Luuliemi oli ihan hyvää, vaikka ei kylläkään niin herkullista kuin olin odottanut. Mutta sitäkin herkullisempia olivat ne paahdetut ja kaaaauuuuan keitetyt (ydin)luut
- ajattelin, että maistan yhtä luuta ja kun meinasi kieli mennä mukana niin kalusin samaa syssyä kaikki luut puti puhtaiksi
, siis ihan järkyttävän hyvää. Luuliemeen keitin parsakaali-kukkakaalikeiton ja hyväähän sekin oli. Loppu liemestä on pakastimessa.
Polvi on edelleen kipeä, saa nähdä paraneeko itsestään vai vaatiiko vielä lekurissa käynnin eli onko siellä sisällä jotain pysyvämpää vauriota. Kävelemään pääsen jo hyvin, mutta jalan sisäkierto aiheuttaa kovan kivun, pitää varoa kovasti.
Viimeksi olen kokannut pari kertaa ison wokin, johon olen käyttänyt pakastewokkivihanneksia, jotka ovat mielestäni tosi hyviä ja helppoja laittaa, joskus vaan pitää saada ruokaa nopeasti. Eikä niissä mitä olen ostanut ole mitään muuta kuin pelkkiä kasviksia (Pirkka) ja lisäksi mausteita (Findus). Eka wokkiin keitin vähän täysjyvänuudeleita sekaan ja toiseen laitoin jotain broiskun naturel lihaa. Mausteita meni ihan tolkuttomasti (inkivääri, kurkuma, intialainen currysekoitus, musta- ja maustepippuri, soijakastike) ja rasvana oliiviöljyä ja sitten melkein valmiiseen ruokaan vähän paahdettua seesamöljyä niinkuin mausteeksi. Lopputulokset suussasulavia
Lauantaiaamuna paistoin kaurarieskasia, joihin tuli kaurahiutaleita ja piimää, soodaa, juustoraastetta, paljon valkosipulia. Hyviä ovat ja ihan sellasenaan syön, en laita mitään päälle. Olen jo muutaman viikon ollut ostamatta mitään leikkeleitä, koska on niin vaikea löytää jotain, jossa ei ole mitään sokereita tai muita lisiä enkä halua ostaa kovin kalliita. Jonkun lihaköntin voisi tietysti hauduttaa itse ja tehdä siitä leikkelettä - täytyykin varmaan kokeilla.
Olen syönyt paljon silliä (matjessilli, josta pyyhin liemen aika tarkkaan pois, hyvä maku jää kuitenkin) keitettyjen munien ja voin tai aiolin kanssa. Aiolia ostin Hakaniemen hallin herkkukaupasta eikä siinä ole mitään epäilyttäviä aineksia, vain öljy on rypsiä eli se voisi olla parempaa. Tuo on kuitenkin nyt ollut uein suosikkiateriani joko alkupaloina tai ihan ateriana, silloin kananmunia on lautasella vähintään kaksi. Nyt on jääkaapissa graavilohtakin, joten noistahan tuleekin mahtava lounas. Seuraavaksi teen itse silliä, ainekset ovat jo valmiina.
Kaalta tekee nyt mieli - täytyy kehitellä jokunlainen haudetettava kaalipata tai -laatikko. Vesi jo herahti kielelle