karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Tunteella alaspäin
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=71070
Sivu 1/9

Julkaisija:  satuetainen [ 2016-12-31 11:09:02 ]
Viestin otsikko:  Tunteella alaspäin

2017

Pitää aloittaa ensivouden laihdutusjuttu, ettei vaan unohdu.

Kaikesta menneestä huolimatta luottavaisin mielin alaspäin olisi tavoite.

Ja tavoite on saada paino alkamaan kutosella, kun se nyt alkaa kasilla. Tietysti ensin pitää laihduttaa se ensimmäinen kilo.

Julkaisija:  satuetainen [ 2016-12-31 12:20:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Täällä on mun tämän vuoden painotaulukko http://satuetainen.vuodatus.net/lue/2016/12/vuosi-vaihtuu

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-01 18:09:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Mun pitää myös tarkkailla juomani veden määrää. Juomisen määrästä puhutaan paljon, mutta en ole mitenkään varma, että todella paljosta veden juomisesta on jotakin hyötyä, pitää vaan jousta vessassa. Tietysti pitää juoda riittävästi. Ja jos korvaa ruuan vedellä, määrää kertyy päivän mittaan. Haluan olla tietoinen paljonko päivässä juon.
Kirjaan vedeksi juoman joka on
• alkoholiton
• kofeiiniton
• sokeriton
• makeuttamaton
• kaloriton
Muut juomat kirjaa ruokien listaan, lähinnä tulee kysymykseen makeutusaineella makeutetut juomat, niitäkin ilman yritän olla. Mutta alkoholin, kofeiinin ja sokerin suhteen haluan olla absolutisti.

Tänään olen syönyt yöllä rakettien jälkeen: metukkaa ja oltermannia
Päivällä söin 3 joulunakkia, vähän keräkaalia voissa paistettuna
Päivälliseksi söin 2 munaa, jääsalaattia, 30 g majoneesia, metukkaa ja oltermannia
Ja vettä mennyt suunnilleen 1,5 litraa

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-01 22:33:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Luulen, että siihen miksi en ole viime aikoina onnistunut laihduttamaan karppaamalla, on neljä pääasiallista syytä:
* ruuassa liikaa proteiinia
* ruuassa liian vähän rasvaa
* olen syönyt liian usein
* olen käyttänyt makeutusaineita

Nyt yritän kiinnittää noihin asioihin huomiota. Enhän ole siitä varma, onko nuo oikeat asiat, enkä tiedä onko vieläkin tärkeämpiä asioita huomioitaviksi. No näkee siten miten tää lähtee tästä menemään.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-02 12:19:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alas päin

Vähän taustaa tähän juttuun. Nyt olen siis syönyt pidemmän aikaa ihan mitä sattuu. Perjantaina 16.12 totesin aamulla olevani sairas, mulla oli kaksi päivää kuumetta ja aivan vetämätön olo jatkui vielä senkin jälkeen, alusta asti keuhkoputkea särki ja oli kuivaa yskää. Sitä yskää on ollut nyt yli kaksi viikkoa ja jatkuu lievempänä vieläkin. Luulen, että tuo tauti on kausi-influenssa, niin eri tavalla se käyttäytyi kuin nuhakuumeet minulla, jotka alkavat kurkkukivulla sitten seuraa käheys ja äänen meneminen vallan kadoksiin, sitten seuraavassa vaiheessa tulee kunnon räkänuha. Nyt ei ole ollut kurkkukipua eikä nuhaa. Eikä nuhatauti nosta minulla kuumetta.

Minulla ei ole perussairauksia, en syö mitään lääkkeitä ja särkylääkkeitäkin on mennyt todella vähän sen jälkeen, kun pääsin eroon aivokasvaimesta viisi vuotta sitten.

En harrasta liikuntaa, mutta tavoitteena on, että mahdollisimman monena päivänä kävelisin (sauvakävelisin) puoli tuntia. Nyt johtuen ensin influenssasta ja sitten joulusta, on kävelytkin jäänyt vähiin. Mutta tässäkin olisi uudenvuodenlupauksen paikka. Jos nyt saisi vähän noita kävelykertoja lisättyä.

Mitään kovin suuria suunnitelmia varsinaisen liikunnan aloittamiseen ei ole, koska en ole koskaan harrastanut liikuntaa.

Sitten mun pitäisi merkitä jollakin tavalla ylös kokemani ressin määrä, ihan niin kuin sen itse koen, ei sen tarvitse olla mitään miltä muista tilanne näyttää, vaan ihan se mitä tunnen. Mulle vaan on käynyt niin, että hoksaan ressini vasta kuukausien kuluttua jälkikäteen. Mun tilannetta helpottaisi, jos olisin ajan tasalla, silloin voisin paremmin ymmärtää itseäni
Nyt voin merkitä muistiin ressin numero 1 ja se on vaikuttamassa minuun 3-7 päivänä ja ehkä pikkasen myös jo tänään ja 8 päivä. Nyt ei pitäisi olla vaikuttamassa muuta. Ellei laihduttaminen aiheuta ressiä.

Aamupäivällä söin 2 munaa, majoneesia, karäkaalia, lanttua. Vettä on mennyt tänään litran verran.

Julkaisija:  mlv [ 2017-01-02 13:58:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Oikein hyvää alkaneen vuoden jatkoa ja peukkuja ruokavaliomuutoksiin. Minulla on se käsitys että sinulla on aika paljon hyötyliikuntaa eli sellaiset kiireiset päivät varmaan voi laskea osaksi sinne liikuntatilille. Laihtumisesta en osaa sanoa mitään sen kummempaa kun en itse sitä harrasta, jonkun mielestä voisi olla tarvetta, mutta sinulle toivon että pääset tavoitteeseesi ihan hyvää ruokaa syöden!

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2017-01-02 21:57:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Minä myös haluan toivottaa hyvää alkanutta vuotta ja menestystä tavoitteisiin. Itsellänikin on nyt tavoitteena tuo ½ tuntia kävelyä 3krt viikossa. Ihan liikuntaneuvojan ohjeistuksella ja pidän siitä päikkyä.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-03 19:32:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Kiitos! Ja hyvää karppaus jatkoa ja hyvää vouden jatkoa kaikille!

mlv:lle kyllä mulla nykyäänkin voi olla touhun täyteisiä päiviä, mutta ajat ovat muuttuneet, näin talvella on kyllä ollut aika rauhallista eloa. Kyl sitten voin lisätä laskelmiini aktiivisuutta, kun sitä on. Eiliseen fatsecret-taulukkooni laitoin kotitöitä peräti 3 tuntia, mutta en tiedä mitä kotityö tarkoittaa, ei sitä ainakaan, että kone pyörittää pyykkejä ja minä istun somessa. Jos se meni vähän ööveriksi, niin tänään en laita kotitöitä laskuriin.

Greda Carpo: Yritän pitää tuon puolituntisen mahdollisimman vauhdikkaana. Varmaan sää tulee vaikuttamaan ulkoiluintoon, mutta pyrin vähitellen kohottamaan kuntoani kevättä kohti ihan vaan siksi, että jaksan sitten keväästä lähtien touhuta ulkona ja kulkea luonnossa.

En ole aikaisemmin löytänyt netistä mieleistäni laskuria, mutta nyt olen ihastunut fatsecretiin. En sido itseäni ruokien punnitsemiseen, siksi en halua käyttää mitään maksullista laskuria. Laitan sinne nyt niin kauan kuin tuntuu siltä, että haluan tietää ruokien sisällön. Aijon vapautua punnitsemisesta jonkun ajan kuluttua, mutta nyt punnitsen.

Tänään söin keskipäivällä naudanpaistia ja keräkaalia, seassa voita. Nyt illalla söin 5 nakkia ja 43 g emmentalia. Nyt ei ole vettä vielä mennyt kahta litraa, voin vielä juoda, jotta pääsen yöllä vessaan, höh.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-03 21:27:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Tänään on ensimmäinen ressipäivistäni, hyvin on mennyt tähän asti, mutta päivän lopullisen tuloksen saaminen saattaa mennä aamuun ja siitä huolimatta mun pitäisi saada nukuttua. Onhan se niin, ettei valvominen edistä mitään asiaa. Joten nyt turhat suremiset ja jännittämiset pois aivoista. Iltarukous ja pää tyynyyn. Ruokien suhteen tää päivä meni ihan hyvin.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-04 17:27:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Kyllä tämäkin ressipäivä tästä menee.....

Loppiaisena mulla on erivapauksia ruuan suhteen, paljonko ja millaisia niin se selviää aikanaan

Tänään söin vähän ennen puoltapäivää kukkuismuusia ja 200 g naudanpaistia sekä äskettäin kukkismuusia ja 5 nakkia ja 100 g turkkilaista

En ole vielä laittanut laskuriin, paljonko mahtaa tulla yhteensä??????

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-04 18:11:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Onko kukkakaalissa todellakin 5,3 g hiilaria? Kun söin melkein 300 g sekä päivällä että päivällisellä, niin hiilarit meni reippaasti yli 20!!!!

Julkaisija:  ~Weera~ [ 2017-01-04 21:23:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

600g keitettyä kukkakaalia 13g hiilareita. https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja/diary.xlsx

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-04 21:50:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Tuollainen käsitys mullakin on aikaisemmin ollut, mutta fatsecret ilmoittaa 5,3 g/100 g joten 600 g menee yli 30. En nyt jaksa nipottaa ja ihmetellä mistä noin suuri ero johtuu, mutta vanhasta muistista olisin sanonut tuon vähä yli kaksi. Ei ne hiilarit siitä lisäännyt, että joku laskuri ilmoittaa väärin, jotenkin vaan ihmettelin yhteissummaa tälle päivälle....Kukkismuusi on hyvää!!!

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2017-01-04 22:09:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Kukkakaali on ylipäätään hyvää! Ja vähähiilarista. :mrgreen:

Julkaisija:  nöffeli [ 2017-01-04 22:27:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Samoissa painolukemissa mennään ja samanlaiset on tavoitteetkin. Uuden vuoden myötä on täälläkin ihan uudenlaista tsemppihenkeä päällä. Itse asiassa tänään ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen vaakalukema alkoi seiskalla, jee! Tsemppiä siis sinullekin!

Bujoilu on ihan sairaan koukuttavaa, aloitin vasta mutta ny on jo lähtemässä lapasesta. Tilasin saksasta ihana Leuchturmin marjapuuron värisenä, nyt on käytössä tavallinen viivaton vihko. :)

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-05 21:41:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Moikka nöffeli!

Mä oon vajaan vuoden kehitellyt tuota bujoa, tai oikeastaan alkuun en edes ollut kuullutkaan bujosta kehittelin vaan allakkasysteemiä itselleni, mutta kun tutustuin bujon ideaan netissä, niin heti kirkastui, että tässä on se mitä tarvitsen, sain sen avulla monet asiat järjestykseen. Ja nyt teen hienosäätöä, vuodenvaihteessakin tuli pikku muutoksia. Koukussa siihen olen, mutta mä teen bujoni tyhjään luonnoslehtiöön ihan kierrätys ja DIY hengessä. Mulla oli vaihe, kun kävin ostelemassa teippejä ja leimasimia, mutta ei mun tule käytettyä niitä säännöllisesti ja taidan loppujen lopuksi tehdä niillä vallan muuta kuin bujoa.

Toivottavasti saadaan paino tippumaan suunniteltuun tahtiin.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-05 22:01:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Tänään sain aikaiseksi karjalanpaistia. Siinä on yhteensä 7 kiloa Limousine-naudanpaistia, kulmapaistia vähän yli 5 kiloa ja kulmapaistia vähän vaille 2 kiloa ja sitten 3,6 kg viljapossun fileetä. Suunnilleen puolet palautan Esikoiselle, koska se nauta on hänen ja toisen puolen laitan itselle pakkaseen. Onkin ihan oikeesti pakkasessa jäätymässä, verannalla, ei missään pakastimessa. Omaani laiton sekaan pussiin hautumaan vihreää purjoa, sipulia ja porkkanaa, lopuksi puristin pussin kuivaksi ja heitin vihannekset pois. Esikoiselle menevään osaan laitoin vain maustepippureita ja laakerinlehtiä, niitä on siinä omassakin.

En vielä syönyt sitä, näkee nyt mitä huomenna syön, menee vähän eri kaavalla, kun pitää syödä jo aamulla, kun sitten en voi syödä ennen kuin joskus paljon puolenpäivän jälkeen ja silloin on sitten se vähän erilainen ruokailu. Syönkö sitten vielä iltapalan. Näkee!

Tänään söin päivällä 200g voi-kaalia ja 4 nakkia, 100 g turkkilaista ja vähän omenasosetta. Illansuussa söin 2 munaa ja 50 g emmentalia.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-06 19:08:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Nyt olen sitten ennen klo 18:sta syönyt herkut mitä söin. Nyt vain juon vettä.

Tänään meni aamulla 2 munaa ja 45 g emmentalia. Iltapäivän herkuttelussa suolakeksejä 40g, valkohomejuustoa 150g, viola appelsiinia 40 g, toffeesuklaata 50g, 1dl maitoa, kaksi taatelia, viisi viikunaa,

Että sellaista, nyt juon vettä, kunnes luulen kuluttaneeni hiilarit pois.......näkee sitten huomenna.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2017-01-06 20:38:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Semmoista Loppiaista. :D Ei paha.

Julkaisija:  satuetainen [ 2017-01-06 22:26:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Tunteella alaspäin

Joo sellainen se, siinä tuli sitten juhlittua samalla huominen 33-vuotishääpäivä ja tietyllä tavalla heitettyä hyvästit joululle.

Ja huomenna onkin jo vuoden seitsemäs päivä!

Sivu 1/9 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/