteläiseltä arvatenkin sen vuoksi, ettei rasva ollut ehtinyt vielä pisaroitumaan. Huomasin, että Arla oli merkinnyt parasta ennen päiväyksen sellaiseksi, että homogenoimaton kerma olisi "parasta" vielä 11 päivää purkituspäivän jälkeen. Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa!

Aivan tolkutonta kuluttajan harhauttamista. Ei kai kukaan ole tosissaan sitä mieltä, että rakenteeltaan täysmaitoa muistuttavaa 11 päivää vanhentunutta kermaa voidaan myydä priimana eli tuoreena?

Julkaisija:  els [ 2022-01-16 09:46:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Kerma

Eikös se parasta ennen liity terveysnäkökulmiin?
Tuttu aikoinaan sanoi, että maito vaan maistuu erilaiselta eri ikäisenä. Tai maistui aikoinaan.
... mutta silloin syötiinkin niin maito kuin kermat hapatettuina, koska säilyivät niin paremmin.

Meillä kermaa kuluu tuoreena oikeastaan vain meikäläisen kahviin, mutta smetanaksi sitä happanee kotosalla nyt ainakin puolitoista litraa viikossa. Ja kun tuolloin tällöin, ehkä pari kertaa vuodessa, siemen muuttuu niin että tulos on pahanmakuinen, pakastan kyseisen satsin pikkuannoksissa ruoanlaittoon ja alan tuoreella smetanapurkilla.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/