Kiitokset perusteellisestä selvityksestä!
Asia kiinnostaa, koska kolmen eri tutkitun rasvan välillä ei ollut muuten hirmuisia eroja nähtävissä, mutta kyseinen kuva pisti silmään, koska kaikkien kolmen rasvatyypin tulokset poikkesivat niin huomattavasti toisistaan. Jostain syystä ko. tulosta ei mielestäni käsitelty millään lailla raportin tekstiosassa.
Ja kyseinen tutkimus kiinnostaa minua erityisesti siksi, että yksi koerasvoista oli naudanrasva. Keitin pari päivää sitten naudankielen, ja keitinveden pinnalle jäi runsaasti talia, jonka otin talteen ja käytin ruuanlaitossa. Se oli yllättävän herkullista ja vaikuttaa siltä, että tulen naudanrasvasta paljon nopeammin kylläiseksi kuin muista rasvoista. En ole kuitenkaan ihan varma, mistä tässä on kyse, koska viime päivinä on vatsaani muodostunut myös aika helposti ylikylläisyyden eli ähkyn tunne. Eli voi olla toki esim. siitä kyse, ettei ruoansulatukseni osaa oikein käsitellä naudanrasvaa. (Kermakin tuotti aluksi todella pitkään kestävän kylläisyyden tunteen, kunnes suolistoni tottui isompiin maitorasva-annoksiin.)
Ko. tutkimuksessa ei saatu lainkaan eroja kylläisyyden kokemisessa, mutta otos oli tosi pieni.
Ympäristösyistä vaihtaisin kyllä ihan mieluusti naudanrasvaan ja se olisi jopa halpa vaihtoehto...