karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-06-26 21:22:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-02-23 17:26:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-13 12:47:45
Viestit: 828
Paikkakunta: E-Suomi
Moikka!

Liekö jonnekin hävinnyt mun wanhat päiväkirjat, en tiiä mitä täällä on tapahtunut sitten 10-11 v. mutta foorumi on sentäs pystyssä vielä. Eli lähdempä puhtaalta pöydältä tähän touhuun taasen.
Muistissa on paljon toki, miten söin jne. seurasin kalorilaskurillakin makroja alkuun päästäkseni.
Nyt on täällä sellainen vonkale odottamassa pääsyä kesäkuntoon. :lol:
Vielä kerkii. 8)
Painoa ollut viimeks about 100 kg joulukuussa tai joskus, kun yritin sulamon avulla ruokailutapojani muuttaa. Mutta ehkä kuukauden jaksoin sitäkin hommaa.
Painossa ei niinkään näkynyt mutta vaatteet löyseni jokseenkin.
Nyt kuitenkin on laitettava syitä muutoksen tarpeeseen vino pino.
Salilla käynti jäi mm. lonkkakivun vuoksi (joka tarkentui lonkan valuviaksi joka alkoi vaivaamaan vähän yli vuosi sitten). Häpesin myös kun paino oli alkanut nousta enkä varsinkaan sekasaleilla kehdannut käydä enää. Liittyminen naisten salille ei kuitenkaan asiaa korjannut. Olin jo liian väsynyt kuntoillakseni ja maksoin turhaan kallista maksua kuukausittain. Lopulta päätin irtisanoutua salilta.
Tilannetta ei auttanut tietenkään jatkuva painon nousu.
Inspiroiduin nyt uudestaan, kun katsoin Katariina Sourin haastatteluvideolla Antti Heikkilän kanssa.
Vaikkei meillä niinkään ole samoja sairauksia hänen kanssaan, niin aloin muistella, miten jaksoin vhh:lla itse aikoinaan.
Kyllä, se paino laski. Mieliala oli virkeämpi ja jaksoin paremmin. Unenlaadusta puhumattakaan. :smt007
Tietty muutamat asiat mietityttää karppauksessa, mutta katsotaan nyt, josko saisin kuitenkin niitä hyviä muutoksia.

Nyt pitää lähteä hankkimaan aineksia kuitenkin noihin ruokiin, joita aion sitten syödä. Vielä löytyy perunaa, ruisleipääkin...
Mutta ehdottomasti nyt se sokeri kuitenkin ennen kaikkea jääköön pois. Harmittaisi toki sanoa jäähyväisiä lopullisesti kaikelle hiilarille josta tykkään, mutta käännetään katse nyt siihen suuntaan, mikä tuntuu itselle parhaalta ja hyvältä. Siinä valossa lie näyttäisi paremmalta. Turvotukset pois kehosta tietty ensiksi. Ehken nyt tarvinne sitä leipää.
Mietityttää myös kilpparin vajiksen kannalta, ettei jatkuvasti toki voi olla ketoosissa tästä eteenpäin mutta se ketoosi avittaisi alkuun.
Rajoitan hiilareita, etten ihan hiilarittomaksi jatkossa voi ruveta.
Ketoosissa fiilis on kyllä silti vertaansa vailla. :)
Viisaasti vaan eteenpäin.

_________________
<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://swlf.lilyslim.com/wyh7p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Weight loss tickers" /></a>
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-23 18:09:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40482
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Hei ja tervetuloa takaisin.
Karppihaulla löytyivät pikaisesti ainakin nämä ketjut:
2008: viewtopic.php?f=11&t=35553
2013: viewtopic.php?f=11&t=65611

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-26 11:25:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-13 12:47:45
Viestit: 828
Paikkakunta: E-Suomi
Kiitos kun vaivauduit etsimään! :D Tosi jännä lukea miten on tän jutun aloittanut. Tosiaan 20 kg tiputin tuolloin ja sit alkoi hidastua, en päässyt maaliin asti tuolloin.
Nyt tänään virallisesti aloitin, mutta en tietenkään hypännyt heti vaa'alle saati napannut mittoja. Ehtii sitä huomennakin...
Luin aamun alkajaisiksi näin iltavuoropäivänä Heikkilän Antin Hyvän olon keittokirjaa.
Tosi rohkaisevaa oli! Meitä on moneksi, toiset on hiilaripolttoisia, tiedän sen. Mä en oo.
Mä lihon varmaan jo jos näen roskaruokakuvia..

Koska ruokavalio ei ole vain syömistä, käytän myös psykologisia metodeja ja otan tavoitteita itselleni tähän ruokapäiväkirjaan. Eikä kyseessä ole nyt painotavoite pääasiallisesti vaan elämänmuutos. En ole siis millään väliaikaisella dieetillä ja palaa myöhemmin samoihin tapoihin takaisin.
Homma lähti siitä, kun eräänä aamuna tuli mieleeni, että kyllä se sokeri on jätettävä nyt pois ja sitten kaikki muukin huono hiilari, oli jatkoajatus tähän. Tiedän, että oon pullahiiri ja hiilariherkkä. Oon sokeriaddikti. Eräs sokerittoman dieetin perustaja on elänyt kai loppuelämänsä sokeritta.
Mikä se sokeri on, jota Heikkiläkin vastustaa mutta ruokateollisuus mainostaa ja tyrkyttää? Myrkkyä. Aiheuttaa hiljaista tulehdusta elimistössä.

Kun karppauksen osaltani lopetin joskus v.2009-2010 niin lihoin tottakai uudelleen. Siinä sitten kävin Xtravaganzan ja lopulta Cambridgen ENE-dieetin, menin minimikaloreilla. 600 kcal päivässä 1,5 kk ja olin ketoosissa tottakai. Tulokset olivat kovia tottakai, laihduin nopeassa ajassa 27 kg. Mutta sitten tuli stoppi, vatsa ei kestänyt pirtelöitä ja maksa-arvoista huolestuivat lähinnä lääkärit.
Määräsivät pirtelöt lopetettaviksi ja samantien koheni vatsakipu. Cambridge-valmentajani lemppasi mut kylmästi omilleen.
Tosiaan kuumeilin iltaisin ja vatsa lopulta alkoi poltella. Menin päivystykseen. Tutkivat verikokein ja vatsan UÄ:llä. Mitään erikoista ei löytynyt mutta pirtelöt määräsi lopettamaan. Aloin heti toipua kun ne jätin.
Vatsan poltto oli kova ja oksensin vielä sinä päivänä. Päivä päivältä olo parani loppuviikkoa kohti.
Sain pidettyä painon jonkin aikaa alhaalla, mutta syöminen oli hukassa. Kroppa alkoi keräämään painoa kuitenkin takaisn. Treenasin kovaa salilla ja olin hyvässä kunnossa.
Lopulta kuitenkin ällötti ja inhotti yhäti kasvavat vatsamakkarat ja hävetti mennä salillekin jo. Tunsin olevani epäonnistumassa. Lopulta salitreenit jäi. Lonkka alkoi olla kipeä.
Lonkkakipu äityi niin pahaksi viime vuoden alussa että saikkua tuli, lonkka kuvattiin ja todettiin epämuodostuma. Siitä lähtien ei ole juuri montaa kivutonta päivää ollut.
Kun lopulta pääsin fysiatrille, hän kysyi haluanko mennä ravitsemusterapeutille joka auttaisi ruokavalioasioissa, koska painoa oli pudotettava. Yhä oon tällä tiellä, ravitsemusterapeutit hokevat samaa mantraa kuin tiede. He kehottavat jatkamaan samaa mitä olenkin tehnyt. Ehkä tietty vähemmän syömään. Sitä samaa mantraa kuin lääkärit ja yleislääketiede suosii. Einekset jees, hiilarit hyviä, vähän rasvaa ja tietty margariinia. He kumosivat kaiken muun oppimani.
Mutta nyt ruokapäikkyyn äkkiä, aika ei ritä enempään tarinointiin.

Aloitin siis munakkaalla ja tomaattilla. Rasvaa olis voinut olla lie enemmän, mutta söin jonkun verran cashew-pähkinöitä. Olisin voinut tehdä luotikahvinkin. Siihen olis ollut kookosöljyä ja voita sopivasti, mutta tykkään pelkästä mustasta kahvista pääasiassa. Munakkaan siis paistoin ihan voissa.

els kirjoitti:
Hei ja tervetuloa takaisin.
Karppihaulla löytyivät pikaisesti ainakin nämä ketjut:
2008: https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=35553
2013: https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=65611

_________________
<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://swlf.lilyslim.com/wyh7p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Weight loss tickers" /></a>
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-26 11:52:57 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62994
Toivottavasti nyt onnistuu ja silleen miellyttävästi, että jaksaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-28 21:44:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-13 12:47:45
Viestit: 828
Paikkakunta: E-Suomi
Greda Carpo kirjoitti:
Toivottavasti nyt onnistuu ja silleen miellyttävästi, että jaksaa.


Toivotaan! :D

En ole jaksanut koneelle raahautua, on ollut tiiviisti töitä. Nyt kun 1 vapaa alkoi ja olin viimein aamussa, jaksoin taas.
Nyt huomaa jo että hiilarivarastot alkavat olla tyhjinä. Kyykistellessä on helposti reidet hapoilla.
Tulee mieleen kun joskus yritin mahdotonta, 1000 kcal dieetillä salilla. Jäi treenit niilä kaloreilla vähiin. Ei riittänyt energia.
Ja palelsi hitokseen sen jälkeen! :shock: Jäi vähiin sellainen dieettikin koska treenasin.
Itseasiassa mun paluun vhh:lle käynnisti kun Katariina Souri haastatteli Antti Heikkilää, Noitarovio -ohjelmassaan.
En juuri hetkeäkään epäröinyt lähteä taas tähän "karppaukseen". Muistan hyvin, miten saan sokerinhimoni ja addiktioni kuriin. Ketoosi ja sokerin välttäminen, mutta kokonainen ruokaremontti samoin.

Mä en nyt oo mitenkään makroja laskenut, vaan määriä enemmänkin. Kun hiilareita ei ole paljon (kasvikset vain lähteenä ja vähän mustikkaakin joo partajogurtin kanssa.)
Koettanut oon juodakin tarpeeksi. Ei ole heikkoa tehnyt jättää herkut väliin työpaikalla. Halua olisi toisaalta ollut, mutta vältin kiusaukset.

Söin tässä tänään munakkaan kera juustoraasteen ja kermalorauksen. Kahvia ja tomaattia. klo 6.20.
Kahvitauolla partajogurttia kermalorauksella ja n. kourallinen mustikka-vadelmamarjasekoitusta. Klo 9.00
Nälkä yllätti jo parin tunnin kohdalla, kestin kuitenkin lounaaseen asti. Salaattibaarin salaattisekoitus: kurkkua, salaattia, mozzarellapalloja, muna, paprikaa ja loraus oliiviöljyä n. klo 11.30.
Kotiin palattuani käytin koiran lenkillä ja raahauduin kotiin. Jalkoja jo huomattavasti hapotti.
Söin loput salaatista vielä ja otin päikkärit.
Tuli taas nälkä ja tein illallisen luomujauheliha 12% johon lisäsin rasvalisäksi pekonisiivuja ja kuullotin sipulisilppua reilussa voinokareessa siihen myös. paprikajauhetta, suolaa, pippurisekoitusjauhetta.
Kohtalaisen makuista tuli, ei niin suolaista pekonista huolimatta.
Ei ollut muita vihanneksia joten oli tyydyttävä kesäkurpitsaan jota rasvassa kevyesti paistoin, tomaattiin ja kurkkuun ja mozzarellapallonkin söin nälissäni.
Kohtalainen nälän menetys.

Kun en ottanut aloituspainoa, vaan vasta toisena päivänä, niin ei niissä mitään merkittävää, tiedänpähän mistä lähden.
Nyt kolmas päivä menossa ja huomaa, että hiilarivarastot ovat lähes tyhjät. Jalat hapottaa herkemmin ja ramasee.
Tosin työputket ovat myös väsyttäneet. Oon kaivannut omaa rauhaani ja sain sen tänäiltana lopulta.

Täytyy mainita, että liekö Burana 800 mg jeesinyt kun lonkkakipu hellitti, se oli yhtä jäytävä kuin paha hammassärky. Selvisin ilman saikkua. Polvikin siinä ohessa kiukutteli. Turhaan mä nyt huomenna lekurille lähden. :roll:
Odotellessa sitä, että paino on -20 kg...ja edelleen -30 kg...helpottais kipua varmasti.
Ravitsemusterapeutilla turhaan kävin, sinne fysiatri mut lähetti kun suostuin. Se on ihan HV koko juttu. Just tätä samaa höpinää tieteeseen perustuen hiilareista ja vakuuttelua että tieteelliset tutkimukset todistaa sitä ja tätä.
Totuus on se, että mä oon aika hiilariherkkä kyllä, mä en hallitse sokerin himoanikaan.
Monenlaista valmennusta oon käynyt läpi, maksanut satasiakin, todetakseni että vhh on sittenkin se oikea varmaankin. Toivotaan näin.
Luen nyt Antti Heikkilän kirjoja ja tarkoitus on saada ne läpi kahlattua ennen palautuspäivää.
Enpä ollut yli uvoteen kirjastossa käynytkään!
Nyt on mahdotonta tilata hänen kirjojaan omaksi, toivottavasti on vain tilapäistä.

_________________
<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://swlf.lilyslim.com/wyh7p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Weight loss tickers" /></a>
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-28 21:55:45 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62994
Hyviä suunnitelmia sinulla ja hyvä kun lonkkakivut hellittivät.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-01 11:57:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-13 12:47:45
Viestit: 828
Paikkakunta: E-Suomi
Kiitos, Greda :).
Homma jatkuu. Ei ole vielä tullut mitään sellaista erityistä "hyvää oloa" mielialaan asti, mutta vielä kerkee. Muistan kuinka aiemmin onnistuin siinäkin. Mutta uskon että hyvä tulee.
Tällä hetkellä oon aika uupunut työstä johtuen, edes 2 päivän vapaat tunnu missään, tänään 1 vapaa ja koko ajan stressaan silti töistä, on fiilis että tänäänkin olis töihin meno.
Ei muuta ku huoltomies kävi katsomassa heti klo 9 maissa keittiön tiskialtaan josta tukos olikin lähtenyt kera kodin putkimiehen liukenemaan jo eilen.
Lääkäriin meno olis seuraava homma.
Paljastettakoon sekin nyt, että paino on tullut alaspäin. Toissapäivänä se oli 103 kg, eilen 103,3 kg ja tänään jotain 102 kg.
Aiheuttaa sekin tyytyväisyyttä jo ja pientä hymyä. :)

Ajattelin kyllä palata salille jossain kohtaa, kun jaksan itse. Työni on kohtalaisen raskasta hoitotyötä, koko työvuoro täynnä hommaa. Osasto jolla työskentelen, ei ole kuitenkaan se raskain mahdollinen.
Mutta vaatii se silti fyysistä kuntoa, että kumartelet välillä lattian rajassakin.
Fysiatri sanoi noin vuosi sitten että laihduttaminen olisi lonkkani kannalta paras apu, ehkä kipu ei vaivaisi niin. Mullahan tuo mokoma aiheuttaa lähes jatkuvan bursiitin epämuodostuma siellä.
Joten kipulääkettä joutuu käyttää nykyään päivittäinkin. Sen takia nyt oonkin menossa lääkäriin tänään. Tokkopa se muuta tarjoaa kuin lisää lääkettä vaan.
Mullahan on e-reseptit uusittu vastikään kyllä että voin hakea niitä. Lähinnä Panacod ja Burana 800 mg auttavat niin ettei oo kipua.
Nyt päätin että kun kunto on muutenkin heikonlainen, on tehtävä ruokavaliomuutoskin, niin jaksan laihempana alkaa kuntoilemaan enemmän.
Epäilen kuitenkin etten saa puntteja pienillä hiilareilla nousemaan?

Tavoite on tietenkin löytää se oma hiilareiden sietoraja tulevaisuudessa, kuten Heikkiläkin puhui. Kunhan nyt saan laihdutettua, on ruvettava tositoimiin.

Aamiainen ei ollut tänään hullumpi. Pekonisuikaleita ruskistettuna/kypsytettynä pannulla, munakokkelia pannulla kera kerman ja juustoraasteen. Todella oli namia!
Tomaatti kylkeen. Kahvi mustana, koska en tykkää siitä milään lisukkeilla. Ehkä silti joku päivä herkuttelen luotikahvilla. ;)
Tää aamiainen oli mehevä ja maistuva. Ei maistunut pahvilta laisinkaan.
Kasvisten määrä sais olla suurempikin kyllä...

_________________
<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://swlf.lilyslim.com/wyh7p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Weight loss tickers" /></a>
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-01 12:02:39 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62994
Lainaa:
Ei muuta ku huoltomies kävi katsomassa heti klo 9 maissa keittiön tiskialtaan josta tukos olikin lähtenyt kera kodin putkimiehen liukenemaan jo eilen.


Osta tulisuudelma eli karhunkoura. https://www.google.com/search?biw=1600& ... bXaBjb8emM: Et tarvitse myrkkyjä. :D Eikä maksa paljoa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-01 15:18:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-13 12:47:45
Viestit: 828
Paikkakunta: E-Suomi
Greda Carpo kirjoitti:
Lainaa:
Ei muuta ku huoltomies kävi katsomassa heti klo 9 maissa keittiön tiskialtaan josta tukos olikin lähtenyt kera kodin putkimiehen liukenemaan jo eilen.


Osta tulisuudelma eli karhunkoura. https://www.google.com/search?biw=1600& ... bXaBjb8emM: Et tarvitse myrkkyjä. :D Eikä maksa paljoa.


Kiitti vinkistä, kerran kokeilin, kun oli tosissaan tukossa. Ei apua. Mulla kato yhdistyy 2 allasta samaan putkeen, jos on tosissaan tukossa, vesi menee tuon ansiosta toiseen altaaseen jos pumppaan. Tällä kertaa riitti myrkky oikean puolimmaiseen, sulatti aika hyvin ilman eri konsteja. Kerran kun avattiin tuolla tehokkaammalla pumpulla mun piti tiivistää vasemman altaan vedenpoistokohta ja se "varaventtiili" niin parilla kolmella kerralla aukesi. Suositteli nyt huoltomies kerran kuussa laittaa tuota viemäriin/putkiin niin pysyy avoimina.

_________________
<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://swlf.lilyslim.com/wyh7p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Weight loss tickers" /></a>
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-01 16:46:19 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 62994
Se toinen puoli pitääkin hyvin tilkitä. :mrgreen: Etikka-soodayhdistelmiä on netin nikseissä, mutten muista käyttöohjetta. Itse olen siksi nuokin opetellut, että kun yleensä vesikalusteet on taloyhtiön vastuulla, niin tukokset itseaiheutettuna joutuu maksamaan ite.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-02 15:28:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-13 12:47:45
Viestit: 828
Paikkakunta: E-Suomi
Viides päivä aluillaan.
Nukuin ääripitkään. Jännäsin, onkohan mun sairauspoissaolot todella huomioitu, kukaan ei soitellut joten homma siis jees. Kun ilmoitin nyt väärälle bossille, kyllä se tieto näkyy kulkeneen.
Kipu on jopa taas pahemman tuntuinen nyt. Herätessä sitä ei tuntunut, mutta heti hetken oltuani ylhäällä ja istumassa, se alkoi muistuttaan itsestään.
Paino on sama kuin eilenkin.

Pekonisuikaleet paistettu jälleen, nams, ja mun oma munakokkelini juustoraasteella ja kermalla. Musta kahvi joka ehti jäähtyä.

Kesislasagnea oon aloittelemassa pikapuoliin tekemään. Osittain muistan ulkoakin mutta piti printata ohjekin silti.

_________________
<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://swlf.lilyslim.com/wyh7p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Weight loss tickers" /></a>
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)