We would worry less about what others think of us if we realized how seldom they do. (minulle tuntematon jenkkisuuruus)
Lauantai:
Aamiaisella voimakahvia ja kokeeksi ostettua Kuusamon maalaisjuustolan homogenoimatonta luonnonjugurttia kera lakkojen ... ja kuohukerman, kun 4.2 prosenttinen tuote maistui sen verran happamalta yksinään. Ei pahaa, muttei tule ostettua toista ämpäriä; ja tulipa taas todistettua miten jogurtti tarvitsee reilusti rasvaa (tai sen korvikkeeksi sokeria) ennen kuin siitä tykkään. Lisäksi vielä kourallinen ituja ja kukkakaalinnuppu.
Lounas tai itse asiassa koko loppupäivän juhlat tutuilla: ensin myöhäinen grillilounas: puolitoista marinoituna grillattua pihviä (toinen nautaa, toinen kassleria), kastikkeena aura-ryskidippiä ja voita. Lautasella myös kukkakaalia, pari palollista herneitä, puolitoista perunaa, vihersalaattia, kaikki samoilla dipillä ja voilla tuunattuina.
Ai niin, ja kauhallinen kanttarellimuhennosta, jonka aineet asialliset: kanttarelleja, voita, pippuria ja kermaa. Juomana jokunen lasi kuoharia, kahvin kanssa tilkkanen hyvää espanjalaist Jeresin brandyä, ja illempana juuston, kinkun, ja kukkakaalin (kera voin ja dipin, mitä niitä muuttamaan) myös pikkuinen mansikka-gt ja vielä vähän kuohuviiniä. Ja alkuillasta vielä hauska pokekävely uudessa maisemassa, jossa ensin tuntui kuin olisimme ainoita illassa liikkuvia... kunnes löysimme mystisen koiran Raidiin, jossa oli varmaan viisikymmentä muuta metsästäjä-keräilijää. Pokemonit liikuttelevat muitakin kuin meikäläistä ja kahta nuorta seuralaistani : )
Sunnuntai:
Aamiainen: voimakahvia ja hiukan paranneltu eilinen jogurttikombo: Kuusamon jugurttia 50/60 sekoitettuna kermavaahtoon, mausteena lakkaa ja eilen poimittuja karviaisia. Pala juustoleipää, kourallinen ituja, pala sipulinvartta.
Lounas: voimakahvia, herneitä parista kourallisesta herneenpalkoja, ainakin kourallinen karviaismarjoja ja muutama siivu juustoleipää kera voin. Kyllä meidän kelpasi taas : )
Ja vielä päivällisellä ensin puolikas huippuhyvää tuoretta suomalaista maissintähkää kera voin, sitten perunapaistikkaita kera sieni-jauhis-muhennoksen (eilen saatua lampaankääpää, voita, sipulia, entispäivän valmis kypsä jauheliha, kermaa ja suolaa & pippuria) ja salaatin; jälkkäriksi muutama karviainen voimakahvin kera.
*** *** ***
Ketjun nimenmuutoksesta. Kun kerran kasvissyönti on poliittinen termi, sitä kannattaa käyttää karppinakin. Kasvikset on eri asia kuin kasviperäinen, eikä kukaan, ei veeteekään lue kasviksiin sen enempää sokeria, soijarouhetta, jauhotuotteita, viljaa tai täysjyvää ihan niinkuin siihen ei lueta vinaa, olutta tai viiniäkään. Eikä siihen muistaakseni enää lueta tuoremehujakaan, onneksi. Toisaalta erkkinä eli eläinrasvakarppina kaikki kasvikset kuuluvat meikäläisen ruokaan paljon suuremmissa grammamäärissä kuin liha. Ja todennäköisesti paljon, paljon suuremmissa määrissä kuin mitä suomalaiset keskimäärin niitä käyttävät, vaikka juuri tässä eli kasviksissa suomalaiset ovat (suuresta sairastuvuudestaan huolimatta) Euroopan ja maailman kärkeä
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)