karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 22:04:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Kerma
ViestiLähetetty: 2022-01-16 06:55:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Onnistuin vihdoin löytämään "oikean makuista" kermaa. Sellainen on ollut hakusessa jo useamman vuoden ajan eli siitä lähtien, kun homogenoitu lisäaineeton kerma poistui kauppojen valikoimista. Siirryin silloin homogenoimattomaan luomukermaan, joka on maistunut mielestäni aivan liian laihalta. Nyt selvisi syykin sille.

Homogenoimaton kerma alkaa maistua vähärasvaiselta ilmeisesti sen vuoksi, että sen rasvapisarat alkavat takertumaan toisiinsa melko nopeasti, jolloin sen koostumus vetistyy. (Siitä tulee ikäänkuin maitoa, jossa ui suuria rasvapisaroita.)

Nyt sain poikkeuksellisesti vasta edellispäivänä purkitettua kermaa ja se maistui ihan normaalitäyteläiseltä arvatenkin sen vuoksi, ettei rasva ollut ehtinyt vielä pisaroitumaan. Huomasin, että Arla oli merkinnyt parasta ennen päiväyksen sellaiseksi, että homogenoimaton kerma olisi "parasta" vielä 11 päivää purkituspäivän jälkeen. Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa!

Aivan tolkutonta kuluttajan harhauttamista. Ei kai kukaan ole tosissaan sitä mieltä, että rakenteeltaan täysmaitoa muistuttavaa 11 päivää vanhentunutta kermaa voidaan myydä priimana eli tuoreena?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kerma
ViestiLähetetty: 2022-01-16 09:46:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Eikös se parasta ennen liity terveysnäkökulmiin?
Tuttu aikoinaan sanoi, että maito vaan maistuu erilaiselta eri ikäisenä. Tai maistui aikoinaan.
... mutta silloin syötiinkin niin maito kuin kermat hapatettuina, koska säilyivät niin paremmin.

Meillä kermaa kuluu tuoreena oikeastaan vain meikäläisen kahviin, mutta smetanaksi sitä happanee kotosalla nyt ainakin puolitoista litraa viikossa. Ja kun tuolloin tällöin, ehkä pari kertaa vuodessa, siemen muuttuu niin että tulos on pahanmakuinen, pakastan kyseisen satsin pikkuannoksissa ruoanlaittoon ja alan tuoreella smetanapurkilla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)